Mik azok a Twitter listák? A Twitter-lista hatékony használata X-en

Fedezz fel megoldást a Twitteren túlzott időtöltésre a Twitter-listák segítségével. Ebben a blogbejegyzésben elvezetem Önt, hogy melyek azok a Twitter-listák, és hogyan kell hatékonyan használni a Twitter X listákat.

Évek óta használok listákat, hogy értékes időt takarítsak meg a Twitter használata során. 14 éves múlttal, jelentős követéssel saját Twitter fiókom, egyre nagyobb kihívást jelent a fő Twitter hírfolyamomra összpontosítani.

Különösen a mai világban, ahol bőséges a figyelemelterelő tényező, könnyen elveszíthetjük az időérzékünket, és elkalandozhatunk a fontos feladatoktól.

A listák segítenek koncentrálni a Twitter X-ben

Amikor az embereket megtanítom a Twitter használatára, mindig azt javaslom, hogy kezdjék el. Elsőre elsöprőnek tűnik számukra, de hosszú távon értékes időt takarít meg a Twitter X-en.

Mik a listák a Twitteren?

A Twitter listái a felhasználók kategorizálására szolgálnak, így követheti a listát a fő Twitter hírfolyamhoz képest. Például nekem van egy fantasztikus bloggerek listája.

Ez különösen nagyszerű funkció, amióta néhány héttel ezelőtt elvesztettem a Triberr API-mat. Mostantól egyszerűen megoszthatom más bloggerek tweetjeit közvetlenül ebből a listából.

A Twitteren is követheti a nyilvános listákat. (A listát privátra is beállíthatja.)

Hogyan használjuk ezeket a listákat hatékonyan

Évekbe telt, mire megtanultam ezt a Twitter tippet. Ha valami helyben történik, most követem a helyi népek listáját. Ez nagyszerű időjárási események vagy bármilyen más, aktuális helyi hír esetén.

Természetesen van egy időjárás lista hogy kövesse a helyi időjárási eseményeket. Remek eszköz, amikor viharok közelednek feléd.

nekem is van a SEO listája és amikor egy új Google-frissítésről van szó, a listát használom a legfrissebb SEO-hírek követésére. Egy másik listát használok az ügyfeleimhez Ingatlan.

Ez segít lépést tartani a világukkal és az ingatlanok világában zajló eseményekkel. Összesen körülbelül 282 listám van, amelyek közül néhányra feliratkoztam vagy tagja vagyok.

Figyelje meg a listák új megjelenését. Mostantól a 10 legnépszerűbb listát a listaoldal tetejére rögzítheti a könnyű hozzáférés érdekében. Ez segít a Twitter-listák hatékonyabb használatában.

Olvasni:  Tweetek ütemezése: Az X-en megjelenő bejegyzések ütemezése csúcsidőre

(Régebben 5 rögzített lista volt, de ez megváltozott 2024 októberében, köszönhetően egy YouTube-felhasználónak, aki hozzászólt a videón.)

Jó móka kreatív lenni a listákkal. Azt is mondom az embereknek, hogy szórakozzanak a Twitter X-en, hogy gyakran használják. Keresse meg érdeklődési körét, és kezdje el létrehozni ezeket a listákat, hogy értékes időt takarítson meg.

Nem csak ez, de továbbra is a Twitter X-en lévő üzletre összpontosíthat listáival. Ezen a közösségi hálózaton többé nem kell más témákkal foglalkozni.

Nyilvános vagy privát Twitter-lista?

Amikor listákat hoz létre, és azok nyilvánosak, mindenki és bárki láthatja őket. Az emberek értesítést kapnak arról, hogy felkerültek egy listára, ami néha arra vezet, hogy követik Önt.

Tehát ha nem szeretné, hogy az emberek lássák az Ön által létrehozott betekintések listáját, tegye priváttá a Twitter listát. Ezt az ügyfeleknek, a résemhez nem kapcsolódó kategóriáknak és más érdekes fiókoknak teszem.

Ez hasonlít egy privát Instagram közeli barátok listájához.

Rögzítse listáit a Twitteren a gyors hozzáférés érdekében

Tudtad, hogy most már rögzítheted a top 10 listádat? Imádom ezt az újabb funkciót. Nem kell több száz listát végigmennie, hogy megnézze, hogyan néznek ki az asztalon. Ezek a rögzített listák mobilon is jól működnek.

Megváltoztathatja a 10 legjobban rögzített Twitter X listája sorrendjét a saját oldalára lépve mobil eszköz. Mindegyik mellett 6 pontot fog látni, majd bárhová húzhatja őket.

Amint az alábbiakban látható, az egyes listákhoz kapcsolódó képekkel gyorsabban megtalálhatja azokat asztali számítógépen és mobileszközön egyaránt.

Hogyan lehet előfizetni az X listáira

A Twitter-listára való feliratkozáshoz nyissa meg a listát létrehozó felhasználó profilját. Kattintson a „Követés” gomb melletti három pontra, és válassza a „Hozzáadás vagy eltávolítás a listákról” lehetőséget.

Ezután válassza ki a listát, amelyre feliratkozni szeretne, és kattintson a „Feliratkozás” gombra. Ezzel hozzáadja a listát saját Twitter-fiókjához, lehetővé téve, hogy megtekinthesse a listán szereplő felhasználók tweetjeit anélkül, hogy minden egyes felhasználót külön kellene követnie.

Miért iratkozz fel?

A Twitter listáira való feliratkozás növelheti láthatóságát és a többi felhasználó iránti elkötelezettségét. Ha feliratkozik az iparágával vagy érdeklődési körével kapcsolatos listákra, naprakész maradhat a releváns beszélgetésekről, és kapcsolatba léphet hasonló gondolkodású személyekkel.

Olvasni:  Csatlakozás & Mentés: A közösségi média metszéspontja & Kedvezmények

Ez nemcsak abban segít, hogy tájékozott maradjon, hanem növeli annak valószínűségét is, hogy mások észrevegyék a profilodat, és kapcsolatba kerüljenek vele.

Ezenkívül a válogatott listákban való részvétel növelheti hitelességét és tekintélyét a résen belül, ami több követőt és együttműködési lehetőséget eredményezhet.

A listák használatának 6 módja most elmagyarázva!

  1. Tegye fel az összes kedvenc tweepjét a listákra, ne csak egyet, hanem adott esetben több listát. Van néhány emberem a fantasztikus bloggereknél és barátaimnál.
  2. Amikor a Twitter-adatfolyamban van, kattintson a jobb gombbal a listákra, nézze meg, mely listákat hozott létre, majd kattintson arra, amelyet olvasni szeretne. Ezáltal a Twitteren tartózkodik, és IDŐT takarít meg. Ellenkező esetben órákig a Twitteren lehet.
  3. Iratkozzon fel olyan listákra, amelyeken Ön is szerepel, olyan, mintha követné őket a Twitteren.
  4. Ön is felveheti magát a listáira, ha szeretne szerepelni egy adott csoportban. Használnia kell a Tweetdeck ill Hootsuite ezt csináld meg.
  5. Hozzon létre egy listát egy eseményhez. Ha egy eseményt futtat vagy arra megy, hozzon létre egy listát. Remek módja annak, hogy kapcsolatba lépj másokkal!
  6. Ossza meg Twitter-listáit a Twitter feedben követőivel.

Frissítse listáit gyakrabban

Az utóbbi időben frissítettem a régi Twitter listáimat, hogy kövessem az új bloggereket. Sok idősebb blogger elhagyta a blogolási ipart, ezért szerettem volna új hangokat találni.

A Twitter-listám frissítése után könnyebben találhatok más bloggereket kapcsolataik révén. Megnézheti az enyémet Szuper Blogger lista itt.

Ezenkívül a listák rendszeres frissítése relevánsabbá teszi azokat az Ön és a közösségi hálózaton töltött idő szempontjából. Hosszú távon időt is takarít meg.

Ezenkívül egyszerűen eltávolíthatja a régi listákat, amelyek már nem hasznosak a Twitteren. Ha évek óta használja ezt a platformot, akkor listája olyan embereket tartalmazhat, akik már nem aktív felhasználók vagy akik megváltoztatták a profiljukat, hogy különböző érdeklődési körökre összpontosítsanak.

Észrevettem, hogy ez gyakran megtörténik az elmúlt évben, különösen azoknál a bloggereknél, akik aktivizmusba léptek át. Az is előnyös, ha az inaktív Twitter X-felhasználókat eltávolítja a listáiról.

Releváns képek hozzáadása a listákhoz

Ha képeket szeretne felvenni a Twitter-listájára, akkor ezt könnyebben megteheti mobilon keresztül, bár ma már asztali számítógépen is megteheti. A Canva segítségével vízszintes képet készíthet.

Olvasni:  A szabadúszó 10 realitása, amelyet tudnod kell, mielőtt váltasz

A listaborítók mérete 1500×500 pixel.

Ezen túlmenően, ha vannak képei kedvenc listáihoz, azok könnyebben megtalálhatók és használhatók. A követői számára is érdekessé teszik a követést stb. Egy kép többet mond ezer szónál, igaz?

Használhat egy képátméretező eszköz a megfelelő méretekért.

Amit másoknak kell mondaniuk

Maximális felhasználó

Ne feledje, mostantól akár 1000 listája is lehet, nem több a régi 20-ból. Akár 5000 felhasználó is lehet a listákon – már nem csak 500 ember.

Nos, ez nagy előrelépés a Twitter listákon. A listákon azonban megemlíthet és válaszolhat másoknak.

Ki is lehet nézni A Twitter súgója a listákról bővebben. A Twitter-listák ma KÖTELEZŐK, ha a Twittert használja webhelye eladásainak növelésére.

Ne feledje, hogy a listák eltérnek a Twitter X platform könyvjelzőitől. Mások nem követhetik az összes könyvjelzőjét listaként.

Kövesse a Twitter listát

Ha követni szeretne egy listát a Twitteren, lépjen a kívánt listaoldalra, és kattintson a lista neve alatt található „Követés” gombra. Ez a művelet hozzáadja a listát a „Listák” laphoz, így a jövőben könnyen elérheti azt.

A lista követése lehetővé teszi a listán szereplő fiókok bejegyzéseinek megtekintését anélkül, hogy minden fiókot külön kellene követnie.

A kapcsolódó fiókok hatékony listákba rendezésével egyszerűsítheti Twitter-élményét, és naprakészen maradhat az adott témákról vagy érdeklődési körökről.

Következtetés

Most, látod saját magad megtakarítás idő ezekkel a listákkal a fiókjában?

Ha más módon is használja a Twitter-listákat, az alábbi megjegyzésekben szeretném tudni, hogy hány Twitter-listája van jelenleg. Szeretném tudni, hogy van-e valami okos módja a használatuknak.

Szeretne tanulni a tweetviharokról? Tekintse meg a frissített bejegyzést itt a Tweetstorms használatával kapcsolatban.

Tudjon meg többet a Twitter inaktív felhasználóinak megtisztításáról is.

Olvasni:  Hogyan hozhatja ki a legtöbbet a Twitter vállalati szolgáltatásokból

Twitter-lista GYIK

Mi az a lista a Twitteren?

A Twitter-listák lehetővé teszik az idővonalon megjelenő tweetek testreszabását, rendszerezését és rangsorolását. (A fő Twitter hírfolyam helyett.)
Választhat, hogy csatlakozik a mások által a Twitteren vagy a saját listáiról létrehozott listákhoz.
Dönthet azonban úgy, hogy Twitter-listákat hoz létre más fiókokról csoportok, témák vagy érdeklődési körök szerint.

Hány Twitter-listád lehet?

Fiókonként akár 1000 listája is lehet.

Hány listát rögzíthet a profiljához?

Twitter-profilonként legfeljebb 5 listát rögzíthet.

Mi a különbség a nyilvános és a privát listák között?

A nyilvános listák kereshetők, és bárki láthatja. A privát listákon ilyen nincs. Csak az Ön használatára szolgálnak; senki más nem láthatja őket, még akkor sem, ha rendelkeznek az URL-lel.
A privát listák nem értesítik a felhasználót, ha felkerülnek a listára, és nem jelennek meg a keresésben.

A listák keresése:

A Twitter mobileszközökön lévő Kezdőlap idővonalán megjelenhet egy felszólítás, hogy . Ha a Twitter egy érdekes listát ajánl Önnek, egyszerűen érintse meg a gombot.
A promptban megérintheti a Továbbiak megjelenítése lehetőséget is, hogy böngésszen a listák felfedező oldalán. A beállításoktól függően a fő hírfolyamban is megjelenhetnek Twitter-listák tweetjei.

Honnan tudhatja, hogy felkerült-e egy listára?

Ha a lista privát, akkor NEM kap értesítést. Ha azonban nyilvános, akkor a Twitter értesítést kap arról, hogy felkerült egy listára. Ezért aztán követheti.

Hogyan készítsünk listát hatékonyan:

Kattintson a Listák elemre a navigációban, majd hozzon létre egy új lista ikont, és nevezze el a listát. A leírás nem lehet 25 karakternél hosszabb. Ezután döntse el, hogy ez egy privát vagy nyilvános lista. Ezután hozzáadhat egy vízszintes képet a listához. Kattintson a Tovább gombra, és kezdje el személyek hozzáadását a listához.

Le tudod törölni magad a listáról?

Igen, le kell tiltania a lista készítőjét. Kattintson a lista ikon melletti elemre a letiltásához.

Hány embert vehet fel a listáira?

Legfeljebb 5000 peep-et adhat hozzá a listához.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott