Milyen vállalkozásnak van szüksége TikTok-fiókra

A TikTok-ot korábban kizárólag szórakoztató platformnak tekintették. A TikTok üzleti fiókja azonban divatos és hatékony módja az áruk vagy szolgáltatások népszerűsítésének.

Sok vállalkozás elhanyagolja a TikTok kínálta lehetőségek kihasználását marketingkampányai során, így sok potenciális ügyfelet veszít. Természetesen ez a platform sajátos, mivel a videók jelentik az egyetlen tartalomkészítési lehetőséget.

Ennek ellenére gyorsan elnyerheti a TikTok népszerűségét, különösen az olyan szolgáltatások fellendítésével, mint például iamat.com. Miután népszerű, a vállalkozás felhasználhatja ezt a hírnevet termékeinek vagy szolgáltatásainak reklámozására. A megfelelő tartalom közzétételén keresztül a célközönséggel folytatott kommunikáció segít növelni ügyfélbázisát és előfizetői számát bármely közösségi médiában, és ez alól a TikTok sem kivétel.

Mi a TikTok közönsége?

2019-ben a TikTok már több mint 1 milliárd felhasználót ért el. Ami 2022-t illeti, ez a szám 1,5 milliárd felhasználó, ami azt jelenti, hogy ez a platform az amúgy is hatalmas felhasználói bázis ellenére folyamatosan növekszik.

A legnagyobb szegmensnek a 25-34 éves korosztályt tekintik, amely nagyjából 21%-ot tesz ki. Ha a fiatalabbak nem a célközönség, akkor a TikTok promóciója nem fog jelentős eredményt elérni. Mindazonáltal a TikTok-fiók további hirdetési csatorna is lehet: próbáljon alkalmazkodni a TikTok trendjeihez, és kövesse nyomon az eredményeket.

Milyen vállalkozásnak van szüksége TikTok-fiókra

A többi közösségi médiához hasonlóan a vállalkozások kihasználják a TikTok szolgáltatást és árukat. Ez a platform migrációs pontként szolgálhat más üzleti közösségi médiafiókokhoz. Segít növelni az előfizetői bázist, és ennek következtében a potenciális vásárlók számát. A TikTok egy praktikus platform más márkákkal való együttműködéshez is.

Olvasni:  9 mély ok, amiért e-kereskedelmi webhelyének feltétlenül szüksége van egy blogra

Elméletileg a kreativitásuktól függően szinte minden résből származó vállalat üzemeltethet TikTok üzleti fiókot. Ha promócióját egy rövid videóüzenetbe is be lehet csomagolni, akkor jó esélye van a legjobb pozíciók elérésére. Mindazonáltal bizonyos rések különösen előnyösek a TikTok-fiók használatából:

  • Gyors kiszolgálású éttermek. Az ételkészítési folyamat letisztult és szórakoztató. Az emberek szeretik az ilyen videókat, amelyek nem árasztják el őket információval.
  • Ruhaüzletek. A TikTok közönségét érdeklik a felkapott dolgok és megjelenés. Emellett a ruhák kiválóan alkalmasak videó formátumban való bemutatásra.
  • Ápolószerek és kozmetikumok. A fiatalok szeretnek a stílussal kísérletezni, ezért a smink- és kozmetikumtesztelő videókat rengetegen nézik meg.
  • Szolgáltatási szektor. A tömegközönség számára érdekes és hasznos pszichológusok, tervezők és más szakemberek hirdethetik szolgáltatásaikat a TikTokon.

A TikTokon történő reklámozás ígéretesebb azoknak a cégeknek és vállalkozóknak, akik online árulnak árukat, nem csak offline.

Milyen vállalkozásnak nincs szüksége TikTok-fiókra

A válasz néhány fő tényezőtől függ. Először is ez a célközönség korosztálya. A TikTok többsége 24 év alatti fiatalok. Így a felújítás vagy az otthoni áruk nem lesznek túl népszerűek. Ezenkívül a TikTok nem alkalmas drága, összetett és szűk körű termékekhez, amelyeket nehéz videó formátumban bemutatni. Magába foglalja:

  • B2B (a vállalkozók ritkán figyelnek a szakmai tevékenységükhöz kapcsolódó reklámtartalomra)
  • Jogi szolgáltatások
  • Franchise értékesítés
  • Luxus termékek

A prémium kereskedelmi ajánlatok nem kapnak megfelelő választ a közösségi médiában. A vállalkozás tulajdonosa egyszerűen a semmiért veszít időt és pénzt.

Összefoglalva

A TikTok üzleti fiók segít az áruk és szolgáltatások népszerűsítésében, valamint a kommunikációs csatornák listájának bővítésében. A legfontosabb, hogy az áruk és szolgáltatások típusai megfeleljenek a TikTok közönségnek, ne pazarolja az idejét és a pénzét. Ha 6 számjegyű árukkal foglalkozik, a TikTok szinte haszontalan, kivéve az alkalmi Interbrand együttműködéseket. A tömegtermékek azonban egyedülállóan alkalmasak TikTok üzleti fiók futtatására. Ha sikerül divatossá tennie áruit – megnyeri a játékot. Köztes réseknél jobb minimális befektetéssel létrehozni egy TikTok-fiókot, és nyomon követni a reakciót a további lépések megtervezéséhez.

Olvasni:  70 Lenovo laptopmodell van veszélyben a BIOS sebezhetősége miatt

Új publikációk:

Ajánlott