Minden, amit a Youtube Shorts-ról tudnod kell

Ha szeretnél többet megtudni a YouTube Shortsról, ezen a blogon minden megtalálható. Folytassa az olvasást, ha többet szeretne megtudni a YouTube Shortsokról, azok létrehozásáról, bevételszerzéséről stb.

A YouTube az egyik legnépszerűbb közösségi média platformmá vált, különösen, ha a felhasználók által generált tartalmakról van szó. Most pedig bevezette a YouTube Shorts-ot, amely kiváló lehetőség a YouTube-osok számára, hogy megvegyék a lábukat a rövid videók világában.

YouTube Shorts

Forrás

A YouTube Shorts egy viszonylag új funkció a népszerű videóplatformon, és futótűzként terjed! Amióta a YouTube 2020-ban elindította a Shorts funkciót, ez lett az egyik legnépszerűbb módja annak, hogy a tartalomkészítők kapcsolatba lépjenek közönségükkel, és hogy a nézők új és izgalmas tartalmakat találjanak. De mik is azok a YouTube Shortsok pontosan? Hogyan működnek? És hogyan használhatod ezeket a tartalmaid népszerűsítésére? Azért vagyunk itt, hogy válaszoljunk minden kérdésedre és még sok másra, ezért olvass tovább, hogy mindent megtudj a YouTube Shortsról!

Mindent a YouTube Shorts-ról

A YouTube Shorts rövid, függőleges videók, amelyeket teljes egészében a telefonodon forgatnak és szerkesztenek. Hozzáadhat zenét a dalok könyvtárából, vagy használhatja hangját. A YouTube Shorts segítségével akár 60 másodperces videókat is készíthetsz, amelyek tökéletesek a gyors, nassolnivaló tartalmakhoz.

A YouTube Shorts-filmeket bárhol forgathatod – a kertedben, a parkban vagy akár a nappalidban. Az egyetlen feltétel az, hogy erős internetkapcsolattal rendelkezzen a videó YouTube-ra való feltöltéséhez.

Miután leforgattad és megszerkesztetted a rövidfilmet, ideje feltölteni a YouTube-ra. Ezt megteheti közvetlenül az alkalmazásból, vagy a YouTube kezdőlapjának asztali számítógépe jobb felső sarkában található „Feltöltés” ​​gombra kattintva. A feltöltött videók ezután rövid formátumú tartalommá, rövidfilmekké alakulnak.

Olvasni:  Hogyan írjunk nyitóoldal tartalmát: 11 egyszerű tipp

A Youtube Shorts hatása

A YouTube rövidfilmek rövidek, egyszerűek és könnyen megoszthatók, de óriási hatást gyakorolnak a közönségre.

Általában mobiltelefonon, Go-pro kamerán vagy professzionális kamerán készülnek kis helyen vagy nyitott környezetben. A formátum nagyon informális, és lehet vicces vagy komoly. A YouTube rövid videóinak készítői ötleteket, információkat és történeteket osztanak meg velük a közönségükkel. Használhatják például arra, hogy megtanítsák a nézőknek, hogyan készítsenek új receptet vagy csináljanak valami újat, például egy alkalmazást telefonjukon gyorsított és informatív, rövid tartalommal. Az emberek másodpercek alatt tanulhatnak, taníthatnak vagy megoszthatják ötleteiket nézők millióival egyszerűen egy rövid videó elkészítésével.

A Youtube rövidfilmek útmutatói

Ha még nem ismered a YouTube Shortsokat, vagy szeretnél többet megtudni a működéséről, ez a rész neked szól! Mindent áttekintünk, kezdve a YouTube-rövidfilm létrehozásától egészen a maximális megtekintésre való optimalizálásig.

Hogyan készítsünk rövidfilmet

A YouTube Short létrehozása egyszerű! Ha van YouTube-csatornája (vagy hozzon létre egyet), először meg kell nyitnia a YouTube alkalmazást a telefonján. Ezután hozzon létre egy új videót. Feltölthet egy meglévő videót a tekercsből, vagy rögzíthet egy újat.

Forrás

Miután kiválasztotta vagy rögzítette a videót, ideje hozzáadni néhány effektust. A YouTube Shorts számos szerkesztőeszközt kínál, beleértve a szűrőket, a zenét és a sebességszabályozást. A videót 15 másodpercre vagy rövidebbre vághatja, ha túl hosszú.

Ha elégedett a videójával, nyomja meg a megosztás gombot, és válassza a „YouTube Shorts” lehetőséget. Ezzel biztosíthatod, hogy videód megjelenjen a YouTube Shorts hírfolyamában, hogy mások is láthassák.

Hogyan optimalizáljunk rövidfilmet

Annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassa ki YouTube Shorts-videóiból, néhány dolgot megtehet azok optimalizálása érdekében.

 • Válassz egy figyelemfelkeltő indexképet és címet – ez segít az embereknek, hogy a videódra kattintsanak, amikor meglátják a hírcsatornájukban.
 • Használd okosan a hashtageket – ne véletlenszerűen töltsd be őket, hanem használj néhány relevánsat, hogy segíts az embereknek megtalálni a videódat.
 • Népszerűsítse rövidfilmjét más közösségi médiaplatformokon vagy akár offline is – minél többen látják, annál valószínűbb, hogy megtekintésre tesznek szert (és akár vírusossá is válhatnak)!
Olvasni:  Facebook Boosted bejegyzés – Hogyan szerezd meg gyorsan a jóváhagyást
A YouTube Shorts funkciói

Forrás

Youtube Shorts szerkesztése

A YouTube rövidfilmeket könnyű elkészíteni, és mobiltelefonodról is szerkesztheted őket. Ráadásul tökéletesek a közösségi médiában való megosztáshoz vagy a barátoknak való elküldéshez.

A kezdéshez:

 1. Nyissa meg a YouTube alkalmazást a telefonján, és érintse meg a „Létrehozás” gombot a képernyő alján.
 2. Válassza a „YouTube Shorts” lehetőséget a lehetőségek közül. Megjelenik a közelmúltban felvett összes videó listája, amely alkalmas arra, hogy rövidfilmet készítsen.
 3. Koppintson a használni kívánt elemre, majd nyomja meg a „Videó szerkesztése” gombot.

A videót innen 15 másodpercre vagy rövidebbre vághatja le. Egyszerűen húzza el a képernyő alján lévő csúszkát, és válassza ki, hol kezdje és fejezze be a videót. Ha elégedett a választásával, érintse meg a „KÖVETKEZŐ” gombot a jobb felső sarokban.

Mostantól zenét adhat hozzá videójához több ezer dalt tartalmazó könyvtárból. Ehhez érintse meg a „Zene hozzáadása” gombot, és böngésszen az elérhető zeneszámok között. Ha talál egyet, amelyik tetszik, koppintson rá, hogy hozzáadja a videójához.

A zene hozzáadása után a „Hang beállítása” gomb megérintésével állíthatja be a hangerőt. Ekkor megjelenik egy csúszka, amellyel beállíthatja a videó hangerejét.

A szerkesztés után csak nyomja meg a „Mentés” gombot a jobb felső sarokban, és a rövidfilm készen áll a megosztásra. Megtalálhatja, ha megérinti a „Saját videóim” fület a képernyő alján. Bármilyen egyszerű is, most létrehoztál és megosztottál egy YouTube rövidfilmet!

A YouTube Shorts előnyei

A YouTube Shorts számos előnnyel rendelkezik a hagyományos videókhoz képest, többek között:

 1. Fokozott elköteleződés: Mivel a közönség figyelme egyre rövidebb, a YouTube Shorts segítségével az alkotók hatékonyabban ragadhatják meg és ragadhatják meg a közönség figyelmét, mint a hosszabb videók. Ezenkívül a hurkolt funkció biztosítja, hogy a nézők a teljes videót megnézzék, növelve annak valószínűségét, hogy cselekvésre ösztönöznek.
 2. Nagyobb rugalmasság: A YouTube Shorts segítségével útközben is készíthet videókat anélkül, hogy nehéz kamerát vagy szerkesztőberendezést kellene rángatnia. Csak a telefonra van szüksége!
 3. Megnövelt elérés: Mivel a YouTube Shortsokat mobilos megtekintésre optimalizálták, szélesebb közönséget érhet el, mint a hagyományos videók. Ezenkívül, mivel a legtöbben a YouTube-ot nézik a telefonjukon, valószínűleg több megtekintést kapsz a YouTube Shorts segítségével, mint a hagyományos videók.
 4. További kreatív lehetőségek: Az olyan új kreatív eszközökkel, mint a többszegmenses szerkesztés és a YouTube hatalmas zeneszámtárából származó zene hozzáadása, igazán egyedi és lebilincselő tartalmat hozhatsz létre a YouTube Shorts segítségével.
 5. Jobb láthatóság a YouTube-on: A YouTube nagyobb láthatóságot biztosít a rövidfilmeknek azáltal, hogy megjeleníti őket a kezdőlap hírcsatornájában és a Rövid videók lapon. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók nagyobb valószínűséggel fogják látni a tartalmat, mint valaha.
Olvasni:  Klubház: Mi ez, és miért törődniük kell vele az ügynökségeknek?

A YouTube Shorts számos előnnyel jár a tartalomkészítők számára, így kiváló lehetőség mindenki számára, aki vonzó videókat szeretne készíteni.

Hogyan szerezhet bevételt a YouTube Shorts-filmekből

A Youtube rövidnadrágokkal való bevételszerzés trükkje az, hogy tetszetős hirdetéseket hozz létre a közönséged számára, és keltsd őket, hogy minél több tartalmat nézzenek meg.

Forrás

Íme néhány hasznos tipp:

 • Hozzon létre egy olyan hirdetési formátumot, amely illeszkedik a videó hangvételéhez, és illeszkedik az animáció stílusához vagy más, a gyártás során használt vizuális effektusokhoz. Ha például sok színt használt a videóban, használjon sok színt tartalmazó hirdetést. Ha sok cselekmény/erőszak volt a videódban, akkor használj sok akciót/erőszakot tartalmazó hirdetést.
 • Ha lehetséges, használjon képeket a videójából a hirdetések hátterében, hogy a nézők emlékeztessenek arra, amit láttak, amikor megnézték a videó teljes hosszúságú verzióját a YouTube-on, ahelyett, hogy csak statikus négyzeteket látnának, amelyek között nincs vizuális folytonosság (ami éreztetni a nézőkkel, hogy hiányzik valami).
 • Győződjön meg róla, hogy a címek, feliratok stb. szövege jól látható, hogy a nézők azonnal tudják, mit néznek (nem csak kis fekete négyzeteket látnak!).
 • A következő lépés a versenytársak felkutatása azon a területen, ahol bevételt akarsz szerezni a Youtube Shorts videóiddal. Milyen stratégiáik vannak? Mennyire sikeresnek gondolják, hogy pénzt keresnek a videóikkal? Mik a céljaik? Meg kell néznie a múltbeli sikeres Youtube Shorts-példákat is a környéken (ha van ilyen).

Hogyan keress pénzt a Youtube Shorts-ból

Az elmúlt évtizedben a YouTube az egyik vezető videómegosztó platformmá vált világszerte. A nézők a platformon megtekintett ingyenes tartalmakon kívül alkotóként pénzt is kereshet a YouTube-on, és nem csak a hirdetésekből! Pénzt is kereshetsz a YouTube Shortsokkal, rövid, 60 másodpercnél rövidebb videókkal.

Olvasni:  4 dolog, amit fontolóra kell venni a blogod márkaépítése előtt (2024-ben)

A YouTube Shorts új platformot kínál az alkotóknak, hogy pénzt kereshessenek. Létrehozhat egy „alkotói alapot”, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy pénzt adományozzanak kedvenc alkotóiknak. Az összeg közvetlenül a számlájára kerül, és bármikor kiveheti a pénzt. Az alkotói pénzeszközök nagyszerű módja annak, hogy támogatást kapjon a közönségtől, és emellett a Google Adsense szolgáltatáson keresztül hirdetési bevételeket állíthat be, amely nagyszerű módja annak, hogy bevételt szerezzen a YouTube rövidfilmekből.

Hogyan lehet fokozni a láthatóságot és az elköteleződést

A YouTube Shorts kiváló módja annak, hogy növeld láthatóságodat és elköteleződésedet a platformon. Íme néhány tipp, hogyan hozhatja ki a legtöbbet ebből az új funkcióból:

1. Használjon kulcsszavakat a címben és a leírásban.

Ügyeljen arra, hogy a címben és a leírásban szerepeltessen releváns kulcsszavakat, hogy a felhasználók könnyen megtalálják a videót ezekre a kifejezésekre.

2. Optimalizálja az indexképet.

Az indexképe megjelenik a keresési eredmények között, ezért ügyeljen arra, hogy vonzó és hívogató legyen. A figyelem felkeltése érdekében helyezzen el szöveget vagy kiemeléseket az indexképben.

3. Hozzon létre izgalmas és megnyerő tartalmat.

Legyen videóid izgalmasak és vonzóak olyasvalami egyedi vagy értékes felajánlásával, amelyet a nézők szívesen megnéznek. Nagyobb valószínűséggel szerezhet megtekintéseket és feliratkozókat, ha hasznos tippekkel, információkkal vagy szórakoztatással szolgálhat.

Összefoglalva

Az egyik legmenőbb dolog a rövid formátumú tartalmak YouTube-csatornádon való bevezetésében, hogy kihasználhatod más alkotók és felhasználók kreativitását és tehetségét. Tehát ha ezen műfajok valamelyikét fontolgatja, használjon kiváló minőségű videószerkesztő alkalmazásokat, hogy a lehető legtöbbet hozza ki kínálatából.

Akár új módot keresel az online kifejezésre, akár influencer akarsz lenni, akár valami szórakoztató és egyedit szeretnél alkotni, a YouTube Shorts nagyszerű platform. Könnyen használható eszközeikkel és széles választékával bárkinek segíthetnek olyan videókat készíteni, amelyek kiemelkednek a többi közül. Mire vársz még? Most, hogy mindent tudsz a YouTube Shortsról, kezdd el!

Új publikációk:

Ajánlott