Minden, amit kihagytál a 2024-as State of the Wordből

Tegnap bepillantást nyerhettünk a WordPressbe 2024-ben, és ez izgalmasabb, mint valaha. Az év legfontosabb WordPress eseménye, A Word állapota 2024 Madridban zajlott, és rengeteg új funkciót és fejlesztést mutatott be.

Erősen az együttműködésre és a közösségre összpontosítva – a WordPress filozófiájának magvát – mindent megtudtunk arról, hogy mit várhatunk a játszóterektől, a mintáktól, és arról, hogy Matt Mullenweg hogyan tartózkodik a hagymaevéstől a jó barátságok fenntartása érdekében.

Merüljünk el a tanultak húsában és burgonyában (vagy spanyol omlettben).

A közösség erősítése

A közösség egyre erősebb és sokszínűbb. Josepha Haden Chomphosy megjegyezte, hogy éppen a 6.4-et zárták le, akinek a csapatát alulreprezentált nemek irányították.

Az idei esemény egyben az első nemzetközi State of the Word volt – Matt pedig arról beszélt, hogyan tisztelik továbbra is a spanyol közösséget (még akkor is, ha szüksége volt egy kis segítségre a fordításban a kérdezz-felelek szekció során).

A WordPress valóban az emberekről szól. 70 WordCamp volt 33 országban, és több mint 3300 összejövetel, például WordPress iskolai napok és gyerektáborok. Az események évről évre megduplázódtak. 1339 új közreműködő érkezett, ami Matt szerint csak „2 választja el az 1337-től”.

Matt egy felmérést is bejelentett, amely a találkozók fejlesztésének módjait és egy új WP adminisztrációs widgetet keresett, amely segít megtalálni a helyi eseményeket.

Több nyelvi támogatás érkezik, többféle módon. Matt elkötelezte magát amellett, hogy további nyelveket ad a WordPress laza munkaterületeihez.

Olvasni:  Hogyan (és miért) indítsunk el egy Magento mobilalkalmazást egy hét alatt

Az AI használatával a tegnapi esemény AI által generált fordítással lesz megtekinthető. Matt arca lesz, de a hangját élőben lefordítják számos nyelvre.

Viva la revolución

Az internet a hozzáférésen és a folyamatos fejlődésen múlik.

A WordPress OpenVerse projekt a közelmúltban elnyerte a 2024 Open Education Award for Excellence díjat a Nyílt infrastruktúra kategóriában. Számos közreműködő munkáját és a nyílt és ingyenes tartalom iránti elkötelezettségét bizonyítja, hogy az OpenVerse egy igazán kiemelkedő szolgáltatás, amely hozzáadott értéket jelent a közösség számára.

Semmi sem marad a régiben, és a webhelye sem. Amikor a WordPress útitervéről beszélt, Matt felfedte, hogy a hangsúlyt fekteti adatfelszabadítás. A WordPress az első naptól kezdve nyílt forráskódú, és ahogy hisszük, az adatoknak annak is lennie kell az Ön adatait.

Matt megjegyezte, hogy a Wix jelenleg nem is kínál exportot, és sokan mások sem könnyítik meg a dolgot. A WordPress arra törekszik, hogy „feloldja az internetet”, és megkönnyítse a webhely áthelyezését rájuk.

Matt azt állítja, hogy a beépülő modulok, eszközök és munkafolyamatok zökkenőmentesen haladnak át az egykattintásos migráció bevezetésére. Az adatfelszabadítási erőfeszítésen belül minden projekthez tartozik egy dedikált súgótár, amely biztosítja a felhasználók támogatását az adatszabadság felé vezető úton.

Az erő a tiéd

Tudjuk, hogy a WordPress biztosítja az internet egyharmadát, beleértve a Fehér Ház és a NASA webhelyeit is. A közelmúltban a Swifties tesztelte a WordPress teljesítményének korlátait másodpercenként több mint 100 000 kéréssel, és a szervereknek nem volt szükségük időre, hogy „lerázzák”.

Előrehaladva a szerkesztő jó teljesítménynövekedést fog kapni, a becslések szerint kétszer gyorsabb. A WP admin nagymértékben személyre szabható lesz az egyes egyéni igényekhez. Bár az Élő együttműködésnek nincs idővonala, most kipróbálhatja. Figyelmeztetés, bugos lesz.

Olvasni:  Tesla telefon: Minden, amit tudnod kell

Egy másik dolog, amit érdemes kipróbálni WordPress játszótér. Már több mint 50 000 ember kísérletezett vele, és alapvetően virtuális gépet hozhat létre közvetlenül a böngészőjében.

2024-ben is megerősített teljesítményt és dizájnt fogunk látni. Nem csak a látogató szemszögéből értjük, hanem a felhasználói oldalon is. Sokan panaszkodtak, hogy a blokkok túl szemcsések.

A változtatások arra a két dologra fognak összpontosítani, amit a WordPress igazán jól csinál: az írásra és a tervezésre. A továbbfejlesztett minták és az átdolgozott egyéni mezők fontos eszközzé válnak ebből a szempontból.

Lehetősége lesz bizonyos kategóriákhoz kapcsolódó minták cseréjére anélkül, hogy a teljes webhelyet módosítaná, csak az egyes egységeket. A minták korábbi énjük hibridjévé válnak. Lehetővé teszik a szöveg testreszabását, de továbbra is globálisan frissítik a designt, és hatékony eszközként szolgálnak a fejlesztők és felhasználók közötti munkafolyamatokhoz.

Az egyéni mezők is frissülnek. Frissítheti őket anélkül, hogy egyéni blogokat készítene, így a fejlesztők és a bloggerek mindkét világból a legjobbat nyújtják.

A nagy hír

Matt és barátai felfedték a pompás új témát Huszonhuszonnégy, amely 35 mintával büszkélkedhet, és az első téma, amely kihasználja Gutenberg teljes erejét. A friss stílusvariációkkal és elegáns esztétikával teli, letisztult dizájnt az eddigi legjobb témaként hirdetik. A webhely-építési folyamat minden eddiginél gyorsabb a legújabb WordPress témával.

Rendben, tudjuk, mire vársz valójában. Valaki a kérdezz-felelek alatt azt akarta tudni, hogy Matt hagymával vagy anélkül eszi-e a spanyol omlettjét. Meglehetősen határozatlan volt, és azt mondta, ha emberekkel lenne, a hagymamentes utat választaná – de ha egyedül van, akkor minden a hagymáról szól.

Csak viccel. Hol található a WordCamp US 2024? Itt az ideje, hogy furcsa legyen a WordPress, mert Portlandben, Oregonban lesz, és a jegyek kétségtelenül gyorsan fognak menni.

Olvasni:  Öt WooCommerce marketingbővítmény, amelyeket tudnia kell

Találkozunk 2024-ben

Alig várjuk, hogy lássuk, hol lesz a WordPress egy év múlva. Jövő decemberben látogasson el hozzánk egy teljesen új összefoglalóért a State of the Word 2024 után.

Nézze meg, hogyan teszi egyszerűvé a Hostinger a WordPress-t

Új gazdára van szüksége?

Tekintse meg teljes mértékben felügyelt WordPress tárhelycsomagjainkat a nagyobb sebesség és biztonság érdekében.

Új publikációk:

Ajánlott