Minden, amit tudni akart az automatikus méretezésről

A webhely felhőben való tárolásának egyik legnagyobb előnye a gyors fel- vagy leméretezés képessége. A méretezés általában csak néhány percet vesz igénybe, és megkétszerezheti vagy megháromszorozhatja szerverkapacitását.

Hasonlítsa össze ezt a fajta méretezhetőséget a hagyományos tárhelymegoldásokkal, ahol saját szervere van (ahol napokba vagy hetekbe telhet egy új szerver online elérése), és azonnal láthatja, hogy miért van értelme a felhőben való tárhelynek.

Általánosságban elmondható, hogy a tárhelytervet az alapján választja ki, hogy hol tart az üzleti életciklusában. Ha tudja, hogy közel jár a terv határaihoz, gyorsan frissíthet, és megelőzheti a felhasználói leállást vagy lassúságot. De mi történik, ha a terv a legtöbbször megfelelő méretű az Ön számára, de időnként forgalmi kiugrások lépnek fel – például egy új termék bevezetésekor? Ekkor mentheti meg a helyzetet az automatikus méretezés.

Mi az az automatikus méretezés?

Ha még soha nem hallott az automatikus skálázásról, gondoljon rá úgy, mint egy HOV-sávra az autópályán. Ha a Hostinger Auto Scaling engedélyezve van, és szervereink forgalomnövekedést észlelnek, automatikusan megnyitunk egy „HOV sávot” a növekvő forgalom kezelésére. A hozzáadott erőforrások (vagy sávok a példánkban) megőrzik a webhely gyors és lendületes élményét, és zavartalan élményt biztosítanak látogatói számára.

Hogyan működik az automatikus méretezés?

Az automatikus méretezés úgy működik, hogy további erőforrásokat foglal le egy erőforráskészletből. Ezt a PHP-szálak (más néven PHP-munkások) percenkénti elemzése indítja el, hogy megnézze, a kereslet meghaladja-e a kínálatot. Ha a kereslet meghaladja a kapacitást, a PHP-szálak automatikusan méreteződnek. Az automatikus méretezés, majd 10 percenként újraellenőrzi a követelményeket, amíg már nincs rá szükség.

Olvasni:  Hogyan hozhatja ki a legtöbbet közösségi média postafiókjából

Visszatérve a HOV sáv példájához – ha azt látjuk, hogy az Ön autópályája ütközőtől lökhárítóig terjed, akkor további sávokat adunk az autópályához, hogy minden autó olyan gyorsan haladhasson, ahogy akar.

Az automatikus méretezés előnyei

Változó forgalmi igény címzése – frissítés nélkül

Kevés webhely lát állandó forgalmat 24/7/365. Az automatikus méretezés lehetővé teszi a forgalmi ingadozások kezelését. Képzelje el például, hogy egy Jerry nevű kisvállalkozás tulajdonosa állandó teljesítményproblémákkal küzd szombatonként.

A forgalom elemzése után Jerry úgy találja, hogy a szombatok különösen forgalmas időszakok a honlapján. Úgy gondolja, hogy esetleg nagyobb tárhely-megoldásra kell frissítenie, de a költség-haszon elemzés után nem látja a ROI-t, mert a hét másik hat napján nincs probléma. Tehát ha csak szombatonként állíthatná be felhőszolgáltatási erőforrásait, akkor kitarthat az értelmes terv mellett, de megoldhatja a kezelendő forgalmi problémát.

Pontosan ezt tudja megtenni a Hostinger Cloud Auto Scaling segítségével. Jerrynek csak annyit kell tennie, hogy engedélyezve kell hagynia a funkciót (az automatikus méretezés alapértelmezés szerint engedélyezve van). Szombatonként az Auto Scaling automatikusan további erőforrásokat ad a webhelyéhez, és elégedett látogatók jutalmát fogja learatni, akikből vásárlók is lehetnek.

Távolítsa el a további költségeket

A Managed Magento, a Managed WooCommerce és a Managed WordPress minden Hostinger-tervéhez 24 óra ingyenes automatikus skálázás jár. Tehát, ha havi 24 óránál kevesebb forgalmi ugrás tapasztalható, az egyetlen fillérbe sem kerül. A magasabb előfizetési csomag előnyeit a jelenlegi előfizetési költségéhez képest élvezheti.

Más gazdagépek kényszeríthetik Önt a frissítésre, vagy ami még rosszabb, hagyhatják, hogy webhelye összeomoljon, aminek következtében eladások elvesztésére kényszeríthető. Mi vagyunk az Ön üzleti partnere. És nem az a dolgunk, hogy cserbenhagyjunk.

Olvasni:  Az e-kereskedelmi webhely összeomlás elleni védelme: 8 dolog, amit figyelembe kell venni egy nagy eladás előtt

Szeretne többet megtudni? Nézze meg a mi Hostinger Cloud Auto Scaling dokumentációt Tudástárunkban.

Mi a következő lépés az Enterprise számára? Automatikus méretezés

Nagyobb léptékben, ha kiszámítható teljesítményt keres forgalmi kiugrások esetén, a Hostinger Advanced Auto Scaling ajánlatunk korlátlan támogatás a legnagyobb forgalmi terheléshez anélkül, hogy meg kellene vásárolnia, konfigurálnia, telepítenie és nagyobb környezetekre kellene áttérnie.

Például, ha országos TV-szereplést tervez, vagy olyan befolyásolók serege van, akik egy flash-eladásra irányíthatják a forgalmat, az Advanced Auto Scaling segítségével annyi erőforrást adhat hozzá, amennyire szüksége van. Nem csak 10 PHP-munkás (amelyek a magasabb szintű terv forrásai), hanem 10, 20, 30, 40 vagy még több PHP-dolgozó, akik gond nélkül gondoskodnak Önről.

Speciális automatikus méretezési költségek 99 USD/hó és amely az összes PHP-munkást áthelyezi a jelenlegi infrastruktúrából egy PHP-tárolóba. Mivel több erőforrásra van szüksége (hogy több egyidejű felhasználót tudjon kezelni), további konténereket adhat hozzá 10 PHP-munkással. 50 USD/nap. Nincs elkötelezettség, nincs hosszú távú szerződés.
A Hostinger Auto Scaling és Advanced Auto Scaling segítségével Ön készen áll a forgalmi kiugrások kezelésére, amikor azok előfordulnak.

Új publikációk:

Ajánlott