Minden, amit tudnia kell a SEO ROI kalkulátorról

A SEO ROI kalkulátor egy tökéletes eszköz, amely segít bármely vállalkozásnak eldönteni, hogy a SEO erőfeszítései optimális eredményeket hoznak-e. Ez a blog erre és még sok másra világít rá

A SEO egy fontos digitális marketingstratégia, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy online láthatóságot szerezzenek. Jelentős minden digitális marketingtervben, és segít ügyfeleket vonzani az üzleti webhelyre. A SEO lényegében a webhely tartalmához vezeti a közönséget, és végül kézzelfogható leadekké alakítja.

De hogyan határozza meg a SEO értékét? Sok marketinges ezt az oldalak rangsorolásán és a webes forgalomon keresztül teszi. De többet kell tudnunk a bevételek megértéséhez. Itt jön a képbe a SEO ROI (befektetésarányos megtérülése). A SEO ROI kalkulátor a legjobb módja ennek. Az alábbiakban mindent megtudhat a SEO ROI-ról.

SEO ROI kalkulátor

Forrás

A SEO ROI mérésének jelentősége

A SEO befektetés megtérülése bármely SEO kampány sikerének mérőszáma, és egy SEO ROI kalkulátor segítségével értékelhető. Megmutatja a kiadásokat a hozamokkal szemben. Ebből is látszik, hogy a SEO miért megtérülő befektetés a vállalkozás számára. Íme néhány oka annak, hogy a SEO ROI fontos mérőszám.

Olvasni:  A 11 legjobb értékesítési blog, amelyet azonnal követhetsz!

1. A siker legjobb mércéje

Minden üzlettulajdonosnak ismernie kell a különféle marketingstratégiákat, és tudnia kell, hogyan kell hatékonyan használni az összes marketingcsatornát. Azt is meg kell tanulniuk, hogyan használják a SEO-t a promóció és az értékesítés fellendítésére, valamint a vállalat értékének növelésére. A SEO mérése szabványos teljesítménymutatókkal, például értékesítésekkel és konverziókkal mérhető. Ennek ellenére a legjobb módja ennek a SEO ROI-statisztikák, amelyek végső jelentést adnak a SEO erőfeszítések legkézzelfoghatóbb eredményeiről.

2. Megmutatja, hogy melyik SEO stratégia teljesít jól.

Más marketingcsatornákhoz hasonlóan a SEO is számos taktikát alkalmaz. Ha tudja, hogy melyik SEO-stratégia működik jól, az segíthet vállalkozásának. A SEO ROI segít javítani a döntéseket azzal kapcsolatban, hogy hová fektessen be a promóció és a marketing érdekében. A SEO ROI az értékesítés generálása vagy a kampány sikerének alapvető mérőszámává válik. Az ember megismeri a megfelelő digitális bevételi csatornát. Több erőfeszítést, összpontosítást, időt és pénzt lehet fordítani ezekre a bevételnövelő csatornákra.

3. Megalapozza a jövőbeni marketingterveket nagyobb költségvetéssel

Minden marketingszakembernek meg kell értenie a SEO kulcsfontosságú szerepét a vállalat sikerében. A SEO ROI-n keresztüli bővítési és skálázási szempontok megértése megalapozhatja a jövőbeli projekteket. Megfelelő környezetet teremt a jobb marketingstratégiákhoz.

4. Megmutatja a vállalkozás fejlődését

A cégtulajdonosoknak ismerniük kell a marketing erőfeszítések mennyiségi értékét. A digitális marketingeseknek azt is tudniuk kell, hogy erőfeszítéseik meghozzák a gyümölcsét. A SEO ROI segít azonosítani, hogy mi működik és mi nem. Ez kényelmessé teszi a nem működő taktikák módosítását. Ezenkívül megkönnyíti a meglévők reprodukálását. Pontos pénzügyi értéket ad a cégtulajdonosoknak minden SEO technikánál.

A SEO ROI kiszámításának kihívásai

A SEO befektetés megtérülésének kiszámítása egyszerűnek tűnik. De a SEO-ban számos tényező van, amelyekkel tisztában kell lenni. Ez pedig bonyolulttá és kihívást jelentővé teszi a SEO ROI értelmezését és mérését. Íme néhány gyakori kihívás:

Olvasni:  9 legjobb tipp a fehér könyv hatékony közzétételéhez

1. Nem érhet el azonnali eredményeket a SEO ROI-n

A keresőmotorok algoritmusai napról napra bonyolultabbak. Emiatt a webhely változásainak időbe telik, hogy megjelenjenek a keresőmotorok eredményeiben. Az új tartalom hozzáadásával az indexelés is megtörténik, és több webhely is versenyezhet ugyanazon kulcsszavakért. Ennek eredményeként a SEO ROI generálása időt vesz igénybe.

Ez azt jelenti, hogy a SEO egy hosszú távú stratégia. Tehát felül kell vizsgálnia a befektetés standard ROI-számítását a nyereségigényeihez képest. A visszaküldéshez legalább hat hónapra van szükség. Ez a hatalmas időszak fontos tényezővé válik a SEO elutasításában.

A SEO ROI-hoz használt eszközök

Forrás

2. A marketing attribúció hibás természete

A használt hozzárendelési modelltől függetlenül a konverziókhoz való hozzárendelést felül kell vizsgálni. Az ügyfelek érintkezési pontjai és utazásai összetettebbek, mint ahogy azt az elemző szoftver teszi. Így lehetetlen meghatározni, hogy melyik csatorna vezetett konverzióhoz.

3. Korlátozott tesztelés

A SEO ROI meglehetősen korlátozott, ha összehasonlítjuk más csatornákkal, amelyek a SEO hatékonyságát tesztelik. Például könnyű kikapcsolni a PPC-t, és összehasonlítani a bevételt a PPC hatékonyságának meghatározásához. Ha nincs változás az alsó sorban, akkor ez azt jelenti, hogy a PPC kampánya nem működik. De ugyanezt nem lehet megtenni SEO használatával. Egy weboldalt nem lehet eltávolítani a keresőkből, ami korlátozást jelent.

4. A SEO ROI nem méri a megtartást

A SEO mutatói nem mérik a megtartást. Fel kell mérniük, hogy a felhasználók mit akarnak az általuk ismert márkákban. A SEO mutatók növelhetik az ügyfél élettartamra vetített értékét. A ROI kiszámításakor azonban nem lehet látni a megtartási értéket.

A SEO ROI kiszámítása

A ROI mérése fontos, mivel segít megismerni a SEO által a vállalkozás számára nyújtott pénzügyi értéket. Bár vannak más SEO KPI-k, amelyeket nyomon követhet a ROI megismerése érdekében, a siker végső fokmérője a pozitív ROI. Így kell kiszámítani.

Olvasni:  Mi az a korrektúra és miért fontos?

1. Állítsa be a konverziókövetést

A SEO ROI megismerésében a legfontosabb lépés a konverziókövetés. Segít nyomon követni a pénzt kereső konverziókat a webhelyen. A beállítás a webhely eladásaitól függ. Az e-kereskedelmi webhelyek az e-kereskedelem nyomon követését használhatják az online tranzakciókra vonatkozó adatok beszerzéséhez. Ez segít mérni az online bevételt. Az olyan eszközök, mint a Google Instructions segíthetnek.

Konverziókövetés

Forrás

Amint elkezdi nyomon követni az adatokat, elérhetővé válik az e-kereskedelmi áttekintés. Ez tartalmazza az online értékesítéssel kapcsolatos összes információt. Ezzel a jelentéssel ellenőrizheti a webhely teljesítményét és sikerét.

2. Konverziók csatornánként

Miután a konverziókövetést körülbelül egy hónapra beállították, elegendő adat áll rendelkezésre a ROI mérésére. Ehhez használja a Google Analytics szolgáltatást. Válasszon többcsatornás csatornákat és támogatott konverziós lehetőségeket. Válassza ki a konverziókat, és keresse meg a konverziókkal kapcsolatos adatokat az időtartományon belül. Ez magában foglalja az összes felhasználót, aki különféle keresőmotorok segítségével találta meg webhelyét. Ez azt jelenti, hogy a konverziók a SEO stratégiának tulajdoníthatók.

3. Számítsa ki a SEO ROI-t

Ha ismeri a SEO-n keresztül egy bizonyos időszakra termelt bevételt, hasonlítsa össze az ebben az időszakban befektetett összeget. A SEO ROI kalkulátor leggyakoribb képlete a következő:

(A befektetésből származó nyereség – Beruházás költsége )/Beruházás költsége.

Összefoglalva

A SEO ROI döntő fontosságú mérőszám minden vállalkozás számára. Akár cégtulajdonos, akár marketingügynökség vagy házon belüli marketingszakember, a SEO révén generált ROI szemmel tartása elengedhetetlen az átfogó marketingtervhez. A SEO ROI egy bolondbiztos módja annak, hogy bebizonyítsa, hogy SEO erőfeszítései működnek. Ezt fel lehet használni a SEO stratégiába való további befektetéshez.

Olvasni:  6 tájékoztató e-mail sablon, amellyel minden helyzetben visszamutató linkeket szerezhet

GYIK

1. Mikor kell mérni a SEO ROI-t?

Általában havonta, negyedévente vagy évente mérik. A SEO egy hosszú távú stratégia. Előfordulhat, hogy az első néhány hónapban nem lesz pozitív eredmény. Ezt követően láthatod a visszatérést.

2. Hogyan mérhető a SEO ROI?

A SEO ROI képlete: (Befektetési nyereség – Beruházás költsége) / Beruházási költség). Cserélje ki a számokat, és szerezze meg a megtérülést a SEO-ból.

3. Mi tekinthető jó ROI-nak?

Ez az üzleti céloktól függ. Mivel minden vállalat más és más, nem lehet beállított értéket hozzárendelni. Állítson be ideális ROI-t a vállalkozás számára, és tartsa ezt viszonyítási alapként a marketingcsapatok számára, amelyekhez mérhető. A legjobb kicsiben kezdeni, majd egy nagyobb cél felé haladni.

Új publikációk:

Ajánlott