Minden idők 6 legjobb IPL kampánya

Az IPL kulturális pillanat minden indiai számára. Ebben a blogban megvizsgáljuk, hogyan hozták létre egyes márkák minden idők legjobb IPL kampányait.

Az Indiai Premier League (IPL) minden szezonja őrületet vált ki a szurkolók körében, köszönhetően az adrenalinlöketnek, amely az ország bármely jelentős kriketteseményéhez köthető. Ebben a szezonban sincs ez másképp, és néhány nagy márka az IPL-kampányokra készül, amelyek őket is a rivaldafénybe állítják. Ebben a blogban az IPL történetébe bekerült legjobb márkakampányokat tekintjük át.

6 IPL köré épülő márkakampány

Vessen egy pillantást a legjelentősebb IPL-központú kampányokra, amelyeket a márkák az idők során hoztak létre.

1. CRED – Play It Different, IPL 2022

A CRED, a nagy nettó vagyonnal rendelkező egyének közössége regisztrálta a Karishma Kapoort, hogy bemutassa a 2022-es IPL-re vonatkozó jutalmát, amely csak a CRED-tagok számára nyitva áll. Ez az egyik legjobb IPL kampány a „Játssz másként” szlogennel. Ennek a kampánynak az az érdekessége, hogy egy 90-es évekbeli Nirma-reklám újraalkotása.

Forrás

Ez az IPL hirdetési kampány egy versenyt tartalmaz, amelyen a CRED tagjai vehetnek részt, akik barátokkal, családtagokkal vagy csapattársaikkal együttműködve megcélozhatják a nagy nyereményt. A CRED bounty március 26-án indult, és CRED-tagként bármelyik ismerősödet meghívhatod a játékokra. Rs értékű jutalmak Az IPL során 50 milliót lehet nyerni. Mindössze annyit kell tennie, hogy kifizeti a hitelkártya számláit, és jogosult a CRED jutalmát alkotó napi díjak megnyerésére.

Olvasni:  5 legjobb webhely, ahol Instagram-követőket vásárolhat Írország (2024. március)

2. Zomato Premier League, IPL 2019

A Zomato Premier League-nek (ZPL), az alkalmazáson belüli játéknak köszönhetően krikettvarázslóvá válhatsz ínycsiklandó és krikettrajongóvá. A koncepció 2019-ben indult, és a mai napig tart. Minden alkalommal, amikor ételt rendel a Zomato-n keresztül, lehetőséget kap arra, hogy megjósolja az aznapi mérkőzés győztesét, és nyerjen egy díjat, ha jóslása helyesnek bizonyul.

Forrás

Több tízezer étel közül választhat, az online ételrendelés nem is lehetett volna izgalmasabb. Ráadásul a felhasználók akár 40%-os kedvezményt is kaptak, ha ételt rendeltek a Zomato listán szereplő éttermek bármelyikéből. A legjobb rész még hátra van: ha jóslataik helyesnek bizonyultak, a felhasználók nemcsak a díjat nyerték meg, hanem további 30% pénzvisszatérítést is kaptak. A nagyszerű ételek és a krikett, különösen az IPL, jól passzolnak az indiánokhoz. A Zomato ZPL kampányával egy csipetnyi izgalmat adott az IPL-szezonhoz.

3. Swiggy – Nincs túl kicsi rendelés, IPL 2018

Nem mindenki reménykedhet abban, hogy a lelátón lehet élőben nézni az IPL-t. A legtöbb ember otthon marad és a tévében nézi, és az étel mindig is része volt a krikettőrületnek Indiában. Swiggy ezt kamatoztatta a 2018-as IPL hirdetési kampányának szlogenjével: „No order too small”, amellyel a felhasználók a lehető legkisebb mennyiségű ételt is megrendelhetik. A hirdetés segítségével Swiggy 23%-kal növelte az új felhasználói rendelések számát.

Az IPL reklámkampány egy 20 másodperces szpot, amelyen egy negyven év körüli férfi látható, aki egyetlen darab gulab jamunt rendel a Swiggy-n. Kidugja a szájába, mielőtt a felesége rájön, mi történik. A karakterek közötti párbeszéd nélkül, a pár puszta arckifejezése és a háttérben a tévében futó IPL-kommentár mindent elmondott. A hirdetés azt az üzenetet közvetíti, hogy Swiggy számára az emberek, és nem a rendelési érték a legfontosabb.

Olvasni:  Az elmulasztott bejegyzés ütemezési közzétételi hibájának javítása a WordPressben

4. Pepsi – Ó, igen, Abhi! IPL 2013

Az összes IPL-kampány anyja, ez a kampány a türelmetlen indiai fiatalokról szól, akik igyekszenek „itt, most” dolgokat tenni. A Pepsi “Oh Yes Abhi!” valószínűleg az egyik legjobb IPL marketing kampány, amely sikeresen megragadta az indiai fiatalok pulzusát.

Az IPL hirdetési kampányában olyan hírességek szerepeltek, mint Ranbir Kapoor, Mahendra Singh Dhoni és Priyanka Chopra Jonas, akik egy pillanat alatt cserbenhagyták őreiket. Míg Priyanka izgatottságát mutatja, hogy színpadra lép, Ranbir türelmetlen egy falat chaat-et egy korty Pepsivel, Dhoni pedig, a legnyugodtabb a három közül, alig várja, hogy megnyerje a meccset. Pepsi szerint az „Ó igen, Abhi” azt jelenti, hogy úgy kell élnünk, mintha nem lenne holnap, vagy más szóval, a pillanatnak kell élnünk.

5. Vivo – Asli Picture Baaki Hai, IPL 2021

Ebben az IPL hirdetési kampányban Mahendra Singh Dhoni azt mondja: „kép” egy VIVO telefon kameráján keresztül. 2021-ben a Star Sports és a Vivo előállt az egyik legmenőbb IPL-kampánnyal, amikor Dhoni kimondta ezt az öt szót, ami rendkívül izgatottá tette a közönséget. Ez az egyik IPL marketingkampány, amelynek során a rajongók lélegzetüket visszafojtva várták, hogy megnézzék, ahogy kedvenc csapataik versengenek egymással az áhított címért.

Forrás

Az IPL hirdetési kampány a Star Sports házon belüli kreatív csapatának ötlete volt. Fülbemászó dallamokat és ragyogó színfoltokat tartalmaz, miközben Dhoni lenyűgöző zsibongást ad a háttérben. Ez az IPL kampány zseniális példája az IPL által mindig teremtett nosztalgia kihasználásának.

6. Disney+Hotstar – #IndiaKiVibeAlagHai, IPL 2021

Valószínűleg ez az egyik legjobb zenei témájú IPL kampány, amely egy többnyelvű himnuszt tartalmaz, amely sok érzelmet keltett a krikettrajongókban. A pályán zajló városok közötti rivalizálás tökéletes volt a sok baráti viccelődéssel, a többnyelvű himnusz pedig különböző nyelveken beszélő krikettrajongók hordáját hozta össze az ország minden részéről.

Olvasni:  A 10 legjobb előtér-keret webfejlesztéshez

Forrás

India egyik legmenőbb zenészének, Nucleya által készített himnusz nyolc indiai nyelvet tartalmaz, és nyolc rapper énekli Indiából. Mivel a tánc az indiai kultúra szerves részét képezi, minden csapat egyedi lépésekkel gazdagította a változatosságot és a szórakozást. A darabnak országszerte érkeztek rajongói, akik a dallamára táncoltak, az egység érzését hirdetve.

Hogyan hasznosítja az IPL a digitális marketinget?

Míg az IPL jelenleg javában zajlik, nem csak a rajongók és a játékosok keltik a zajt. A reklámstratégiák ugyanilyen nagy szerepet játszanak. Szinte mindenhol láthatjuk az IPL jeleit: a hatalmas óriásplakátoktól a játékosok pólóiig, és természetesen a kiváló online IPL hirdetési kampányokig.

2021 óta az IPL felépítette digitális marketing iparágát, rengeteg lehetőséget tárva a marketingesek elé. Ez nagy megkönnyebbülés a COVID-19 okozta szünet után az iparágban. Az IPL hirdetési költségvetése is jelentősen nőtt az elmúlt néhány évben. Ezért az az érték, amelyet a marketingipar számára jelent, óriási.

Az IPL nagyszerű lehetőséget kínál a vállalatok számára, hogy kreatívan megmutassák magukat, feltéve, hogy megvan a költségvetésük. Az IPL kampányok valószínűleg az egyik legnagyobb bevételi tényező a hirdetési ágazatban. Megmutatják, hogy nagyszerű hirdetésszöveggel és kiváló irányítással bármely digitális kampány sikeres lehet.

GYIK

1. Mely márkák támogatják az IPL 2022-t?

Az IPL kampányok visszatértek a hírekbe, és ebben a szezonban szponzorai többek között a Tata (címszponzor), a CRED, az Unacademy, a Disney+Hotstar és a Dream11.

2. Mi olyan különleges az IPL-ben?

Az IPL nem más, mint egy kulturális pillanat az indiaiak számára. Ebben a krikettligában különböző csapatok képviselik India különböző városait, és az ország minden részéből hoznak össze embereket. Elősegíti az egység érzését, a sportszerűséget és mindenekelőtt a hazaszeretetet.

Olvasni:  Mi a legjobb tartalom, amelyet elő kell készíteni, hogy az emberek egy divatmárkától vásároljanak? (Frissítve)

3. Melyek minden idők legjobb IPL kampányai?

A márkák az évek során folyamatosan kreatív IPL kampányokat folytattak. A fent említett hat kampány azonban különösen kiemelkedett számunkra.

Új publikációk:

Ajánlott