Minőség vs. Mennyiség: Mi a fontosabb a blogírás és a társadalmi stratégia szempontjából?

Ha nehezen tölti meg havi tartalomnaptárát, nem vagy egyedül. A minőség vs mennyiség vita dúl, és a kutatások azt mutatják, hogy a blogtulajdonosoknak nagy gyakorisággal kell tartalmat közzétenniük ahhoz, hogy a SERP-ben (Search Engine Result Page) szerepeljenek. Egy felmérés a HubSpottól megjegyezte, hogy a havonta több mint 16 cikket közzétevő webhelyek kapnak 3,5X több forgalom, mint azok a webhelyek, amelyek havonta csak 4-szer posztolnak.

De várja statisztika figyelmeztet: önmagában a mennyiség a minőséggel szemben nem megy. Jó minőség a blogbejegyzések növelik a forgalmat.

Miért olyan fontos a minőség

A keresési lekérdezések versenyképesek, ezért a gyakoriság növelése önmagában nem javítja a keresési pozíciót. Ron Lieback az alapítója ContentMender, egy tartalommarketing ügynökség, és szakértő a tartalom SEO-hoz való kidolgozásában és optimalizálásában. Ron is a szerzője 365 a Vision: Modern Writer’s Guide (Hogyan készítsünk minőségibb írást rövidebb idő alatt). Amikor a SEO-ról van szó, Ron azt mondja:

“A következetes és minőségi tartalom elengedhetetlen.”

Az ismétlődő, backlinkekkel teli tartalom közzététele (a mennyiség a minőség felett) nagy nem-nem az Ön SEO-stratégiája szempontjából, és csak frusztrálja olvasóit. A rossz minőségű bejegyzések csökkentik a márka tekintélyébe vetett bizalmat és rosszul rangsorolják, mert senki sem akar majd linkelni hozzájuk.

Ron ügynöksége, a ContentMender a Témacsoportok stratégia a kiváló minőségű, magas frekvenciájú tartalmak előmozdítására az ügyfelek számára. Ezt úgy teszik meg, hogy létrehoznak néhány “pillér” tartalomelemet, és kibővítik azokat más “fürt” cikkekkel, amelyek a fő “pillér” részre hivatkoznak.

Például, ha egy közösségi médiára szakosodott digitális marketingügynökség tartalomstratégiáját készítenék, akkor létrehoznának egy pillérdarabot, amely megvitatja a közösségi média fő előnyeit, és néhány mesteri tippet, hogyan lehet a legtöbb ROI-t kihozni belőle. Ezután fürtözött tartalmat hoznak létre annak köré, amely megválaszolja a legtöbbet keresett kérdéseket, például “szabadúszót vegyek, vagy házon belül vegyem” vagy “Facebook, Instagram vagy LinkedIn? Melyik a jobb” vagy “A Snapchat elsajátítása a végső megtérülés érdekében” .”

„Amikor ezt a „Témaklaszter” stratégiát leírom az ügyfeleknek, megvitatom, hogy a pillér a fő rész, amely alapvetően egy áttekintés, néhány tippel az azonnali cselekvéshez, ezt követi a „klaszter” tartalom, amely megválaszolja a ki, mit, mikor, hol, miért és hogyan az adott témában.”

Ezt a stratégiát szem előtt tartva nézzük meg, mit jelent a jó minőségű cikkek elkészítése. 5 kulcskérdésre kell válaszolni:

Olvasni:  30+ híres és inspiráló blogpélda (2024)

   1. Kinek írsz?
   2. Milyen hosszú legyen a cikked?
   3. Hogyan válaszol a keresési szándékra?
   4. Milyen gyakran fog publikálni?
   5. Hogyan teszi megoszthatóvá?

1. Kinek írsz?

Ez egy árnyalt kérdés, mert mindig meg kell tennie írj az embereknek. Az emberi közönségnek értékelnie kell a tartalmat, de a nem emberi közönségnek (pl. a Google-nak) is értékelnie kell a tartalmat.

Tegyük fel, hogy szeretne egy cikket írni a filmről Bosszúállók végjáték cikked pedig a Marvel-rajongóknak szól. Ha megnézzük a cikk címét, valószínűleg valami olyasmihez fog menni, mint clickbaity lehetőleg, mert szeretné vonzani az embereket a cikk elolvasására. Tehát valami ilyesmi:

21 epikus ok, amiért nem fogod megbánni, hogy végigülsz a Marvel 3 órás Bum Numbing Infinity Saga fináléján

A cikk címe a következőképpen működik az emberi közönség számára, és motiválja őket a cikk kattintására és elolvasására:

 • Ez egy lista (mivel „21 epikus okot” említ), és tudjuk, hogy az emberek szeretik a listákat.
 • Érzelmi jellegű (a „sajnálatot” vagy annak hiányát említi)
 • Humoros (egy 3 órás filmet a „zsibbadás”-nak felel meg)
 • A Marvel-rajongókhoz szól (mivel a Bosszúállók: Végjáték az Infinity Saga sorozat utolsó előtti filmjeként ismerik)

Ez az oka annak, hogy valószínűleg nem fog szerepelni a Google-on a “bosszúállók végjáték-kritikáira” vonatkozó kereséseknél:

 • A címben sehol nem említi “Bosszúállók: Végjáték”

Ennyire egyszerű. A célkulcsszó hiánya óriási probléma, és rávilágít arra a megközelítésre, amelyet akkor kell követni, ha azt szeretné, hogy cikke jó helyen szerepeljen a Google-on. Amikor a „bosszúállók végjáték-ismertetők” kifejezésre keres, az 1. oldalon minden egyes találat a „Bosszúállók: Végjáték” szavakkal kezdődik.

Szóval mindkettőre tudsz írni? Dehogynem. Csak kombinálja a célkulcsszót ugyanazzal az érzelmes, kattintásra méltó kifejezéssel:

Bosszúállók: Végjáték – őszinte filmkritika egy Marvel-rajongótól a Marvel-rajongóknak

Ebben a példában nemcsak a kulcsszó szerepel (nagyszerű a Google számára), hanem egyedi különbséget is teremt a többi találathoz képest (nagyszerű az emberek számára). Ha konkrétan felhívja a figyelmet, hogy ki írta a véleményt, és kinek szól, valószínűleg rákattannak a Marvel-rajongók, mint a többi találatra.

Ebben az egyszerű példában, ha csak a cikk címét nézzük, láthatjuk, hogy az Ön által használt szavakon végzett változtatások milyen hatással lehetnek arra, hogy hol helyezkednek el a keresési eredményoldalon.

2. Milyen hosszú legyen a cikked?

Ról ről a lakosság fele elismeri, hogy az online írott tartalmat átfutja (de a valóságban ez valószínűleg sokkal magasabb). Ez kezdettől fogva megnehezíti az írást, mert az emberek nem hajlandók olvasni, hacsak nem feltétlenül muszáj.

Szóval mi az legjobb hossza egy blogbejegyzéshez?

Olvasni:  Tartalommarketing és bejövő marketing: különbségek és hasonlóságok, amelyeket minden marketingszakembernek tudnia kell

Ebben az esetben a minőség kontra mennyiség azt jelenti, hogy jó minőségű blogbejegyzésekkel kell rendelkeznie, amelyek a témának és a közönségnek megfelelő hosszúságúak. A megfelelő hosszúság hozzátartozik ahhoz, hogy az olvasók azt adják, amit kerestek. Ne feledje azonban, hogy ha a megcélzott kulcsszavak versenyképesek, akkor megelőznie kell versenytársait. Ehhez egy átfogó, hiteles cikkre lesz szüksége, amely objektíve jobb, mint a versenytársak.

A nap végén egy szilárd közzétételi stratégia valószínűleg különböző hosszúságú cikkek keverékét fogja tartalmazni. A rövid blogbejegyzések kiválóan alkalmasak arra, hogy a tartalmi naptárat lényegre törő, konkrét kérdésekkel és időérzékeny hírekkel töltse fel, amelyek felkeltik az olvasók figyelmét, és néhány perc alatt áttekinthetők.

A hosszabb, átfogóbb bejegyzések valószínűleg magasabb helyezést érnek el a keresési eredmények között, és nagyobb forgalmat vonzanak az oldalára. Az ilyen típusú bejegyzéseket inkább „örökzöldnek” kell tekinteni, ami azt jelenti, hogy időtlenebbnek kell tekinteni őket.

A hosszabb lehet jobb

Általánosságban elmondható, hogy a hosszabb blogbejegyzések jobban teljesítenek a keresési eredmények között.

Az emberek hajlamosak egyenlőségjelet tenni a hosszabb válaszok és az alaposabb válaszok közé, így logikus, hogy ezek a hosszabb blogok elemzésekor jobb statisztikákat kapjanak.

Ön azonban elérte azt a pontot, ahol a marginális hozamok csökkennek, szóval ne legyünk túl hosszúak:

 • Hosszabb bejegyzések mint 4000 szó elveszítik az olvasók érdeklődését, sőt frusztrációt is okoznak
 • Szórakozás a bejegyzések általában akkor teljesítenek jobban, ha rövid – 600 vagy kevesebb szó – a legjobb
 • Hosszú hozzászólások csak számít ha olyan témával foglalkoznak, amelyet az emberek keresnek. Nincs érdeklődés = nincs olvasó.

Ez a legtrükkösebb része tartalomstratégiájának menedzselése a minőség és a mennyiség tekintetében – minden bejegyzéseinek jó minőségűnek kell lenniük, hosszától függetlenül.

Neked kell kezelni az aggályokat a célközönségedről. Nagyszerű lehet, ha ismeri a legjobb módszert az örökölt spárga termesztésére, és 3000 szót tud írni a témáról, de ha olvasói azt keresik, hogyan termeszthetnek kevés karbantartást igénylő paradicsomot, akkor nincs szerencséje.

A A mennyiség és a minőség lényege: bár a hosszabb blogbejegyzések általában jól szerepelnek a keresési eredmények között, meg kell győződnie arról, hogy azok célzott, informatív, és válaszoljon a keresési szándékra ha azt szeretné, hogy valóban növeljék a forgalmat és konvertálják az Ön számára.

3. Hogyan válaszol a keresési szándékra?

A hosszabb nem automatikusan jobb. Inkább a tartalom minőségének és annak a kombinációja, hogy valóban az-e az emberek igényeinek kielégítése (azaz: a keresési szándék megszólítása).

A Google előnyben részesíti azokat a tartalmakat, amelyek a legjobban szolgálják az olvasót, így a potenciális olvasói keresési lekérdezéseihez szorosan illeszkedő, jó minőségű tartalom magasabb rangot kap, és nagyobb valószínűséggel kerül megosztásra. Megesik, hogy a hosszabb, hiteles, mélyreható bejegyzések teszik ezt a legjobban.

Olvasni:  Shopify SEO: Az Ultimate SEO ellenőrzőlista 2024-ra

De mi is pontosan a keresési szándék?

A keresési szándékoknak 4 elsődleges típusa van:

 • Navigációs: beírja a „twitter” szót a Google-be, ahelyett, hogy csak a twitter.com oldalra menne
 • Tájékoztató: válasz keresése egy kérdésre – ‘mi van’, ‘hogyan kell’ stb. kezdetű keresések
 • Tranzakciós: feladat vagy művelet végrehajtása – olyan keresések, mint „kávépárna vásárlás”
 • Kereskedelmi: hasonló a tranzakcióshoz, de feljebb a tölcsérben – a „legjobb iPhone tokok” jellegű keresések

Ha ismeri a megcélzott kulcsszavakra vonatkozó tipikus keresési szándékot, akkor olyan tartalmat hozhat létre, amely megfelel a közönség speciális igényeinek. A legjobb módja annak, hogy felmérje, mi a kulcsszavai keresési szándéka, ha keresést hajt végre a Google-on, és megnézi az eredményeket! Lehet, hogy túlságosan leegyszerűsítőnek tűnik, de a Google már elvégezte Ön helyett a kemény munkát. A legjobb keresési eredmények alapos elemzésével megtudhatja, hogyan lehet a legjobban kezelni a keresési szándékot a Google szemével.

TJ Haynes a @ tartalom és SEO vezetője Tartalomkészítői Ügynökség és azt mondja:

“A Google-t nem lehet becsapni. A Google SEO utálja a kulcsszavas kannibalizmust, azaz 2 cikket készíteni pontosan ugyanarról a témáról. A Google tudja, mikor rövid a gyorsan összedobott cikk, és valójában nem fog válaszolni az olvasók kérdéseire.”

4. Milyen gyakran fog publikálni?

Bár mindig a minőség lesz az elsődleges, ne dobd el a labdát a frekvencián. Elvégre talán 2017-ben írtad minden idők legtökéletesebb blogbejegyzését, de valószínűleg nem fog hosszú távon segíteni, ha nem készít rendszeresen tartalmat.

TJ és csapata a Tartalomkészítői Ügynökségnél havi 4 cikkre törekszik.

“A Weekly határozottan jó jel a Google számára, hogy elkötelezte magát amellett, hogy a Google felhasználóinak a legfrissebb, legfrissebb információkat közölje. Azonban havi 1-2 új cikk megfelelő lenne, ha a költségvetése nem bírja a 4/ hónap, ami valószínűleg a legtöbb helyzetben ideális.”

Problémát jelent a ritka postázás is. Ehhez kapcsolódik annak fontossága rugalmasság. Egyikünk sem tudja megjósolni, mi fog történni iparágunkban vagy világunkban. Ha egy online kötőboltot üzemeltet, és Lady Gaga hirtelen kötni kezd – mit gondol? Erről kellene blogolnod.

Bár fontos a tartalomnaptár és a megtervezett stratégia, ne felejts el reagálni a való Világ hogy naprakész és releváns legyen.

5. Hogyan teszi megoszthatóvá?

Tudjuk, hogy egy jó minőségű blogbejegyzés alaposan átkutatott, választ ad az olvasó kérdéseire, vagy valamilyen módon megfelel az igényeinek, és kellően mérvadó ahhoz, hogy az olvasók és a keresők is elégedettek legyenek.

Hogyan néz ki egy minőségi közösségi média poszt? Ha úgy érezzük, hogy elárasztanak bennünket a blog tartalmai, az semmi a nap mint nap megjelenő közösségi médiában megjelenő tartalmakhoz képest.

Olvasni:  Miért világít a Nespresso piros és sárga fénye? Gyors javítás

2020-ban az amerikaiak átlagosan költöttek Napi 65 perc a közösségi médiában.

Ez sok idő. És sok lehetőség a potenciális ügyfelekkel való kapcsolatfelvételre, ha jól csinálja.

A legutóbbi algoritmusmódosítások azt jelentik, hogy a Facebook és az Instagram prioritást élvez jó hangulatú tartalom amellyel az egyének érzelmileg kapcsolatba tudnak lépni. Nem itt az ideje vagy helye annak, hogy tanulmányozza, mennyit küzdött vállalkozása létrehozásáért.

Legjobb gyakorlatok a közösségi médiához így néz ki:

 • Kiváló minőségű képek – ne csak egy stock képet csapjon más tartalmaira, gondoljon bele egy kicsit.
 • Személyes kapcsolatok – próbáljon meg képeket találni valódi emberekről, akik interakcióba lépnek a termékével
 • Tömörség – Legyen rövid és koncentrált.
 • Pozitív – az emberek nagyobb valószínűséggel lépnek kapcsolatba a közösségi média tartalmaival, amelyek jó érzést keltenek.
 • Linkek – Mindig adjon meg egy linket, ha releváns! A közösségimédia-stratégiád lényege, hogy ösztönözd a márkád iránti elkötelezettséget, ezért ne felejts el egy megfelelően rövidített linket hozzáadni a tartalomhoz.

Annak ellenére, hogy a közösségi média a mennyiségre támaszkodik az ügyfelek eléréséhez, a minőségi poszt megfelel a fenti kritériumoknak, és nem egyszerűen szerkesztetlenül hivatkozik hosszú formátumú blogbejegyzéseire.

Az ügyfelek elvárásainak kezelése

Amikor az ügyfelekkel tartalomgyártáson dolgozik, meg kell határoznia, hogy az ügyfél költségvetése alapján mi a reális. Ez drasztikusan változhat, Ron a ContentMendertől olyan helyi ügyfelekkel dolgozik, akik havi 1000 dollárt költenek tartalomra, egészen az Enterprise ügyfelekig, akik havonta 10 000 dollár feletti összeget költenek, beleértve a blogtartalmat, a vezérigazgatói szellemírást és a LinkedIn és/vagy a Mediumon kívüli tartalmakat.

Természetesen nem minden SEO tartalomgyártás magában foglalja a cikkek írását a semmiből, Ron és csapata a ContentMendernél az ügyfelekkel is együttműködik a régi tartalom félévente történő felújításán.

“Ezt folyamatban lévő SEO kampányaink részeként tesszük, és ez javítja a keresési helyezéseket.”

Végső gondolatok

Szóval, az mennyiség a minőség felett?

Bár talán jobb lenne közzétenni valami minden héten semmi helyett a legjobb tartalomstratégia kínálja majd kiváló minőségű bejegyzések amelyek az olvasói keresésekre vannak optimalizálva, és illeszkednek a platformhoz.

Ezt a következő módon érheti el:

 • Az olvasói kérdések megválaszolása
 • Jól kutatott tartalom írása
 • Az egyes bejegyzések céljának ismeretében
 • A közösségi megosztások optimalizálása, nem csak a tartalom automatikus összekapcsolása

A sorozat minden termékének nem pontosan ugyanaz a funkciója és a dizájnja, és a tartalmi stratégia minden elemének sem kell.

És mint mindig, rugalmas maradni Az ütésekkel való gördülés pedig alkalmazkodóképességet biztosít, és tartalmi stratégiája folyamatosan fejlődik.

Új publikációk:

Ajánlott