Mit jelent a lezárt SIM?

A mindennapi új SIM-kártya vásárlása olyasmi, amit kémthrillerekben vagy vígjátékokban láthatott. Ha azonban külföldi országba látogat, és helyi SIM-kártyát szeretne használni, akkor csatlakozási problémába ütközhet. Ez azért történik, mert telefonja egyetlen távközlési szolgáltatóhoz van zárva, aki nem akarja, hogy hálózatot váltson

Ebben a cikkben megvitatjuk, mit jelent a lezárt SIM-kártya, és más gyakran ismételt kérdéseket is megvitatunk.

Mi az a lezárt SIM?

A SIM-zárat hálózati zárnak is nevezik, amikor a telefonokat, különösen a csomagban lévő telefonokat szállító vállalatok egy adott SIM-kártyával zárják a telefonok szoftverét. A készüléket a hálózatához köti. Tehát ha egy eszköz SIM-kártyával zárolva van, az azt jelenti, hogy az eszközt csak olyan SIM-kártyával használhatja, amelyet vagy a telefont értékesítő szolgáltató értékesít, vagy egy másik szolgáltató által engedélyezett SIM-kártyával.

Mi az a SIM-kártya?  5 féle SIM-kártya magyarázata

Ha úgy találja, hogy eszköze SIM-kártya zárolva van, akkor nem tud átváltani egy másik szolgáltató SIM-kártyájára, hacsak fel nem oldja a SIM-kártya zárolását. Eszköze hibaüzenetet jelenít meg, és nem tud hozzáférni egy másik cég által biztosított hálózathoz. Az Ön hozzáférése bizonyos országokra vagy bárhová korlátozódik, ahol a hálózatot az a vállalat vagy a kapcsolt távközlési szolgáltató biztosítja, amely lezárta az eszköz SIM-kártyáját.

Miért vannak zárolva az eszközök?

Annak érdekében, hogy az ügyfél egy bizonyos ideig hűséges maradjon, a vállalatok úgy döntenek, hogy lezárják a SIM-kártyákat. Céljuk továbbá, hogy ügyfeleik hosszabb ideig, vagy a szerződés lejártáig maradjanak a hálózatnál. SIM-kártyája még addig is zárolva maradhat, amíg a telefon kifizetésére vár. Ez a zár egy helyen tartja az ügyfelet, aki nem tudja elhagyni a cég terveit.

Olvasni:  A Mit, hogyan és miért az ügyfélúttérképek

A zárolt telefonok viszonylag olcsóbbak is lehetnek, mint a feloldatlanok, mivel ez biztosítja, hogy a szolgáltató a zárrendszeren keresztül kompenzálja a kedvezményes árat. Ekkor az ügyfél kénytelen a fuvarozó cég által eladott SIM-kártyát használni. Zárolt készülékek vásárlásakor a SIM-kártya a készülékhez tartozik.

Hogyan működik a SIM-zár?

A SIM-zár egy szoftveres korlátozás, ezért a kódok be vannak ágyazva a készülék operációs rendszerébe vagy firmware-ébe. Amikor egy másik szolgáltató SIM-kártyájával kapcsol be egy telefont, telefonja SIM-zár kódot keres. Ha a kód hasonló a szolgáltató korlátozásához, hibaüzenet jelenik meg, és nem tudja használni a SIM-kártyát.

A megfelelő SIM-kártya behelyezésével a telefon regisztrál a hálózati szolgáltatónál, és lehetővé teszi hívások kezdeményezését, üzenetek küldését és fogadását, valamint a mobiladatok elérését.

Fel tudod oldani a SIM zárat?

Ha el akarja adni lezárt mobiltelefonját, vagy ajándékba szeretné adni, akkor nehézségekbe ütközhet, mivel az emberek jobban szeretik a zárolt telefonokat. Attól függően, hogy melyik mobilszolgáltatót használja, lépjen a beállításokba a feloldási lehetőség megtalálásához, vagy keresse fel a hivatalos webhelyet. Felveheti a kapcsolatot a szolgáltató ügyfélszolgálatával is, hogy kérjen egy SIM-feloldó PIN-kódot vagy kódot. A SIM PIN-kódjának vagy zárolásának eltávolításához letilthatja a SIM PIN opciót eszköze Mobiladat-beállításaiban.

Így a mobilhálózat-szolgáltatók beleegyeznek abba, hogy feloldják a SIM-kártya zárolását, ha kérik, míg néhányuknak az első készülékvásárlás után néhány napig kötelezően zárva kell tartaniuk a SIM-kártyát. Harmadik féltől származó szolgáltatásokat is igénybe vehet a SIM-kártya zárolásának feloldásához, ami egy kicsit költséges lehet. Ez azonban több kárt is okozhat, mint hasznot, mivel az adatait ellophatják, vagy egyéb jogi problémák merülhetnek fel a szolgáltatónál.

Új publikációk:

Ajánlott