Mit taníthat nekünk a CRED a tartalomterjesztésről?

Tartalomjegyzék

 • Miért sikeres a CRED marketingstratégia?
 • Mit tanulhatunk a CRED digitális marketing stratégiájából
 • Miért hatékony a CRED hirdetési stratégia?
 • A CRED marketingstratégiája: esettanulmány
 • CRED reklámkampányok
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A tartalom kidolgozása után a terjesztés a természetes következő lépés. A terjesztés a megszerzett, fizetett és birtokolt média felhasználását jelenti a digitális tartalom elérésének növelése érdekében.

Ebben a blogban a CRED marketingstratégiáját fogjuk megvizsgálni. A közösségi média platformokon történő megosztását, közzétételét és marketingjét közösségimédia-tartalom-elosztásnak nevezik. Lehet, hogy a CRED kifejezetten közösségi célokra hozta létre ezt az anyagot, vagy újraformázták és felhasználták.

Manapság, amikor a tartalommarketing-ipar nagy zajjal jár, még a jó minőségű anyagi kockázatok is elvesznek a keverékben. Napjainkban a közösségi médiának jelentős szerepe van a tartalom terjesztésében; szánjunk egy percet annak áttekintésére, mit is jelent ez. Az elosztás akkor kezdődik, amikor létrehozza a tartalmat, függetlenül attól, hogy milyen tartalomterjesztési formát választott. A munka megkezdése előtt azonban meg kell terveznie, hogy hol és hogyan tegye közzé és népszerűsítse anyagát. A terv hiánya elpazarolhatja az idejét és az erőforrásait.

Vegye figyelembe a következő tartalomelosztási statisztikákat:

 • Minden nap a marketingesek 60%-a tesz közzé egy-egy tartalmat.
 • Minden másodpercben 952 bejegyzés jelenik meg az Instagramon.
 • A Google percenként 3,8 millió keresési megkeresésre válaszol.

Itt látható, hogy az elmúlt években jelentős mennyiségű anyag áradt be, amit a kereslet csökkenése fogadott. Naponta körülbelül 4,5 millió blogbejegyzéssel rengeteg a tartalom.

Olvasni:  7 Hozzávalók egy nagy hatású szabadúszó írási javaslathoz

Szóval, térjünk rá a CRED marketingstratégiára!

Forrás

Miért sikeres a CRED marketingstratégia?

A hitel fogalma már régóta létezik. Ez elengedhetetlen szükséglet, ha az emberek készpénztartalékai kimerültek, és pénzt kell használniuk. Korábban a bankok hitelt kínáltak az ügyfeleknek. Ma a hitelkártya szabályozza a pénzügyeket. A hitelkártya-tartozások kifizetése azonban az egyik legnehezebb dolog minden egyén számára. A CRED hivatalos weboldala szerint „ezért döntött úgy a CRED, hogy előáll egy olyan platform egyedülálló ötletével, amely segít az indiaiaknak időben kifizetni hitelkártya-számláikat, ugyanakkor gyors ajánlatokat és előnyöket kínál számukra.”

A bengalurui székhelyű CRED egy Fintech platform, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az alkalmazás használatával hitelkártyás fizetéseket hajtsanak végre, és különleges kedvezményeket és egyéb előnyöket kapjanak online. A CRED emellett lakásbérleti fizetési alternatívákat, rövid lejáratú hitelkereteket és a CRED Mint-et is elindított, lehetővé téve a hitelezőknek, hogy jó hitelminősítésű hitelfelvevőknek kölcsönözzék tétlen pénzüket, nagyjából évi 9%-os kamattal.

Mit tanulhatunk a CRED digitális marketing stratégiájából

Egy cég reklámozása miatt Rahul Dravid úgy veszítette el a nyugalmát, ahogy más kemény krikettjátékos sem tudta. Sokan elgondolkodtak azon, hogy „Rahul Dravid mérges lehet?” miután meglátta az „Indiranagar ka Gunda”-t a CRED vírushirdetésében. Az az érdekes, hogy egy 25 másodpercnél rövidebb film hogyan tudott ekkora tömeget szórakoztatni.

Forrás

A netezők méltatták azt a koncepciót, amely a 48 éves krikettjátékos közvélemény-képének változását mutatja be. Azok az emberek, akik soha nem látták Dravidot kiabálni, meghökkentek a sötét oldalától. Néhány reklámügynökség elmulasztotta megemlíteni a reklám koncepcióját. Tanmay Bhat, az AIB komikus kollektíva társalapítója, prominens képregény és YouTuber volt az ember a fantasztikus forgatókönyv mögött. Ahelyett, hogy bármilyen „XYZ-megközelítést” alkalmaznánk, az elsődleges hangsúly továbbra is a koncepció megvalósításán volt.

Az átfogó koncepció annyira csodálatra méltó volt, hogy számos hírességet, például Deepika Padukone-t inspirált arra, hogy a közösségi médiát hasonló módon reklámozzák. A rendőri osztályok Rahul Dravid soha nem látott dühös arcát is felhasználták a közösségi média tanácsainak terjesztésére.

A CRED áttért a hagyományos reklámozásról a koncepcióhirdetésre. Azzal, hogy a CRED felkarolja a konceptuális reklámozást, egyre több kérdés merült fel azzal kapcsolatban, hogy hogyan készülnek a jól informált reklámok. A reklám az egyetlen módja annak, hogy a márkáját a megfelelő emberek elé vigye.

Miért hatékony a CRED hirdetési stratégia?

Forrás

Olvasni:  Mi az Apollo Neuro? Mit csinál és működik?

Marketingtechnikájuk ugyanis hasonló a fuvarozói sztrájkcsoportéhoz; eredményeket produkálnak (marketing szempontjából). Miért helyes, amit csinálnak? Végül is a CRED alkotója nem először vállalkozó; ő egy tapasztalt profi egy kapcsolódó területen, aki érti, amit csinál. Még ha a CRED meg is bukik, az általa megszerzett tudás mennyisége óriási. Emlékezzen, mit mondott Bezos a befektetőknek a Firephone kudarcáról. Mr. Vijay Anand – The Startup Guy – hangsúlyozza, hogy a startupok korai szakaszában nem lehet keresni a P&L-t. Rengeteg lenyűgöző startup-anyagot publikál.

A CRED különféle marketing módszereket alkalmaz. Egyesek vírusos marketingstratégiák, míg mások olyan egyszerűek, mint egyszerű pénzügyi blogok közzététele, valamint a látogatók pénzvisszatérítéssel és kedvezményekkel jutalmazása. De van két olyan elem, ami minden tervben közös: a megkülönböztető képesség és a márka ismertségének és visszahívásának növelése.

A CRED marketingstratégiája: esettanulmány

A CRED három szezonon át az Indiai Premier League (IPL) társult jótevője, és a CRED marketingtevékenységeinek többsége az IPL kezdete körül zajlik. Közösségi média versenyeket, reklámkampányokat és marketingstratégiákat terveznek, növelve a márkaismertséget és bizalmat építve a lakosság körében.

A CRED tartalommarketing példái

A CRED célja, amint azt korábban kifejtettük, hogy az indiánokat pénzügyileg tájékozottá és hitelképessé tegye. Ezt úgy éri el, hogy honlapján kiválasztja a hitelkártyákkal, az általános pénzügyekkel és a fintech-ről szóló bejegyzéseket.

Ez a CRED – On The Money sorozat a YouTube-on pénzügyekkel kapcsolatos videókat tartalmaz. És mivel kíváncsi ember, Kunal Shah podcast stílusú anyagokat készít olyan témákról, mint a pénz, a startupok és a trendek a CRED – Curious sorozat részeként, amelyben különféle szakértőkkel és vállalkozókkal beszélget.

Forrás

A vírusmarketing a márkához kapcsolódó promóciós tevékenységek végzésének gyakorlata az aktuális trendek és mémek felhasználásával az azonnali figyelem felkeltése érdekében.

Sütemények küldése: Meglévő felhasználó-alapú ügyfélszerzési stratégia

Vegyük fontolóra ezt a forgatókönyvet: Kedd van, és monoton napi műszakban dolgozol, amikor egy tortát kapsz ajándékba a számláid kifizetéséért. Hát nem csodálatos? A CRED pontosan ezt tette. A CRED 2019-ben próbálkozott ezzel az ügyfélszerzési stratégiával, a meglévő felhasználók munkatársaira összpontosítva.

CRED kampány a Mega Jackpot Hétre

Az IPL 2021 alatt a CRED kiadta a Mega Jackpotot. Ennek a kampánynak az volt a célja, hogy lehetőséget biztosítson az embereknek a részvételre és a jackpotok megnyerésére. A CRED hét díjat kapott a Mega Jackpot Week alatt, köztük aranyat, Harley Davidson Fat Boyst, vadonatúj iPhone-okat egy évtizedre, ingyenes repüléseket öt évre, egy TATA Safari járművet, egy teljes házfelújítást és egy Bitcoint!

Olvasni:  Mit jelent a rendetlenség – Hogyan akadályozzuk meg, hogy a rendetlenség megállítson

A CRED számos korábbi erőfeszítéséhez hasonlóan ez is nagy érdeklődést váltott ki a hírhálózatokon és a közösségi médiában. A CRED sikeresen kamatoztatta a bitcoin trendet, mivel a kampányt akkor indították el, amikor a Bitcoin jobban teljesített, és népszerű téma volt az egész világon.

Kampány a CREDibility Power Playért

Az IPL 2021 alatt a CRED elindította a CRED Power Play promóciót, hasonlóan a Mega Jackpot kampányhoz. Az elképzelés egyértelmű volt. Fizessen az IPL-játék powerplay-folyamatai során, hogy garantáltan 100%-os készpénz-visszatérítést kaphasson havi fizetése után. A nyertesnek lehetősége lenne a virtuális rajongói dobozon is szerepelni. A CRED lényegében vállalta, hogy minden IPL-játék után egy hitelkártya-tartozást fizet.

Ajándékba egy Mercedes GLC Coupé

A CRED arra használta az alkalmazását, hogy az egyik legdrágább autót odaadja egyik szerencsés nyertesének a Diwali 2020 során, egy újabb vírusos marketing manőver során. Ennek eredményeként a szlogen „A valaha volt legjövedelmezőbb hitelkártyás fizetési alkalmazás”.

CRED reklámkampányok

A reklám erőteljes, meggyőző technika. A CRED arra használja fel, hogy bizalmat és szenvedélyt építsen ki termékei iránt, mielőtt eladná azt, amire úgy gondolja, hogy szüksége van rá. Tekintettel az Internet óriási terjeszkedésére, a reklámozás kétségtelenül összetettebbé vált az idők során, és a CRED sikeresen kihasználta a reklámban rejlő lehetőségeket. Mindezt innovatív megközelítésének, finom furcsaságának és nagy költségvetésének köszönhetően.

 • Kiváló a közjó érdekében – HIBÁS IPL 2021 hirdetési kampány

Ez a kampány megőrjítette Indiát, amikor Rahul Dravidot az „Indiranagar Ka Gunda” szerepére választották. Ebben a kampányban a CRED négy különböző reklámszpotot indított el. A CRED-nél megszokott módon a narratívák a hírességeket a legirracionálisabb állapotukban ábrázolják. Ugyanakkor finoman megcsinált és humoros. Olyan volt krikettjátékosok voltak benne, mint Javagal Srinath, Saba Karim és Maninder.

Többek között Jackie Shroff és Kumar Sanu mellett. A hirdetés megjelenését követően a CRED volt a legnépszerűbb téma a Twitteren. A netezők és több neves cég, híresség így vagy úgy dicsérte a hirdetést.

Nem mindenki érti – HITELES IPL 2020 hirdetési kampány

Ez a kampány jelentette a CRED első belépését a televíziós reklámozásba. Ez a reklámkampány a CRED alkalmazás használati esetét és a hitelkártya-számlák fizetésének előnyeit hangsúlyozta.

Hat olyan hirdetést sugárzott, amelyekben bollywoodi sztárok jelentek meg, köztük Anil Kapoor, Madhuri Dixit, Govinda, Bappi Lahiri, Udit Narayan és Alka Yagnik. Ez a kampány hatalmas pozitív hatással volt a CRED-re, ami 700%-os növekedést eredményezett a CRED-alkalmazások letöltésében.

Kulcs elvitelek

 • A tartalomterjesztés a tartalom közzétételének, reklámozásának és marketingjének folyamata.
 • A tartalomterjesztés révén tartalmait különféle csatornákon és médiatípusokon keresztül elérhetővé teszi közönsége számára.
 • A CRED különféle marketing módszereket alkalmaz. Egyesek vírusos marketingstratégiák, míg mások olyan egyszerűek, mint egyszerű pénzügyi blogok közzététele, valamint a látogatók pénzvisszatérítéssel és kedvezményekkel való jutalmazása. De van két elem, ami minden tervben közös: a megkülönböztető képesség és a márka ismertségének és visszahívásának növelése.
 • A CRED további figyelemre méltó stratégiái közé tartozik a meglévő felhasználó-alapú ügyfélszerzés, a Mega Jackpot Week CRED kampánya, a CREDibility Powerplay kampány és a Mercedes GLC Coupe ajándékozása.

Következtetés

A CRED egy innovatív fintech vállalkozás, amely megpróbálja megváltoztatni az indiaiak attitűdjét a hitelkártyákkal és a személyes pénzügyekkel kapcsolatban. Most a hitelkedvezményekre koncentrál, hogy elsőként kerüljön piacra az ágazatban. Napjainkban a cég fantasztikus munkát végez az ügyfelek bevonzásával azáltal, hogy élvonalbeli digitális marketing-megközelítéseket alkalmaz, amelyeket megbízható befektetők és nem evilági marketingtervek támogatnak.

GYIK

1. Biztonságos a CRED alkalmazás?

A CRED-nél mindig az Ön biztonságát helyeztük előtérbe. A legnagyobb biztonság érdekében összeállítottunk egy rövid ellenőrzőlistát, amelyet követnie kell: Soha ne adja ki személyes banki adatait, például kártyaszámát, CVV-jét, PIN-kódját vagy OTP-jét, telefonon, SMS-ben vagy e-mailben.

2. Mi a CRED célja?

A CRED hitelkártya-számlák fizetésére szolgál. Mobilalkalmazás formájában használatos, és ingyenesen letölthető iOS és Android rendszeren. A CRED segítségével egyszerűsítheti a számlafizetési eljárást, miközben jutalmat kap a hitelkártya-számlák időben történő fizetéséért.

3. Sikertörténet-e a CRED?

A CRED gyorsan növekedett az elmúlt néhány évben. 2018-ban indították útjára, és 2021. április 6-án érte el az unikornis klubot, amikor lezárta a Series D fordulóját, és 215 millió dollárt gyűjtött össze.

4. Mi volt a CRED sikerének titka?

A CRED 80 millió dollárt szerzett a DST Global által vezetett körben, amely várhatóan 2020 végén zárul le. 2021 januárjában a platform 81 millió dollárt biztosított a C sorozatú finanszírozásban. A CRED 2021 áprilisában 215 millió dollárt szerzett egy D sorozatú befektetési körben, így az indiai üzletet 2,2 milliárd dollárra értékelte, és egyszarvú státuszba emelte.

5. Mi az a tartalomterjesztés?

A tartalomterjesztés magában foglalja a tartalom különböző médiumokon, különböző formátumokban történő terjesztését.

Új publikációk:

Ajánlott