Mit világít a zöld lámpa az alaplapon?

Sokan, akik új PC-t építenek, vagy kinyitottak egy számítógépházat és megnézték az alaplapot, észrevették, hogy zöld lámpa világít rajta. A zöld LED fénynek meghatározott funkciója van; ha villog, az jelez valamit.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, mit jelent ez a zöld lámpa, és hogyan lehet elhárítani a problémát.

Mit jelent a zöld fény az alaplapon?

Általában az alaplapon lévő zöld fény jelzi a készenléti állapotjelzőt vagy a tápellátás állapotát, és ha ez a jelzőfény villog, az azt jelenti, hogy az alaplap áramot kap, amikor a számítógép alvó üzemmódja be van kapcsolva.

Ez a lámpa a 24 tűs tápcsatlakozó mellett található. A zöld LED azt jelzi, hogy az alaplap jelenleg készenléti módban van, és a számítógép bekapcsolásakor teljesen felébred.

Íme néhány dolog, amit az alaplapon lévő zöld lámpa jelent:

  • A zöld fény azt jelzi, hogy a tápegység megfelelően működik. Ha azonban a lámpák nem világítanak, ez azt jelenti, hogy az alaplap nem kap áramot.
  • Ez a fény azt is jelzi, hogy az alaplap egyes részei még mindig aktívak és kapnak áramot.

Hogyan lehet elhárítani a zöld lámpát az alaplap problémájában?

Az Intel új belépő szintű, 48 magos szerverlapkakészletet ad ki

Az alaplapon lévő zöld fény nem gyanús, és általában azt jelzi, hogy az alaplap megfelelően kapja az áramot. Néha azonban előfordulhat, hogy nem úgy működik, ahogy tervezték.

Olvasni:  Googlebot: Mi ez, és mit tesz a blogoddal?

Íme néhány hibaelhárítási tipp, amelyeket szem előtt kell tartania a probléma megoldásához:

Ha a lámpa világít, de a számítógép nem kapcsol be

Ez azt jelzi, hogy az alaplap kap áramot, de a számítógép bekapcsológombja vagy a kábel megsérült. Ez azt is jelentheti, hogy a BIOS sérült. Íme néhány lépés, amelyet megtehet:

  • Ellenőrizze, hogy a bekapcsológomb és a kábelek nem sérültek-e, és mielőbb javítsa meg őket.
  • Állítsa vissza a BIOS-t.
  • Ellenőrizze és cserélje ki a tápegységet.

A lámpák nem világítanak, de a számítógép bekapcsol

Ha nem látja a zöld lámpákat az alaplapon, de a számítógép könnyedén bekapcsol, ez azt jelenti, hogy az alaplap nem kap áramot, hanem megkerüli a tápellátást egy hibás tápegység miatt.

A hiba további okai lehetnek: sérült csatlakozó, rövidzárlat a belső vezetékekben és hibás alaplap. A probléma megoldásához a következő lépéseket teheti:

  • Ellenőrizze és cserélje ki a tápegységet vagy a tápcsatlakozót.
  • Vizsgálja meg az alaplapot fizikai sérülések szempontjából.
  • Ha semmi sem működik, cserélje ki az alaplapot.

A zöld fény villog

A stabil zöld fény azt jelenti, hogy az alaplap állandó áramot kap, míg a villogó vagy villogó fény azt jelenti, hogy a tápegység instabil.

Ennek a problémának számos oka lehet, például hibás tápegység vagy tápcsatlakozó, sérült alaplap vagy hirtelen túlfeszültség. A probléma megoldásához kövesse az alábbi lépéseket:

  • Ellenőrizze és cserélje ki a sérült tápegységet és az alaplapot.
  • Ellenőrizze, hogy a fő konnektor nem sérült-e, és szükség esetén cserélje ki.

Összefoglalva, az alaplapon lévő zöld fény jelzi az áramellátást, és segíthet az alaplap vagy a tápegység problémáinak diagnosztizálásában és hibaelhárításában. A fény nem gyanús, és ne vegye figyelembe, ha a fény állandó. Ha azonban a jelzőfény nem világít vagy villog, előfordulhat hardverprobléma, és ezek kijavításához kövesse a fent említett lépéseket.

Olvasni:  Hogyan lehet újraindítani a Moto telefont?

Új publikációk:

Ajánlott