Moduláris tartalom létrehozása (példákkal)

A kiváló minőségű tartalom a webhely forgalmának növelésének és a márka tekintélyének megteremtésének egyik legfontosabb forrása. A tartalom moduláris komponensekre bontásával egyszerűsítheti tartalomgyártási folyamatait, csökkentheti a redundanciát, és nagyszabású tartalmat hozhat létre.

Ebben a cikkben elmagyarázom a moduláris tartalom fogalmát, felhasználási eseteit, előnyeit és olyan példákat, amelyek segítenek a legjobb moduláris tartalommarketing-stratégia létrehozásában vállalkozása növekedéséhez.

Mi az a moduláris tartalom?

A moduláris tartalom egy olyan tartalomkészítési gyakorlat, amely a különböző témákat tömör és tömör formátumokra osztja a marketingtartalom létrehozása érdekében. Különféle tartalomformátumokat tartalmazhat, beleértve a szöveget, látványelemeket, videókat, infografikákat, diagramokat és táblázatokat.

Kép forrása: G2

A moduláris tartalom létrehozásának teljes célja az olvashatóság javítása a felhasználók számára és a tartalom különféle formáinak újrahasznosítása.

Miért fontos a moduláris tartalom?

Íme a moduláris tartalom által kínált legfontosabb előnyök, amelyek jelentősen javíthatják a tartalomkészítési és -kezelési stratégiákat:

Leegyszerűsíti a tartalomkezelést

Ami a tartalomkezelést illeti, egy téma több moduláris részre bontása játékmódot jelent.

Minden modul egy adott szempontot vagy altémát érint, ami megkönnyíti a rendszerezést, frissítést és a releváns információk megtalálását.

Ezzel a megközelítéssel a tartalomkészítők jól strukturáltan tudják tartani tartalomkönyvtárukat, és könnyű navigálni és kezelni. Olyan ez, mintha rendezett rekeszek lennének, ahol minden a megfelelő helyen van, így az általános tartalomkezelési folyamat sokkal gördülékenyebbé válik.

Segít a tartalom újrahasznosításában

A moduláris tartalom megkönnyíti tartalom újrahasznosításaami egy másik jelentős előny.

A moduláris komponensekkel a tartalomkészítők könnyedén újrahasznosíthatják az egyes modulokat a különböző tartalomformátumok között.

A kép forrása: Renderforest

Például egy szöveges modul, amely a “Tippek a hatékony időgazdálkodáshoz” újrahasznosítható közösségi média infografikaként, vagy akár videóba is beépíthető.

Olvasni:  Hogyan reagálnak a marketingesek a koronavírusra és tippjeik

A tartalommodulok újrafelhasználásának lehetősége időt és erőfeszítést takarít meg, miközben megőrzi a konzisztenciát és meghosszabbítja az értékes tartalom élettartamát.

Javítja az olvashatóságot

Az összetett témák kisebb, fókuszált modulokra bontásával a tartalom emészthetőbbé és könnyebben érthetőbbé válik.

Minden modul egy adott koncepcióval vagy ötlettel foglalkozik, lehetővé téve az olvasók számára, hogy falatnyi, kezelhető darabokban fogyasztsák el az információkat.

Ez javítja az általános felhasználói élményt, és biztosítja, hogy a tartalom rezonálja a közönséget.

Csökkenti az új tartalom létrehozására fordított időt és erőfeszítést

A moduláris komponensek könyvtárával a tartalomkészítők keverhetik és párosíthatják ezeket a modulokat, hogy gyorsan új tartalomelemeket hozzanak létre.

Kép forrása: Posta kiadó

Így nem kell minden tartalomkészítési feladatot a nulláról kezdeni, így értékes időt és erőforrásokat takarít meg.

További személyre szabási lehetőségeket nyit meg

A rendelkezésre álló moduláris komponensek széles skálájával a tartalomkészítők személyre szabhatják a tartalmat a közönség egyedi igényeinek vagy preferenciáinak megfelelően.

Különböző szekvenciákban vagy kombinációkban állíthatnak össze modulokat, hogy személyre szabott tartalomélményt hozzanak létre, amely rezonál az egyes olvasók vagy nézők számára.

Lehetővé teszi a gyors változtatásokat

Ahogy új frissítések és trendek jelennek meg, a tartalomkészítők könnyedén módosíthatnak vagy frissíthetnek bizonyos modulokat, ahelyett, hogy a teljes tartalomelemeket átdolgoznák.

Ez az alkalmazkodóképesség biztosítja, hogy a tartalom releváns és naprakész marad, lehetővé téve a tartalomkészítők számára, hogy az élen maradjanak, és megőrizzék tartalmuk pontosságát és frissességét.

Példák a moduláris tartalomra

Íme a legjobb példák a moduláris tartalomra különböző kontextusokhoz:

Blogbejegyzések

 • Címsorok és alcímek
 • Pontokba szedve
 • Bevezetés
 • Következtetések és összefoglalók

Vizuális tartalom

Kép forrása: Vizuális kapitalista

 • Infografika
 • Adatvizualizációk
 • Képek és fényképek
 • Grafikonok és táblázatok
 • Ikonok
 • Közösségi média posztok

Videó modulok

 • Videórészletek
 • Rövid videók
 • Magyarázó videók
 • Ügyfelek beszámolói
 • Oktatóanyagok
 • Animáció és mozgó grafika

Beszélgetési tartalom

 • Interaktív oldaltérképek és idővonalak
 • Kvízek és vetélkedők
 • Képgaléria
 • Interaktív diagramok és táblázatok
 • Közvélemény-kutatások és felmérések
 • Webhely eszközök

Statisztikai tartalom

 • Legfontosabb statisztikák
 • Összehasonlító adatok
 • Benchmarkok
 • A felmérés eredményei
 • Kutatási eredmények
 • Százalékos vizualizáció
 • Trendelemzés
 • Történelmi adat

Esettanulmányok

 • Ügyfél kihívásai
 • Háttérinformációk és kontextus
 • Megoldási folyamat
 • Ügyfélút
 • Eredmények és hatások
 • Beszámolók és vásárlói árajánlatok
 • Kulcs elvitelek

Hogyan készítsünk moduláris tartalmat

Olvasni:  A tartalom és a keresési szándék összehangolásának titkainak feltárása: Útmutató a közönség lebilincseléséhez

Így hozhat létre forgalomnövelő moduláris tartalmat:

Határozzon meg egyértelmű célokat

Határozzon meg világos célokat a moduláris tartalommarketinghez a megfelelő közönség azonosításával, a közvetíteni kívánt üzenet meghatározásával, valamint a közönség megszerzésének módjával.

Teremt vásárló personák hogy megértse, milyen tartalmat részesít előnyben a célközönség. Ezenkívül készítse el stratégiájának tervrajzát, amely meghatározza, hogy egy adott típusú tartalomhoz hány moduláris tartalomra lesz szükség.

A kép forrása: AWeber

Állítsa be a tartalom eltarthatósági idejét

Elengedhetetlen előre megtervezni, hogy a moduláris tartalom meddig lesz releváns és hasznos az olvasók számára.

Értékelje a tartalom relevanciáját, a lehetséges frissítéseket, az alkalmazkodóképességet és a moduláris tartalom várható teljesítményét, hogy biztosítsa, hogy tartalmai fontosak maradjanak az olvasók számára.

Például a a tartalom eltarthatósága korlátozott és releváns egy adott időszakra vonatkozóan.

Éppen ellenkezőleg, egy örökzöld szolgáltatási oldal, amely alig szorul frissítésre és módosításra, hosszabb ideig eltartható, és régóta releváns az olvasók számára.

Végezzen tartalmi auditot

Készítsen leltárt a moduláris tartalomról a meglévő tartalom auditálásával és a modulárisan alakítható tartalomelemek azonosításával. Ez lehet a tartalom bármely része, beleértve a bekezdéseket, képeket, videókat, statisztikákat vagy infografikákat, amelyek egyedi tartalomként relevánsak, és más tartalommal újrahasznosíthatók.

Minden modulnak célnak kell lennie, és értéket kell adnia a teljes tartalomhoz.

Állítson be világos dizájnt, üzenethangot, vizuális stílust és a modul hosszát, hogy a közönség rezonáljon a moduláris tartalommal, és illeszkedjen a többi tartalomhoz, így a legjobb felhasználói élményt nyújtja.

Határozza meg a moduláris komponenseket

Miután meghatározta a kulcsfontosságú témákat, gondolja át, hogyan állhat mindegyik önálló információegységként. Különítse el ezeket a témákat, és alakítsa át őket moduláris komponensekké.

Például ha van egy blogbejegyzése a “10 tipp az egészséges táplálkozáshoz“, minden csúcs lehet moduláris alkatrész.

Tiszta címsorok létrehozása

Rendeljen világos és leíró fejléceket minden moduláris komponenshez.

Ezeknek a címsoroknak pontosan tükrözniük kell a modulon belüli tartalmat, és megkönnyítsék az olvasók számára a blogbejegyzésben való navigálást.

Átmenetek hozzáadása

Győződjön meg arról, hogy az egyes moduláris komponensek között egyenletes átmenetek vannak.

Fontolja meg a hozzáadását átmeneti mondatok vagy bekezdéseket, hogy összekapcsolják az ötleteket és fenntartsák a koherenciát a blogbejegyzésben.

Vizuális elemek hozzáadása

Vizuális elemeket, például képeket, infografikákat vagy videókat építsen be, amelyek javítják az egyes moduláris összetevők megértését és bevonását. A látványelemek vonzóbbá tehetik a tartalmat, és segítenek a szöveget könnyen emészthető darabokra bontani.

Olvasni:  A mesterséges intelligencia által generált tartalom legnépszerűbb típusai a marketingben [New Data, Examples & Tips]

Fontolja meg a keresztkötéseket

Ha más kapcsolódó blogbejegyzései vagy tartalmi elemei is vannak a webhelyén, fontolja meg a kereszthivatkozásokat a moduláris komponenseken belül. Ez arra ösztönözheti az olvasókat, hogy több tartalmat fedezzenek fel, és kapcsolatokat alakítsanak ki a különböző darabok között.

Moduláris tartalom létrehozásának bevált gyakorlatai

Íme a legfontosabb gyakorlatok, amelyeket követnie kell a moduláris tartalom létrehozásához:

Bontsa szét a tartalom darabjait

Határozza meg a megfelelő módszert, amellyel tartalmait különböző, mégis összefüggő darabokra bonthatja. Győződjön meg arról, hogy a felosztott tartalom újrafelhasználható, jól strukturált, és összhangban van a márka céljaival.

A tartalomelemek hatékony felosztása érdekében először elemezze a tartalom szerkezetét, és azonosítsa a benne lévő természetes töréseket.

Ezek a szünetek önálló modulként szolgálhatnak, amelyek hozzáadott értéket adnak, és egyedi tartalomelemként újra felhasználhatók. Mérje fel az egyes modulok újrafelhasználhatóságát, és határozza meg, hogyan használhatók fel különböző kontextusokban.

Ezután hozzon létre címkéket vagy címkéket, amelyek meghatározott fogalmak vagy témák körül forognak.

Ez lehetővé teszi a kapcsolódó modulok egyszerűbb rendszerezését és visszakeresését. A tartalmak kereshetőségének és kezelésének javítása érdekében rendeljen hozzá releváns kulcsszavakat, témákat és metaadatokat az egyes modulokhoz.

Ez segít a tartalom megfelelő kategorizálásában és címkézésében, így könnyebben felfedezhető a közönség számára. Ha követi ezeket a lépéseket, hatékonyan bonthatja fel a tartalmat moduláris részekre, amelyek rugalmasságot biztosítanak, és maximalizálják az újrafelhasználás lehetőségét.

Hozzon létre egy Tartalomtárat

Hozzon létre egy modulárist tartalomtár tartalomkészítési, személyre szabási és terjesztési folyamatának javítása érdekében. Segít leegyszerűsíteni a tartalomkészítési folyamatot.

Kezdje azzal, hogy tartalomkönyvtárát különböző kategóriákba rendezi, amelyek igazodnak a témákhoz, formátumokhoz, célközönséghez és témákhoz. Ez a kategorizálás segít a tartalommodulok hatékony megtalálásában és lekérésében, ha szükséges.

Biztosítsa a metacímkék és metaleírások következetes használatát az egyes modulokhoz, szabva azokat az adott kategóriákhoz, amelyekhez tartoznak. Ez javítja a kereshetőséget, és megkönnyíti a felhasználók számára, hogy megtalálják a releváns tartalmat a könyvtárban.

Használja ki csapattagjai tudását és szakértelmét egy átfogó moduláris tartalomkönyvtár létrehozásához.

Minden csapattag hozzájárulhat egyedi meglátásaival, biztosítva a modulok változatos skáláját, amelyek a közönség különböző érdeklődési körét és preferenciáit szolgálják ki. Vezessen nyilvántartást a tartalommodulok összes átdolgozásáról, verziójáról és frissítéséről.

Bátorítsa a felhasználókat, hogy adjanak visszajelzést és véleményeket a tartalomkönyvtáráról. Ha aktívan kéri a közönség véleményét, akkor értékes betekintést nyerhet, amely segíthet finomítani és javítani tartalmi stratégiáját.

Olvasni:  Ütemezett bejegyzések létrehozása a WordPressben a SchedulePress segítségével

Végezze el az A/B tesztelést

A moduláris tartalom hatékonyságának értékelésének legjobb módja az, ha két tartalompéldányt tesz közzé különböző platformokon és csatornákon, hogy a közönség visszajelzését kérje.

Kép forrása: AdEspresso

A felhasználói elköteleződés és vélemények alapján javítania kell a moduláris tartalom különböző területeit, hogy maximalizálja relevanciáját az iparágban.

Oszd fel közönségedet különböző kategóriákba, és tedd ki őket különböző tartalomelemeknek. Véletlenszerűen terjessze tartalmait, hogy megbízható és átlátható eredményeket érjen el.

Határozza meg a moduláris tartalom szempontjából fontos mutatókat, KPS-eket és változókat, beleértve a konverziókat, a CTR-eket és a forgalmat.

Használjon A/B tesztelési eszközöket és platformokat a felhasználói adatok és interakciók rögzítésére a modulokon. Állítson be időkorlátot a tartalomtesztelésre a közönség méretének, a felhasználói elköteleződésnek és a modulváltozóknak a figyelembevételével.

Tanulmányozza az eredmények különbségeit, és hasonlítsa össze mindkét tartalommásolat teljesítményét.

Optimalizálja moduláris tartalmait az A/B tesztelésből származó betekintések alkalmazásával. Dokumentálja a fejlesztéseket és betekintést, hogy megoszthassa a tartalommal foglalkozó csapatával, a jövőbeni referenciákkal és tartalomkészítési stratégiákkal. Ismételje meg a folyamatot a moduláris tartalomkészítési stratégia folyamatos finomításához.

Rendszeresen ellenőrizze tartalmait

Alapvető fontosságú a moduláris tartalom rendszeres ellenőrzése és felülvizsgálata annak biztosítása érdekében, hogy a közönségnek átadott információk pontosak, naprakészek és relevánsak legyenek.

Rendszeresen értékelje metacímkéinek és adatainak relevanciáját és pontosságát. Győződjön meg arról, hogy igazodnak a közönség preferenciáihoz, és hatékonyan kategorizálja moduljait a könnyű felfedezés érdekében.

Elemezze moduláris tartalmai teljesítményét a közönségmutatók, például az elköteleződés, a konverziók és a visszajelzések vizsgálatával. Ez a visszajelzés segít megérteni, mi rezonál a közönség körében, és lehetővé teszi, hogy adatközpontú fejlesztéseket hajtson végre a modulokon.

Tartsa a moduláris tartalmat frissen és naprakészen. Rendszeresen tekintse át és távolítsa el az elavult tartalmat a modulokból, és cserélje ki azokat időszerű és releváns információkkal. Maradjon lépést a piaci trendekkel, és vegyen be olyan változtatásokat, amelyek összhangban vannak a közönség változó igényeivel és érdeklődési körével.

Következtetés

A moduláris megközelítéssel újrahasznosíthatja és újrakeverheti a tartalomelemeket, hogy megfeleljen a különféle platformoknak és közönségnek. Ez nemcsak időt és erőfeszítést takarít meg, hanem egységes üzenetküldést és egységes márkahangot is biztosít.

Használja ezt az útmutatót egy nyerő és figyelemfelkeltő moduláris tartalommarketing-stratégia létrehozásához, amellyel fokozhatja általános tartalommarketing- erőfeszítéseit.

Új publikációk:

Ajánlott