Működő organikus üzleti marketing módszerek

Ha a marketing- és hirdetési költségvetése kissé túlterheltnek érzi magát, kipróbálhat alternatív, organikus promóciós stratégiákat. Ezen marketingtechnikák közül sok nem igényel nagy befektetést, vagy teljesen ingyenes. Az organikus marketingstratégiák elősegíthetik, hogy vállalkozása magasabb szintű sikert érjen el.

Íme néhány módszer, amelyeket csapatának használnia kell ügyfélkörének növelésére és bevételeinek növelésére.

Mi az a biomarketing

Az organikus marketing olyan marketing, amely nem kerül pénzbe. Organikus módon jut el az emberekhez. Emlékszel a régi időkre, amikor az enciklopédiák eladói házról házra jártak? Útközben kapcsolatokat alakítottak ki emberekkel, hogy referenciákat szerezzenek és több könyvet adjanak el.

Ugyanez a biztosítókkal. Nagyapám biztosítási ügynök volt, és az 1930-as évek elején házról házra járt, és mindenkit megismert a városban.

Ha bárhol vele voltam, mindig találkozott olyan emberekkel, akiket útközben ismert, még sok év múlva is.

Az organikus üzleti marketing módszerek kipróbált és bevált módszerei az üzlet létrehozásának.

Vegyen részt az ipari rendezvényeken

Először is kezdjen el aktív lenni az iparágában azáltal, hogy rendezvényekre jár. Legyen figyelemmel a régiójában zajló iparági eseményekre, például konferenciákra, találkozókra, gálákra és hálózati partikra.

Iratkozzon fel szemináriumokra vagy órákra résztvevőként, hogy többet tudjon meg iparágáról.

Fontolja meg azt is, hogy prezentációkat vagy tanfolyamokat tartson más embereknek az Ön iparágában, hogy kapcsolatokat létesítsen, és több emberrel találkozzon a szektorban.

Olvasni:  A digitális marketing írási tulajdonságai, amelyek felfigyelnek rád

Kapcsolatok építése

Vállalata hatásának növelésének következő része az, hogy több kapcsolatot építsen ki az iparágban dolgozókkal. Törekednie kell arra is, hogy erősebb kapcsolatokat biztosítson a szállítókkal, versenytársakkal és potenciális ügyfelekkel.

Ha kapcsolatba lép az emberekkel az egész iparágban, akkor organikusan több ügyfelet érhet el.

Ez a fajta marketing tovább tart, mint a hagyományos eszközök, de végül többet fizet a hosszú távú céljaiért.

Írjon sajtóközleményeket

Egy másik olcsó biomarketing módszer a sajtóközlemény használata. A vállalatok sajtóközleményeket írnak a szervezetük hírértékű pillanatairól. Aztán ők sajtóközleményt benyújtani médiához, például újsághoz, online kiadói csoporthoz vagy televízióhoz, hogy rávegyék őket egy hír megírására. Vagy futtasson egy videórészletet az információkról.

A hír promóciós darabként működik, de természetesebb módon, anélkül, hogy bosszantó reklámnak érezné magát.

A sajtóközlemények generálása egy organikus üzleti marketing módszer, amely egyidős a nyomdagéppel.

Ösztönözze az online véleményezést

Nagyszerű eredményeket érhet el az új ügyfelek számának növelésében is, ha némi erőfeszítést tesz az online értékelések terén. A legtöbb ember a Google segítségével értékeli a vállalkozást, mielőtt kipróbálná a terméket vagy szolgáltatást.

Ha sok erős, ötcsillagos értékelést kap az ügyfelektől, előnyhöz juthat. Bátorítsa meglévő ügyfeleit erre hagyjon pozitív véleményeket ösztönzők és emlékeztetők felajánlásával.

Közösségi médiatartalom közzététele

A közösségi média a következő eszköz, amelybe időt és erőfeszítést kell fektetnie, hogy segítse marketing erőfeszítéseit. Egy alapvető közösségi média fiók a főbb platformokon nem kerül semmibe.

Kérje meg csapatát, hogy konzisztens tartalmat tegyen közzé közösségi média csatornáin. Tegyen közzé képeket, videókat, frissítéseket és egyebeket a vállalkozásáról, hogy elősegítse a különleges események, szolgáltatások és termékek népszerűsítését.

Interact Online

Ezután vigye még tovább az online marketingre irányuló erőfeszítéseit azáltal, hogy online kapcsolatba lép a felhasználókkal. A bejegyzések elkészítése után győződjön meg róla, hogy a követői megjegyzéseire válaszolva is hozzájárul.

Kezdjen beszélgetéseket a látogatókkal online, és tartsa fenn az interakciókat, hogy a potenciális ügyfelek személyiséghez társíthassák márkáját.

Ez segíthet alakítani márka identitását és javítsa marketing erőfeszítéseit.

Olvasni:  5 marketing Facebook-csoport, amelyhez csatlakoznia kell

Tegyen közzé egy blogot az organikus üzleti marketingről

A blogok közzététele az organikus marketingstratégia nagy részét is képezheti. A vállalatáról online közzétett bármilyen típusú tartalom promóciós célokra is felhasználható. Ha van webhelye, mindenképpen indítson céges blogot, amelyhez rendszeresen hozzájárul.

Ez egy másik hatékony módja annak, hogy eljuttassa üzenetét, új termékeket vagy szolgáltatásokat vezessen be, és népszerűsítse a meglévőket.

Indítson el egy üzleti blogot egy organikus üzleti marketing módszerhez, amellyel növelheti vállalkozását.

Az Ön helyi közössége is kínálhat néhány biomarketing lehetőséget. Csatlakozzon közössége helyi szervezeteihez, például a terület Kereskedelmi Kamarájához.

Vegyen részt a közösségében zajló helyi eseményeken, például vásárokon, udvari árusításokon, karneválokon és egyéb olyan eseményeken, amelyeken sok embert várnak. Ezzel a stratégiával cége jobban ki van téve a potenciális ügyfeleknek.

Összpontosítson a legjobb ügyfélszolgálatra

A legfontosabb, hogy tökéletesítenie kell üzleti modelljét, és elsőbbséget kell adnia egy csodálatos termék vagy szolgáltatás nyújtásának. Ügyfélszolgálati módszerein túlmutat, hogy pozitív benyomást keltsen az ügyfelekben Önről.

Azok a vállalatok, amelyek jók abban, amit csinálnak, és kimutatják, hogy megbecsülik ügyfeleiket, nagyobb organikus növekedést érhetnek el a szóbeszéd és az ajánlások miatt.

Az organikus üzleti marketing módszerek összefoglalása

Számos különböző módszer létezik a cég népszerűsítésére. A hagyományos reklámozás több ezer dollárba kerülhet, és néha a befektetés megtérülése nem erős.

Ügyeljen arra, hogy promóciós terveit a biomarketing technikákra összpontosítsa. Ezek a módszerek nem drágák, és sokkal hatékonyabbak lehetnek.

Milyen típusú organikus üzleti marketinget használ vállalkozása vagy blogja számára? Kérjük, írjon megjegyzést alább, hogy megbeszélhessük.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Olvasni:  Mik a helyes tesztek a tervezési szakaszban?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott