Népszerű blogírás közösségi médiában: Hogyan kezdjünk el benne karriert

Egy népszerű közösségi médiablog-webhely vezetése izgalmas és potenciálisan jövedelmező karrierút. ez lehetővé teszi, hogy széles közönséget érjen el, megossza szenvedélyeit, és abból éljen, amit szeret.

A számtalan platformnak és a tartalomkészítés végtelen lehetőségeinek köszönhetően a közösségi médiás blogok pályafutása kifizetődő és kihívást is jelenthet.

Ebben a blogbejegyzésben megvizsgáljuk, mit kell tudnod ahhoz, hogy beindíthasd karriered a közösségi médiában. A megfelelő rés kiválasztásától a különféle platformok elsajátításáig és a hűséges követők kiépítéséig.

1. lépés. Bölcsen válassza ki közösségi média blogolási rését

A megfelelő rés kiválasztása kulcsfontosságú a közösségi média blogger sikeréhez. Ahelyett, hogy megpróbálna minden témát lefedni a nap alatt, összpontosítson egy adott területre, amely összhangban van szenvedélyeivel és szakértelmével. Ha jártas a kereskedésben, kövesse a TBR példát, és írjon véleményeket. Megvan az ötlet – összpontosítson saját szakterületére.

A niche kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • Szenvedély és szakértelem: Ha azokra a témákra összpontosít, amelyekben lelkes, és amelyekben jól ismeri, akkor könnyebben készíthet magával ragadó tartalmat.
 • Kereslet: Végezzen kutatást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy van kereslet a kiválasztott résre. Keresse meg a meglévő blogokat, közösségi média közösségeket és online vitafórumokat, ahol kapcsolódó témákat vitatnak meg.
 • Kereseti lehetőségek: Vizsgálja meg a különböző bevételszerzési módszereket, például a társult marketinget, a szponzorált tartalmat vagy a digitális termékek értékesítését. Ez garantálja, hogy a választott rés lehetőséget kínál a bevételszerzésre.
Olvasni:  Mikor, hol és hogyan kell használni az elsődleges kulcsszavakat és a másodlagos kulcsszavakat

Ha egy adott résre összpontosít, jobban felkészült arra, hogy olyan tartalmat hozzon létre, amely megfelel a közönség igényeinek és érdeklődésének, ami végső soron egy sikeresebb közösségimédia-blogkarrierhez vezet.

Minden közösségimédia-platformnak megvannak a maga egyedi funkciói, felhasználói demográfiai adatai és tartalomformátumai. Közösségi média bloggerként elengedhetetlen, hogy megértse az egyes platformok árnyalatait, és ennek megfelelően alakítsa ki a tartalmat.

Például az Instagram ideális vizuális tartalmakhoz, például fényképekhez és rövid videókhoz, míg a Twitter tökéletes a tömör, szellemes szövegfrissítésekhez.

Kísérletezzen különféle platformokkal, hogy meghatározza, melyik illik legjobban az Ön réséhez és tartalmi stílusához. Koncentráljon az erős jelenlét kialakítására két vagy három platformon, amelyek összhangban vannak a célközönségével és céljaival.

Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan kapcsolatba lépjen a követőivel, és maximalizálja az elérést.

3. lépés. Hozzon létre vonzó és megosztható tartalmat

A közösségi médiás blogírás sikerének kulcsa a közönség figyelmét felkeltő tartalom létrehozása. Ezért arra bátorítjuk őket, hogy osszák meg hálózatukkal.

Ennek elérése érdekében összpontosítson jó minőségű, vonzó tartalom előállítására, amely értéket biztosít követői számára.

Tedd megoszthatóvá a tartalmat, hogy az üzenet elterjedjen a közösségi médiában.

Vegye figyelembe a következő tippeket a megosztható tartalom létrehozásához:

 • Használjon szemet gyönyörködtető látványelemeket: A kiváló minőségű képek és grafikák kiemelhetik a tartalmat a zsúfolt közösségi média feedekben.
 • Maradjon releváns: Maradjon naprakész a jelenlegi trendekkel és hírekkel a résében, hogy tartalmai időszerűek és relevánsak maradjanak.
 • Legyen rokonítható és hiteles: Osszon meg személyes történeteket és tapasztalatokat, hogy mélyebb szinten kapcsolatba lépjen közönségével.
 • Bátorítsa az interakciót: Tegyen fel kérdéseket, hozzon létre szavazásokat, vagy szervezzen ajándékokat, hogy ösztönözze követőit, hogy vegyenek részt a tartalommal.
Olvasni:  Hogyan helyezze el blogját webhelye középpontjába

4. lépés. Építs hűséges követőt

A hűséges követők számának növelése kulcsfontosságú a közösségi média bloggerének hosszú távú sikeréhez. A követők vonzásához és megtartásához következetesen tegyen közzé jó minőségű tartalmat, és vegyen részt a közönség körében.

Válaszolj a megjegyzésekre, válaszolj kérdésekre, és fejezd ki elismerésedet követőid támogatásáért.

Ezenkívül működjön együtt más befolyásolók és bloggereket, hogy kibővítsék elérését, és új közönségnek mutassák be tartalmait. Ezek a partnerségek segíthetnek hitelességre szert tenni és növelni láthatóságodat a közösségi médiás blogírás versengő világában.

5. lépés. Szerezzen bevételt közösségi médiás blogolási karrierjével

Ha már szilárd jelenlétet tettél a választott platformokon, és hűséges követőid vannak, itt az ideje, hogy felfedezd a bevételszerzési lehetőségeket. Néhány népszerű módja annak, hogy bevételt szerezzen a közösségi média blogolási karrierjéből:

 • Partnermarketing: Népszerűsítse a réséhez kapcsolódó termékeket vagy szolgáltatásokat, és keressen jutalékot minden egyes értékesítésért vagy leadért, amelyet az egyedi társult linken keresztül generál.
 • Szponzorált tartalom: A márkákkal együttműködve szponzorált bejegyzéseket, történeteket vagy videókat készíthet, amelyek bemutatják termékeiket vagy szolgáltatásaikat fizetés ellenében.
 • Digitális termékek értékesítése: Hozzon létre e-könyveket, online kurzusokat vagy egyéb digitális termékeket, amelyek az Ön réséhez kapcsolódnak. Ezután adja el őket közvetlenül követőinek.
 • Tanácsadási vagy coaching szolgáltatások nyújtása: Ossza meg szakértelmét, és térítés ellenében nyújtson személyre szabott tanácsokat vagy coachingot közönségének.
Hosszú távon kifizetődő lesz, ha megtanulod, hogyan lehet bevételt szerezni a blogírással.

Becsomagolás

A közösségi médiás blogírásban való karrier megkezdése kifizetődő és tartalmas utazás lehet. És ne feledje, a kitartás és az odaadás kulcsfontosságú. Kemény munkával és szenvedéllyel valóra válthatja közösségi médiás blogírással kapcsolatos álmait.

Azonban több mint egy évtizedbe telt, amíg bekerültem az Inspire To Thrive-ba. Az egyik tanács, amit nagyon ajánlok, hogy tanulja meg a SEO-t.

Olvasni:  Hogyan lehet automatikusan lefordítani a WordPress webhely tartalmát

Ez segít abban, hogy az indulástól kezdve gyorsabban helyezkedjen el. Ezenkívül hosszan tartó hatással lesz a népszerű közösségi média blogírási erőfeszítéseire.

Te jössz

Elkezdte a népszerű közösségi médiás blogkarrierjét? Szeretném hallani a történetedet az alábbi megjegyzésekben.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott