New-Age Influencer Marketing: mi vár ránk

Az influencer marketing egy új korú marketing technika a márka üzenetének terjesztésére a digitális platformokon. Ez egy médium egy márka közösségi média jelenlétének megteremtésére. Az ideális megközelítés az, ha a megfelelő történetet (a tartalomkészítőkön keresztül) a megfelelő helyen (a közösségi médiás kezelőfelületeiken) mesélik el a megfelelő embereknek (fogyasztóknak).

Napjaink fogyasztói több választási lehetőség közül választhatnak, hogy milyen tartalmat szeretnének látni vagy hallgatni a digitális csatornákon. Tehát a new-age marketing a megfelelő közönség megkeresésére és a figyelmük folyamatos elkötelezettség révén történő megtartására összpontosít.

A márkák vonzó és szórakoztató tartalmak létrehozásával nyerhetik el az ügyfelek hűségét. A márkamarketing szerepei is megváltoztak. Korábban a márkák beszéltek a fogyasztókkal; de manapság a fogyasztók az ökoszisztéma márkáiról (peer-to-peer hálózatok) beszélnek más fogyasztókkal. Ez a marketingstratégia a bizalom és a hitelesség pszichológiáján nyugszik.

Aarushi Sethi, üzletágvezető és igazgató, Pollen (Zoo Media), többet mond arról, hogyan változott az influencer marketing.

Az ideális befolyásoló marketingjavaslat

„A demokratikus médiafogyasztás és a figyelemfelkeltő gazdaság korszakát éljük.”

● Előtérbe helyezi a márka üzleti céljait

● Neveli és ápolja az új kor alkotóit és ökoszisztémáját (tartalmi céljaik meghatározása)

● Az üzleti célokat a közönség igényeihez igazítja, az alkotókat használva a márkaépítés médiumaként.

A 3 lépéses befolyásoló marketing megközelítés

„A teljes influencer marketing ökoszisztéma rendkívül strukturálttá vált, amely adatvezérelt megközelítést követ.”

● Csírázni: A márkában rejlő potenciál és pozíció (közönség értéke és mérete a digitális platformokon) asszimilálása

Olvasni:  5 A reklámkampányok alapjai

● Beporzás: Válassza ki a megfelelő befolyásolókat, és építsen fel akciókat a márka számára

● Gyümölcsös: Mérje, elemezze és értékelje újra az influencer marketingkampányok hatását

3 New-Age Influencer Marketing tipp márkák számára

„A márkáknak különbséget kell tenniük a márkás és a nem márkás tartalmak között, mielőtt kihasználnák az elköteleződési arányt.”

  1. Az influencerek olyan személyes márkák, amelyek egyedi branding stílussal rendelkeznek. Kiérdemelték a médiát és közönségét a közösségi médiában kialakított „fizetett partnerségekkel” vagy „együttműködésekkel”.
  2. A tartalomkészítőket a márkákkal való hosszú távú, szimbiotikus kapcsolatok érdeklik. Együtt akarnak növekedni a márkával, ahogyan viszonyulnak hozzá, és megbíznak benne. Így ők azok a márkavédők, akik hosszú távú hűséget tanúsítanak a márka iránt.
  1. A befolyásolók nem az egyetlen médium a közönség elérésére. A márkáknak meg kell határozniuk, hogy befolyásolókat használnak-e, hogy minél többet megszerezzenek jelenlegi közönségükből, vagy újabbakat építsenek ki

Ezenkívül meg kell találniuk a megfelelő illeszkedést adatvezérelt kutatással, hogy betekintést nyerjenek a befolyásolókba, a múltbeli együttműködésekbe és a folyamatban lévő popkultúra relevanciájába. A márkáknak is meg kell találniuk a hangjukat azáltal, hogy rezonálnak az influencerekkel.

3 New-Age Influencer Marketing tipp alkotóknak

„Maguk a befolyásolók márkák, iránymutatásokkal, hangszínnel és tartalomstratégiával.”

  1. Tervet kell készíteniük és strukturált beszélgetéseket kell folytatniuk a márkákkal, hogy megértsék a makro-digitális marketing ökoszisztémáját. A befolyásolóknak tartalmuk kontextusán keresztül jól meg kell érteniük az üzleti célokat és a megcélzott piacokat vagy közönségeket.
  1. A kölcsönösség többet hoz le az asztalra. Az alkotóknak az elérésnél többet kell elérniük hozzárendelési stratégiák kidolgozásával (ROI és piacbővítés). Rezonanciát kell kiépíteniük a közönséggel, hogy lojális közösséget hozzanak létre. Ugyanakkor meg kell érteniük a fizetett média ökoszisztémáját ahhoz, hogy a tartalmat a célközönség számára népszerűsítsék.
  1. Az alkotóknak új közönségszemélyeket kell felépíteniük maguknak. Folyamatosan újra kell találniuk magukat, és különféle közönségcsoportokkal kell kísérletezniük tartalmi preferenciáik megértésével.
Olvasni:  8 podcast marketing tipp, amelyet nem engedhet meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja

A jövő a márkák és alkotók egyesülésében rejlik

● A közösségi kereskedelem magában foglalja a tartalom létrehozását a közösségi média platformokon és vásárlásokká alakítását, azaz a tartalomkészítés és a kereskedelmi ökoszisztéma összevonását az online értékesítés ösztönzése érdekében.

● A márkanévvel rendelkező alkotói IP-k skálázódnak az újkori influencer marketing rendszerben. Lesz egy részvénypartnerség, ahol a márkák tartalomterjesztést biztosítanak az influencer számára, és cserébe értékesítésvezérelt tartalmat és csomagolást kapnak tőlük.

Megjegyzés: Ez a blog egy részlet a New-age Influencer Marketingről Aarushi Sethivel, üzletvezetővel és Pollen (Zoo Media) igazgatóval. A munkamenet része volt az Elevate – a Pepper Content által szervezett globális virtuális tartalom-csúcstalálkozónak, amely a tartalommarketing iparági vezetőit hívta össze.

Új publikációk:

Ajánlott