Növelje online jelenlétét: közösségi média elköteleződési stratégia

A közösségi média marketingje elengedhetetlen minden üzleti tevékenységhez. De ha nem tudod, mit csinálsz, a dolgok kissé elsöprőek lehetnek.

Mint minden másnál, nem minden vállalkozás ér el azonos növekedést közösségi média stratégiájával. Mint ilyen, nincs mindenkire érvényes megoldás a növekedési hackelés terén. Sok múlik a költségvetéseden, a résen, valamint a ráfordított időn és elkötelezettségen.

De a legfontosabb dolog, ami elválasztja a sikeres közösségimédia-használatot a nem annyira sikerestől közösségi média elkötelezettség.

Ha nem tudod rávenni az embereket kapcsolatba léphet veled a közösségi médiában – erőfeszítései szinte semmibe fognak menni.

Más szóval, függetlenül a vállalkozásától vagy a réstől, kapcsolatba kell lépnie az ügyfelekkel. Ha jól csinálja, akkor a konverziók számának növekedéséhez, a hűséges követők számához vezethet, és vállalkozása soha nem látott szintre nőhet.

Az elköteleződés azért fontos, mert a lehető legtöbb követőt szeretné elérni a közösségi médiában.

És minél több embert ér el, annál nagyobb a konverzióalapú közösségi média stratégiák hálója.

De először is, mi is az a közösségi média elkötelezettség? És miért van rá szüksége?

Egyszerűen fogalmazva, a közösségi média elköteleződése a megosztások, kedvelések és megjegyzések számát jelenti a közösségi médiában végzett erőfeszítései során.

De bármennyire is fontosak ezek a mutatók, nem befolyásolják az alsó dollárt. Tehát ehelyett az elemzés szempontjából a konverziókra kell figyelnie. Más szóval, hány felhasználó vásárol a közösségi médiában tett erőfeszítéseinek közvetlen eredményeként?

Olvasni:  Mit, miért és hogyan közösségi média a felsőoktatás számára

Érdemes azonban szem előtt tartania az ügyfélélményt, a márkával való kapcsolatukat, valamint azt, hogy mennyire elégedettek a közzétételi erőfeszítéseivel (tartalommal).

Amikor a potenciális ügyfelek a tudatosság szintjén vannak, kezdik felismerni, hogy problémájuk vagy lehetőségük van, aminek nevet akarnak adni. Ha a márkáját potenciális megoldásnak látják, akkor az Ön feladata, hogy félúton találkozzon velük, mivel először ellenőrizhetik közösségi média.

Vevő

Ilyen esetben készen kell állnia társadalmi bizonyíték (aktív, vonzó, hűséges követők) a megfelelő közösségi oldalon.

Tehát most, hogy ismeri a közösségi médiában való részvétel fontosságát, az első dolog, amit érdemes megnéznie, a közzétételi gyakoriság.

1. Minőség a mennyiség felett

Bár nincs aranymetszés, amely megmondja, mennyit posztoljon naponta, alapszabályként mindig a minőségi tartalmat kell előnyben részesítenie. Jobb, ha naponta egyszer tesz közzé vonzó tartalmat, mint olyan tartalommal spamet küldeni követőit, amelyet esetleg nem akarnak látni.

Természetesen az is számít, amit közzétesz. Tehát eltarthat egy kis időbe és kísérletbe, hogy megtalálja ezt az édes helyet. Ha nem biztos abban, hogy milyen típusú tartalom felel meg a legjobban követőinek, érdemes lehet egy közösségi médiatartalom-eszköz használatát megfontolni, hogy többet tudjon meg célpiacáról és arról, hogy mi a trend a közönség körében.

A közzététel gyakoriságát illetően előfordulhat, hogy egy kicsit kísérleteznie kell a tökéletes tartomány megtalálásához.

Poszt hatás a Facebookon

Ha túl sokat tesz közzé (naponta többször) – próbálja meg csökkenteni a mennyiséget, és nézze meg, mi történik az Insights lapon.

És fordítva, ha nem posztol eleget, próbálja meg feldobni a bohóckodást, és meglátja, mi történik.

Az ítélet?

Minden azon múlik, hogy mit teszel közzé és milyen gyakran.

Törekedjen olyan oktató és szórakoztató tartalmakra, amelyek relevánsak a követői számára, napi 1-2 bejegyzéssel, és figyelje, ahogy elköteleződése az egekbe szökik.

Olvasni:  Tippek az online üzleti fiókok egyszerű kezeléséhez

2. Válasz, elköteleződés, megbeszélés

Ha már elkaptad a labdát lenyűgöző tartalmaiddal, ugyanolyan fontos, hogy magad is bekerülj a megjegyzések részbe, és manuálisan kezdj kapcsolatba lépni követőiddel.

Ha maximalizálni szeretné a közösségi médiában való részvételt, szánjon időt, és egyenként kell interakcióba lépnie közönségével, és kreatívnak kell lennie a válaszokban. Hozzon létre egy havi/heti ütemtervet egy közösségimédia-kezelő eszköz segítségével, és nézze meg, mi működik az Ön számára és mi nem, majd tervezze meg a következő lépéseit.

A megjegyzésekre és az említésekre egyszerű „köszönettel” válaszolni nagyszerű első lépés, de ha valóban vitát akarsz ösztönözni, akkor ennél tovább is léphetsz. Sokféleképpen indíthat vitát a megjegyzés rovatban, és megmutathatja márkája személyiségét.

Íme néhány gyors és hatékony módszer:

1. Kérdések

A hatékony elköteleződés alapja a kérdésekhez kapcsolódik. Melyik volt a kedvenc részük a bejegyzésben/videóban/cikkben? Mi volt a fő fogásuk? Miért? Próbálkoztak valamivel, ami a bejegyzésben szerepel? Ezek mind egy biztos módja annak, hogy valaki válaszoljon és folytassa a beszélgetést. És ha valaki más úgy dönt, hogy részt vesz a vitában, az még jobb!

2. GIF-ek, hangulatjelek és mémek

A Facebooknak nem kell teljesen vállalatinak lennie. Ne félj kissé pimasznak lenni a válaszaidban, és ha megfelelő a szövegkörnyezet, üss vissza egy vicces választ.

A legnépszerűbb tweetelt hangulatjelek

A hangulatjelek a legegyszerűbb módja annak, hogy a válaszokat szórakoztatóbbá tegyük, de ha fel akarod emelni, fontolja meg a gifeket és mémeket is. Követőid azonnal tudni fogják, hogy mosolyogsz. Ha például évezredeket céloz meg, a válaszok kissé eltérőek lehetnek.

3. Használja a márka hangját

Végül vegye figyelembe az általános írási hangot. A hangszíned valószínűleg a legfontosabb eszköz a fegyvertáradban. Az, ahogyan írsz, részt veszel és megbeszélsz dolgokat a közönségeddel, hatással lesz rájuk a nap végén. Tehát mérlegelje hangnemét, és győződjön meg arról, hogy összhangban van a márkával. Legyen következetes, és győződjön meg arról, hogy válaszai minden alkalomhoz megfelelőek, és tökéletesen tükrözik, amit képvisel. Ne feledd, ha sikerül megmosolyogtatnod őket, nagy valószínűséggel a nap végéig emlékezni fognak rád.

Olvasni:  Az online kiskereskedelem 10 legjobb árképzési stratégiája 2024-ben

Amint elkezdi rendszeresen megkapni a megjegyzéseket, csak rajtad múlik, hogy vitát provokálsz, és felpörgeted a labdát.

3. Vírusosodás (Részvények reklámozása)

Néha csak az kell, hogy egy oldal felrobbanjon a lájkok és a követők számában, csak egy bejegyzés vírusossá váljon.

Persze ezt könnyebb mondani, mint megtenni, de nem lehetetlen.

Számos módja van a tervezésnek vírusos bejegyzések.

1. Ossza meg mások tartalmát

Lát valamit, ami felkapott a résen belül, és releváns a közönsége számára? Ne féljen megosztani más márkák tartalmát, feltéve, hogy az eredeti szerzőt igazolja.

Ez egy egyszerű módja annak, hogy megosszák a szeretetet más márkákkal, követőikkel és a tiéddel, és kezdj el közös kapcsolatot kialakítani bárkivel, akinek a tartalmát éppen megosztottad. Az a tény, hogy megosztottad a bejegyzésüket, megjelenik a hírfolyamukon, és tudatára ébrednek a létezéséről. Lehetőséget ad arra is, hogy kapcsolatba lépjenek Önnel, ha kedvelik a márkáját.

Mindaddig, amíg nem viszi túlzásba ezt, és hitelt ad, ahol esedékes, ez egy gyors és egyszerű módja annak, hogy több követőt szerezzen. Azt is megtekintheti, hogy mi a trend a fent említett tartalomkezelő eszközökön belül.

2. Futtasson fizetett hirdetéseket

A fizetett hirdetések már örökké léteznek. De jó okkal is – működnek.

Lényegében némi pénzt fektet be a közösségi médiába, hogy biztosan eljusson azokhoz az emberekhez, akik fontosak. A Facebook-hirdetések továbbra is működnek, és lehetővé teszik, hogy szinte bárkit megcélozzon – csak ismernie kell a közönségét.

A fizetett hirdetések általában két fő funkciót töltenek be – az értékesítést vagy a figyelemfelkeltést (vagyis a vírus terjedését).

Lejárhat az influencer marketing útján is, és közvetlenül fizethet valakinek terméke reklámozásáért.

Olvasni:  7 lépés a hatékony tartalommarketing-stratégia létrehozásához

Van egy kivételes tartalom vagy termék, amelyet népszerűsíteni szeretne?

Akkor ne félj költeni rá néhány dollárt.

3. Légy következetes, gondolkodj kívülről, és kísérletezzen

Végezetül, ha az eredeti tartalmakon keresztül szeretne terjedni, következetesnek kell lennie, a kereteken kívül kell gondolkodnia, és rendszeresen jó minőségű tartalmat kell közzétennie.

Ez az útvonal valószínűleg időigényesebb, mint a többi, de mindenképpen lehetséges. Csak sok vért, verejtéket és könnyet kell befektetnie ahhoz, hogy jobb minőségű tartalmat biztosítson, mint a versenytársai.

Tartalmi szempontból különböző médiumokkal kísérletezhet – infografika, rajz, videó stb. A legjobb tartalomtípus általában az, amely elmesél egy történetet, vagy megüti az érzelmeket.

Ha folyamatosan hozol létre kiváló minőségű tartalmat, amely jobb, mint a versenytársaié, valódi értéket kínál, és kiemelkedik – csak idő kérdése, hogy bejegyzései vírusossá váljanak.

Következtetés

Összességében elmondható, hogy a közösségi médiakampányok nagy potenciállal rendelkeznek, és ha jól csinálják, az egekbe szökhetik az üzleti erőfeszítéseit.

Függetlenül attól, hogy milyen stratégiát választ az elkötelezettség növelésére 2019-ben, egy dolgot kell szem előtt tartania, hogy mindegyikhez idő kell. A közösségi médiának van hosszú távú ROI-ja, de fontos, ami a követőivel való interakciót illeti.

A célközönség valódi megértésének alapelve a pszichológiához kapcsolódik. De ami a jó oldala, minél többet beszélsz velük és kommunikálsz velük – annál jobban kezded megérteni őket a kellő időben.

Amint elkezdi felpörgetni a közösségi médiában tett erőfeszítéseit, a következő lépés az, hogy ezt kihasználja, és elkezdi bevonni a konverziókat.

Ne feledje, a közösségi média hosszú távú cél. Mindenképpen tervezzen előre, és először tudja, mit szeretne kihozni belőle.

Hogyan kötöd össze és tartod lépést követőiddel a közösségi médiában?

Új publikációk:

Ajánlott