Okok a tárhelyszolgáltató megváltoztatására

Mindig elvárják, hogy a tárhelyszolgáltató, amellyel úgy dönt, hogy webhelyeit tárolja, elsőrangú legyen, de ez ritkán van így.

Webhelytulajdonosként gyakran arra kényszerül, hogy megoldásokat találjon annak érdekében, hogy jobbá tegye a tárhelyszolgáltatóknál szerzett tárhely-élményét, akár saját maga valósítja meg az egyéni funkciókat, akár egy technikust bíz meg, aki elvégzi ezt helyette.

Néha nem is éri meg a fáradságot, és a legjobb megoldás az lenne, ha egy jobb tárhelyszolgáltatóhoz költözne, amely már a kezdetektől fogva biztosított. Az egyik WordPress-gazdagép, amely valóban elsőrangú élményt nyújt a sebesség, a biztonság és az ügyfélszolgálat terén, a Templ. Nézd meg őket itt.

Okok a tárhelyszolgáltató megváltoztatására

Lassú szerversebesség és teljesítmény (sebesség a helyszínen és a tárhelyfiókon)

A webhely betöltési sebességével nem csak az a tény, hogy befolyásolja a látogatói élményt; ez hatással van a Google keresési mobilos rangsorolására is, és rengeteg organikus forgalmat veszíthet el.

Lassú válasz vagy részleges válasz illusztráció

A webhely betöltési sebessége a webhely visszafordulási arányát is befolyásolja, és a lassan betöltő webhelyek mindig magasabb visszafordulási arányt mutatnak, mivel a legtöbb felhasználó nem hajlandó 3 másodpercnél tovább várni az oldal betöltésére.

Ez különösen igaz az e-kereskedelemmel kapcsolatos vállalkozásokra, amelyek a felhasználói élménytől függenek az értékesítés során.

Ha azt veszi észre, hogy webhelye(i) az összes oldal- és képoptimalizálás után is lassan töltődnek be, a probléma szinte mindig a tárhelyszolgáltató által Önnek kijelölt szerverben rejlik.

Számos tárhelyszolgáltatóval kapcsolatos probléma okozhat lassú betöltési sebességet a webhelyén, ideértve a következőket:

  • Nem szabványos szerverkonfiguráció – Ha egy kiszolgálót nem megfelelően konfigurálnak bizonyos alapvető szolgáltatások vagy frissített összetevők nélkül, akkor a hardvertől függetlenül általában lemarad. Jó példa erre a PHP egy régebbi verziója, például a 4.7, a PHP 7 helyett, amely majdnem kétszer olyan gyors.
  • Hardver korlátozás – Ha a hardver erőforrások (azaz a RAM és a feldolgozási teljesítmény) korlátozottak, és nem tudnak lépést tartani az igényekkel, a feladatok (kérések) általában csak akkor kerülnek sorba, és csak akkor fejeződnek be, ha a hardver erőforrások felszabadultak és rendelkezésre állnak.
  • Túl sok egyidejű felhasználó egyetlen szerveren – Ez meglehetősen gyakori a megosztott hosting szervereknél; Ha nagyszámú felhasználó lép interakcióba egy szerveren tárolt webhelyekkel, a hardveres korlátok miatt a sebesség csökken, ami akár 503-as HTTP-hibához is vezethet (a szerver túl foglalt, kérjük, próbálja újra később).
  • Nonstragic Data Server elhelyezés – Bár van megoldás erre a problémára (CDN használatával), a közönségtől távol található adatközponttal rendelkező tárhelyszolgáltató mindig rosszul teljesít az adatátvitel késleltetése miatt; ez lelassíthatja webhelye(ke)t az elsődleges közönség számára.
Olvasni:  A 7 legjobb Magento tárhelyszolgáltató, amelyet most érdemes megfontolni

Ha úgy találja, hogy tárhelyszolgáltatója vétkes a fent felsorolt ​​problémák bármelyikében, vegye fel velük a kapcsolatot, és kérjen lehetséges megoldásokat.

Ha nem hajlandók elvégezni a szükséges változtatásokat, javasoljuk, hogy cserélje le tárhelyszolgáltatóját egy másikra, amely alapértelmezés szerint minden igénye kielégítő.

A sebességgel kapcsolatos kérdésekről a döntés előtt érdeklődhet attól a tárhelyszolgáltatótól, amelyre úgy dönt, hogy vált; hosszú távon sok fejfájástól kíméli meg.

Nem megfelelő sávszélesség-kiosztás

A sávszélesség túllépte az illusztrációt

Lehet, hogy soha nem tapasztalta volna a sávszélesség kimerülését, de vegye el tőlünk; ez nagyon elkeserítő.

A sávszélesség-kiosztás kimerítése nemcsak megakadályozza a látogatókat abban, hogy hozzáférjenek webhelyéhez, hanem arra kényszeríti Önt, hogy magasabb szintű csomagra váltson, vagy bizonyos esetekben extra sávszélességért fizessen.

Abban az esetben, ha nem tudja, mi az a sávszélesség, leginkább adatátviteli pénznemként írható le. Amikor a felhasználók felkeresik az Ön webhelyét, a rendszer kérést küld a szervernek, hogy válaszoljon a webhely fájljaival (HTML, CSS, JS, multimédiás fájlok stb.).

A látogatóknak küldött fájlok méretét a rendszer levonja a tárhelyfiókjához rendelt sávszélességből.

A sávszélesség akkor is csökken, ha egy fájlt egy felhasználó vagy Ön tölt fel a szerverére.

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy sávszélesség nélkül a webhely(ek) nem működhetnek.

A tárhelyszolgáltatók tudják ezt, és ezért sokan korlátozzák a sávszélesség-használatot annak érdekében, hogy több fizetésre ösztönözzék Önt.

Ha jelenleg olyan szolgáltatónál üzemelteti webhelyét, amely alacsony sávszélességet rendel hozzá, és nem tudja fenntartani a webhelyek működését, akkor a legjobb, ha lecseréli a tárhelyszolgáltatót, hogy elkerülje a kelleténél többet (csak a sávszélesség miatt).

A tárhelyfiók gyakran eléri a CPU/RAM használati korlátját

Túlhasznált CPU és RAM illusztráció

Kiváló módja annak, hogy megtudja, hogy egy szerver nem elég jó-e ahhoz, hogy el tudja fogadni webhelyeit, ha időnként folyamatosan eléri a CPU/RAM-használati korlátot.

A webhelyekkel az a helyzet, hogy soha nem tudod megjósolni, hogy pontosan hány felhasználót fogsz kiszolgálni naponta.

Néha a forgalom megnövekedése miatt teljesen leállhat a szerver, más napokon pedig a dolgok jellemzőek.

Ha úgy találja, hogy rendszeresen eléri a CPU/RAM-használati korlátot, fontolja meg a tárhely-terv frissítését vagy a tárhelyszolgáltató teljes megváltoztatását.

Olvasni:  5 pont a legjobb WordPress tárhelyszolgáltató kiválasztásához

Nem jó, ha folyamatosan attól tartasz, hogy a szerver lelassul vagy leáll a használat miatt.

Szerver leállások

Mini forgalmi kúpok a billentyűzeten

A szerver leállását főként az okozza, hogy a tárhelyszolgáltató adatközpontja nem megfelelően hajtja végre a redundanciákat.

Egy jó adatközponttól redundanciák várhatók, hogy megakadályozzák, hogy az olyan problémák, mint az áramkimaradások és a sávszélesség megszakadása befolyásolják a hosztolt szerverek üzemidejét.

Az állásidő befolyásolja a webhely felhasználói élményét és a keresőmotorok találati pozícióit. Nem szabad félvállról venni, különösen akkor, ha a tárhelyszolgáltató folyamatosan tapasztal ilyet, és nem tesz semmit, hogy megakadályozza az előfordulását.

Ha ezt rendszeresen tapasztalja, érdemes a lehető leghamarabb tárhelyszolgáltatót váltania.

Jegyzet: Sok tárhelyszolgáltató garantálhatja a 99,9%-os rendelkezésre állást, pl. jól ismert felhőtárhely-szolgáltatók mint a Google, az Amazon (AWS) és a Vultr.

Korlátozott vezérlés a szerverkonfiguráció felett

Ez gyakori a megosztott tárhelyszolgáltatóknál; korlátozzák annak szabályozását, hogy mi telepíthető vagy konfigurálható a szerverükön, hogy az ügyfelek ne használhassák teljes mértékben a szerver erőforrásait.

Ha webhelyeit egy szerveren tárolja, gyakran előfordulhat, hogy olyan új funkciót szeretne hozzáadni, amelyhez PHP vagy szoftverrel kapcsolatos kiegészítő szükséges, amelyet csak a kiszolgáló rendszergazdája adhat hozzá.

Az ilyen változtatások végrehajtása lassú folyamat lehet, és néha lehetetlen, attól függően, hogy egy tárhelyszolgáltató milyen erős korlátot szabott a tárhelyszerverekre.

Ilyen esetben a legjobb, ha a tárhelyszolgáltatót olyanra cseréli, amely kisebb korlátok mellett nagyobb irányítást biztosít a szerver konfigurációja felett.

Gyenge szerverbiztonság (DDoS támadások és feltörési kísérletek)

DDoS védelem illusztráció

Ha a tárhelyszolgáltató szervereit folyamatosan megtámadják (DDoS vagy más ismert számítógépes támadások), ez jól jelzi, hogy valahol biztonsági hiba lép fel.

Egy jó tárhelyszolgáltatónak aktívnak kell lennie a DDoS-nak és a kibertámadás elleni védelemnek, és lehetőleg DMCA ingyenes tárhely hogy személyazonossága névtelen maradjon, és megakadályozza webhelye eltávolítását. Számos módja van az ilyen támadások megelőzésének, de azok a tárhelyszolgáltatók, akik nem hajtanak végre ilyen megvalósítást, szembesülnek az állandó biztonsági feltörési kísérletek következményeivel.

Veszélyes ilyen feltételek mellett webhelyeket tárolni; amikor egy hacker végre hozzáfér a tárhelyszolgáltató szervereihez, nagyjából már rendelkezik minden adattal a webhelyedről; ez magában foglalja ügyfelei adatbázisát és személyes vásárlási adatait.

Ha komoly online vállalkozást vezet, akkor jobb biztonságú tárhelyszolgáltatóra kell cserélnie.

Nem megfelelő/nem hozzáértő ügyfélszolgálat

Gyenge ügyfélszolgálati illusztráció

A tárhelyszolgáltató ügyfélszolgálatának a nap 24 órájában és a hét minden napján elérhetőnek kell lennie.

Függetlenül attól, hogy webhelytel kapcsolatos problémája van, vagy csak véletlenszerű megkeresései vannak, az ügyfélszolgálati csapatnak kellően kompetensnek és tapasztaltnak kell lennie a kezeléséhez.

Olvasni:  Okok, amiért a World of Warcraft még mindig olyan népszerű

Egyes tárhelyszolgáltatók megpróbálják csökkenteni az ügyfélszolgálat költségeit, és harmadik világ országaiból alkalmaznak alkalmazottakat, hogy kevesebbet fizessenek.

A probléma nem önmagában az általuk felvett személyzettel van, hanem a technikai képzettség hiányával és a kommunikációs akadályokkal.

Egyes tárhelyszolgáltatók jó személyzetet alkalmaznak, de nem eleget ahhoz, hogy lépést tartsanak az ügyfelek igényeivel, ami lassú válaszidőhöz és az ügyfélszolgálati csapat hibáihoz vezet.

Alapvető fontosságú, hogy mindig jó ügyfélszolgálat támogassa Önt, miközben Ön webhelyét tárolja; soha nem tudhatod, mi lehet a baj.

El kell kerülni az olyan tárhely-szolgáltatót, amely nem gondoskodik megfelelően a szokásos ügyfélszolgálatról. Ha már most is gyenge ügyfélszolgálatot tapasztal, ez elég jó ok arra, hogy tárhelyszolgáltatót váltson.

Nem elegendő az Inode kiosztása (korlátozott számú fájl, amelyet a szerver lemezterületén tárolhat)

Inode használati kvóta

Az inode allokáció az adott szerverterületen tárolható egyedi fájlok teljes száma; nem önmagában az egyes fájlok méretéről van szó, hanem inkább az Ön által jelenleg tárolt különálló fájlok számáról.

Tegyük fel, hogy észreveszi, hogy az inode-használata magas a tárhelyszolgáltatója által meghatározott korláthoz képest. Ebben az esetben ez jó ok arra, hogy frissítse a tárhelytervét, vagy teljesen lecserélje tárhelyszolgáltatóját egy magasabb inode-kiosztással rendelkezőre.

Egyes tárhelyszolgáltatók szándékosan korlátozzák az inode használatát, nem azért, mert nem engedhetik meg maguknak, hogy többet rendeljenek hozzá, hanem azért, hogy ügyfeleik magasabb programra váltsanak, hogy több pénzt keressenek.

Még azt is elérik, hogy elrejtik az inode-korlátot az árképzési oldalukról, és mélyen elássák a szerződési feltételeket tartalmazó oldalukon, amelyről tudják, hogy a vásárlási döntés meghozatala előtt ritkán tekintenek át.

Meglévő webhely(ek) nehéz/drágán méretezhető

Ha úgy találja, hogy tárhelyszolgáltatója nehezen tud lépést tartani webhelye növekedésével, ez jól jelzi, hogy frissítenie kell tárhelyszerverét, hogy alkalmazkodjon a növekedéshez.

Konkrét okok miatt előfordulhat, hogy tárhelyszolgáltatója jelenleg nem tudja a legjobb tárhelyszolgáltatást és teljesítményt nyújtani; drága terveket ajánlhatnak, amelyeket egyszerűen nem engedhet meg magának, vagy hagyja, hogy webhelyei csökkentsék a teljesítményt.

Ezen a ponton a legjobb az lenne, ha a tárhelyszolgáltatót olyanra cserélnéd, amely lehetővé teszi a méretezést anélkül, hogy egy karba vagy lábba kerülne.

Egyrészt a felhőtárhely-szolgáltatók rugalmas csomagok létrehozásával teszik egyszerűvé a méretezést, amelyek a használat alapján számítanak fel.

A méretezéssel kapcsolatban számos lehetőség kínálkozik, és ez nem lehet bonyolult vagy költséges folyamat.

Magasabb megújítási árak

Magas költségű illusztráció

A legtöbb tárhelyszolgáltató megújítási költsége gyakran majdnem kétszerese annak a kezdeti árnak, amelyet akkor fizettek, amikor először választotta tárhelyszolgáltatásukat.

Olvasni:  A tartalomszolgáltató hálózat használatának előnyei a WordPress és a Magento segítségével

Előfordulhat, hogy a jelenlegi tárhelycsomag megújítása nem a legolcsóbb megoldás, és az egyetlen kiút a tárhelyszolgáltató váltása.

Soha ne érezzen nyomást, hogy többet fizessen, mint amennyit megengedhet magának a tárhelyszolgáltatásért, mivel sok jó tárhelyszolgáltató van a piacon alacsonyabb költségekkel és kiváló szolgáltatással.

E-mail biztonság

E-mail biztonsági illusztráció

Ha folyamatosan kap spameket a domain márkájú e-mailjeibe, akkor jó esély van rá, hogy a tárhelyszolgáltatója nem rendelkezik megfelelő e-mail-biztonsággal.

Az e-mailek biztonsága állítólag olyan biztonsági gyakorlatokat foglal magában, mint az e-mailek szűrése, a spam és az adathalászat észlelése, valamint egy adware/ransomware víruskereső.

Mielőtt egy e-mail eljutna a beérkezett üzenetek mappájába, egy sor biztonsági teszten kell keresztülmennie, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem okoz-e kárt.

Ha folyamatosan rengeteg spamet és átveréssel kapcsolatos e-mailt kap, az jól jelzi, hogy tárhelyszolgáltatója nem rendelkezik megfelelő e-mail-biztonsággal.

Megbízhat egy másik tárhelyszolgáltatót, aki kezeli az e-mail igényeit, vagy teljesen megváltoztathatja a tárhelyszolgáltatóját.

A hackerek az Ön e-mailjein keresztül hozzáférhetnek a szerveréhez, ezért erre érdemes vigyázni.

Elavult szervertechnológiák

Ember használ laptop a szerver szobában

A tárhelyszolgáltató továbbra is HDD-t használ a tároláshoz? Vagy elavult processzorok a szervereikhez?

Az elavult technológia használata nem azt jelenti, hogy nem fognak jól működni, hanem azt, hogy hiányzik az új technológiával járó teljesítménynövelés és sebesség.

Pontos költségért találhat olyan tárhelyszolgáltatókat, amelyek fejlettebb technológiát használnak, és sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mivel az új technológia mindig jobb, mint az előző.

Tegyük fel, hogy észreveszi, hogy tárhelyszolgáltatója nem változtat a szervertechnológiáján, vagy egyáltalán nem növekszik (új adatközpontok és innováció). Ebben az esetben csak idő kérdése, hogy mikor kezd csökkenni a hosting élménye.

Napjainkban az iparág összes jelentős tárhelyszolgáltatója évente dollármilliókat fektet be technológiai fejlesztésekbe, hogy ügyfelei elégedettek legyenek, és javítsák tárhely-élményüket.

Ha tárhelyszolgáltatója nem tud lépést tartani, a legjobb, ha vált, nehogy lelassítsa.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy első alkalommal fontolgat egy webhely tárhelyét, vagy már van néhány webhely, ennek a cikknek tisztáznia kellett volna azokat a lehetséges okokat, amelyek miatt szükség lehet a tárhelyszolgáltató megváltoztatására.

Ha úgy találja, hogy jelenlegi tárhelyszolgáltatója hibás a fent felsorolt ​​problémák bármelyikében, akkor érdemes váltania, mielőtt az akadályozná webhelye(i) növekedését.

Reméljük, hogy ez a cikk hasznosnak találja a tárhelyszolgáltató megváltoztatása mellett, és rámutat arra, hogy milyen dolgokra kell ügyelnie, mielőtt másik tárhelyszolgáltatót választana.

Bármilyen kérdést feltehet a cikkhez kapcsolódóan az alábbi megjegyzés rovatban, és szakértői tanácsokkal válaszolunk.

Új publikációk:

Ajánlott