On-Page SEO: Mi ez, és hogyan lehet javítani a rangsorolási tényezőkön?

Az on-page SEO az első támadási vonal, amikor webhelyének rangsorolásáról van szó a Google, a Yahoo és a Bing rendszerében. Az oldalak és a tartalom megfelelő optimalizálása a ráfordított idő- és energiamennyiséghez képest a leggyorsabb ROI-t érheti el. Ebből a cikkből megtudhatja az oldalon belüli SEO-t és a webhelyek megfelelő optimalizálását.

Kép forrása: Megbízható puha

Mi az On-Page SEO?

Az on-site, más néven on-site, a SEO többnyire az oldal fő HTML-címkéiben található tartalom optimalizálására összpontosít, amelyet a keresőmotorok elolvasnak a tartalom értelmezéséhez.

Az On-Page SEO jelentősége

Talán hallott már arról, hogy a hagyományos oldalon belüli keresőoptimalizálás 2021-ben nem befolyásolja a keresőoptimalizálási erőfeszítéseit.

A Google szerint azonban a “Hogyan működnek a keresési algoritmusok” jelentésben olyan tényezőket, mint a kulcsszóhasználat a címsorokban, továbbra is felhasználják a webhely egy adott keresési lekérdezés szempontjából való relevanciájának meghatározására.

Még a Google összes modern algoritmusa mellett is, az oldalon belüli SEO alapjai továbbra is jelentős szerepet játszanak abban, hogy webhelye és tartalma a SERP-kben helyezkedjen el.

Rengeteg adat bizonyítja.

A Backlinko 11,8 millió Google keresési eredményt elemzett és megállapította, hogy egyértelmű összefüggés van a kulcsszavakban gazdag címcímkék és az első oldali rangsor között.

Nem hisz a kutatásnak?

Egyszerűen keressen egy versenyképes kulcsszót, és azt fogja tapasztalni, hogy a legmagasabb rangú oldalak címcímkéiben a pontos kulcsszó szerepel.

Érdemes megjegyezni, hogy ez az optimalizálási folyamat több, mint a kulcsszavak és a címcímkék optimalizálása, más tényezők, például a képoptimalizálás, a SEO-barát URL-ek és a gyors oldalsebesség fontos szerepet játszanak a webhely oldali SEO optimalizálásában.

Az On-Page és Off-Page SEO közötti különbség

Valószínűleg ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés, amelyet sokan feltesznek a SEO területén. És fontos tudni, hogy mi a különbség a kettő között.

Kép forrása: SEO Chatter

Az on-page SEO a tartalom, a metacímkék és a weboldal(ok)on található linkek optimalizálásáról szól, alapvetően mindennek az optimalizálása, ami a webhelyén található, és ami az Ön ellenőrzése alatt áll.

Az oldalakon kívüli SEO olyan külső oldalrangsorolási tényezők optimalizálásáról szól, amelyek nem szerepelnek a webhelyén.

Az oldalakon kívüli SEO-rangsorolás gyakori tényezői a következők:

 • Visszamutató hivatkozások más webhelyekről
 • Társadalmi jelek
 • Domain jogosultság
 • Helyi SEO optimalizálás olyan webhelyeken, mint a Yelp, a Google Cégem és más áttekintő webhelyek.

Röviden, az oldalon kívüli optimalizálás olyan tényezőkhöz kapcsolódik, amelyek „ki vannak” a webhelyén, és az oldalon belüli optimalizálás olyan tényezőkhöz kapcsolódik, amelyek „on” vannak.

Alapján DigitalThirdCoast:

„Az oldalon végzett SEO határozza meg, hogy milyen keresési lekérdezések esetén rangsoroljon, míg az oldalakon kívüli SEO nagyban meghatározza, hogy milyen előkelő helyen szerepel a SERP-kben.”

Az oldalon található SEO rangsorolási tényezők és azok javítása

A tartalom optimalizálása

Tudjuk, hogy a tartalom az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb szempont az oldalon belüli SEO-ban. Tehát, ha az oldalon belüli optimalizálással kezdi, érdemes lenne ezzel kezdeni tartalom optimalizálás első.

Mi az a tartalomoptimalizálás?

Alapján Kampányfigyelőa tartalomoptimalizálás a következő:

„A tartalomoptimalizálás az a folyamat, amely biztosítja, hogy a tartalom úgy legyen megírva, hogy az a lehető legnagyobb célközönséget érje el.”

A kulcsszóhasználat az első dolog, amit figyelembe kell vennie a tartalom optimalizálásakor.

De honnan tudja, hogy mely kulcsszavakat használja a tartalomban?

Nos, mielőtt azon gondolkodna, hogy hol és milyen gyakran használja a kulcsszavakat, először kulcsszókutatással kell meghatároznia, hogy mely kulcsszavakat használja.

A kulcsszókutatás aranyszabálya, hogy olyan kulcsszavakat találjunk, amelyeknek nagy a keresési mennyisége, de nagyon alacsony a verseny.

Használhat olyan eszközt, mint például az Ahrefs vagy a SEMrush, hogy kulcsszókutatást végezzen, mielőtt folytatná az oldal tartalmának optimalizálását.

Ahrefs szerint például nagyon nagy a verseny az „esports League” kulcsszóért, ezért ez az a kulcsszó, amelyet érdemes elkerülni.

De az olyan kulcsszót, mint az „e-sport bevételek”, mindenképpen meg kell céloznia, mivel alacsony a verseny, és nagyon magas a keresési mennyisége.

Ezzel eljutunk a következő témánkhoz – a kulcsszavak korai használatához.

Használja korán a célzott kulcsszavakat

Van egy old-school on-page SEO taktika, amely kimondja, hogy a cikk első 100 szavában egyszer kell használni a célkulcsszót.

Például a „SEO könyvek” kulcsszót hozzáadtuk a 15 legjobb keresőoptimalizálási könyvről szóló cikkünk első 100 szavaihoz a SEO elsajátítására 2021-ben:

Ennek az az oka, hogy a Google nagyobb hangsúlyt fektet azokra a kulcsszavakra, amelyek a tartalom első 100 szavában megjelennek. Ha a fő kulcsszót az első 100 szó közé ejti, a Google megérti, miről szól a tartalom.

Olvasni:  Hogyan készítsünk ajakbalzsamot online értékesítésre: A teljes körű e-kereskedelmi útmutató

Kulcsszó gyakorisága

Valószínűleg tudja, hogy a tartalomban a fő kulcsszót és annak változatait kell használnia.

De milyen gyakran használja a célkulcsszavakat a tartalomban?

Az egyik dolog, amit nagyon el akarsz kerülni, az a „kulcsszótömés” – az a folyamat, amikor egy oldalt ugyanazzal a kulcsszóval töltenek fel, hogy manipulálják a webhely keresési rangsorát.

Egyszerűen csak szeretné használni a célkulcsszót a cikk különböző helyein, anélkül, hogy spamnak tűnne.

Nincs meghatározott számú alkalom, amikor egy kulcsszót kell használnia. Az aranyszabály az, hogy csak néhányszor természetes módon kell használni a cikk szövegében.

Egyes SEO-szakemberek egyetértenek abban, hogy a célkulcsszót (és annak változatait) legfeljebb 200 szavas blogpéldányonként szabad használni.

De ahelyett, hogy arra összpontosítana, hogy hányszor használja a célkulcsszót, inkább a felhasználói élményre kell helyeznie a hangsúlyt. Ha SEO-ról van szó, mindig figyelembe kell vennie a felhasználói élményt.

Ha túl gyakran használ egy adott kulcsszót a tartalomban, az megnehezíti az olvasást, és negatívan befolyásolja a felhasználói élményt.

Ennek leküzdésére használhatja a „kulcsszó klaszterezés”. A kulcsszócsoportosítás egyszerűen egy olyan kapcsolódó kulcsszócsoport létrehozását jelenti, amelyek azonos keresési szándékkal rendelkeznek.

Tehát ahelyett, hogy csak egyetlen kulcsszót használna a tartalomban, használhat hasonló kulcsszavakat, vagy adhat hozzá hasonló kulcsszavakat.

Például a „futócipők” megcélzása helyett hozzáadhatja a kulcsszó változatait, például „legjobb futócipő”, „nike futócipő”, „női cipő” stb.

A kulcsszócsoportosításnak számos előnye van:

 • A célkulcsszó hosszú farkú változatai alapján rangsorolhat
 • Ez elkerüli egy adott kulcsszó túlzott használatát
 • Belső összekapcsolási lehetőségeket teremt
 • Több organikus forgalom

A fejlécek könnyebbé és élvezetesebbé teszik a webhelyek és a blogok tartalmának olvasását, a fejléccímkék pedig egyszerűen rendszerezettebbé teszik a tartalmat. Gondoljon rájuk úgy, mint útjelző táblákra, amelyek végigvezetik a felhasználót a tartalomon, az elejétől a végéig.

Kép forrása: Ügyes SEO

Tudtad, hogy 6 különböző fejléccímke létezik, a H1-től a H6-ig?

A fejléccímkék nemcsak arról adnak információt, hogy miről szól a tartalom és/vagy a weboldal, hanem a HTML fejléccímkék is kellemes felhasználói élményt nyújtanak. Ennek az az oka, hogy a fejléccímkék logikai bekezdésekre osztják fel a tartalmat, így könnyebbé teszik a szemet.

Úgy értem, képzeld el, hogy egy egész könyvet olvasol fejezetek nélkül! Nagyon nehéz lenne elolvasni, és valószínűleg néhány oldal után abbahagyná az olvasást a szerkezet hiánya miatt. Ugyanez mondható el a fejlécekről egy blogcikkben.

Ne feledje, hogy felhasználóbarát tartalmat szeretne létrehozni, mert a felhasználóbarát cikkek jól teljesítenek a keresőmotorokban.

Tehát milyen fejléccímkéket érdemes használni a tartalomban, és hol érdemes mindegyiket használni?

A H1 címke

A H1 címkét néha a weboldal legfontosabb címkéjének nevezik.

A H1 címke általában a leginkább látható tartalom az oldalon, és oldalanként vagy blogtartalmonként nem szabad többször használni. A legtöbb modern tartalomkezelő rendszer, például a WordPress és a Wix, a H1 címkével hozza létre a blog cikk címét.

A H1 címkék könnyen azonosíthatók egy webhelyen:

Vagy az oldal forrásában:

A H2 Tag

A H2 címke hasznos a hosszú szövegrészek kisebb alszakaszokra való felosztásához. Ez hasznossá teszi a H2 címkét, mert hozzájárul a jó oldali felhasználói élmény megteremtéséhez.

Tegyük fel például, hogy egy blogcikket készít a következőről:A legjobb vacsorareceptek, amelyeket ezen a nyáron érdemes kipróbálni“, a tartalmat különböző szakaszokra oszthatja fel, például “Vegetáriánus receptek”, „Csirke receptek” stb., a H2 címke használatával.

H3–H6 fejléccímkék

A fejléccímkék fennmaradó részét a H2 címkékkel létrehozott szakaszok további felosztására kell használni.

Vegyük az előző példát, a H3, H4, H5 és H6 fejléccímkék segítségével szakaszokat hozhat létre az egyes kategóriák különböző receptjeiről:

H1: A legjobb vacsorareceptek, amelyeket ezen a nyáron érdemes kipróbálni

H2: Csirkereceptek

H3: csirke saláta

H4: Klasszikus csirke saláta

H4: Keto csirke saláta

H3: Citrombors csirke

H3: Görög csirke tészta

Milyen rendszeresen használja a címsorcímkéket a tartalomban?

Alapján Yoastegy nagyon népszerű SEO bővítmény a WordPresshez, minden 300-350 szónyi szöveghez címsort és/vagy alcímet kell használnia.

Győződjön meg arról, hogy a tartalom megfelel a keresési szándéknak

Ismerjük a mondást: „A tartalom a király”. és igen, a jó tartalom nagyon jól teljesíthet a keresőmotorokban. De meg kell győződnie arról, hogy az Ön által előállított tartalom megfelel a keresési szándéknak.

Hogyan ellenőrizheti a keresési szándékot?

A kulcsszó keresési szándékának ellenőrzése egyszerű. Mindössze annyit kell tennie, hogy beírja a megcélzott kulcsszót, és elemzi a jelenleg rangsorolt ​​tartalmat.

Az összes eredmény a Google blog cikkeinek első oldalán található, vagy termékközpontúak? A Google előnyben részesíti a helyi vállalkozások adatait a Google Map Packben, vagy a SERP csak a blogcikkeket jeleníti meg?

A SERP-k gyors elemzése feltárja, hogy a Google milyen típusú tartalmat szeretne megjeleníteni a felhasználóknak. És nyilvánvaló, hogy a Google első oldalán található tartalom kielégíti a keresési szándékot, máskülönben miért lenne ilyen jó a tartalom?

Kép forrása: Gazdasági tanácsadás

A cím és a meta leírás címkéinek optimalizálása

Fontos, hogy a blog tartalmához SEO-barát címeket és leírásokat készítsen.

Cím címke

A HTML title címke lehetővé teszi a webmesterek számára, hogy bármilyen weboldalt elnevezzenek, vagy ahogy a név sugallja, címet adjanak. A webhely vagy oldal címcímkéje megtalálható a SERP-ben vagy a böngésző címsorában.

Olvasni:  Hogyan találhat szűkös kulcsszavakat webhelyéhez

Bármely webhely címcímkéjét is megtalálhatja, ha megtekinti az oldal forrását a böngészőben:

A címcímkék továbbra is relevánsak a keresési rangsorolásban. Moz azt is kijelenti, hogy a tartalom után a title címkék a második legfontosabb SEO rangsoroló tényező az oldalon.

Továbbá a Google nemrég bejelentette a címgenerálás új rendszere a keresőmotor találataiért. Ez az új rendszer dinamikusan generálja a keresési eredmények címeit számos oldalon belüli tényező alapján.

Figyelembe vesszük az oldalon megjelenő fő vizuális címet vagy címsort, olyan tartalmat, amelyet a webhelytulajdonosok gyakran a

címkékbe vagy más fejléccímkékbe helyeznek el, vagy amelyeket stíluskezelések használatával tesznek nagyra és feltűnővé.”

Milyen hatással van ez arra, hogyan hoz létre címeket tartalmaihoz és weboldalaihoz?

A Google-tól összegyűjtött adatok szerint nem kell túl sokat aggódnia a frissítés miatt. Csak továbbra is a jó oldalcímek létrehozására összpontosítson.

Hogyan készítsünk jó oldalcímeket

A jó címcímkék létrehozása jelentősen megnöveli az oldalon belüli SEO erőfeszítéseit. Íme néhány módszer a tökéletes oldalcímek létrehozására.

Használja a cél kulcsszót a címcímke elején

A title címke mind az emberek, mind a keresőmotorok számára áttekintést ad arról, hogy miről szól a tartalom. Ezért olyan fontos, hogy szánjon egy kis időt a tökéletes cím létrehozására a tartalom és a weboldalak számára.

Általános gyakorlat, hogy a célkulcsszót a lehető legközelebb használja a címke elejéhez. Minél közelebb van a cél kulcsszava vagy kifejezés a cím elejéhez, annál jobb.

Csak vessen egy pillantást a legjobb keresési eredményekre, és látni fogja, hogy a célkulcsszó általában a cím elején vagy nagyon közel van a cím elejéhez:

És ha a legjobb márkák és oldalak csinálják, akkor ez azt jelenti, hogy ez a trükk nyilvánvalóan működik, és neked is be kell vezetned.

A címcímkék legyenek rövidek és könnyen érthetőek

Ha a címcímke túl hosszú, akkor a keresőmotorok levágják az oldalak címét a SERP-ben. Azt szeretné, hogy az olvasók láthassák a teljes címcímkét, hogy világosan megértsék, miről szól a tartalom.

Ezenkívül a rövid és egyszerű címek könnyebben olvashatók és érthetők. A cím jó hossza 60 és 70 karakter között van, a Google ennél hosszabbat levághat.

Íme néhány további bevált gyakorlat Google saját maguk arról, hogyan készítsenek jó címeket az oldalon belüli SEO-hoz:

 • Mindig kerülje a kulcsszavak tömését
 • Hozzon létre olyan címeket, amelyek leíró jellegűek
 • Jelölje meg címeit
 • Kerülje el ugyanazt a címcímkét többször is

Adjon hozzá címcímke módosítókat

Egy másik egyszerű trükk, amellyel jó címeket hozhat létre, a címke módosítók hozzáadása.

Példák a címcímke módosítóira: „best”, „review”, „free”, „ultimate” és „guide”. Címcímke módosítók hozzáadásával növeli a hosszú farkú kulcsszavak rangsorolási lehetőségeit.

Egy másik címke módosító, amelyet hozzáadhat a címcímkéihez, az év. Például: „15 kötelező közösségi média marketingeszköz 2021-re.

Használjon kreatív, kulcsszó-optimalizált metaleírásokat

A metaleírások azok a kis szövegrészek, amelyek a keresőmotor eredményoldalán a cím alatt találhatók.

Ezek a címkék az oldal forráskódjában jelennek meg, és elmondják a keresőmotorok feltérképező robotjainak és olvasóinak, hogy miről szól az oldal.

Íme egy példa a Ahrefs meta leírására, amely a keresőmotor eredményoldalán található:

Bár a meta leírás nem feltétlenül olyan fontos, mint az oldal címe az oldalon belüli SEO rangsorolás javítása során, ezek a rövid leírások továbbra is fontosak két fő okból:

 • A metaleírások rövid összefoglalót adnak az olvasónak arról, hogy mit találhatnak az eredményre kattintva.
 • A metaleírások növelhetik az organikus CTR-t (átkattintási arányt).

Gondoljon a meta leírására, mint a Facebook hirdetési példányára, az a szerepe, hogy rávegye az olvasókat, hogy kattintsanak az eredményre.

Arra késztetheti az olvasókat, hogy kattintsanak az eredményekre, ha leíró jellegű metaleírásokat hoz létre, amelyek tartalmazzák a célkulcsszavakat és/vagy azok változatait.

Ez most nem jelenti azt, hogy a metaleírást a célkulcsszóval (kulcsszavakkal) kellene megtöltenie.

Ehelyett kulcsszógazdag metaleírásokat kell készítenie, de ezek természetes, nem spam jellegűek. Emlékezik, A meta leírások nem a keresőrobotoknak valókazoknak az embereknek szólnak, akik olvasni fogják az Ön tartalmát.

Íme néhány metaleírás bevált gyakorlat:

 • Ne használjon duplikált metaleírásokat a különböző oldalakon. A metaleírásoknak minden oldalon egyedinek kell lenniük.
 • Írj kreatív metaleírásokat, amelyek kiemelkednek a versenytársak közül.
 • Próbáljon meg legfeljebb 160 karakter hosszúságú metaleírásokat tartani. A Google általában levágja a 160 karakternél hosszabb metaleírásokat.

Képoptimalizálás

A képek és egyéb vizuális elemek hozzáadása a tartalomhoz elengedhetetlen ahhoz, hogy olvasói lebilincselődjenek és elköteleződjenek a tartalommal kapcsolatban.

Képzelje el, hogy egy blogbejegyzést olvas képek nélkül!

Fontos, hogy optimalizálja a tartalomban lévő képeket, hogy azok ne lassítsák a webhely betöltési sebességét (erről később), jobb elérhetőséget biztosítsanak, és kontextust/leírásokat adjanak a keresőrobotoknak.

Kép forrása: Volúzió

Ezt a image alt címkék használatával teheti meg. A Image alt címkék 3 fő célt szolgálnak:

 • A képernyőolvasók hangosan felolvassák az alt attribútumokat, hogy a látássérült felhasználók jobban megértsék a megjelenített képeket.
 • Ha egy képfájlt nem lehet megjeleníteni, a webböngésző az alt attribútumot jeleníti meg a kép helyén.
 • Az Alt címkék képleírásokat és kontextust biztosítanak, hogy segítsenek a keresőrobotoknak megérteni és indexelni a képeket.

Az alt címkék használata szintén segíthet a képek SEO-jában. Az Alt attribútumok lehetővé teszik, hogy a célkulcsszavakat a tartalom egy másik részébe is belefoglalja.

Kerülje el, hogy a tartalom minden képi alt tagjába betömje a célkulcsszót. A Google biztosan megbünteti, ha észreveszi, hogy kulcsszavakat tölt be.

A képi alt címkék hozzáadásának legjobb módja az, hogy olyan alt szöveget hozzon létre, amely leírja a képet, és amely tartalmazza a cél kulcsszót vagy kifejezést.

Optimalizálja az URL-eket az On-Page SEO számára

A webhely oldali SEO fejlesztésének egyik másik szempontja a SEO-barát URL-ek létrehozása.

Már tudjuk, hogy a SEO legfontosabb szempontja a kiváló felhasználói élmény. A logikus URL-struktúra használatával könnyebben navigálhat a webhelyen, ami végső soron nagyszerű felhasználói élményt eredményez.

Példa egy logikai URL-szerkezetre:

www.domain.com/product/iphone

www.domain.com/blog/best-iphone-cases

Mindkét példa világos képet ad a felhasználónak arról, hogy hol tartózkodik a webhelyen.

Ezenkívül könnyen olvasható, rövid, könnyen érthető URL-eket kell létrehoznia, amelyek tartalmazzák a megcélzott kulcsszót.

Például a www.seoptimer.com/seo-crawler/ URL SEO-barát, mert rövid, egyszerű, és elmondja, hogy miről szól az adott weboldalon található információ.

Hasonlítsa össze ezt a domaint www.mydomain.com/index.php?id_wcs=87570. Ez a második domain egyáltalán nem SEO-barát, és nagyon nehéz megérteni, hogy miről fog szólni ez a weboldal.

Az URL-címekből eltávolíthatja a stop szavakat is, például a for, as, in, a és stb. Ezzel az URL-címeket rövidebbé és könnyebben megjegyezhetővé teszi.

A PageSpeed ​​optimalizálása

Az oldalbetöltési sebesség az oldalon belüli SEO rangsorolás egyik fő tényezője, és a Google sokkal nagyobb súlyt tulajdonított ennek a mutatónak mostanában.

A Google pontosabban az első bájtig méri az időt, ami az az idő, ami alatt a böngésző megkapja az első bájtnyi információt a szervertől.

Kép forrása: SpeedBoostr

A Google szerint a ideális webhelysebesség 3 másodperc alatt van.

A Google nem csak a gyorsan betöltődő webhelyeket szereti, de a gyorsan betöltő webhelyek is sokkal jobban teljesítenek a nagyszerű felhasználói élmény megteremtésében. A hosszú betöltési idejű oldalakon általában magasabb a visszafordulási arány és alacsonyabb az oldalon töltött átlagos idő.

Tehát hogyan növelheti az oldal sebességét, és hogyan teheti még gyorsabbá a weboldalak betöltését?

Váltson gyorsabb gazdagépre

Kezdéskor a legtöbben azt a webtárhelyet választják, amelyik a legolcsóbb. Az olcsóbb tárhelyszolgáltatások és csomagok kiválasztása azonban nem mindig a legjobb oldalmag számára.

A Backlinko 5,2 millió webhelyre vonatkozó elemzése szerint a webmesterek gyorsabb gazdagépre költözve javíthatják a webhely betöltési sebességét.

HTML, CSS és Javascript fájlok tömörítése és kicsinyítése

A CSS, HTML és Javascript fájlok méretének csökkentésével csökkentheti az oldal teljes méretét. Minél kisebbek a fájlok, annál gyorsabban töltődnek be az oldalak.

Lehet, hogy azt gondolja, hogy a webhelyfájlok tömörítése nehéz feladat, de valójában ez az egyik legegyszerűbb módja az oldalbetöltési idő csökkentésének.

Használhat olyan eszközt, mint pl GNU Gzip hogy tömörítse webhelye fájljainak méretét.

A fájl kicsinyítése a felesleges szóközök, vesszők és karakterek eltávolítása a webhely kódjában. A CSS, HTML és Javascript minimalizálása drasztikusan megnövelheti az oldalbetöltési sebességet.

Képfájlok tömörítése

A nagy képek negatív hatással lehetnek az oldal sebességére. Ezért ügyeljen arra, hogy az oldalon lévő összes kép ne legyen nagyobb a kelleténél, és hogy a képek megfelelő formátumúak legyenek. Úgy gondolják, hogy a PNG-k jobbak grafikákhoz, míg a JPG-k fényképekhez.

Kép forrása: Vélemények a tetején

Vigyázat, ne használja a Gzip-et képfájlokon. Ehelyett tömörítse a képfájlokat egy képtömörítő eszközzel, mint pl TinyPNG vagy CompressPNG.

Használja a böngésző gyorsítótárazását

A böngésző gyorsítótárazása a webes elemek ideiglenes tárolóban való tárolásának folyamata.

Tehát amikor valaki először érkezik a webhelyére, a böngészőjének be kell töltenie a webhely összes fájlját, például a stíluslapokat, a HTML-t, a képeket és a JavaScriptet, mielőtt hozzáférne az oldalhoz. A webhely összes fájlja a gyorsítótárban van tárolva.

De amikor ugyanaz a személy másodszor is visszajön, hogy megtekintse az oldalt, csak néhány webhelyfájlt kell betölteni.

Használj CDN-t

A CDN-ek nagyszerűek a nagy forgalommal rendelkező webhelyek számára. A CDN gyorsítótárazza a webhely fájljait a szerverek globális hálózatán. Amikor egy felhasználó hozzá akar férni a webhelyéhez, a CDN a kérést a felhasználóhoz legközelebbi szerverhez irányítja.

A felhasználó által kapott információ pontosan megegyezik az eredeti szerverével, de sokkal gyorsabban töltődik be, mint akkor, ha a böngésző hozzáférést kér egy webhelyhez egy földrajzilag távol lévő szerverhez.

Ha CDN-t szeretne használni, egy népszerű lehetőség Cloudflare.

Belső linkelés

Mi az a belső linkelés?

A belső linkelés a webhely egyik oldaláról a webhely másik oldalára mutató hivatkozások létrehozásának folyamata.

Kép forrása: Kevin Indig

A belső linkek létrehozása segít a Google-nak megtalálni, indexelni és megérteni az Ön webhelyének összes oldalát. Ezenkívül minél több linket kap egy oldal vagy egy blogbejegyzés, a Google annál inkább tekinti azt „nagy értékűnek”.

A belső linkek segítségével az olvasók megtalálhatják és felfedezhetik a webhely más tartalmait és különböző oldalait.

Belső összekapcsolás legjobb gyakorlatai

Mindig használjon kulcsszóban gazdag horgonyszöveget

A horgonyszöveg a tartalom kattintható szövege. Ezek a szövegek segítenek a Google-nak és az olvasóknak megérteni, hogy miről szól a hivatkozott oldal. Ne feledje, hogy ne használja ugyanazt a horgonyszöveget az egész tartalomban, mivel ez ugyanaz, mint a kulcsszótömés, és ez ahhoz vezethet, hogy a Google megbünteti webhelyét.

Adjon hozzá belső hivatkozásokat az oldal tetejéhez az oldal SEO javítása érdekében

Ha belső hivatkozásokat ad hozzá az oldalakhoz, megnöveli a webhelyen eltöltött időt, mert így az olvasói rákattinthatnak, amint az Ön oldalára érkeznek. Ez jó a SEO számára, mert a Google nyomon követi, hogy az olvasók mennyi időt töltenek az Ön webhelyével és/vagy tartalmával. Ha a Google észreveszi, hogy az olvasók a tartalmain „laknak”, néhány hellyel feljebb tolják az eredményeket.

Hivatkozás a nagy tekintélyű bejegyzésekről olyan cikkekre, amelyeknek forgalomnövekedésre van szükségük

Ezt úgy teheti meg, ha megtalálja a legmagasabb rangú blogtartalmát. Ezután érdemes hivatkozni arra a cikk(ek)re, amelyeket a nagy tekintélyű tartalomból szeretnél kiemelni.

On-Page SEO mítoszok

A Google rangsorolási algoritmusa olyan drasztikusan megváltozott az évek során, hogy a SEO egy folyamatosan változó játék.

Íme néhány gyakori oldal SEO mítosz, amely a múltban működhetett, de a mai modern keresési környezetben már nem igazán hatékonyak.

Kép forrása: BeaconCom

A túlzott kulcsszóhasználat a jó SEO kulcsa

Vége annak az időnek, amikor egy oldalt bombázott a célkulcsszavakkal. Persze régebben könnyen megtölthetett egy oldalt a célkulcsszóval, és megúszhatta, ha megjelent a SERP-k első oldalán.

De a Google sokkal okosabb lett az évek során, és valójában büntetik azokat a webhelyeket, amelyek kulcsszavakkal töltik fel.

Ehelyett a Google ma már természetesebb módon jutalmazza azokat a webhelyeket, amelyek kielégítik a felhasználó keresési szándékát.

A kulcsszavaknak pontosan egyeznie kell

Korábban a webmestereknek pontos egyezésű kulcsszavakat kellett használniuk webhelyeik tartalmában, címsoraiban és címeiben bizonyos kulcsszavak rangsorolásához. Ez még azelőtt történt, hogy a Google megértette volna a szemantikus keresést.

Azután Hummingbird frissítés 2013-ban a Google sokkal jobb munkát tudott végezni a keresési lekérdezések relevánsabb eredményekkel való egyeztetésében. A Hummingbird frissítés segített a Google-nak a keresési kontextus és a szándék megértésében.

Kép forrása: Keresés a GNextben

2015-ben A Google bemutatta a Rankbraint, a Google alapalgoritmusának egyik eleme, amely gépi tanulást használ a keresési lekérdezések és a releváns találatok párosítására. A gépi tanulás segítségével a Google meg tudja határozni a felhasználó valódi szándékát. A Rankbrain lehetővé teszi a Google számára, hogy még pontosabb eredményeket adjon, mint a Hummingbird frissítésével.

Ezeknek a frissítéseknek köszönhetően a tartalomkészítők és webmesterek mostantól anélkül használhatják a kulcsszóváltozatokat, szinonimákat, stopszavakat és hosszú farkú kulcsszavakat, hogy aggódniuk kell a forgalom kiesése miatt.

A H1 a SEO szempontjából az oldal legfontosabb eleme

A H1 címkék fontosak, de nem ezek a legfontosabb elemei egy webhelyen vagy egy tartalomban.

A H1 címke szerepe nagyobb jelentőséggel bír a jó általános felhasználói élmény biztosításában, mint a SEO helyezések javításában.

Tehát akkor mi a legfontosabb elem egy oldalon? Szerint a Moz keresési rangsorolási tényezők felmérésea címcímkék, más néven heading tagek a második legfontosabb rangsorolási tényezőként szerepelnek.

Az oldalon található tartalom a legfontosabb rangsorolási tényező.

Az a tartalom, amely kielégíti a felhasználó keresési szándékát, rendkívül fontos a kereső számára, mert ez az, ami megoldja a kereső problémáját.

A jó tartalom sokkal előnyösebb a keresőmotorok rangsorolásában, mint a H1 címkék. Ezért összpontosítson olyan tartalom létrehozására, amely linkelhető, és kielégíti a keresési igényeket.

Persze a visszamutató linkek nem az oldalon belüli SEO tényező, de a tartalom igen. És lehet, hogy felteszed a kérdést:

Ha választanom kellene a backlinkek vagy a tartalom között, melyiket válasszam? Melyik lesz a leghasznosabb a keresési helyezésem szempontjából?”

Az egyszerű válasz a tartalom.

Ennek az az oka, hogy a tartalom okot ad más webhelyeknek, hogy visszamutassanak Önre. Jó tartalom nélkül miért akarna egy másik webhely visszavezetni az Ön webhelyére?

Ha arra összpontosít, hogy rengeteg linket építsen, de nincs minőségi tartalma, akkor nem várhatja el, hogy mások hivatkozzanak rád.

Ne feledje, a jó tartalom a király.

Brian Clark, a Copyblogger alapítója kijelenti, hogy:

A tartalomnak és az értéknek először ott kell lennie.”

A másik ok, amiért a tartalom fontosabb, mint a visszamutató linkek, az, hogy a tartalom világos képet ad a felhasználónak arról, hogy miről is szól az oldal. A visszamutató linkek viszont csak egy kis jelzést adnak arról, hogy miről is szól az oldal tartalma.

A HTTPS nem fontos

A Google határozottan használja HTTPS rangsorolási jelként.

Kép forrása: GlobalSign

Ne feledje, a Google célja, hogy jó felhasználói élményt biztosítson felhasználóinak. Ha egy webhely használata nem biztonságos, az rossz általános felhasználói élményhez vezet. Ez alapján logikus, hogy a Google a biztonságos, megbízható és minősített webhelyeket részesíti előnyben.

Ha megnézi az összes eredményt a Google első oldalán, észre fogja venni, hogy mindegyikben engedélyezve van a HTTPS.

Ez egyértelműen jelzi, hogy a HTTPS-t többé nem lehet rangsorolási tényezőként figyelmen kívül hagyni.

Most, hogy feltártunk néhány, az oldalon belüli SEO-mítoszt, vessünk egy pillantást arra, hogyan javíthatja az oldalon belüli keresőoptimalizálást.

Ahrefs On-Page SEO ellenőrzőlista

Töltse le ingyenes oldali SEO ellenőrzőlistánkat, hogy javítsa organikus helyezéseit a keresési eredmények között.

Ha szeretné automatikusan elemezni az összes fent említett oldali SEO-tényezőt, próbálja ki SEO audit és jelentéskészítő eszközünket.

Eszközünk segítségével azonnal ellenőrizheti a kulcsszavak konzisztenciáját, a címcímkéket, a képi alt címkéket és az összes többi, ebben a cikkben említett oldali SEO-tényezőt.

Következtetés

Az oldalon belüli keresőoptimalizálás rendkívül fontos, ha előkelő helyet szeretne elérni a SERP-ben.

Ezen on-page SEO taktikák, valamint az olyan off-site SEO, mint például a linképítés és a vendégblogolás alkalmazása, jelentősen javítani fogja a rangsorát a keresőmotorokban.

Reméljük, hasznosnak és szemléletesnek találta ezt az oldalon található SEO útmutatót. Az alábbi taktikák közül melyiket alkalmazza webhelyén?

Új publikációk:

Ajánlott