OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

Mivel a mai világban az általános fitnesz egyre fontosabbá válik, a hordható eszközök piaca tele van a fogyasztók számára választási lehetőségekkel – konkrétan a 2000 és 3000 INR közötti ártartományban. A OnePlus ennek a piaci szegmensnek a leküzdésére bemutatta első fitneszkövetőjét, a OnePlus-t. Zenekar, de eleget tettek?

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a OnePlus Band és a Xiaomi Mi Band 5; egy eszköz, amely az elmúlt néhány évben jelentős pozíciót tartott meg a hordható eszközök között, hogy megtudja, melyik éri meg a pénzt.

Noha az eszközök tulajdonságai hasonlóak az alma és az alma összehasonlításához, általános megjelenésük jelentősen eltér. A Mi Band 5 pirula alakú testet hoz, amely a 2014-ben bemutatott első változat óta állandó maradt.

A OnePlus Band viszont téglalap alakú megjelenést kölcsönöz – csakúgy, mint az Oppo Bandé –, ami technikailag egy új márkanevet jelent a OnePlus-ízű szoftverrel.

OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

Mindkét sáv 1,1 hüvelykes AMOLED kijelzővel rendelkezik, amelyet előlapok vesznek körül. A OnePlus-szal egy kicsit kevésbé tiszta az élmény, mivel a márkajelzés az alsó szélén található. Míg a Xiaomi esetében van egy kis kör, ami egy kapacitív gombra utal, amely vezérel néhány műveletet az intelligens sávon.

A Mi Band 5 teste valamivel nehezebb, 11,9 gramm, míg a OnePlus 10,3 gramm, de mivel ezek az eszközök – még a hevederekkel is – milyen könnyűek, úgy gondoljuk, hogy egyik sem okozhat kellemetlen élményt.

Ezek az eszközök fekete színű szíjban vannak elhelyezve, de más színek is megvásárolhatók. A Xiaomi öt lehetőséget kínál – kékeszöld, sárga, narancssárga, mentazöld és sötétkék –, míg a OnePlus csak kettőt kínál – a mandarin és a sötétkék.

Olvasni:  Hogyan lehet elforgatni a képernyőt Chromebookon?

A fitnesz követése gyakran az egyik elsődleges oka annak, hogy valaki megvásárolja ezeket az eszközöket; ebből a célból mindkét zenekar különféle dedikált sportolási módokat kínál, amelyeket a felhasználók alkalmazhatnak edzéseik nyomon követésére.

A OnePlus Band 13 különböző üzemmódot tartalmaz, míg a Mi Band 5 11-et. Ezek közül kilenc közös a két eszközön. A többire összpontosítva a OnePlus speciális beállításokat kínál a zsírégető futáshoz, a szabadtéri sétához, a kriketthez és a tollaslabdához, míg a Mi Band ugrókötél edzéshez és erőjáráshoz.

OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

Az alábbiakban felsoroljuk az eszközökre jellemző fennmaradó kilenc módot.

 • Elliptikus (Elliptikus tréner a OnePlus Band-en)
 • Freestyle (ingyenes edzés a OnePlus Band-en)
 • Beltéri kerékpározás
 • Szabadtéri kerékpározás
 • Outdoor Run
 • Medence úszás
 • Evező gép
 • Futópad (beltéri futás OnePlus Banden)
 • Jóga

Mindkét készülék 24×7-es alváskövetésre és pulzusfigyelésre is képes. A különbségekre való tekintettel a Mi Band 5 rendelkezik egy mesterséges intelligencia által támogatott PAI funkcióval, amely pontszámot és információt ad a felhasználóknak az egy hét teljesítményéről. Ezután tevékenységeket és tippeket javasol a pontszám javításához. A Xiaomi készüléke segíthet a nőknek menstruációs ciklusuk követésében is.

A OnePlus Band jelenleg nem rendelkezik ezen képességek egyikével sem, de tartalmaz egy SpO2-monitort – amely hiányzik a Mi Band 5-ből –, amely képes nyomon követni a vértelítettség szintjét alvás közben.

Bár ezek az eszközök nyomon tudják követni az olyan mérőszámokat, mint a felhasználó pulzusszáma és a vér telítettségi szintje, nem orvosi minőségűek, és a vállalatok elmondása szerint csak az általános jólét mérésére szolgálnak.

Mivel ezeken a sávokon korlátozott a képernyőterület, előfordulhat, hogy a felhasználók nem tudják megjeleníteni és nyomon követni az összegyűjtött információkat. Itt a kísérő alkalmazások jelentős szerepet játszanak.

Olvasni:  OnePlus amerikai és kanadai kuponok és kedvezménykódok

A kezdeti beállításon kívül ezek az alkalmazások lehetővé teszik az eszköz viselkedésének módosítását is. Az egyéni óralapok alkalmazása és az értesítések fitneszkövetőre való érkezésének konfigurálása néhány olyan változtatás, amelyet a felhasználók végrehajthatnak.

OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

A Mi Band társalkalmazása, a Mi Fit Android és iOS platformokon érhető el, és Android 5.0 és iOS 10.0 vagy újabb rendszert futtató eszközre van szüksége.

A cikk írásakor a OnePlus Health csak a 6.0 vagy újabb verziót futtató Android-eszközökön érhető el. Az iOS-verzió állítólag a bevezetés után lesz elérhető, még nem erősítették meg a rendelkezésre állás dátumát.

A Xiaomi fitneszkövetője 125 mAh-s cellával rendelkezik, míg a OnePlus 100 mAh-s egységgel rendelkezik. Az előbbi azt állítja, hogy a Mi Band 5-nek kevesebb mint két órára lesz szüksége a teljes feltöltéshez. Bár a kisebb akkumulátorral rendelkező OnePlus Band esetében nem volt összehasonlítható mérőszám, kétségeink vannak, hogy sokkal tovább tartana a töltés, mint a Mi Band 5 esetében.

Mindkét készülék dobozában töltőberendezés található. A OnePlus esetében a felhasználóknak ki kell venniük a nyomkövetőt a pántból, és a mellékelt töltőbölcsőbe kell tolniuk, míg a Mi Band 5 mágneses csatlakozót használ, amely a készülék hátuljára csattan, miközben az a pántban van.

OnePlus Band vs Mi Band 5: Melyiket érdemes megvenni?

Mindkét gyártó azt állítja, hogy készülékeik akár 14 napot is kibírnak egyetlen töltéssel. Ezen túlmenően a Xiaomi Mi Band 5 energiatakarékos üzemmóddal rendelkezik, amely 20 napra meghosszabbíthatja az időtartamot.

A vállalatok akkumulátor-élettartamra vonatkozó állításai az alábbiakban felsorolt ​​tesztelési feltételeknek felelnek meg.

Tartalom Tábla

Mi Band 5

 • A készülék teljesen fel volt töltve.
 • A pulzusfigyelés aktiválva van, és 30 perces időközönként rögzíti az adatokat.
 • Csuklóemelés és felébresztés funkció napi 100 aktiválással.
 • Napi 100 értesítés fogadása és megjelenítése.
 • Napi 2 riasztás 5 másodpercig tartó rezgéssel.
 • Adatok szinkronizálása a Mi Fittel naponta egyszer.
Olvasni:  A Google Analytics jelentések alapján érdemes megnézni, ha már csak 15 perce van

OnePlus Band

 • A készülék teljesen fel volt töltve.
 • A pulzusfigyelés aktiválva van, és 6 perces időközönként rögzíti az adatokat.
 • Folyamatos alvásellenőrzést végez a vér oxigéntelítettségének szintjén, 6 percenként beállított tesztintervallum mellett
 • Az emelés-csukló-ébresztés funkció aktiválva.
 • Naponta 100 értesítés fogadása és 50 megjelenítése.
 • Napi 2 riasztás 5 másodpercig tartó rezgéssel.
 • Hívásértesítés napi 10 alkalommal – hívásonként 5 másodperces rezgés.
 • Adatok szinkronizálása a OnePlus Health szolgáltatással naponta egyszer.

Úgy gondoljuk, hogy az általuk megadott adatok pontosságától kell dönteni, hogy melyik fitneszkövetőt választja, mivel mindkettő ára 2499 INR.

Mivel a Mi Band 5 a Xiaomi ötödik hordható eszköze 2014 óta, a nyomkövető algoritmusaikról úgy gondoljuk, hogy a OnePlus még mindig hiányzik. Más sajtóorgánumok véleménye szerint az első generációs sáv nem olyan pontos, mint a Xiaomié.

Nem csak ez, hanem az olyan további funkciókkal, mint a nők menstruációs ciklusának nyomon követése és a REM-alvás, a Mi Band általánosságban jobb választásnak tűnik, különösen fitnesz alapú szempontból.

Kategóriák OnePlus Band Mi Band 5
Kijelző 1,1 hüvelykes AMOLED színes érintőképernyő
126×294 felbontás
1,1 hüvelykes AMOLED színes érintőképernyő
126×294 felbontás
Méretek és súly 40,4 x 17,6 x 11,95 mm
10,3 g (test)
22,6 g (szíjjal)
46,95 x 18,15 x 12,45 mm
11,9 g (test)
Színek Fekete, Mandarin, Navy Fekete, narancs, sötétkék, mentazöld, kékeszöld, sárga
Vízállósági besorolás 5 ATM, IP68 5 ATM
Érzékelők 3 tengelyes gyorsulásmérő és giroszkóp
Optikai pulzusmérő
Vér oxigén érzékelő
6 tengelyes érzékelő: alacsony energiafogyasztású 3 tengelyes gyorsulásmérő és 3 tengelyes giroszkóp
PPG pulzusmérő
Digitális MEMS mikrofon
Akkumulátor 100 mAh
14 napos akkumulátor-élettartam (igény szerint)
125 mAh
14 napos akkumulátor-élettartam (igény szerint)
20 nap akkumulátorkímélő móddal (igény szerint)
Kapcsolódás Bluetooth 5.0 Bluetooth 5.0
Kompatibilitás Android 6.0 és újabb
iOS 10.0 és újabb (az írás idején nem támogatott)
Android 5.0 és újabb
iOS 10.0 és újabb

Új publikációk:

Ajánlott