Online áruház indítása a WordPress segítségével: Végső útmutató

Ha egy online áruház létrehozásán gondolkodik, és a WordPress mellett dönt, akkor gratulálunk! A WordPress egy kezdőbarát platform 810 millió webhely erre épül, beleértve az e-kereskedelmi, közösségi, blogokat és portfólió-webhelyeket. Így problémamentes webhelyeket hozhat létre bármilyen résben, még akkor is, ha nem technikus.

Igen, nem kell kódolni!

Bár a WordPress blogolási platformként ismert el, bevezette WooCommerce 2011-ben ugyanolyan hitelességgel, hogy versenyben maradjon. A WooCommerce egy minden az egyben megoldás, amely jól integrálható a WordPress-szel. A WordPress és a WooCommerce ezen integrációja csodákat tesz lehetővé. A funkcióktól a képességekig, sőt a fizetési módokig a WooCommerce rugalmas és méretezhető.

Könnyebb, mint amire számítottál. Ebben a végső útmutatóban az online áruház WordPress segítségével történő elindításához lépésről lépésre segítünk a teljes folyamatban.

1. lépés: Keresse meg a rést

Az utazás itt kezdődik! Tisztában kell lennie azzal, hogy mit szeretne eladni, és mi az adott termék piaci rése. Ez lehet a legtrükkösebb rész. Ebben a tekintetben a kutatás nagyban segíti ezt a törekvést. Nagyon sok információra kell felkészülnie, mielőtt belevágna az online áruház készítésébe.

Az ideális rés magában foglalja a szenvedélyt, a célközönséget és a versenyt. Ezen túlmenően minden szempontból növekedési potenciálnak kell lennie. Minden oldalt meg kell vizsgálnia.

Néhány hasznos tanáccsal tudunk segíteni a megfelelő rés megtalálásához;

El tudod képzelni, hogy egész életedben úgy dolgozol, hogy eladj valamit, amiben nem hiszel? Ez nagyszerű. Éppen ezért hihetetlenül fontos, hogy felfedezze szenvedélyét, különösen, ha hosszú távú szereplője szeretne lenni a piacon.

Válassz olyat, ami érdekli, ismered és megtalálod a piacot. A vállalkozások nem működhetnek akadályok nélkül, és a szenvedély segít leküzdeni őket. Kitartóbb leszel. Weboldal készítése során személyre szabottabb ötletek születnek.

 • Végezzen kutatást online eszközökkel

A piacon erős a verseny, és véletlenszerűen beleugrani a medencébe kockázatos. Végezzen piackutatást online eszközökkel. Hozzájárul a tájékozott döntéshozatalhoz. Rengeteg online eszköz található az interneten, amelyek segítenek abban, hogy bizonyosságot szerezzen arról, amit akar.

Google Trends

google shopping insights

SEMrush

KWFinder

Ezek az eszközök rendkívül jól teljesítenek, ha csak el akarja kezdeni az ötletét. Ezen kívül vannak más elérhető eszközök is, amelyek segítenek az ötleted érvényesítésében, stratégiák kidolgozásában, webhelytervezés megtalálásában és bármi másban.

Mi van akkor, ha az ötletedet néhány ember már kipróbálta, és kudarcot vallott? De miért buktak el? Lehet, hogy nem az ötlet, hanem a megközelítés rontott el, és csöpögött.

Itt jön a versenytárs elemzés, hogy megmentse hajóját! – Nyomon követheti az utazásukat, és jegyzeteket készíthet.

Nem minden, ugyanazzal a résszel foglalkozó vállalkozás az ellenséged. Valójában ez egy potenciális lehetőség lehet tanulni tőlük. Már befejezték útjukat, és bizonyára vannak csúcsok és mélypontok. Még azt is, hogy mitől jutnak el milliókhoz a webhelyük, és melyek a legvonzóbb funkciók, amelyeket platformjukon kínálnak.

Olvasni:  Hogyan készítsünk e-mailes hírlevelet 2024-ben (Egyszerű ellenőrző lista)

2. lépés: Az e-kereskedelmi platform kiválasztása

Azt hiszem, itt eléggé összeállunk!

Már megbeszéltük, hogy webáruházat indítsunk a WordPress segítségével, így itt minden világos. Ez azonban nem jelenti azt, hogy más lehetőségek közül választhat.

A többi lenyűgöző e-kereskedelmi tartalomkezelő rendszer:

 • Shopify: Technikai gondok nélkül jön, könnyen testreszabható, és nagyon megbízható platform. Elég népszerű!

bevásárolni

 • BigCommerce: Nagyon hasonlít a Shopify-hoz, de más a csomagolása.

 BigCommerce

 • Wix: Tervezési rugalmassága jobb, mint a Shopifyé.

wix

 • Squarespace: Elegáns sablonjairól ismert, és előnyben részesíti a webdizájnt.

Squarespace

Ahogy itt is, a WordPressről és a WooCommerce-ről beszélünk, segítünk felfedezni annak elsőrangú előnyeit.

A WooCommerce kiválóan teljesít a nagy volumenű üzletekkel, amint azt a hivatalos webhely is állítja. A WordPress nagy hitelességet és hitelességet teremtett a felhasználók körében világszerte, és az utazás nem egy éjszakáig tartó. Évekbe telt! Tehát a WooCommerce előnyökkel jár, amiért a WordPress megküzdött.

A WooCommerce lehetővé teszi, hogy a nagymértékben testreszabható kezdőlap-kialakítások és menük közül a fizetési és szállítási lehetőségekig válasszon.

3. lépés: Válasszon egyedi üzletnevet

Ez a legizgalmasabb rész! De néha ez is ijesztő lehet. Ügyeljen arra, hogy erős identitást alakítson ki, ezért válasszon egyedi, mégis könnyen megjegyezhető boltnevet márkájának. Segít abban, hogy kitűnjön versenytársai közül, és befolyásolja a fogyasztó önről alkotott képét.

Itt az üzlet neve a domain nevet, a webhely kirakatában található nevet, a hirdetőket és mindenhol máshol sugallja. Nézzünk egy példát, ha fánkot árul, és olyan márkanevet talál ki, mint például , a domain nevének valami hasonlónak kell lennie, vagy valami hasonlónak kell lennie.

Javasoljuk, hogy agyaljon sok ötlettel! Fedezze fel az internetet, és sorolja fel az összes olyan kulcsszót, amelyre az üzletére gondolhat. Ezután próbálja meg beépíteni ezeket a kulcsszavakat az üzlet nevébe.

Bár mindig fellendítheti vállalkozását a WordPress SEO segítségével, egy márkaspecifikus, mégis egyedi üzletnév kiválasztása minden bizonnyal hozzájárulhat az elismert SEO-eredmények eléréséhez.

Azt is mérlegelheti, hogy milyen érzelmeket szeretne kiváltani ezen az üzleten keresztül. Abban az esetben, ha bármilyen üzenetet szeretne közvetíteni a márkán keresztül, tartsa észben a név kidolgozásakor.

seo

Bár nem létezik ilyen norma a márkanév megadására, minden iparágnak megvannak a maga elnevezési konvenciói. Felfedezi a versenytársakat. Végezzen sok kutatást; mi tetszik a felhasználóknak és mi nem.

Cégnév generátorok jó választás lehet, ha névötletekkel küszködik. Ügyeljen arra, hogy megbízható terméket használjon. A jó domain névnek megfelelő szerkezettel kell rendelkeznie, és meg kell tanulnia, vagy kapcsolatba kell lépnie egy szakértővel, aki ebben segít.

4. lépés: Szerezze meg a tárhelyet és telepítse a WordPress-t

Bármely webhely funkcionalitása összefügg a tárhelyszolgáltatással, mivel ez elengedhetetlen a webhely zökkenőmentes működéséhez. Ha a lényeget nézi, az e-kereskedelmi üzletek is webhelyek. A webhely és az e-kereskedelmi üzletek sem létezhetnek tárhely nélkül.

Olvasni:  Készüljön fel a nyerő fogadások megtételére: Tippek a versenyűrlap elolvasásához és az esélyek összehasonlításához lovakra való fogadáskor

Most, hogy a WordPress-t választotta tartalomkezelő rendszerként, és sikeresen létrehozta az üzlet nevét, mi a következő rész? Tudnia kell, hogy egy webhely mindig megkövetel néhány szerver paramétert. De itt a kihívás! Ezek a szerverparaméterek néha nem elérhetők megfizethető gazdagépeknél.

A tárhelyszolgáltatások felfedezése minőségi tárhely megtalálása érdekében néha félelmetes. E lépés után be kell állítania a WordPress és a WooCommerce szolgáltatást. Készüljünk fel, hogy ezt a folyamatot egyszerű lépésekre bontsuk.

 • Megbízható e-kereskedelmi webtárhely azonosítása

A szerverterületet sokan hajlandók felajánlani. A piac hatalmas, mérete kb 56,7 milliárd dollár. A legtöbb webtárhely-szolgáltató azt állítja, hogy a szolgáltatás igénybevételével évekig problémamentes lesz, de ez gyakran nem igaz.

A minőségi e-kereskedelmi gazdagép keresése nagyobb kihívást jelenthet, mint gondolná. Mivel rengeteg versenytárs van a piacon, mindegyik azt állítja magáról, hogy a legjobb, zavaró lehet az Ön számára. Szóval, hogyan oldja meg a zavart, és hogyan éri el a megfelelőt?

Keresse meg az alább említett jellemzőket;

 • Tűzfalak és biztonsági szolgáltatások

A hackerek megpróbálják ellopni az ügyfelek adatait, hogy azokat rossz célokra használják fel, és az e-kereskedelmi webhelyek vonzó célpontnak tűnnek számukra. Néha egy bot támadás akár az üzletet is eltünteti, vagy megpróbálja kivonni a fizetéseket a vásárlóktól. Olyan webtárhely-szolgáltatást kell választania, amely rögzíti a webhely biztonságát. Megbízható bővítmények megvalósítása, mint pl WP Force SSL hogy biztonságos adatátvitel és WP bejelentkezési zárolás a brute force támadások kivédése szintén elengedhetetlen az e-kereskedelmi webhely és az ügyféladatok biztonságának biztosításában.

Keressen PCI-kompatibilis szolgáltatást, ha hitelkártyákat szeretne feldolgozni a szerverükön anélkül, hogy az adatokat harmadik félnek elküldené. Ezenkívül teljes költségoptimalizálásra van szükség, ha alacsonyabb haszonkulcsot céloz meg. A PCI-kompatibilis szolgáltatás nagy segítség ebben az esetben.

 • Az óra Ügyfélszolgálat

Frusztráló beleragadni egy helyzetbe és támogatásra várni. Szerezzen már 24 órás támogatást és segítséget. Soha nem tudhatod, amikor találkozol a problémával, és ez hosszú ideig akadályozhatja munkáját. Ne hagyd, hogy ez megtörténjen!

Kutasson, fedezze fel a szolgáltatásokat, és hasonlítsa össze őket, hogy kiválaszthassa a legjobbat.

A webhely címe melletti lakat ikon megbízhatóvá teszi platformját az ügyfelek szemében. Mi másra vágyik kétségbeesetten ezen kívül az üzletépítés bármely szakaszában? Az SSL-tanúsítvány egy négyzet, amelyet be kell jelölnie a gazdagép kiválasztásakor. Ha a szolgáltatás nem kínálja ezt a funkciót, ne használja őket.

Nem kell magyaráznunk a biztonsági mentések fontosságát. Rendkívül fontosak az Ön adatainak védelme szempontjából. Mi van, ha a szerver egyik napról a másikra kimerül? Még mindig fellélegezhet, ha megfelelő gazdagép-szolgáltatóval rendelkezik biztonsági mentési támogatással.

Webtárhely-ajánlatokat keres? Ellenőrizze a következő opciókat.

 • SiteGround: Elterjedt és megbízható lehetőség is. A legtöbben a megfizethető ár miatt választják ezt.
 • Bluehost: Ami a legjobb a Bluehostban, az az, hogy kezdőbarát és nagyon könnyen beállítható.
 • Liquid Web: Kicsit nagyobb kihívás a fenti két lehetőséghez képest, de elképesztő.
Olvasni:  Hogyan készítsünk minőségi digitális marketing webhelyet

Szellő egy innovatív és átfogó menedzselt hosting platform, amelyet webhelye teljesítményének és felhasználói élményének javítására terveztek. A zökkenőmentes optimalizálásra és a problémamentes kezelésre összpontosítva, számos funkciót kínálva a tárhely igényeinek egyszerűsítésére. Függetlenül attól, hogy online áruházat, üzleti webhelyet vagy tartalomvezérelt platformot üzemeltet, a felügyelt tárhelymegoldásaikat úgy alakították ki, hogy biztosítsák a legmagasabb szintű sebességet, biztonságot és méretezhetőséget.

Telepítse a WordPress-t

A WordPress – a világ legnépszerűbb webhely-készítője – megköveteli, hogy jól ismerje a webszoftvert, mielőtt telepítené a szoftvert az adott szerverre.

A webtárhely különféle lehetőségeivel egyszerűen telepítheti a WordPresst automatikusan. Beállíthatja önállóan, vagy kérhet szakértőt WordPress fejlesztő cég hogy mindenről gondoskodjon.

Az egyik nagyszerű példa a Bluehost. Lehetővé teszi, hogy egyszerűen regisztráljon, és magán az irányítópulton keresztül adjon hozzá egy WordPress-webhelyet. Csak alapvető részleteket és indítási beállításokat kell megadnia. Egy-két perc múlva készen áll az élő adásra.

Telepítse a WooCommerce-t

WooCommerce

A következő lépésben telepítenie kell a WooCommerce-t. Lehetséges, hogy a webtárhely automatikusan telepíti a WooCommerce-t, mivel néhány szolgáltatás ezt is kínálja. Ráadásul a WooCommerce ingyenes!

A WooCommerce-hez közeledve ez egy WordPress bővítmény. Van egy rész a műszerfalon; közvetlenül onnan töltheti le.

Bontsuk le a szükséges lépéseket a következő lépésekre;

 • Állítsa be az alapvető adatokatbeleértve;
 1. Név
 2. Működő ország
 3. Milyen áruk vannak
 4. Valuta
 5. Termék típusa (fizikai vagy digitális)
 • Válassza ki a fő fizetési átjárót. Akár PayPal-t is használhatsz, de van más lehetőség is. Javasoljuk, hogy az országában népszerű fizetési módokat válassza, hogy vásárlói elérhetőnek találják azokat.
 • Válasszon megfelelő szállítási zónát. A WooCommerce lehetővé teszi egy szállítási zóna beállítását, ami azt jelenti, hogy mindig kiválaszthatja és megcélozhatja az értékesített területet. A megfelelő szállítási árak beállítására is jó.
 • Tartalmazza a bővítményeket. Telepítse a további bővítményeket, hogy rendkívüli funkciókat adjon a platformhoz. Könnyebbé teszi az adók automatizálását, a személyre szabott hírlevelek küldését és a szállítási karrierbe való automatikus integrációt.

5. lépés: Szerezzen áramvonalas és optimalizált dizájnt

A dizájn beszerzése a mai világban meglehetősen drága lehet, ha kiszervezi, de a WordPress megfizethető lehetőségeket kínál. Egyes tervek teljesen költségmentesek. A tervekhez tartozik egy „WordPress-témák” nevű szakasz. Lehet, hogy hallott már róla. Meg tudja határozni a webhely megjelenését, és tartalmazza azokat az elemeket, amelyeket megjeleníthet webhelye oldalain.

Ezek a WordPress-témák eltérő megjelenésűek és különböző célokat szolgálnak, hogy tökéletesen illeszkedjenek a résbe.

Tehát mire kell figyelnie, amikor megfelelő témát választ a WooCommerce számára? Lásd alább;

 1. Testreszabási lehetőségek: Ellenőrizze, hogy a téma lehetővé teszi-e a testreszabást. Minden márka egyedi, és egyetlen téma sem használható anélkül, hogy ne változtassa meg az egyéni igények szerint.
 2. SEO-barát: A webhely minden eleme hozzájárulhat a SEO-eredményekhez, a tartalomtól a témákig és képekig. Keressen egy SEO-barát témát, amely segít feltérképezni a keresőmotorok rangsorát.
 3. Lenyűgöző teljesítmény: Mi van, ha vásárol, de az üzlet nem tölt be elég gyorsan? Ez arra késztetheti az ügyfeleket, hogy elhagyják a webhelyet, és más oldalakat válasszanak. Ellenőrizze még egyszer, hogy a választott téma jól működik-e.
 4. Egészítse ki a WooCommerce natív szolgáltatásait: A témának kompatibilisnek kell lennie a WooCommerce egyéb funkcióival, beleértve a terméklistákat, az oldalak fizetését, az optimalizált nézeteket, a kosármodulokat stb.
Olvasni:  Hogyan szerezzünk ajánlásokat: 11 bevált stratégia

6. lépés: Vegye fel a termékeket a katalógusba

Az Ön hívása, hogy vegyen fel néhány kihagyott terméket az adatbázisba. Bár a színpad izgalmasnak tűnik, mivel félúton vagy a beállítással, szükséged lehet némi útmutatásra. De a folyamat meglehetősen egyszerű.

A WordPressnek van egy kiemelt része a termékek hozzáadásához. Vigye az egérmutatót az oldalon a bal oldali menü fölé. Válassza ki és .

Minden terméknél látni fogja;

 1. Egy cím
 2. Egy leírás
 3. Egyedi részletek
 4. Paraméterek

Hatalmas funkcionalitását növeli, lehetővé teszi, hogy hozzáadja;

 1. Változó termékek
 2. Csoportosított termékek
 3. Egyedi termékek

A WooCommerce lehetővé teszi fizikai és digitális termékek hozzáadását is.

Kattintson ide, ha megtudja, hogyan integrálhatja a WooCommerce termékkatalógust a Facebookkal és az Instagrammal.

7. lépés: Integráljon beépülő modulokat az extra szolgáltatások eléréséhez

A WordPress beépülő moduljai hozzájárulnak annak egészséges nagyszerűségéhez. A beépülő modulok lehetővé teszik a WordPress natív és alapvető funkcióinak kiterjesztését. Lehetővé teszik az Ön által választott funkciók hozzáadását, és márkaspecifikussá tételét. Tehát melyik bővítményre lehet szüksége?

Tekintse meg az alábbiakban felsorolt ​​népszerű lehetőségeket;

 1. WooCommerce oldalsó kosár: Nagyon dinamikusan jeleníti meg a bevásárlókosarat az oldal jobb oldalán.
 2. Optimole: Ezt a képoptimalizálásra használják. A képek nagyban hozzájárulnak webhelye betöltési idejéhez és sebességéhez; ezért az optimális beépülő modul használata szükséges.
 3. Minden egyben SEO: Lehet, hogy már hallotta a nevét, mivel nagyon népszerű. Sok ember számára ez az első választás, mivel közvetlenül segít a keresőoptimalizálásban.
 4. Csík: Jó választás lehet, ha az USA közönségét célozza meg, mivel egyszerűen lehetővé teszi a Stripe fizetések elfogadását.
 5. Booster a WooCommerce számára: Ehhez a beépülő modulhoz nem csak egy tartozik. A beépülő modul néhány jellemzője:
 6. WooCommerce Sales Booster Pack: Szerezze meg az intelligens eladáshoz szükséges tápegységet. Ez a jegy a magasabb rendelési értékekhez és bevételekhez.
 • Gomb és árcímkék
 • Több pénznem támogatása
 • PDF számlázás
 • Jelentés az üzlet eredményeiről
 • Termék kiegészítők.

A legtöbb fent említett bővítmény mindent tartalmaz, amire e-kereskedelmi áruház tulajdonosaként szüksége lehet.

Tekerje feltelefon

Egy nagy márka létrehozására nincs különösebb idő! Azonnal elkezdheti csinálni. Az e-kereskedelmi üzlet felépítése az egyik kezdeti lépés, és a WooCommerce számos kezdőbarát lehetőséget kínál, így milliók számára a leginkább választott lehetőség világszerte.

Új publikációk:

Ajánlott