Orbi műhold villogó fehér fénye: Gyorsjavítás

Az útválasztó az otthoni vagy irodai hálózat elengedhetetlen része. Lehetővé teszi vezeték nélküli hálózatok üzemeltetését, valamint a bejövő internetkapcsolat megosztását más eszközökkel. Általában elég robusztus eszközök, de időnként hibákba ütköznek.

Ebben a cikkben az Orbi Satellite villogásáról, a mögöttes okokról és arról, hogy mit tehet a probléma megoldása érdekében.

Az Orbi eszközökön villogó fehér fény általában azt jelzi, hogy firmware-frissítés van telepítve, vagy új beállítások lépnek életbe. Ilyen esetekben javasoljuk, hogy a felhasználók várjanak legalább 10-15 percet, mielőtt bármilyen műveletet végeznének.

További népszerű okok a következők:

  • Sikertelen frissítés.
  • OS vagy firmware hibák.
  • Rossz vagy helytelen firmware-telepítés.

Ha Orbi eszköze hosszabb ideig fehéren villogó lámpán ragad, íme öt javítás, amelyet kipróbálhat.

Indítsa újra a routert

Ha túl sokáig tart az útválasztó frissítése, indítsa újra az útválasztót. Az internetes eszközök újraindítása megoldhatja a látszólag véletlenszerű problémákat, amelyek csatlakozási problémákat okoznak, beleértve ezt is. Csak kapcsolja ki az útválasztót (és a modemet), és várjon néhány percet, mielőtt újra bekapcsolná.

Az Orbi Satellite újraszinkronizálása a routerrel

Ha az Orbi Satellite eszközök nincsenek szinkronizálva az útválasztóval, a frissítés nem tud menni, ami ezt a hibát okozza. Ez megoldható az eszközök és a router újraszinkronizálásával.

Nem kell mást tenni, mint megnyomni az Orbi routeren a szinkron gombot, majd pár perc múlva a műholdon is megnyomni a szinkron gombot. Ha végzett, mindkét eszközön kék fénynek kell megjelennie, jelezve, hogy a párosítás sikeres volt. Ha nem, akkor borostyánsárga fény jelzi a párosítás meghibásodását, mert az eszközök túl messze vannak egymástól, vagy a bíbor lámpa általános párosítási hibát jelez.

Olvasni:  9 legjobb tipp a fehér könyv hatékony közzétételéhez

Ha a párosítás befejeződött, próbálja meg újra megnyomni a frissítést, hogy megnézze, elalszik-e a fehér villogó jelzőfény.

Állítsa vissza a router gyári beállításait

A legtöbb útválasztó hátulján van egy reset gomb, amely visszaállítja az útválasztót az alapértelmezett beállításokra. Ha rosszul konfigurált néhány beállítást az útválasztón, vagy programhiba vagy vírus érintette, az útválasztó alaphelyzetbe állítása megoldhatja ezeket a problémákat. Ne feledje, hogy újra kell konfigurálnia az útválasztót az internetszolgáltató által megadott hitelesítési adatokkal.

Mindössze annyit kell tennie, hogy nyomja meg és tartsa lenyomva az Orbi útválasztó reset gombját egy kis tűvel körülbelül 10 másodpercig, amíg meg nem jelenik egy borostyánsárga fény, amely jelzi, hogy a visszaállítási folyamat elkezdődött. Körülbelül 10 percet vesz igénybe a visszaállítás befejezése.

Telepítse manuálisan a firmware-frissítést

A firmware-frissítés kézi telepítése az Orbi eszközökre szintén meglehetősen egyszerű megoldás a problémára. Itt van, hogyan.

Mielőtt elkezdené, töltse le a legújabb firmware-t az adott Orbi eszközhöz a Netgear támogatási webhelyéről.

1. lépés: Használja a fent említett lépéseket az útválasztó és a műholdak gyári visszaállításához. Ha kész, csatlakoztassa az útválasztót a számítógéphez Ethernet-kábellel.

2. lépés: Nyisson meg egy webböngészőt a számítógépén, és lépjen az Orbi eszköz internetes portáljára, általában a 192.168.1.1 címen.

3. lépés: A webes felhasználói felületen lépjen a következőre: Speciális > Adminisztráció > Firmware frissítés > Kézi frissítés. Kattints a Tallózás gombot, és keresse meg a letöltött firmware fájlt.

Várja meg, amíg a frissítési folyamat befejeződik, és meg kell tudnia oldani a fehér villogó fény problémáját.

Végül, ha semmi más nem működik, kapcsolatba kell lépnie Netgear támogatás és kérje meg őket, hogy segítsenek Önnek távolról, vagy küldjön egy technikust az Ön házába, hogy diagnosztizálja és megoldja a problémát. Jó esély van arra, hogy a probléma továbbra is fennáll az útválasztóban, és az internetszolgáltatótól származó csere képes megoldani a problémát.

Olvasni:  Miért világít a Nespresso piros és sárga fénye? Gyors javítás

Új publikációk:

Ajánlott