Ötletek alkalmazottak elismerésére a 2024-as ünnepekre

Ha megmutatod alkalmazottaidnak, hogy értékeled és értékeled őket, az már túlmutat az egyszerű udvariasságon. Ennek eredményeként a csapatok jobban teljesítenek, boldogabbak és elkötelezettebbek lesznek.

Az alkalmazottak azt szeretnék hinni, hogy mindennapi erőfeszítéseiket értékelik és értékelik. Ez pedig többet jelent annál, mint hogy egyszerűen kifizesse a fizetését a hónap végén. Az Egyesült Államokban és Kanadában még külön „ünnep” is van erre, az Employee Appreciation Day néven.

Munkáltatóként azonban egész évben kell hálát adnia munkatársainak, és nem csak anyagi értelemben. Míg a bőkezű bónuszok és a magas bérek hasznosak, csapata több elismerésre vágyott. Ezért minden vállalkozásnak rendszeresen és ötletesen biztosítania kell munkatársait a megérdemelt elismerésben, különösen az Ünnepek idején.

Ne aggódjon azonban, nem kell drága. A személyzet tagjainak tanúsított kismértékű őszinte elismerés sokat segíthet. Nem csak a csapatodnak. Vállalkozása különféle módokon is profitál (erről egy pillanat alatt többet is megtudhat).

Íme néhány nagyszerű módja annak, hogy szavak helyett köszönetet mondjunk.

Mit jelent az alkalmazottak megbecsülése?

Fiatal alkalmazottak kezdő munkavállalói csoport kezet rakva egymásra a városi stúdióban vállalkozói ötletbörze alatt - Emberi erőforrások üzleti koncepciója a munkaidőről - Gyakorlat indítása az irodában

Határozzuk meg röviden, mit értünk ezen, mielőtt áttérnénk néhány kreatív módszerre, amellyel kifejezheti elismerését a csapattagok iránt.

Az alkalmazottai munkájukba fektetett idő és erőfeszítés megbecsülését úgy nevezzük, hogy megbecsülik (vagy elismerik). Ez egy része lehet a nagyszerű vezetőfejlesztő program. És nem kell más, mint egy gyors „Jól sikerült” vagy „Szép munka ma” a Slack-en, mielőtt elindulna aznap. Ezekkel a rövid, jelentéktelen megjegyzésekkel azonban gyakrabban kell foglalkozni.

Olvasni:  A WordPress-webhelyhez való hozzáférés ideiglenes blokkolása karbantartás céljából

Rendkívül fontosak, igen. Ezenkívül a tanulmányok ismételten bebizonyították, hogy a dolgozóknak gyakori visszajelzésre van szükségük – jó és negatív egyaránt – ahhoz, hogy a munkahelyükön megbecsülve, tiszteletben tartva és elismerve érezzék magukat. Ezért az első lépés ahhoz, hogy megmutassa munkatársainak, hogy értékeli őket, az az, hogy rendszeresen dicséri teljesítményüket úgy, hogy visszajelzést ad csapatának.

1. Köszönőlevél

Kezdjük egy egyszerű, de erőteljes javaslattal: küldjön köszönőlevelet munkatársainak. Nem baj, ha valami nagyon formálisan hangzik (vagy keltezett).

Az elismerő levél egy hálalevél, amely elismeri a munkavállaló erőfeszítéseit. Példa lehet egy adott projekten való munka vagy annak általános teljesítménye.

Egy (félig) hivatalos levél küldése, lehetőleg aláírt Word- vagy Google-dokumentumként, hagyományosabb az alkalmazottak iránti köszönet kifejezésére, mint e-mail vagy Slack-üzenet küldése.

Ez sokkal erőteljesebbé teszi az üzenetet, és konkrétabb módot ad az alkalmazottnak a hála kifejezésére. Akár ajánlólevélként is használhatják a következő munkájukhoz.

2. Ajándékdobozok vagy kosár

Változatos kezében díszdobozok

Sok országban hagyományosnak számít, hogy az év végén egy kosár csemegét adunk az alkalmazottaknak. Ez azonban korlátlan lehet az ünnepi időszakban. Ünnepnapokon alternatívaként küldjön ajándékdobozokat vagy kosarakat munkatársainak.

Minden egyes kosárba helyezzen el egy (kézzel írt) megjegyzést egy-egy üzenettel minden alkalmazott számára, gratulálva nekik a vállalatra gyakorolt ​​egyedi hatásukért, hogy még valódibb és hitelesebb legyen.

3. Bónusz

bónusz

Még ha ez az alkalmazotti elismerés ötlete nem is a legkreatívabb vagy egyedi, mégis az egyik legkedveltebb. Az alkalmazottak mindig nagyra értékelik a béren felüli bónuszt.

Ez visszatérő eseménnyé válhat, például egyszeri bónuszt ad az alkalmazottaknak, ha elérik a célt, havonta jutalmazzák őket, vagy nem anyagi jutalmakat biztosítanak, például külön szobát hoznak létre, és lehetővé teszik a munkahelyi alvást a jobb termelékenység érdekében. .

Olvasni:  Egy tárhelyszolgáltató javíthatja vagy megbonthatja a WooCommerce biztonságát

4. Írjon ajánlást a LinkedIn-en

Ez a koncepció az alkalmazottak köszönőleveléhez hasonlítható. Ez egy kicsit formálisabb, mint az alkalmazottak dicséretének más módjai.

Azzal, hogy nyilvánosan kifejezi háláját az alkalmazottja iránt a LinkedIn-en, segíti őket márkájuk fejlesztésében, és alkalmazottkénti értékük bemutatását a potenciális munkáltatók előtt.

A legjobb dolog (neked, mint munkáltatónak), hogy néhány percet vesz igénybe és ingyenes! Használj néhányat nagyszerű eszköz az ütemezéshez hozzászólásait, ha nincs elég ideje.

Legyen tudatában annak, hogy a különböző személyiségtípusok eltérően reagálhatnak az ilyen nyilvános dicséretekre. Például előfordulhat, hogy egy fenntartott csapattag nem törődik a reflektorfényben! A fentebb javasolt köszönőlevél megfelelőbb lenne ebben a helyzetben.

5. További szabadnapok

Tegyük fel, hogy Ön és csapata az elmúlt két hónapot egy jelentős webhely-áttelepítéssel töltötte. Sok csapattag hosszú órákat és túlórákat fektet a projekt befejezésére.

A projekt befejeztével jutalmazhatja őket több szabadsággal, hogy kifejezze köszönetét. Adjon nekik péntek délután szabadságot, vagy adjon nekik egy további napot éves szabadságra, amit bármikor ki tudnak venni.

Ha az alkalmazottaknak némi állásidőt biztosít, azzal az extra előnnyel jár, hogy megelőzi a túlterheltséget és a kiégést. Előnyös változat azonban az otthoni munkavégzés engedélyezése is; ehhez otthoni tippeket kaphat.

6. Díjátadás (díjakkal, trófeákkal és a Hírességek Falával)

A vörös szőnyeget el kell távolítani, és a legjobban teljesítőket kell kiemelni. Díjak (és további ajándékok) odaítélésével fejezi ki csodálatát és elismerését egy személy teljesítménye iránt. Ezenkívül javasoljuk, hogy tekintse meg Bagoly céges ajándékok megajándékozása ahol megtalálhatja a legjobb megoldásokat alkalmazottai megajándékozására.

Munkatársaid arca kétségtelenül felragyog, amikor megkapják a Legjobb Csapatjátékos díjat, ami szintén feldobja a hangulatukat. Ezen túlmenően az effajta elismerés által biztosított további ösztönzés arra ösztönzi a munkavállalókat, hogy egész évben erre törekedjenek.

Olvasni:  Hogyan készítsünk e-mailes hírlevelet 2024-ben (Egyszerű ellenőrző lista)

Az alkalmazottak monitorozása a szervezetek számára is fontos annak biztosítására, hogy alkalmazottaik megfeleljenek az elvárásoknak, és produktív módon dolgozzanak. alkalmazottak megfigyelési hatásai segíthet megvédeni a szervezetet az esetleges kockázatoktól, és betekintést nyújthat az alkalmazottak teljesítményébe is. Míg az alkalmazottak megfigyelése a szervezet működésének fontos része, fontos annak biztosítása, hogy azt megfelelő módon végezzék.

7. Kupon

Az ajándék személyre szabásával bármilyen üzleti költségvetést meg lehet adni. Kollégái ennek ellenére örülni fognak ennek az apró köszönetnyilvánításnak, még akkor is, ha általában nem ez a legátgondoltabb vagy legelegánsabb javaslat.

Egységessé és általánossá teheti mindenki számára, vagy személyre szabhatja úgy, hogy minden alkalmazottnak külön kupont ad a kívánt kiskereskedőhöz vagy termékhez, például utalványt a legjobb matracok a jól megérdemelt alvásért, minőségi ruházatért, neves kozmetikumokért vagy másért.

8. Béreljen fel egy profi edzőt

Adjon lehetőséget alkalmazottainak, hogy megvitassák céljaikat vagy karrierjüket egy képzett edzővel. Az edző további értékes anyagokat és naprakész eszközöket is ad (pl Google naptár alternatívák), ami jelentősen befolyásolhatja munkájukat.

Az alkalmazottak termelékenységét és motivációját növeli a munkahelyi coaching, és sok munkavállaló vágyik erre a fajta szakképzett segítségre és iránymutatásra. Az oktatásukba való befektetés azt mutatja, hogy értékeli munkatársai személyes és szakmai fejlődési vágyát.

Végső gondolatok

Az alkalmazottak elismerése elengedhetetlen része a csapat bevonásának és motiválásának. Ha kreatív és szórakoztató elismerési ötletekkel ünnepli az ünnepeket, csapata megbecsültnek érezheti magát, és energiával töltheti fel őket a következő évre. Ahogy 2023-ba lépünk, rengeteg új, kreatív módszer kínálkozik az alkalmazottak elismerésére az ünnepek alatt és azon túl. Némi tervezéssel és kreativitással olyan egyedi alkalmazotti elismerési programot hozhat létre, amelyet csapata élvezni fog és értékelni fog.

Olvasni:  4 intelligens módszer a technológia használatára pénzkeresetre

Új publikációk:

Ajánlott