Példa: A közösségi média erejének használata vállalkozása bővítésére

Ez egy mintacikk, amelyet a Pepper Content üzleti és vállalati tartományának szakértője írt. A közösségi média üzleti célú kihasználásának előnyeiről és annak előnyeiről beszél.

Azok a platformok, amelyek lehetővé teszik vállalkozása számára, hogy elérje a pontos célközönséget, még néhány évvel ezelőtt is álomnak tűnt. Mostantól közvetlenül kapcsolatba léphet potenciális ügyfeleivel, hogy megértse igényeiket, és észben maradjon azáltal, hogy minőségi tartalmat bocsát ki és optimalizálja közösségi médiában való jelenlétét.

Ha még mindig bizonytalan a közösségi média optimalizálásának értékében vagy fontosságában, kérjük, olvassa el a következő részeket. Garantáljuk, hogy ezek megváltoztatják a véleményét a közösségi média marketingnek az Ön vállalkozására gyakorolt ​​hatásáról.

A közösségi média kihasználásának előnyei

A közösségi média felhasználói a nap különböző szakaszaiban több platformra is bejelentkeznek. Ha vállalkozása aktívan jelen van a közösségi médiában, gyakrabban fogják látni a célfogyasztói. Ez az ismételt megjelenés a tartalomnak segít abban, hogy ügyfeleit lekötsse, és ez pedig növelheti az eladásokat.

A hagyományos tévéreklámokkal vagy óriásplakátokkal ellentétben a közösségi média lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy kifejezzék tetszésüket vagy nemtetszésüket a megtekintett tartalommal kapcsolatban. Ez előnyt jelent az Ön vállalkozása számára. Tartalom teljesítményének gyakori figyelemmel kísérésével betekintést nyerhet közönsége ízlésébe és preferenciáiba. Ez lehetőséget ad arra, hogy ennek megfelelően módosítsa marketingstratégiáját, akár egyik napról a másikra, ha szükséges – ami a múltban nem volt lehetséges.

Függetlenül attól, hogy márkája mennyire megalapozott, használhatja a közösségi médiát, hogy felhívja a figyelmet legújabb termékeire, márkáira vagy kampányaira. Ennek egyre hatékonyabb módja az influencer marketing. A releváns befolyásolók forgalmat irányíthatnak webhelyére, közösségi profiljára vagy bármely más csatornára, az Ön marketingcéljának megfelelően.

Olvasni:  Infografikus tervezés – A végső útmutató 11 egyszerű tippel

Az ideális közönség körében a népszerűség megszerzésének kiszámíthatatlan, de rendkívül hatékony módja, ha tartalmai vírusossá válnak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók folyamatosan lájkolják, megosztják, elmentik és kommentálják bejegyzéseidet, és az elérésed az egekbe szökik. A vírusosodás csak a közösségi médián keresztül történhet. Melyik márka ne szeretné, ha a felhasználói részt vennének a szájhagyomány online változatában, és kihasználnák annak előnyeit?

Mostanra már biztosan megértette, hogy a közösségi médiát használhatja márkaépítésre, eladások növelésére, a közönséggel való kommunikációra, a preferenciáikba való betekintésre stb.

Még mindig nem tudja, hogyan kezdje el? Görgessen a következő részhez.

vállalati üzletág és értékpapírok

Útmutató: közösségi média marketing (SMM) technikák

A releváns közösségi platform(ok) kiválasztása: Az SMM első lépése annak meghatározása, hogy mely közösségi csatornák felelnek meg vállalkozása számára. A divatkereskedők vizuális tartalmai jobban megfelelnének az Instagramnak és a Pinterestnek, míg a szoftvercégeknek a linkbarát Facebook vagy LinkedIn segítségével kell átirányítaniuk a forgalmat technikai blogbejegyzéseihez. Kíváncsi vagy, melyik lesz a legjobb platform számodra? Kutasson és találja meg, hol özönlik közönségének nagy része az interneten, és építse fel közösségi jelenlétét közvetlenül ott.

Használja ki a felhasználó által generált tartalmat (UGC): Annak érdekében, hogy a közönség kapcsolatba kerüljön Önnel, bátorítsa követőit, hogy osszák meg a róluk készült képeket az Ön termékeinek használatával. Jelenítse meg ezeket a fogyasztókat közösségi hírfolyamában (azaz UGC), hogy felkeltse a közönség izgalmát, és nagyobb tartalomkészletet építsen ki a bejegyzésekhez.

Növelje az ügyfélélményt: Időszerű és segítőkész ügyfélszolgálatot nyújthat azáltal, hogy gyorsan válaszol minden olyan kérdésre vagy panaszra, amelyet a felhasználók közvetlenül üzennek Önnek és/vagy megjegyzéseket fűznek hozzájuk. Mint mindig, a jobb ügyfélszolgálat növeli az ismételt vásárlás esélyét. A közösségi médiában nyújtott jobb ügyfélszolgálat (azaz az Ön azonnali válaszai a felhasználók megjegyzéseire) szintén fokozott elkötelezettségnek számít, ami viszont biztosítja, hogy a közösségi platformok algoritmusai több követőhöz juttatják el a tartalmat, ezáltal bővítve az elérést.

Olvasni:  Miért elengedhetetlen a tartalom testreszabása a közösségi média sikeréhez?

Videó marketing: Hozzon létre különféle szórakoztató, információs vagy hibrid modell-infotainment tartalmakat, hogy kapcsolatba lépjen közönségével. Figyelje meg azt a formátumot, amelyik a legjobban teljesít, és készítsen belőle többet. Azok a videók, amelyek történetet mesélnek el (például a színfalak mögött vagy a vlogok), jól teljesítenek. Válassza ki azt a narratívát, amely a legjobban illik márkája lényegéhez, és segít kiemelkedni.

A közösségi média marketing legjelentősebb előnye (és egyben kihívása is) az a tény, hogy a közösségi média környezet folyamatosan változik. Időről időre, legyen szó új alkalmazások bevezetéséről vagy régi alkalmazások újabb funkcióiról, a közönség elérésének és interakciójának módjai folyamatosan bővülnek. A változó technológia előnyeinek érvényesítéséhez digitális stratégiájának mindig naprakésznek kell lennie. Az új funkciókkal való kísérletezés és a kézmosás a legjobb módja az alkalmazkodásnak és a tanulásnak.

Új publikációk:

Ajánlott