Példák sikeres B2B digitális marketingkampányokra a Zohotól és a Freshdesktől

Tartalomjegyzék

 • A B2B digitális marketingkampányok előnyei
 • A Zoho-történet
 • A Freshdesk története
 • 10 példa sikeres B2B digitális marketingkampányra a Zohotól és a Freshdesktől
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A B2B digitális marketingkampányok előnyei

A digitális marketing szerepe túlmutat a márka felismerésen és a hagyományos reklámozáson. A vállalatok, vállalatok és magánszemélyek mind felismerték jelentőségét. Ezeket a képességeiket arra használják, hogy hatékonyabban lépjenek kapcsolatba a piaccal, javítsák online hírnevüket és láthatóságukat, és a versenytársak előtt maradjanak.

A mai rohanó világban a sikeres digitális marketingkampányok példái bepillantást engednek abba, hogyan reklámozhatod magad. A digitális marketing kampányok elsődleges tényezői, hogy képesek beszélni leendő és meglévő ügyfelekkel, válaszolni a kérdésekre és kezelni a nehézségeket. Nagyobb közönséggel is kapcsolatba léphet, ami azt jelenti, hogy sokkal többet lehet tenni, mint egyszerűen eladni.

Az emberek egyre több időt töltenek online, ahogy az internet egyre népszerűbb. Az internetet körülbelül 7,7 milliárd ember használja világszerte. A keresések lebonyolítása, a közösségi oldalak ellenőrzése és a dolgok online vásárlása a mindennapi élet részévé vált. Ügyfelei online vannak, hangsúlyozva a digitális marketing jelentőségét. Az Ön termékeit vagy szolgáltatásait keresik az interneten. Fennáll a veszélye, hogy elveszíti ezeket a leadeket a riválisaival szemben, ha nem tudják felfedezni őket, mert Ön nem rendelkezik internetes jelenléttel.

Az üzleti világban erős a verseny. A technológia gyors fejlődése, az alacsony belépési korlátok vagy a szakosodott piacok által lehetővé tett számos ágazatba való belépés egyszerűsége miatt a legtöbb üzleti akadémikus és szervezet folyamatosan keresi azokat a módszereket, amelyekkel versenyelőnyt szerezhet egy ádáz versenykörnyezetben.

Ez a helyzet a Zoho és a Freshdesk B2B cégek esetében is. A Zoho és a Freshdesk B2B digitális marketingkampányai átalakították az üzletvitelt, és új dimenziókat hoztak az ügyfelekkel való kapcsolatteremtést szolgáló innovatív stratégiák formájában. Nézzünk meg néhány leckét a Zoho és a Freshdesk sikeres digitális marketingkampányaiból. De előtte tudjunk meg többet ezekről a cégekről.

A Zoho-történet

Zoho egy olyan cég, amely szoftvereket fejleszt üzleti kihívások megoldására. A Zoho közel 24 éve működik. Tony Thomas és Sridhar Vembu 1996-ban alapította egy másik kiadó – a Vembu Software – alatt. 2005-ben a cég nevét AdventNet-re változtatta, és szoftvermegoldások és adatbázis-kereső technológiák gyártására összpontosított. 2009-ben a Zoho a nevét Zoho Corporation-re változtatta, és a CRM-csomagjáról nevezte el magát.

Olvasni:  SEO besorolása és bérlése: A passzív nyereség végső útmutatója – SEO

A cég elsősorban olyan szoftvereket és webalapú technológiákat fejleszt, amelyek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy teljes mértékben felhőben működjenek. És több mint 40 webalapú alkalmazás érhető el a cégnél. A CRM, az e-mail marketing és az alkalmazásszoftver a termékek három elsődleges kategóriája.

A Freshdesk története

Freshdesk egy felhő alapú online ügyfélszolgálati szoftver, amely intelligens automatizálással nyújt támogatást a help desk-nek a dolgok gyorsabb elvégzése érdekében. Népszerű megoldás volt azoknak a vállalatoknak, amelyek fokozni kívánják a fogyasztói interakciót és kezelni szeretnék ügyfeleik növekedését.

A Freshdesk nagyon értékes ügyfélbevonási lehetőségeket biztosít, mint például:

 • Egy help desk több csatornával
 • Mesterséges intelligencia (AI) és botfunkciók a csapatmunka érdekében
 • Számos kommunikációs csatorna kezelése
 • A súgóügynökök és az ügyfelek önkiszolgáló támogatási webhelyet használhatnak

Tehát melyek azok az intelligens stratégiák, amelyek a Zoho-t és a Freshdesket azzá tették, amilyenek ma? Íme néhány példa digitális kampányokra, amelyeket érdemes megfontolni!

10 példa sikeres B2B digitális marketingkampányra a Zohotól és a Freshdesktől

1. E-mail marketing a javából

A Zoho minden marketing erőfeszítést egyetlen platformon kezel. Az e-mail marketing teljes mértékben automatizált, beleértve az esemény kézbesítését és az ütemezés szerinti levelezést.

 • Levéltervező az interneten
 • Költségmentes tarifa induló vállalkozások számára
 • A közösségi média bejegyzéseinek automatikus kezelése
 • Jelentések és elemzések
 • CRM csatlakozás mindkét oldalon

Előfizetések hozzáadásával és meghatározott kritériumok alapján történő kategorizálásával a program segít a közönséglisták létrehozásában és bővítésében. A legjobb dolog az, hogy nem kell aggódnia a visszapattanások, leiratkozások vagy spam címek miatt, mivel a Zoho Campaigns kezeli ezeket Ön helyett. Ezen túlmenően, a Zoho által biztosított egyik alapvető funkció az e-mailek több változatának A/B tesztelésének képessége téma neve és tartalma alapján a legjobb eredmény elérése érdekében.

2. Digitális ügyfélélmény a Freshdesktől

Az online vásárlók elvesztik érdeklődésüket a márka iránt, ha elégedetlenek a felhasználói élménnyel. Ennek eredményeként a Freshdesk folyamatosan elemzi és javítja a vállalat digitális ügyfélélményét. A PWC friss elemzése szerint a pozitív digitális vásárlói élmény nagyobb részesedést biztosít a pénztárcából.

A vásárlók több mint 86 százaléka hajlandó többet fizetni a kiváló vásárlói élményért. Azok a szervezetek, amelyek előnyben részesítették az ügyfélszolgálatot, 4%-ról 8%-ra növelték a bevételt a járvány idején. A másik ok, amiért személyre szabhatja az ügyfélutakat, az az, hogy ha a fogyasztók nem találják meg, amit keresnek a görgetéseken vagy kattintásokon belül, akkor elhagyják az oldalt. Ha a fogyasztónak mindössze 1-3 másodpercet kell várnia az oldal megjelenésére, a visszapattanás valószínűsége 32%-kal megugrik. Tehát a Freshdesk fejlesztéseket hajtott végre, hogy kiváló felhasználói élményt nyújtson.

Forrás

3. A Zoho mobilbarát kampányai

A Zoho okostelefonokra optimalizált, mobilra optimalizált sablonjai ideálisak olyan esetekben, amikor egy alapvető üzenetet kell kommunikálnia, és a közönség nagy része folyamatosan mobilon tartózkodik. Módosítsa a sablont úgy, mint bármely más szabványos sablont a Zoho platformon, értékelje ki, és a digitális kampány készen áll az élesre. Ha nem tudja, hány ügyfele mobil, akkor megvizsgálhatja a kampány után elérhető eszközjelentéseket, hogy megtudja, van-e erős okostelefonos közönsége.

Olvasni:  Miért aranypor a személyes kapcsolatteremtés?

4. Freshdesk kampánykövető

A Freshdesk kampánykövető alkalmazása az online helpdesk kényelméből kezeli e-mail marketingjét. A Freshdesk segítségével gyorsan felvehet névjegyeket e-mail listáira, és folyamatosan frissítheti őket termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban. A névjegyek a névjegyekből exportálhatók a Campaign Monitorba. A levelezőlisták kezelésén kívül a szoftver lehetővé teszi a kampányok megtekintését is.

5. A Freshdesk összehangolja a marketingtevékenységeket az ügyfélszolgálati szolgáltatásokkal

Egy olyan cég létrehozása, ahol a promóció és az ügyfélszolgálat zökkenőmentesen összekapcsolható, több erőfeszítést igényel, de az előnyök megérik az időt és az erőfeszítést. Sokkal hatékonyabbá teheti az eljárásokat, jelentősen növelheti az alkalmazottak boldogságát, és sok pénzt takaríthat meg.

Például, ha digitális kampányt futtat közösségi oldalakon, több csatornás választási lehetőségeket kell biztosítania az ügyfelek bevonására, amely messengeren keresztül történhet. Súgócsatornát indíthat a Twitter vagy a Facebook Messenger Direct Messages használatával, így a fogyasztóknak nem kell elhagyniuk a platformot, hogy kapcsolatba léphessenek Önnel.

Forrás

6. Kövesse nyomon és optimalizálja a Zoho kampányokat

A kampány hatékonyságának elemzéséhez valós időben mérje kampányai előrehaladását az irányítópult segítségével. Ezek a kiterjedt jelentések átfogó képet nyújtanak, és olyan kulcsfontosságú KPI-ket tartalmaznak, amelyek fontosak a kampányok fejlesztéséhez. Kövesse nyomon az elemzéseket, például a megnyitások számát, az átkattintási arányokat, a visszapattanásokat, a leiratkozásokat, a közösségi média tevékenységeit és még a földrajzi helyadatokat is. A marketingkampány befejezése után tekintse át az eredményeket, és optimalizálja azokat a marketingadatok alapján, hogy elvégezze a szükséges módosításokat a jövőbeni kezdeményezéseken.

7. Személyre szabott interakció videocsevegésen keresztül

Azok az ügyfelek, akik úgy döntenek, hogy otthonuk kényelméből kommunikálnak az összes céggel, a videós ügyfélszolgálatot választották külön előnyben. A távoli ügyfélszolgálat megszabadította az utat a videós találkozások előtt, hogy elégedettek legyenek az ügyfelekkel. Az ügyfelek vonzó médiumot igényelnek, hogy jobban megérthessék az általuk fizetett ajánlatokat, a videós ellenőrzéstől a használati útmutatókig, a funkciófrissítésekig és a termékértékelésekig. A videós ügyfélszolgálat itt marad, így a fogyasztók első kézből láthatják a bejelentett hibákat és javításokat.

Forrás

8. Marketing automatizálási eszköz a Zohotól

A nagyszerű kampányok azok, amelyek növelik az eladásokat. A Zoho CRM segíti marketingcsapatait a fókuszált kampányok létrehozásában és végrehajtásában, valamint a minőségi leadek értékesítésében. A Zoho CRM kampányautomatizálási megoldásaival ugyanazon az oldalon tarthatja értékesítési és marketingcsapatait, miközben a legtöbbet hozhatja ki minden kampányából. Hozzon létre, helyezzen üzembe és mérjen fel az Ön vállalkozására szabott kampányokat, a személyre szabott és legnépszerűbb e-mail kampányoktól a webináriumok vagy felmérési kampányok lebonyolításáig. Állítsa be a hozzárendelés tulajdonjogát, allokáljon költségkeretet, és kövesse nyomon a kampány előrehaladását a Zoho CRM-en belül. A Zoho CRM integrálja a Google AdWords kiadásait az értékesítési adatokkal, így láthatja, hogy mely kampányok, hirdetések vagy kulcsszavak segítik Önt abban, hogy potenciális ügyfelekké váljon.

Olvasni:  Az LG Texasban bemutatta első amerikai elektromos járművek töltőüzemét

9. MailChimp integráció a Freshdesk által

Az ügyfélszolgálaton személyre szabhatja e-mail listáit, és célzott e-mail kampányokat juttathat el a fogyasztókhoz. Freshdesk-fiókját összekapcsolhatja a MailChimp-pel. Az ügyfélszolgálati szoftver integrálása egy kampányautomatizálási eszközzel, mint például a Mailchimp, segíti ügyfélszolgálati csapatát és egyéb fogyasztói funkciókat. Ezek a funkciók magukban foglalják a potenciális ügyfelek összegyűjtését, az ügyfélbázis szegmentálását viselkedésük alapján, hozzárendelésüket meghatározott listákhoz, valamint hatékony digitális kampányok létrehozását a fogyasztók bevonására.

Ezt a fejlett marketingeszközt használhatja e-mail kampányok létrehozására olyan gyakori eseményekhez, mint például a termékfrissítések, a leállási üzenetek és a funkciók bevezetése. Kövesse nyomon a kampánystatisztikát, hogy azonosítsa azokat a fogyasztókat, akik megnyitottak és rákattintottak egy e-mailt, vagy reagáltak rá, és cselekvéseiktől függően tervezzen ápolási utakat, hogy közelebb vigye őket a vásárlási döntéshez. A Freshdesk MailChimp felülete összekapcsolja az ügyfélelemzést a kampányadatokkal, feltárva, hogyan reagáltak a fogyasztók a kampányokra összességében és egyénileg.

Forrás

10. Lebilincselő e-mail sablon a Zohotól

A Zoho Campaigns segítségével gyorsan létrehozhat és testreszabhat egy e-mail sablont. Perceken belül professzionális megjelenésű e-mail sablonokat hozhat létre, ha különféle előre megtervezett témákat tartalmazó galériából választ. A hírlevelek vagy promóciók tervezése még soha nem volt ilyen egyszerű, ha a Zoho drag and drop szerkesztőjével párosítjuk. Nem kell szakembernek lennie ahhoz, hogy ezeket az egyszerű és adaptálható sablonelrendezéseket használja. Azonnal kezdjen bármilyen sablonnal, adja meg a tartalmat, a grafikát és a cselekvésre ösztönzést, és percek alatt kész is lesz. Biztos lehet benne, hogy minden elérhető Zoho-sablon reszponzív, ami garantálja, hogy az ügyfelek könnyedén elolvashatják digitális kampányait bármilyen méretű platformról.

Kulcs elvitelek

 • Eszközök a digitális kampány támogatásához: A különféle marketingautomatizálási eszközök teljes láthatóságot biztosítanak kampánya során. Például, ha célja a levelezési előfizetések növelése, választhatja a MailChimp szoftvert. Ezenkívül a Zoho CRM-eszköze az összes marketingtevékenységet ugyanazon az oldalon integrálja.
 • Mobilbarát kampányok: Egyre többen használnak okostelefont keresőmotorokhoz, közösségi média hírekhez és tranzakciókhoz. Amikor a legtöbb napi digitális tevékenységet mobiltelefonon keresztül hajtják végre, elengedhetetlen a marketingkampányok optimalizálása és mobilbarát alkalmazásokkal való összehangolása. A Zoho mobilra optimalizált sablonokat kínál, amelyek pillanatok alatt elkészíthetők, és általános információkat közölnek a közönséggel.
 • A személyre szabás a kulcs: a hiper-személyre szabás az új trend, és itt is marad. Az emberek újragondolják a terméket, ha úgy érzik, hogy az megfelel az igényeiknek. Ez valós idejű interakción keresztül lehetséges, ahol ugyanazt értik meg velük. A személyes csevegés megörvendezteti az ügyfeleket a hiper-személyes interakciókkal, mert az azonnali kommunikáció nagy érintéses médiumává lett kijelölve. A fogyasztói mutatók megvizsgálhatók, és felhasználhatók személyre szabott, a fogyasztói igényekhez szabott chatbot párbeszédek indítására.
 • A teljesítmény nyomon követése hozzáadott értéket jelenthet a kampányhoz: Csak akkor fejlesztheti promóciós stratégiáit, és szükség esetén változtatásokat hajthat végre, ha világos képet kap marketingadatairól. A kampány nyomon követése és értékelése teljes áttekintést nyújt a kampányáról B2B digitális kampányok és segít módosítani a jövőbeli marketingkampányokra vonatkozó terveit.
 • A kiváló ügyfélélmény növeli a márka értékét: Ügyfelei azt várják, hogy másodpercek alatt elérjék mindazt, amire szükségük van egy egér kattintásával vagy a képernyő megérintésével. A Social Stamina szerint a fogyasztók 64%-a a tweetelést követő egy órán belül, 85%-uk pedig hat órán belül várja a választ. Minél tovább tart a kérdéseik megválaszolása, annál valószínűbb, hogy az Ön versenytársához fognak költözni. Ennek eredményeként kritikus az ügyfélélmény javítása.
Olvasni:  5 szabadúszó közösség, amelyhez még ma csatlakozhat

Következtetés

Az ügyfelek a márka imázsát a használat egyszerűsége, az online élmény, a kommunikáció konzisztenciája és a csatornák közötti segítségnyújtás alapján értékelik. A fent említett sikeres B2B digitális marketing kampány példák segíthet Önnek marketing erőfeszítéseinek meghatározásában, miközben bemutatja egyedi értékét a potenciális fogyasztók számára. Szerezze meg a bizalmukat, növelje a konverziókat, és ápoljon hosszú távú ügyfélkapcsolatokat, miközben tanulmányozza és megváltoztatja marketing módszereit sikeres példák digitális kampányokraés jelentősen növeli márkája értékét.

GYIK

1. Hogyan működik a Zoho kampány?

A Zoho Campaigns egy e-mailes marketingeszköz, amely lehetővé teszi potenciális ügyfelek és ügyfelei e-mail adatbázisainak importálását és kezelését, valamint e-mail üzenetek küldését nekik.

2. A Zoho CRM támogatja a marketing automatizálást?

A Zoho CRM lehetővé teszi marketingcsapatai számára, hogy hatékonyabban bonyolítsák le kampányaikat azáltal, hogy minőségi leadeket továbbítanak az értékesítésnek. A marketingműveletek egyszerűsítése és automatizálása érdekében a Zoho CRM számos beépített digitális marketing funkciót tartalmaz, például potenciális ügyfelek értékelését, Google Ads-integrációt és szegmentálást.

3. Melyek a Freshdesk szolgáltatásai?

A Freshdesk számos értékes ügyfél-interakciós képességet biztosít, például Omnichannel ügyfélszolgálatot, csapaton belüli együttműködést, chatbot- és mesterséges intelligencia (AI) készségeket, több kommunikációs csatorna kezelését, valamint a segítő ügynökök és ügyfelek önkiszolgáló támogatási oldalt használhatnak.

4. Mik a Freshdesk előnyei?

A Freshdesk előnyei közé tartozik a kényelmes környezet megteremtése a felhasználók számára és az alkalmazottak támogatása. Ügyfelei egy egyszerű önkiszolgálási lehetőséget vehetnek igénybe, míg alkalmazottai több jegyet tudnak rövidebb idő alatt kezelni. Ez lehetővé teszi, hogy csökkentse a személyzetére nehezedő nyomást, miközben növeli az ügyfelek elégedettségét.

5. Könnyen használható a Freshdesk?

A Freshdesk egy robusztus CRM, amely e-mailes jegyértékesítést, élő csevegést és telefonos segítséget biztosít ügyfeleinek. Használata egyszerű, és számos lehetőséget kínál, bár az automatizálást is magában foglaló előfizetések költségesek lehetnek.

6. Hogyan oszthatok meg digitális marketing kampányt a Zoho kampányon?

Válassza a Kampányok, majd a Szokásos kampányok lehetőséget a navigációs sávon.
A jobb felső sarokban kattintson a Kampány létrehozása lehetőségre.
Módosítsa a kampány nevét, adjon hozzá egy témát, és válassza ki a feladó címét.
Válassza ki a címzetteket, adjon hozzá tartalmat, és küldje el a kampányokat jóváhagyásra.
Miután kiértékelte kampányát, kattintson a Küldés most gombra.

Új publikációk:

Ajánlott