Pénzkezelési tippek szabadúszó bloggerként az online boldoguláshoz

Meg kell tanulnod, hogyan kell? Ezek a pénzkezelési tippek a blogíráshoz az Ön számára készültek, hogy pénzügyileg boldoguljon az interneten. Még akkor is, ha arra gondolsz blog indítása ezek a pénzkezelési tippek neked is szólnak.

Manapság egyre többen látják, hogy a blogírás valódi karrierlehetőség. Valami, amit sokan az egyéni elfoglaltságokhoz kötünk, most sokak számára bevételi forrásként szolgál.

A blogolás bevételszerzése élvezetes és tartalmas munka lehet. De ezt úgy kell kezelnie, mint egy munkát, és ez azt jelenti, hogy jobb pénzkezelési tippeket kell tanulnia, miközben blogot ír.

Íme néhány pénzkezelési tipp, amelyek segítenek mindent felülmúlni!

Pénzkezelés pénzügyi helyzete nyomon követésével

Minden blogvállalkozásnak rendelkeznie kell egy rendszerezett könyvkészlettel, amellyel nyomon követheti pénzügyi helyzetét. Szorosan figyelemmel kell kísérnie az eladások számát, a kiadásait, a céljait és a végső célokat.

A blogírással kapcsolatos pénzének kezelése történhet egy olyan programmal, mint a Quicken, vagy egy egyszerű Excel-táblázattal. Ha ezt megteheti, mielőtt blogot kezdene, vagy tudja, miről írjon, az segít jobban kezelni a blog pénzügyeit.

Vezessen részletes nyilvántartást blogja költségeiről

Normális, hogy a blog üzleti tevékenységének első éveiben hosszú a kiadások listája. Törekednie kell azonban arra, hogy a költségeket a lehető legalacsonyabb szinten tartsa.

Olvasni:  Remek tippek SEO-barát blogbejegyzésekhez

Ha néhány pénzügyi számítással küszködik, javasoljuk, hogy vessen egy pillantást A kalkulátor webhely hogy pénzügyei a lehető legpontosabbak legyenek. Ne feledkezzen meg a blogköltségekről, mint pl.

 • Domain név
 • Web hosting
 • WordPress témák
 • Pluginok, mint a Yoast
 • Közösségi média hirdetések
 • Fizetős fórumok
 • Digitális hirdetések
 • Irodai költségek
 • Utazás

Annak ismerete, hogy hol költi el a pénzét, az egyik első lépés a pénzkezelési tippek kezeléséhez, amelyek elősegítik a blog pénzügyi növekedését.

Kezelje blogjával kapcsolatos adóit

De ha magadnak dolgozik, ezt a munkát magának kell elvégeznie. Ennek egyik módja az, hogy meghatározza, melyik adósávba tartozik. Ezután határozza meg, mennyi adót kell fizetnie, és vonja le ezt minden egyes kifizetett számlából.

Ismeretlen adózási formákkal is találkozhat – mint például a 1099k adóűrlap például – attól függően, hogy hogyan kapja meg a kifizetéseket. Ezért érdemes lehet hozzászoknia ahhoz, hogy az IRS hogyan tekint egy blogüzletre.

Amikor bevételt szerez a blogjával, saját magát kell fizetnie adókat és egyéb szükséges járulékok, mint például a társadalombiztosítás. Amikor Ön munkaviszonyban áll, munkáltatója kitalálja, mennyi adótartozása van, és ezt levonja a béréből, mielőtt kifizeti.

Alternatív megoldásként, ha súlyt szeretne leemelni a válláról, igénybe veheti a könyvelő szolgáltatásait. Egy könyvelő irányíthatja adóügyeit, és gondoskodhat arról, hogy a megfelelő összeget időben befizesse.

Béreljen könyvelőt blogja növekedésével

Ha megfogadta tanácsunkat, de még mindig nem tudja kézben tartani a dolgokat, akkor ideje lehet könyvelőt felvenni. Ha blogüzlete még mindig növekszik, kereshet részmunkaidős jelöltet, vagy akár szabadúszóként is felvehet valakit.

Ha már elsajátította a pénzügyi menedzsment alapjait, ne féljen folyamatosan bővíteni tudását. Amikor a pénzszerzésről van szó, soha nem tudhatsz túl sokat. Hasonlóképpen, ne számítson arra, hogy egyik napról a másikra zseniális lesz ezen a területen.

Olvasni:  Tippek és trükkök, amelyek segítenek megtanulni, hogyan kell használni a kuponokat

Ahhoz, hogy egy vállalat nyereséges maradjon, időbe telik, és ha még nem ismeri a vállalkozást, akkor biztosan elkövet néhány hibát az úton.

Az országok többségében a könyvelőknek szakmai képesítéssel kell rendelkezniük ahhoz, hogy törvényesen és hivatalosan kezeljék számláikat. Győződjön meg arról, hogy könyvelője rendelkezik a szükséges képesítésekkel ahhoz, hogy a törvény elismerje, mielőtt igénybe veszi szolgáltatásait.

Tartsa be a határidőket, hogy pénzkezelési tippek dolgozhassanak

Az adóbevallási határidők be nem tartása vagy egyéb azonnali befizetések nagyobb összeget eredményezhetnek veszteség. Ha betartja kötelezettségeit, nem lesz kénytelen pénzbírságot vagy felesleges fizetési kamatot fizetni. És most, hogy az Egyesült Államok kormánya további IRS-ügynököket vesz fel, valóban meg akar győződni arról, hogy jól csinálja!

Ezért állítson be dátumokat a naptárában, hogy figyelmeztesse Önt az adók és egyéb számlák esedékességére, nehogy elkéssen velük.

Csökkentse működési költségeit pénzügyeinek kezeléséhez szabadúszó bloggerként

Ha magadnak dolgozol, működési költségeid lesznek. Ha szabadúszóként blogol, nagy eséllyel otthonról fog dolgozni, hogy pénzt keressen. Tehát lehetőség szerint csökkentse rezsiköltségét.

Váltson energiaszolgáltatót, hogy megtalálja a legjobb ajánlatot pénzéért. Takarítson meg energiát, ahol csak tud, kapcsolja ki a nem használt eszközöket és a nem használt lámpákat.

Amikor blogkészítő eszközöket vásárol, keresse meg a legjobb ajánlatokat, kedvezménykódokat és promóciós árakat, hogy blogja a legjobb legyen.

Ezenkívül keressen ajánlatokat a webhelyeihez, valamint a közösségi média ütemezőihez és tárhelyeihez tartozó bővítményekre vonatkozóan. Bármikor pénzt takaríthat meg szabadúszóként, ez segít abban, hogy többet tartson meg abból, amit blogolással keres.

Azonban ne felejtse el, hogy pénzt keressen a blogírással, és némi pénzt és időt kell fektetnie bele egy önálló bloggal.

Olvasni:  10 kreatív ötlet a Discord PFP-hez

Értékelje újra pénzkezelési díjait. Tippek a blog bővítéséhez

Amikor először kezdi el a blogírást, valószínűleg kevesebbet kell fizetnie, mivel kevésbé tapasztalt vagy kisebb olvasótáborral rendelkezik a blogjában. A forgalom generálásához blogjának meg kell jelennie a keresőmotorokban. Ez időbe és/vagy pénzbe kerülhet, amíg befektetsz a blogodba, és több feliratkozót szerezhetsz.

Ahogy telik az idő, és fejleszted a mesterségedet, érdemes elkezdened többet fizetni a blogodban megjelenő hirdetésekért, a meghirdetett blogbejegyzésekért vagy az Ön által biztosított egyéb megjelenésért. Mérje fel újra az árakat rendszeresen, hogy a megfelelő összeget számítsa fel a saját résén végzett munkájáért.

Természetesen az egyik nagy tényező az idő. Mindig emlékezz az idő = pénz. Ha több időt tölt azzal, hogy ügyfeleiért csinál valamit, emelnie kell az árakat, vagy beszélnie kell velük arról, hogy mit csinál. Szükséges a szabadúszó munkája a munka elvégzéséhez? Ha igen, akkor emelni kell ezeket az arányokat

Néhány emelhető kamatláb a következőket foglalhatja magában:

 • Szponzorálás
 • Hirdetések
 • Szellemírás
 • Affiliate Marketing
 • Passzív jövedelem
 • e-könyvek
 • Tanfolyamok
 • Tanácsadói díjak
 • Szolgáltatások

Gyűjtse össze számláit, hogy szabadúszó bloggerként kezelje pénzügyeit

Győződjön meg róla, hogy szabadúszóként kap fizetést. Ez óriási lépés a pénzkezelés terén, mint blogger vagy bármely szabadúszó manapság.

Ha nem tudja beszedni a pénzt, abbahagyhatja a szolgáltatás nyújtását az ügyfélnek. Speciális, régóta fennálló ügyfeleimnek legfeljebb 90 napot adok, amíg kapcsolatban állnak velem. A legjobb, ha 50%-ot kap előre, ha teheti.

Az én Donna blogíró barát nemrég kijelentette:

Szia Lisa

A bloggerek, online marketingszakemberek és mások, akik online vállalkozással rendelkeznek, gyakran sok szabadúszó munkát végeznek.

Tehát ez mind jó tanács, hogy tartsa őket egyenesen és keskenyen.

Különösen fontosnak tartom, hogy megkapja a letétet, ÉS nagyon reális időbeosztást állítson fel.

Sokkal jobb az ütemterv előtt elvégezni a munkát, mint elkésni.

Ha megelőzi az ütemezést, az biztos, hogy ismételt feladatokat, ajánlásokat és nagyszerű ajánlásokat kap.

– Donna

Biztosítsa, hogy az ügyfelek időben fizessenek Önnek

Leggyakrabban a zökkenőmentes pénzforgalom megoldást jelent a blogod pénzügyi problémáira. Ennek ösztönzésének egyik módja az, ha szigorúan bánik a fizetésekkel, és gondoskodik arról, hogy ügyfelei teljesítsék a kötelezettségeiket számlákat időben.

Olvasni:  Miért van szükség intelligens marketing munkafolyamatra a tartalomhoz?

Ez az egyik legjobb pénzkezelési tipp a bloggerek számára, mivel könnyen lemaradhat saját adósságairól bejövő pénz nélkül. Ha egy ügyfél nem fizetett neked, bökd meg gyakran, de szépen, hogy beszedje a pénzt a blogírásra.

Ügyfelei gyakran nem bánják, ha emlékeztető hívást kapnak Öntől.

Pénzkezelési tippek a blogíráshoz

Amint látja, számtalan terület van, amelyre összpontosíthat, amikor egy szabadúszó bloggernek szóló pénztippekről van szó. A fent felsoroltak csak néhány példa arra, hogy elinduljon a megfelelő irányba, hogy pénzt kereshessen a blogjával.

Milyen tippeket fűzhet ehhez a blogbejegyzéshez az alábbi megjegyzésekben? Szeretnék még többet hallani erről a témáról.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott