Pixel 6A, Android 13, Pixel Watch; A Google I/O 2024 várható kiadásai

A Google éves fejlesztői konferenciája, a Google I/O a sarkon közeleg, a nyitóbemutató szerdán délután 1 órakor lesz. A konferencia főként azt a célt szolgálja, hogy a fejlesztők a lehető legtöbbet hozzák ki a Google szolgáltatásaiból; a vitaindító a közelgő Google-termékekre is összpontosít.

A héten több hardveres bejelentés is várható, köztük a régóta várt Pixel Watch. Valószínűleg bemutatják a Google legújabb telefonjának, a Pixel 6-nak pénztárcabarát változatát – a 6a-t is. A fő hangsúly azonban várhatóan az Android 13-on lesz, amelynek első bétája már megjelent.

A Google más jelentős szoftverplatformjai, például a Wear OS vagy az Android TV is láthat néhány frissítést a cég által kínált hatalmas számú szolgáltatás mellett.

A hírekben: A Moto 3. generációs összecsukható terméke, a Tesla bepereli a korábbi alkalmazottat, az Instagram NFT-támogatást és még sok mást

Túl régóta keringenek a pletykák arról, hogy a Google okosórát készít. De a közelmúltban megnövekedett szivárgások száma, valamint egy étteremben elhagyott minta azt jelzi, hogy a Pixel Watch végre a láthatáron lehet, és a Google I/O tökéletes hely lenne a hordható érkezésének bejelentésére.

Már megvannak a műszaki adatok, a dizájn, és az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala felfedte az óra nevét. A Google nemrégiben felvásárolta a Fitbitet és a Samsunggal való együttműködés egy jobb Wear OS kifejlesztése érdekében ugyanebbe az irányba mutat.

A Pixel 3 óta a Google kiadta zászlóshajóinak olcsóbb változatát alacsonyabb specifikációkkal, hogy a tömegeket megszólítsa, és a stratégia csodákat tett velük. Teljesen természetes, hogy a Pixel 6A most kerül bemutatásra. A dolgok azonban ezúttal kissé másként alakulhatnak.

A Google végül frissítette öt generációs kamera hardverét a Pixel 6-tal, és egy 50 MP-es elsődleges kamerára váltott. Ez a lépés megfordulhat a Pixel 6A-n, amely ugyanazzal a régi 12 MP-es shooterrel debütál. A telefon azonban a pletykák szerint megkapja a Google házon belüli Tensor chipjét, így ez egy kicsit felrázhatja a dolgokat.

Olvasni:  A Google csaknem ezer alkalmazottat bocsátott el

A szoftveroldalon a fő bejelentés az Android 13-ról fog szólni. Az első béta már betekintést nyújtott abba, hogy a Google milyen változtatásokat tervez a következő nagy Android-frissítéssel; azonban várnunk kell az I/O-ig, hogy teljes képet kapjunk.

Az Android 13 nagyrészt átveszi azt, amit az Android 12 elindít. A Material You dizájn kibővül, hogy több felhasználói felület elemet is lefedjen, és a cég tovább korlátozza azt, hogy az Android OS alkalmazások mely részeihez férhessen hozzá.

Az Android 13 mellett az Android 12L, az összehajtható és táblagépekre optimalizált Android 12 mellékterméke is várhatóan valamikor idén megjelenik. A Google IO-n láthattunk egy bejelentést a közelgő operációs rendszerről. Az új operációs rendszert Samsung, Lenovo és Microsoft eszközökkel szállítjuk majd.

A pletykák szerint a cég néhány összecsukható eszközön is dolgozik. Figyelembe véve a Google megújult érdeklődését a táblagépek és az összehajtható operációs rendszer iránt, egy új, összehajtható Google megjelenése lehet a látóhatáron, de egyelőre nem reménykednénk.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a Google és a Samsung bejelentette a Wear OS jobbá tételére irányuló együttműködést. Függetlenül attól, hogy a Pixel Watchot bejelentették-e vagy sem, várhatóan a Wear OS is kap némi képernyőidőt, nem is beszélve néhány nagyon szükséges frissítésről. Az Android TV és a Google TV szintén jelentős frissítéseket láthat a megfelelő platformokon.

A Google Nest Hub intelligens kijelzője valamivel több mint egy éve indult, de egy jelentést 9to5Google azt sugallja, hogy idén láthatjuk a Nest Hub egy levehető táblagépes változatát. A megjelenés dátumát azonban még mindig meglehetősen homályosan pletykálják, így a Google vállalhatja az új készülék bemutatását.

Olvasni:  A 2K23 többplatformos?

Bár kevésbé valószínű, a Google bejelentheti a Pixel buds sorozat Pro változatát, Jon Prosser kiszivárogtatása szerint. A Google jelenleg csak a Pixel Buds A sorozatot árulja, amely a mára megszűnt Pixel Buds termékcsalád olcsóbb megfelelője.

A Google I/O nem lenne teljes a vállalat által kínált különféle alkalmazások számának frissítése nélkül. Tavaly lebilincselő változásokat tapasztaltunk néhány alkalmazásban és szolgáltatásban, és ezúttal is hasonlóra számítunk.

Ettől eltekintve mindig számíthat valami korai fejlesztési projektre meglepetésként.

A hírek: Az Instagram elindítja az NFT-támogatást, a Facebook pedig hamarosan követni fogja

Új publikációk:

Ajánlott