PS6: Mit hoz a jövő?

Fotó: Nikolay_E/ Shutterstock.com

A Playstation jelenleg az egyik legnépszerűbb konzol a bolygón. Mivel a jelenlegi generáció ezen a ponton közel két éves, ideje elkezdeni a jövőbe tekinteni.

A szokásos Playstation megjelenési ciklus szerint a következő generáció kiesésére számíthatunk a 2026-os ünnepi szezonban. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, mit hoz a Playstation sorozatú konzolok jövője, és hogyan fog kinézni a Playstation 6 .

A Sony 2021-es álláshirdetése alapján feltételezhetjük, hogy a PS6 már készül, megjelenési dátuma valahol 2026 végén vagy 2027-ben lesz. Addig is láthatunk egy PS5 slimet vagy profit, ha a Sony úgy dönt, hogy kitart amellett. a PS4 kiadási ciklusa.

A Sony korábbi konzoljai 400-500 dollár körüli áron kerültek piacra. Bár nem tudni, milyen hardvert, funkciókat és fejlesztéseket hoz majd a PS6, feltételezhetjük, hogy a konzol ára valahol 500-600 dollár között lesz. Természetesen a további szolgáltatások és hardver mindkét irányba befolyásolhatja ezt az árat.

Ami az előrendeléseket illeti, várhatóan nem sokkal azután indulnak el, hogy a cég hivatalosan is bejelentette a konzolt.

A nyers lóerő minden bizonnyal javulni fog a következő Playstation-generációban. Bár lehetetlen megmondani, hogy mennyivel, figyelembe véve a PS5 ugrását a puszta hardveres képességek terén, a PS6 kellemesen meglephet mindannyiunkat.

Ezen a ponton minden funkció vagy hardver alapvetően kívánság. Az általános fejlesztéseket figyelembe véve azonban a PS6 a következő funkciókkal rendelkezhet.

A Playstation tárhelyének bővítése mindig is lehetséges volt, bár kissé nehézkes. A PS6-tól azt várhatjuk, hogy könnyen bővíthető tárhely legyen, vagy legalább a tárolómeghajtó elérhetőbbé váljon, hogy gyorsan cserélhető legyen, tekintve, hogy a játékok mérete már több száz gigabájtra szárnyal.

Jelenleg ahhoz, hogy élvezhesd a VR élményt Playstationeden, külön kell megvásárolnod a PSVR csomagot. A VR-t a játék jövőjeként emlegették, és a tér gyorsan fejlődik. Ezeket a fejlesztéseket szem előtt tartva a PS6 dobozában a szükséges VR-kiegészítők (headset és kontrollerek) is érkezhetnek.

Olvasni:  A legjobb Super Bowl reklámok és mit tanulhatsz belőlük

A Playstation mindig is állandóan csatlakoztatott eszköz volt. Ez kihasználható egy vezeték nélküli töltőpárna hozzáadásához magán a konzolon, amely olyan eszközöket tölthet, mint a vezérlők és bármi más, ami támogatja a vezeték nélküli töltést.

Bár a konzoliparban kevés remény van egy moduláris, fejleszthető kialakításra, reménykedni mindig lehet. A moduláris felépítés azt jelenti, hogy a konzol idővel frissíthető vagy javítható, egyszerűen kicserélve bizonyos alkatrészeket, amikor a felhasználó frissítésre vágyik.

Az új szoftverfejlesztések gyakran a termék következő generációjával együtt érkeznek. Figyelembe véve a Playstation jelenlegi életciklusát hat-hét év, elkerülhetetlennek tűnik az új felhasználói felület kialakítása.

Már rég elmúltak azok az idők, amikor a játékok fizikai meghajtókon voltak. És bár lehet, hogy egyesek nem szeretik ezt az irányt, a játék jelenleg határozottan errefelé tart. Az internet sebessége egyre gyorsabb, és a média a streaming irányába tolódik el. A PS5 már elérhető csak digitális formátumban, és bár ez jelenleg is lehetséges, lehet, hogy a PS6 megjelenésekor nem.

A PS5 egy nagy konzol; ehhez nem fér kétség. A processzorok méretének csökkenésével és egyidejűleg erősebbé válásával azonban a PS6 kialakítása sokkal kisebb lehet, mint a jelenlegi generációé.

Új publikációk:

Ajánlott