R720xd PCIe edzési hiba: Gyors javítás

Bármilyen javítási munka elvégzése a számítógépen, vagy a semmiből megépíteni egyet, meglehetősen egyszerű, de csak addig, amíg tudja, mit csinál. Egy rossz vagy laza csatlakozás károsíthatja az alkatrészeket, amelyek javítása nem lesz olcsó.

Ebben a cikkben az R720xd PCIe képzési hibáról, annak okairól, valamint arról, hogy mit tehet a probléma megoldására, beszélünk.

Az alaplap nyílása és a tárolóeszköz közötti laza PCIe kapcsolatok általában kiváltják a hibát. Ennek ellenére a PCIe slot vagy az alaplap mechanikai sérülése is okozhatja ezt a problémát.

Íme három javítás, amelyet kipróbálhat.

Ellenőrizze a csatlakozásokat

Először ellenőrizze, hogy minden megfelelően van-e csatlakoztatva és szilárdan a helyén van-e. Ha vannak laza csatlakozások, helyezze vissza őket szilárdan a helyükre, és győződjön meg arról, hogy a meghajtókat a helyén tartó csavarok vagy mechanizmusok rögzítve vannak.

Ellenőrizze a processzor kompatibilitását

A hiba az újabb processzorok és a régebbi PCIe kártyák közötti inkompatibilitási problémák miatt is felmerülhet. Bár a legtöbb hardvernek visszafelé kompatibilisnek kell lennie, néha az újabb processzorok mikrokódja nem illeszkedik a régebbi PCIe kártyákhoz vagy eszközökhöz, ami ezt a hibát okozza.

Ellenőrizze, hogy a hardver kompatibilis-e a processzorral. Ha nem, akkor a legjobb megoldás a PCIe eszköz frissítése vagy a processzor leminősítése.

Vizsgálja meg az alaplapot

Az alaplap átvizsgálása azért is fontos, mert az alaplap bármelyik foglalatával kapcsolatos hiba elhárítása céljából. Ellenőrizze, hogy a PCIe-nyílások közelében lévő kondenzátorok valamelyike ​​meg van-e duzzadva, vagy nincs-e rajta sérülés jele. Ezenkívül ellenőrizze a tábla többi részét is, hogy nem sérültek-e meg, mivel ez hatással lehet a PCIe kommunikációs sávokra.

Olvasni:  Hogyan lehet újraindítani a Vizio TV-t?

Ha valami törött vagy rosszat lát, javasoljuk, hogy vigye el az alaplapot egy hivatalos javítóközpontba. Az alaplapon lévő kisebb alkatrészek, például kondenzátorok cseréje tapasztalatot, pontosságot és speciális felszerelést igényel. Ez azt jelenti, hogy ha ezek birtokában vannak, megpróbálhatja saját maga megjavítani a táblát.

Új publikációk:

Ajánlott