Rank Math vs. Yoast: Melyik WordPress SEO beépülő modul a legjobb?

Ha a WordPress SEO bővítményeiről van szó, nincs hiány a lehetőségekből – a kérdés továbbra is a Rank Math vs. Yoast. Ez a két legnépszerűbb SEO bővítmény manapság. Mind a Yoast, mind a Rangsor matematikai SEO A beépülő modulok hatékony szolgáltatásokat és átfogó megoldásokat kínálnak webhelyének keresőmotorokhoz való optimalizálásához. De honnan tudod, hogy melyik a megfelelő számodra?

Olvasson tovább, hogy megtudja, mi a különbség a két népszerű WordPress SEO beépülő modul között, így eldöntheti, melyiket szeretné használni az eszközök gyors áttekintésében.

Melyik SEO bővítmény, a Rank Math vagy a Yoast a legjobb az Ön számára?

Rank Math vs. Yoast SEO beépülő modulok

Yoast

A Yoast egy átfogó bővítmény, amely kiterjedt funkciókat kínál a következőhöz a tartalom optimalizálása keresők számára. Ezenkívül rendelkezik egy beépített eszközzel az XML-webhelytérképek létrehozásához – egy olyan fájltípus, amely segít a keresőmotoroknak indexelni a tartalmat –, amely megkönnyíti a webhelyén található összes oldal és bejegyzés nyomon követését.

Ezenkívül a Yoast hasznos visszajelzést ad arról, hogy az egyes oldalak vagy bejegyzések mennyire optimalizáltak, így könnyedén észreveheti a lehetséges problémákat, mielőtt azok problémákká válnának.

Rangsor Math

A Rank Math a Yoast alternatívája, amely 2018-ban jelent meg. A SEO-hoz lecsupaszítottabb megközelítést igényel, mint a Yoast; ez azonban nem jelenti azt, hogy hiányoznak a funkciók. A Yoasthoz hasonlóan a Rank Math kulcsszóoptimalizáló eszközöket, valamint webhelytérkép-generálási lehetőségeket is tartalmaz.

Olvasni:  Rövid összefoglaló készítése WordPress fejlesztője számára

A Rank Math-ot az különbözteti meg versenytársaitól, hogy segít a felhasználóknak adataik megértésében azáltal, hogy részletes elemzési betekintést nyújt SEO teljesítményükbe és forgalmi forrásaikba. Így könnyebben észrevehető a fejlődés lehetősége.

Segít abban, hogy megalapozott döntéseket hozzon azokról a változtatásokról, amelyekre szükség lehet annak érdekében, hogy javítsa a rangsorolást vagy a láthatóságot a keresőmotorok eredményoldalain (SERP).

A Rank Math és a Yoast árazása és jellemzői

A Yoast és a Rank Math közötti legnagyobb különbség az árazási modellekben van. A Yoast prémium verziója 89 dollárba kerül évente; azonban van egy ingyenes verziója is, korlátozott funkciókkal.

Rangsor Math, másrészt teljesen ingyenes, és robusztus szolgáltatáscsomagot kínál feltöltés nélkül. Ez vonzó választássá teszi azok számára, akik alacsony költségvetéssel rendelkeznek, vagy csak most kezdik a SEO-t, akik nem akarnak fizetni a frissítésért.

S/N Funkció Rank Math SEO plugin Yoast SEO beépülő modul
Ideális a Kezdők és bloggerek Kezdők és bloggerek
Ár-érték arány felülvizsgálata Kiváló érték Jó ár-érték
Egyszerű használat Könnyen Könnyen
Vevőszolgálat 24/7 24/7
Ingyenes próbaverzió Igen Igen
Ingyenes verzió Igen Igen
Fizetős verziók 59 dollár évente (ingyenes személyes webhelyek)
Évente 199 USD üzletnek (100 webhely)
évi 499 USD ügynökségeknek (500 webhely)
99 dollár évente
évi 229 dollár (5 webhelyből álló csomag)

Könnyű használat és beállítás

Mindkét bővítmény viszonylag egyszerű beállítási folyamattal rendelkezik, de a Yoast valamivel intuitívabb és felhasználóbarátabb lehet, mint a Rank Math.

Ennek ellenére egyes felhasználók első pillantásra elsöprőnek találhatják a Rank Math funkciókban gazdag természetét – de átfogó irányítópultja megkönnyíti a navigációt, miután megismerte.

Olvasni:  SEO egy olyan vállalatnál, mint a raklapszállítók

SEO Functionality Rank Math vs. Yoast

Ami a funkcionalitást illeti, mindkét beépülő modul tartalmaz olyan alapvető SEO-szolgáltatásokat, mint a kulcsszóoptimalizálás, webhelytérkép-készítés, metacímke-szerkesztés, kanonikus URL-támogatás, átirányításkezelés stb.

A Yoast azonban rendelkezik néhány további eszközzel, például belső linkelési javaslatokkal és tömeges szerkesztővel, amelyek segítségével még tovább optimalizálhatja a tartalmat.

Tehát ha fejlettebb, könnyen használható SEO-eszközökre van szüksége, akkor a Yoast lehet a jobb választás.

Támogatás mind a Rank Math, mind a Yoast SEO beépülő moduloktól

Azt tapasztaltam, hogy a Rank Math gyorsabban válaszol az e-mailben feltett kérdésekre, mint a Yoast. A Yoastnál pedig be kell jelentkezni, hogy kérdéseket tegyen fel, majd e-mail formátumba kerül.

Szüksége lesz a prémium verziókra, hogy támogatást kapjon ezektől a WordPress-bővítményektől.

Mi jár ingyen a rang matematikával?

 • Korlátlan használat
 • Seo címek
 • SEO leírások
 • XML webhelytérkép
 • Kulcsszójavaslatok és elemzés
 • Belső hivatkozási javaslatok
 • Speciális átirányítások
 • SEO zsemlemorzsa
 • Hozzászólás előnézetei

Mi jön ingyenes és fizetett a Yoasttal?

 • Bejegyzésenként csak 1 kulcsszójavaslat
 • SEO zsemlemorzsa
 • Hozzászólás előnézetei
 • Image SEO, amely elvezeti Önt a megfelelő képmérethez stb.
 • Olvashatósági elemzés – jelzi, ha a bekezdések túl hosszúak. Tudatja, ha túl sok passzív hangot használ a bejegyzésében stb.
 • Részlet előnézete
 • A közösségi média akár 8-at is beágyaz a webhelyére
 • XML webhelytérkép

Rank Math Plugin SEO konfliktus

Mint minden beépülő modulnál, a Rank Math vagy a Yoast WordPress irányítópultjára történő telepítésekor ütközés léphet fel más plug-inekkel. Mindig ellenőrizze ezt. Bármikor deaktiválhatja a beépülő modult, és megnézheti, hogy eltűnnek-e a hibák.

Egy másik módszer az összes beépülő modul deaktiválása, és a SEO beépülő modullal való kezdés, majd a többi aktiválása egyesével, hogy megtudja, melyik lehet a tettes. Érdemes lehet másik típusú bővítményre váltani, hogy használni tudja kedvenc SEO bővítményét.

Olvasni:  Hogyan készítsünk egyedi PC-t? A legjobb 7 PC-készítő webhely

Becsomagolás

Mind a Yoast, mind a Rank Math kiváló választás a WordPress SEO beépülő moduljaihoz – mindegyik saját egyedi funkció- és előnykészletet kínál az Ön igényeitől függően.

Bár mindkettő nagyszerű választás a minőség és a teljesítmény szempontjából, végső soron a személyes preferenciákon, valamint a költségvetési korlátokon múlik, amikor eldönti, melyik bővítmény működik a legjobban az Ön számára.

Ezért, mielőtt döntést hozna, alaposan mérlegeljen minden lehetőséget.

Tudja már, hogy melyik WordPress SEO bővítmény a legjobb az Ön számára?

Az Ön választása: Math vagy Yoast SEO

Amikor a megfelelő WordPress SEO-bővítmény kiválasztásáról van szó a blogjához vagy webhelyéhez, az alapvetően a személyes preferenciákon és a webhelyek keresőmotor-láthatósága (SEO) optimalizálása terén szerzett tapasztalatokon múlik.

Ha még csak most kezdi, akkor a Yoast lehet a jobb választás, mert kezdőbarátabb funkciókat kínál, miközben a tapasztalt felhasználóknak elegendő lehetőséget biztosít webhelyük optimalizálási stratégiájának testreszabásához.

Ha azonban részletesebben szeretné szabályozni webhelye optimalizálásának módját, akkor A Rank Math lehet a jobb választás szemcsés vezérlési képességei és néhány más beépülő modulban, például a Yoastban található bloatware opciók hiánya miatt.

Mindkét esetben mindkét beépülő modul hatékony eszközöket kínál, amelyek növelhetik láthatóságát a keresőmotorok eredményoldalain (SERP-k). Az alábbi megjegyzésekben szeretném megtudni Öntől, hogy melyik SEO beépülő modult részesíti előnyben, és miért.

Az Inspire To Thrive, Inc. tulajdonosa.

Lisa szeret segíteni másoknak az online boldogulásban a közösségi médián, a blogíráson és a keresőoptimalizáláson keresztül. Mit ér a tudás, ha nem tudod megosztani másokkal?

Több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik marketing/reklám területén, 11 éves tapasztalattal a tartalommarketing, a közösségi média, a blogolás és a SEO területén.

Megvásárolhatod őt E-könyv a Twitterről az Amazonon.

Olvasni:  Ebook vs. Fehér könyvek: melyiket válassza?

Lisa Sicard legújabb bejegyzései (az összes megtekintése)

Új publikációk:

Ajánlott