Rendezvény reklámozása tartalommarketing segítségével

Tartalomjegyzék

 • Mi a Rendezvény tartalommarketing?
 • 10 ok, amiért érdemes tartalmat használni rendezvénye reklámozására
 • Hogyan reklámozhatunk egy eseményt A tartalommarketing használata
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A rendezvényszervezők többek között arra összpontosítanak, hogy kiváló előadókat, fantasztikus helyszíneket, ízletes konyhát és szórakoztató partik biztosítsanak. Sok mozgó alkatrész egy jó rendezvény megszervezéséhez szükséges. Az egyikük egy esemény tartalom marketing terv. Valószínűleg elgondolkodtál már hogyan reklámozza rendezvényét vizuális hirdetések, e-mail marketing és közösségi média használatával. De mennyi figyelmet szentelt az átfogó rendezvénytartalom-marketing stratégiájának?

An rendezvény tartalomstratégiája teljes sikerében a legfontosabb tényező. Végül is az erős tartalom elengedhetetlen az összes többi marketing tevékenységéhez. Nem lehet sikeres e-mail kampány tartalom nélkül, és nem lehet sikeres közösségi stratégia, ha nem készítünk anyagokat, amelyeket megoszthatnak az emberek.

Ebben a cikkben áttekintjük a legjobb rendezvénytartalom-stratégiákat és hogyan kell népszerűsíteni egy eseményt rendezvény tartalommarketingen keresztül.

Mi az az eseménytartalom marketing?

Az információk online megosztására használható számos módszer tartalom használatával is megvalósítható. Ide tartoznak az interneten található cikkek, blogbejegyzések, videók, közösségi média bejegyzések, fotók, mémek és GIF-ek. A tartalom gondosan felhasználható az esemény különféle összetevőinek támogatására, a korai promóciótól a helyszíni interakcióig. Valószínűleg hallottad már a „tartalom a király” kifejezést – klisé, de igaz.

A következő lépés az eseménytartalom marketingje. Arra a folyamatra utal, hogy az anyag a megfelelő pillanatban a megfelelő emberek elé kerüljön.

Forrás

10 ok, amiért érdemes tartalmat használni rendezvénye reklámozására

Az online láthatóság lehet a legjobb ok arra, hogy rendezvényéhez tartalommarketing-tervet használjon. Az internetes korszak gyakorlatilag láthatatlanná teheti azokat az eseménymarketingeseket, akiknek nincs tartalommarketing-terveik. Ha azonban belegondolunk, az előnyök összeadódnak. Az eseménytartalom-marketing több lehetőséget kínál az expozícióra, mint a hagyományos technikák, és kifejezetten a mai közönség elérésére, lebilincselésére és bevonására lett kialakítva.

Íme tíz ok, amiért érdemes tartalmat használnia rendezvénye népszerűsítésére.

 1. Kifejezetten a digitális kor számára készült: a tartalommarketing, bár régóta létezik, ma már olyan keresőalgoritmusokat használ, amelyek az új, jó minőségű online tartalmakat részesítik előnyben.
 2. A tartalommarketinget kifejezetten a jól bevált SEO stratégiák kihasználására fejlesztették ki. Segít abban is, hogy az eseménywebhelyek előrébb helyezkedjenek el a keresőkben. Az eseményt meg kell találni az interneten. Ha azonban az internetes keresési eredmények második vagy harmadik oldalán van, kicsi az esélye, hogy megtalálják. Következésképpen jelentősen javul az esélye annak, hogy webhelye a keresési találati listák élén jelenjen meg.
 3. Segíti a közösség kialakítását. Függetlenül attól, hogy az esemény egy egyesületnek szól, vagy sem, gyakran a résztvevők közötti kötelékek kialakításáról szól – más szóval közösségépítésről. A jó tartalommarketing kritikus eleme, hogy egész évben online kapcsolatokat alakítson ki a felhasználókkal. Lehetősége van arra, hogy csevegjen, segítsen és tájékoztassa potenciális résztvevőit fontos információkról, miközben részt vesz a számos közösségi oldalon, ahol időt töltenek. Olyan kapcsolatokat hoz létre, amelyek további regisztrációkhoz vezetnek.
 4. Lehetővé teszi, hogy pontosan azt nyújtsd, amit a közönséged szeretne. Szeretnének egy e-könyvet a piackutatás eredményeivel? Lehetséges videóinterjút készíteni a főelőadóval? Vagy egy esemény utáni Twitter-csevegés, hogy megosszák a legfontosabb tudnivalókat? Az eseménytartalom-marketing használatával bármit kínálhat rendezvényközösségének tagjainak, amit, mikor, hol és hogyan akarnak.
 5. A találkozók, konferenciák és események termékeny tartalomgenerátorok, legyen szó fotókról, ülésekről készült videókról, írásos összefoglalókról vagy a résztvevők saját tapasztalataikat megosztó közösségi média bejegyzéseiről. Amikor „a tartalom a király”, szinte szörnyű, hogy az egészet kihasználatlanul hagyjuk.
 6. „Gondolatvezetést” hoz létre az interneten, amikor eseménytartalom-stratégiát alkalmaz az esemény webhelyének információforrásként való felépítéséhez az esemény témája iránt érdeklődő személyek számára. Ez nagy hitelességet biztosít rendezvényének, és segít vonzani azokat az embereket, akik a legnagyobb valószínűséggel jelentkeznek rá. Lehetővé teszi, hogy gondolatvezetőként hírnevet szerezzen.
 7. Az esemény előtt, közben és után a közösségi média lehetővé teszi Önnek és résztvevőinek, hogy kétirányú beszélgetést folytassanak. Ez lehetővé teszi, hogy bármikor hasznos visszajelzést kapjon. Az ilyen típusú visszajelzések segíthetnek abban, hogy időben tudatosabbá váljanak a problémák és a kérések. Lehetővé teszi a crowdsourcingot és a visszajelzést. Ezenkívül releváns foglalkozási témákkal és előadói javaslatokkal is szolgálhat. Igen, képes feltárni a hibáit a nyilvánosság előtt. De lehetőséget ad arra is, hogy megmutassa kiemelkedő ügyfélszolgálati képességeit. Az ilyen jellegű interakciók sok új csodálót szerezhetnek.
 8. A nehéz eladás már nem számít. A kemény eladás az 1950-es évek „vizes fejének” módját követte. Már nem él. A mai közönség értéket vár el azoktól az eseményektől, amelyeken részt vesz, és a marketingtől, amely erre csábítja. Az eseménytartalom-marketing ingyenes, és idővel segít valódi kapcsolatokat kialakítani közönségével. Ingyenes és szinergikus, és ideális olyan közönség számára, akinek elege van a marketing trükkökből.
 9. Ez megkönnyíti a hálózatépítést a konferenciákon. Ha esemény-hashtaget fejleszt vendégei számára, akkor értékes eszközt ad nekik, amellyel hatékonyabban tudnak hálózatot kötni a helyszínen. Használhatják a hashtaget arra, hogy meghívókat tegyenek közzé alkalmi találkozókra vagy személyes találkozókra anélkül, hogy át akarnának menni a telefonszámok felkutatásával és felhasználásával, aminek adatvédelmi vonatkozásai vannak. Ezenkívül a hashtag használatával nagyobb közönséget érhet el üzenetével.
 10. A közösségi média egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy egyszerűvé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák érdeklődési köreiket és tevékenységeiket barátaikkal. A közösségi média tartalomírása kulcsfontosságú egy esemény tartalommarketing segítségével történő népszerűsítéséhez. Elősegíti az örömterjesztés örömét is. A résztvevők általában készek közölni, hogy mit csinálnak az eseményen, ami nagy segítség lehet az eseménymarketingeseknek. Minél könnyebbé teszi számukra az eseményalkalmazások, mobil hozzáférés és egyéb eszközök biztosítását, marketingje hatékonyabbá válik.
Olvasni:  Hogyan lehet fokozni a WordPress teljesítményét a Robin Image Optimizer segítségével

Rendezvény reklámozása tartalom használatával

1. Hozzon létre tartalmat az események népszerűsítéséhez

Nem számít, milyen eseményt hirdet online, soha nem okos ötlet hagyni, hogy egy esemény légüres térben éljen. Eseménytartalom-marketing erőfeszítéseit össze kell hangolni a hirdetett eseménnyel.

Tegyük fel, hogy cége vagy márkája heti podcastot kínál. A podcast alatt reklámoznia kell eseményét. Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy egy saját platformján hirdessen eseményt, különösen, ha egy adott demográfiai csoporttal dolgozik.

2. Tegyen erőfeszítést a tartalommarketingbe

Érdemes már azelőtt elkezdeni beszélni az eseményről a tartalommarketing-platformokon, hogy az megtörténne. CTA-kat helyezhet el YouTube-videóiba, blogbejegyzéseibe írhat az eseményről, podcastot rögzíthet, vagy közösségi médiát használhat a reklámozáshoz.

Használhatja platformjait események tartalommarketing-eszközeinek feltöltésére rendezvénye népszerűsítésére.

3. Használja az esemény hashtagejét

Tedd szokásoddá az esemény hashtagejének feltüntetését, amikor online beszélsz róla. Ez vonatkozik a közösségi médiában közzétett bejegyzéseire, más marketingplatformokra és nyomtatott anyagokra. A hashtag megerősítése segít rögzíteni az eseményt, és a résztvevők szem előtt tartja azt.

Győződjön meg róla, hogy hashtagja szerepel a fiók életrajzában, ha speciális közösségimédia-profilokat hozott létre az eseményhez. A hashtagek natív módon támogatottak a következő közösségi hálózati platformokon: Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest és Google+.

Forrás

4. Tegye prioritássá a SEO-t

Sok ember használja a Google-t a körülöttük zajló események megkeresésére. Micsoda izgalom lenne, ha az eseménye megjelenne a keresési eredmények között! Akár vonzó leírást készít eseményoldalához, akár csak az eseményről szóló blogbejegyzést készít, akár sajtóközleményt küld, a SEO optimalizálás segíthet.

Nem kell aggódni! A SEO nem valami titokzatos fekete doboz. Nem kell hozzá főiskolai diploma. Mindez néhány egyszerű ötlet elsajátításán múlik. Dióhéjban az egész arról szól, hogy kitaláljuk, milyen kifejezésekre keresnek az emberek, miközben eseményeket keresnek, és konkrét kulcsszavakra optimalizált tartalmat hoznak létre.

Olvasni:  A legjobb Facebook-hirdetéstervezési tippek 2024-re

5. Tegye nyilvánosan elérhetővé rendezvénymarketing-tartalmát crowdsourcing segítségével

Rendezvényének résztvevői a marketingtartalom kincsesbányái lehetnek. Ha korábban már szervezett hasonló eseményeket, és van ügyfélköre, kérje meg a korábbi résztvevőket, hogy osszák meg az eseményről készült fotókat vagy videókat a közösségi médiában. (Ne felejtse el kérni, hogy használják az esemény hashtagejét.) Semmi sem jobb, ha valódi résztvevőktől hallani az eseményen szerzett tapasztalataikat.

6. Használja ki a közösségi médiát

Ennek meg kellett történnie. A közösségi média említése nélkül egyetlen eseményreklámozási útmutató sem lenne teljes. Akár tetszik, akár nem, legtöbbünk itt tölti az idejét.

Nem elég tisztában lenni azzal, hogy ezek a közösségi média platformok léteznek. Tudnia kell, hogyan használhatja őket a javára. A lényeg az, hogy néhány alapvető csatornára koncentrálj, ahelyett, hogy megpróbálnál minden ember számára mindennel foglalkozni, és túlságosan vékonyra terítenél magad. A megcélzott demográfiai csoportnak valószínűleg van kedvenc közösségi médiaplatformja, tehát kezdje ott.

7. Menj oda, ahol a célpiacod van

Jó, ha megpróbálja a forgalmat a közösségi média csatornáira vagy webhelyére irányítani, de valóban ott kell találkoznia a potenciális látogatókkal, ahol már gyülekeznek. Vegyen részt online megbeszéléseken, és adott esetben említse meg eseményét.

Ennek egyik módja az, hogy a Facebookon az Önéhez hasonló korábbi eseményeket keres. Ezután ezen az oldalon bejelentheti az eseményt. Kérjük, ne felejtse el megkapni a szervező hozzájárulását. Még jobb, ha kérdezze meg, hogy hajlandóak lennének-e közzétenni az Ön nevében, mint rendszergazdák. Ennek eredményeként az esemény korábbi résztvevői értesítést kapnak az Ön eseményéről. Hát nem csodálatos?

Olvasni:  Marketingesettanulmány: A Tata Nano mint márka kudarcának története

8. Használjon néhány ilyen blogötletet tartalmai népszerűsítésére

 • Mesélje el történetét: Készítsen blogbejegyzést az esemény megszervezésével kapcsolatos nehézségeiről. Az igazi mesék állandóan keresettek.
 • Kérje meg a résztvevőket, hogy készítsenek blogbejegyzéseket.
 • Használja ki a közönség erejét azáltal, hogy megkéri a résztvevőket, hogy osszák meg konferencia meséiket – fontos tudnivalókat, útmutatókat, kritikus tanulási pontokat és így tovább.
 • Adjon némi fűszert előadói életrajzához azzal, hogy különféle kérdéseket tesz fel nekik szakmai életükről. Ez egy win-win helyzet. Fantasztikus információkat kap anélkül, hogy bármit is kellene tennie, és a hangszórói jobban láthatóak.
 • Esemény utáni kérdések és válaszok: Ha az eseményed kérdezz-felelek platformot használ, tedd fel az előadóknak megválaszolatlan kérdéseket. Kérje meg, hogy reagáljanak videó vagy blogcikk formájában. Hallgatói hálásak lesznek neked, hogy bemutatod nekik azokat a megoldásokat, amelyeket nem hallottak a színpadon. További inspirációért tekintse meg az esemény utáni elköteleződési stratégiákat.

9. Javítsa e-mail marketing stratégiáját

Igen. Manapság a közösségi hálózatok nagyon népszerűek. De ne becsülje alá az erős e-mail lista fontosságát. A valóságban még mindig az e-mail a legsikeresebb elérhető online csatorna. Ha rendelkezik egy korábbi esemény résztvevőinek listájával, e-mailben elküldi nekik a következő eseményről szóló információkat, és ez nagyszerű módja annak, hogy tájékoztassák őket.

Ha még nem rendelkezik ilyennel, azonnal kezdje el. Egyszerűen helyezzen el egy regisztrációs űrlapot eseményoldalán vagy webhelyén, hogy az emberek feliratkozhassanak a napi e-mailjeire. Ők kapják meg a legfrissebb információkat az eseménnyel kapcsolatban, és Ön közvetlen kommunikációs csatornával rendelkezik a résztvevőkkel.

Kulcs elvitelek

 • Sok mozgó alkatrész egy jó rendezvény megszervezéséhez szükséges. Az eseménytartalom marketingje és az eseménytartalom-stratégia a legkritikusabb tényező teljes sikerében.
 • Még a tartalommarketing is azt a folyamatot jelenti, hogy az anyag a megfelelő pillanatban a megfelelő emberek elé kerül.
 • Az eseménytartalom-stratégia olyan üzenetek gyűjteménye, amelyeket az esemény tervezése során kidolgoz és bemutat. Az esemény identitását és célját kiegészítő eseménytartalom-stratégia kialakításának része, ha hasznos, következetes és tényszerű információkat hoz létre az eseményről.
 • Lenyűgöző eseménytartalom-stratégiát hozhat létre, ha a közösségi médiát használja anyaga marketingjére, valamint a közönséggel való interakcióra.
 • Kezdje jóval korábban, azonosítsa a célközönség által feltett kérdéseket, vizsgálja meg a már létező tartalmat, határozza meg elsődleges tartalomterjesztési csatornáit, és ne feledkezzen meg elköteleződési tervéről.
Olvasni:  Hogyan boldogulhatnak a hagyományos kiskereskedők a digitális korszakban

Következtetés

A stratégiád mindenhol le van írva előtted. Felvázoltuk azokat a kulcsfontosságú témákat, amelyek hatással lesznek a rendezvénytartalom-marketingre és az eseménytartalom-stratégiára 2022-ben és azt követően. A kérdés az, hogy hogyan kommunikálhatsz átformáló élményt a látogatóiddal eseménytartalom-marketingen keresztül. A modern rendezvénytartalom-marketing az eredetiség, a gyorsaság és az izgalom érzését kölcsönzi rendezvényének, a vendégek pedig izgalommal töltik el, hogy egy felejthetetlen élmény részesei lehetnek.

A nagyszerű eseménytartalom-marketing nem menti meg a rosszul megtervezett eseményt vagy nem támaszt fel egy hibás koncepciót, de erőteljes motivációt jelent a módosításukra. Az eseménymarketing szektorban való példamutatás javítani fogja az iparágat. Eseménytartalom-marketinges pozíciója most fontosabb, mint valaha. Nyomd tovább a borítékot; Az eseménytartalom marketingje fényes jövő előtt áll!

GYIK

1. Mi az az eseménytartalom marketing?

Még a tartalommarketing is azt a folyamatot jelenti, hogy az anyag a megfelelő pillanatban a megfelelő emberek elé kerül.

2. Hogyan hirdessünk rendezvényt?

Hozzon létre tartalmat, amely segít népszerűsíteni az eseményt.
Az e-mail aláírásába foglaljon egy linket az eseményre.
Használja ki az e-mail listákat.
Készítsen egyedi eseményoldalt.
Használja a Facebookot rendezvényei népszerűsítésére.
Használja a LinkedIn-t rendezvényei népszerűsítéséhez.
Használja az Instagramot az események népszerűsítésére.
Használja a Snapchatet az esemény népszerűsítéséhez.

3. Mi az a rendezvénytartalom-stratégia?

Az eseménytartalom-stratégia olyan üzenetek gyűjteménye, amelyeket az esemény tervezése során kidolgoz és bemutat. Az esemény identitását és célját kiegészítő eseménytartalom-stratégia kialakításának része, ha hasznos, következetes és tényszerű információkat hoz létre az eseményről.

4. Hogyan hozhatok létre eseménytartalom-stratégiát?

Használd a közösségi médiát anyagaid marketingjére és a közönségeddel való interakcióra.
Kezdje jóval idő előtt.
Határozza meg a célközönség által feltett kérdéseket.
Vizsgálja meg a már létező tartalmat.
Határozza meg elsődleges tartalomterjesztési csatornáit.
Ne feledkezzen meg az eljegyzési tervéről.

5. Hogyan lehet sikeresen népszerűsíteni egy rendezvényt?

Az esemény weboldala.
Rendezvényregisztrációs és jegyértékesítési akciók.
Rendezvény promóció a közösségi médián keresztül.
Rendezvény promóció térítés ellenében.
E-mail marketing eseményekhez.
Nyereményjátékok és versenyek.
A nyilvánosságot ingyenesen biztosítjuk.

Új publikációk:

Ajánlott