Roku távirányító villogó zöld fénye: Gyors javítás

A Roku az online streaming iránt érdeklődő emberek számára elérhető számos eszköz egyike. A cég TV-t, audiorendszereket és intelligens otthoni eszközöket kínál, amelyeket megtekintésre és egyéb célokra használhat.

Ebben a cikkben megvitatjuk, miért lát zöld fényt a Roku távirányítóján, és 7 javítást, amelyekkel megpróbálhatja megoldani a problémát.

A Roku távirányítón villogó zöld fény azt jelzi, hogy a távirányító még mindig párosítási módban van, és még mindig próbál csatlakozni a TV-hez. Amíg a zöld lámpa villog, nem tudja párosítani a Roku távirányítót a tévével.

Ennek számos oka lehet:

  • A távirányító elemei lemerültek vagy sérültek.
  • Adattúlterheltség van, és a Roku nem tudja kezelni.
  • Van néhány kisebb hiba a rendszerben.

Az optimális Roku-élmény érdekében meg kell oldania a villogó zöld fény problémáját. Íme néhány gyorsjavítás, amelyeket kipróbálhat:

Cserélje ki az elemeket

A probléma egyik oka lehet a lemerült vagy sérült akkumulátor. Csak cserélje ki az elemeket, és ellenőrizze újra.

Ha úgy gondolja, hogy a jelenlegi elemek rendben vannak, vegye ki az elemeket, és várjon egy percet, mielőtt újra behelyezi őket. Ezúttal működnie kell.

Bekapcsolási ciklus Roku eszköz

A Roku eszköz bekapcsolásához ki kell kapcsolnia az eszközt, majd ki kell húznia a fő áramforrásból.

Ezután várjon 30 másodperctől egy percig, majd csatlakoztassa vissza az eszközt az áramforráshoz, majd indítsa el az eszközt. Ez a folyamat általában törli az eszköz teljesítményét esetleg akadályozó kisebb hibákat.

Olvasni:  A Samsung augusztus 11-én jelenti be az új Galaxy Z készülékeket és az S Pen-t

Ha kész, próbálja meg újra párosítani a távirányítót úgy, hogy 3 másodpercig lenyomva tartja a párosítás gombot.

Állítsa vissza Roku eszközét

A visszaállítás eltávolítja az összes tárolt adatot és beállítást az eszközről. Tehát a gyári beállítások visszaállítása az utolsó lehetőség, és csak akkor szabad használni, ha az összes többi lehetőség sikertelen.

A Roku eszköz gyári alaphelyzetbe állításához több módon is visszaállíthatja:

Hardver

Keresse meg a kicsi Visszaállítás gombot vagy egy tűlyukat a készülék hátulján. megnyomni a Visszaállítás gombot, vagy szúrjon be egy tűt a tűlyukba.

A gyári beállítások visszaállítása előtt győződjön meg arról, hogy az eszköz be van kapcsolva. Az alaphelyzetbe állítás befejezése után a legtöbb eszközön jelzőfény fog megjelenni.

Rendszerbeállítás

Hajtsa végre a következő lépéseket a Roku távirányítóval vagy a mobilalkalmazással:

  • nyomja meg itthon a Roku távirányítón, majd görgessen a Beállítások elemre.
  • Ezután lépjen ide Rendszer > Speciális rendszerbeállítások.
  • Válassza ki Gyári beállítások visszaállítása. Roku TV esetén válassza a lehetőséget Gyári visszaállítás mindent. Ezt követően gondosan kövesse az utasításokat.

Indítsa újra a Roku WiFi útválasztót

Lehetséges, hogy interferencia van a hálózati jelben, ami miatt a távirányító zölden villog. A probléma megoldásához újraindíthatja az útválasztót.

Csak húzza ki az útválasztót a hálózati aljzatból, majd várjon néhány percet, majd dugja vissza az útválasztót. Várja meg, amíg az útválasztó befejezi a rendszerindítást, és hagyja stabilizálódni.

Használja a Roku alkalmazást a párosításhoz

Az alkalmazás helyettesíti a távirányítót, amíg ki nem deríti a problémát. Csak töltse le az alkalmazást telefonjára vagy táblagépére, és egyelőre távirányítóként fog működni.

Új publikációk:

Ajánlott