Roomba töltési hiba 5: Gyors javítás

Az iRobot Roomba a takarítórobotok finom kínálata; azonban mivel ezek a tisztítórobotok első néhány generációja, hajlamosak a hibákra és problémákra.

Az egyik ilyen gyakran jelentett probléma a Roomba 5-ös töltési hibája, amely az eszköz töltési rendszerének hibáját jelzi. Néhány gyakori ok, amiért a Roomba 5. töltési hibát látja, a következők:

 • Az akkumulátor és a töltőérintkezők szennyezettek, és nem tudják fenntartani a kapcsolatot a hatékony töltés érdekében.
 • A tisztítórobotja nem rendelkezik eredeti iRobot akkumulátorral.
 • Ideiglenes szoftverhiba.

A Roomba 5. töltési hibája eltérően jelenik meg a 900-as, 800-as, 700-as, 600-as és 500-as sorozatú eszközökön, amint azt alább tárgyaljuk.

 • Egyes modellek megjelenítése ERR5.
 • Roomba 900 sorozat: Ötös töltési hiba (5). Segítségért nyissa meg az iRobot alkalmazást.
 • Roomba 500, 600, 700 és 800: Ötös töltési hiba (5).
 • Roomba (WiFi) 600 és 800: Ötös töltési hiba (5). Segítségért nyissa meg az iRobot Home alkalmazást.
 • A az akkumulátor jelzőfénye villog töltés közben.
 • Hibaelhárítás vagy Tisztítás jelző töltés közben villog.

Itt négy gyors módszert tárgyaltunk a Roomba 5. töltési hibájának javítására.

Íme egy lépésről lépésre bemutatott útmutató, amely segít megtisztítani az iRobot Roomba eszközt és kiküszöbölni a töltési hibát 5.

 • Csavarja le a készülék alját az elemtartó fedelének kinyitásához. A 900-as és 800-as sorozatú eszközök alján két csavar, a 700-as, 600-as és 500-as sorozatú eszközök alján pedig négy csavar található.
 • Távolítsa el a készülék akkumulátorát, és óvatosan törölje le az érintkezőket a porról vagy törmelékről.
 • Hasonlóképpen ellenőrizze a töltőaljzat érintkezőit, hogy nincs-e benne por és törmelék, és óvatosan törölje le őket.
 • Helyezze vissza az akkumulátort, és csavarja vissza a hátlapot.
Olvasni:  A Fairphone 4 február 1-től kapja meg az Android 12 frissítést

Próbálja meg feltölteni az eszközt, és ellenőrizze, hogy a Roomba töltési hiba 5 továbbra is fennáll-e. Ha igen, kövesse az alábbi lépéseket.

Az eszköz újraindítása az ideiglenes hibák kijavítása érdekében minden elektronikus eszköz szokásos megoldása. Itt van, hogyan.

S és I sorozatú modellekhez

Tartsd a Tiszta gombot körülbelül 20 másodpercig, amíg a szemetes fedelét körülvevő fehér LED-gyűrű az óramutató járásával megegyezően forogni nem kezd. Ezután várja meg, amíg a Roomba bekapcsol, és ellenőrizze, hogy a probléma továbbra is fennáll-e.

700-as, 800-as és 900-as sorozatokhoz

Tartsa lenyomva a Tiszta gombot, amíg sípolást nem hall. Adjon néhány percet a Roombának a takarítási ütemterv elindításához és újrafuttatásához. Az 5-ös hiba most nem lehet probléma.

Abban az esetben, ha a soft reset nem működik, próbálja meg alaphelyzetbe állítani az akkumulátort, hátha ennek van valami hatása.

500-as vagy 600-as sorozathoz

megnyomni a Tiszta gombot, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a gombot Folt és Dokk gombokat körülbelül 15 másodpercig, amíg hangjelzést nem hall. Ezután csatlakoztassa a Roombát a töltéshez, amíg a Tiszta gomb zöldre vált.

700-as sorozathoz

Csatlakoztassa a Roombát a töltődokkolóhoz, vagy használjon kábelt, és tartsa lenyomva a gombot Tiszta gombot legalább 10 másodpercig. Engedje el a gombot, amikor az „r5t” megjelenik a képernyőn. Ezután sípoló hangot fog hallani, amely jelzi az akkumulátor visszaállítását. Ezt követően hagyja töltődni a Roombát legalább 15 órán keresztül, mielőtt újra elindítaná a tisztítási ütemtervet.

Olvasni:  Miért van Alexának piros gyűrűje? Gyors javítás

A firmware-problémák megoldása érdekében a Roomba gyári alaphelyzetbe állítását is elvégezheti. Ne feledje, hogy a robotnak párosítania kell a telefonjával és az iRobot alkalmazással, hogy ez működjön.

Lépjen az alkalmazáson belüli beállításokra, és válassza ki a gyári beállítások visszaállítását. Ezt követően a robot automatikusan újratelepíti a firmware-t, kiküszöbölve a folyamat során felmerülő összes firmware-problémát.

Ha semmi más nem működik, a legjobb megoldás a kapcsolatfelvétel iRobot támogatás és esetleg beküldi a robotot javításra.

Új publikációk:

Ajánlott