Rövid és hosszú: Milyen hosszúságú az ideális blogbejegyzés?

A Tech Jury szerint 488 millió blog található a Tumblr-en, 77 millió a WordPress-en, és 2 millió a Jumla-n, Wix-en stb. Egyes webhelyek a blogok átlagos szóhosszát 1200 szóra teszik a maximális forgalom vonzására.

Tartalomjegyzék

 • Hosszú vagy rövid? Útmutató a blogbejegyzés ideális hosszához
 • Hogyan határozzuk meg egy blogbejegyzés ideális hosszát?
 • Különböző hosszúságú blogbejegyzések
 • Hogyan győzzük le a versenyt?
 • Milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés
 • GYIK

A blogok a tartalommarketing egyik nagyon fontos formája. A statisztikák szerint évente 20 milliárd oldalt ebből a hosszú formátumú tartalomtípusból körülbelül 409 millió ember tekint meg. Ennek a tökéletes blognak a létrehozása azonban mindig is lábujjhegyen tartotta a tartalomírókat. Az egyik döntő tényező, amely egy blogot létrehozhat vagy megszakíthat, az blogbejegyzés hossza. Milyen hosszúnak vagy rövidnek kell lennie egy blognak ahhoz, hogy lekösse az olvasókat? Mielőtt választ keresnénk erre a rendkívül fontos kérdésre, nézzünk meg néhány pontot.

Hogyan határozzuk meg az ideális blogbejegyzés hosszát?

A ideális blogbejegyzés hossza talán a legtöbbet vitatott téma mostanában. Az emberek hosszú blogokat olvasnak, vagy rövidebbeket választanak? Bloggerként figyelembe kell vennie, hogy a tartalom fontosabb, mint a blogbejegyzés hossza. A szavak száma önmagában nem lehet tényező a jó helyezés elérésében.

A statisztikák azonban azt mondják, hogy a szavak száma ugyanolyan fontos, ha nem több, annak ellenére, hogy egy blogbejegyzésnek alaposan meg kell vizsgálnia a tartalmat ahhoz, hogy informatív legyen. Néhány évvel ezelőtt a blogbejegyzés átlagos hossza 500 és 800 szó között mozgott, vagy talán rövidebb is. Természetesen az emberek szeretik Seth Godin megengedheti magának, hogy 200 szavas blogokat írjon, amelyek őrülten terjednek; ez azonban inkább kivétel, mint viszonyítási alap. Hacsak nem volt hibernált állapotban, mint a jegesmedve, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy a blogbejegyzés legjobb hossza ma 2000 és 2500 szó között van. Más szavakkal, a valódi, hosszú formátumú tartalmat előnyben részesítik, és rangsorolják a rövidebb blogokkal szemben.

Több olvasó hosszabb blogbejegyzést jelent

Csak az Egyesült Államokban több mint 31,7 millió blogger van (Statista), ezért naponta rengeteg tartalmat írnak és olvasnak. A kutatások azt mutatják, hogy az ideális blogbejegyzés hossza meghaladja a 2000 szót, átlagosan pedig 2300 szó. Az ideális bloghossz népszerűségének elsődleges oka a részletesen feldolgozott téma, amit lehetetlen egy rövid blogbejegyzésben elérni. Bár a hosszú formátumú blog minőségi tartalmat jelöl, beszkennelhetőnek kell lennie (rövid bekezdések), hogy jobban olvasható legyen, mivel senki sem olvas kanyargós tartalmat.

Olvasni:  Hogyan indítsunk sportblogot (és keressünk extra pénzt)

A trükk abban rejlik, hogy ne csak rövid mondatok és bekezdések legyenek, hanem fülbemászó fejlécek és alcímek is. A tartalom felosztása segít a téma minden pontjának lefedésében, ugyanakkor olvashatóvá teszi azt. Ne feledje, senki sem olvas teljes egészében egy hosszú blogot. A felsorolásjelek és alcímek megkönnyítik a tartalom átvizsgálását és a lényeges részek elolvasását. Ez az egyetlen módja annak, hogy igazolja a blogbejegyzés hosszát, és tegye olvashatóbbá és interaktívabbá a hosszú formátumú blogokat.

Különböző hosszúságú blogbejegyzések

Szóval, milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés? Az ideális szószám egy blogbejegyzéshez hevesen vitatott téma. A legtöbb új blogger meglehetősen bizonytalan, amikor eldönti, mekkora legyen egy hatékony blogbejegyzés. Továbbá, mi legyen a minimális blogbejegyzés hossza a SEO-hoz?

A hosszúság mellett azonban a tartalom minősége is sokat számít, és erre kell összpontosítani. A figyelemidő napról napra csökken (időhiány), és logikus, hogy a rövid blogbejegyzések jobban teljesítenek. A válasz egy nagy NEM. A blogbejegyzés hossza egyenesen arányos az általa kiváltott érdeklődéssel, feltéve, hogy a téma izgalmas és informatív.

A mai blogok hosszabbak

Az Orbit Media legújabb kutatása szerint a blogbejegyzések hossza 42%-kal nőtt az utóbbi időben, és a blogbejegyzések 800 szavas normája körülbelül 1150 szóra vagy többre nőtt. Egy puffer bejegyzés is jelzi, hogy a ideális bloghossz valamivel több, 1600 szó. A Médiumról szóló cikk azonban megadja a ideális bloghossz olvasási időként (hét perc) szószám helyett.

Mivel az angol anyanyelvűek percenként 300 szóval olvasnak, egy 7 perces blognak körülbelül 2000+ szónak kell lennie, ami valószínűleg a legjobb választ adja a következő kérdésre:milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés‘? A legtöbb hosszú formátumú blog azonban 2200-2500 szóból áll, ami lehet az ideális határ.

A hosszú formátumú tartalom mögötti rím és indoklás

Ha a tartalom király, a hosszú formátumú tartalom császár. Az ideális szószám egy blogbejegyzéshez 2000+ szó. És bár egy hosszú blog megírása sok időt vesz igénybe, megvannak a maga érdemei. Amellett, hogy értéket ad olvasóinak, tele van információval, és mindez egy kényelmes helyen elérhető. Egy hosszú, tartalmas blog arra készteti az olvasókat, hogy több időt töltsenek a weboldalon, ami az elsődleges törekvése. És ha tetszik nekik, amit olvasnak, valószínűleg megosztják barátaikkal a közösségi médiában.

Olvasni:  Statikus gyorsítótár: mi ez, és hogyan működik

Forrás

Hogyan győzzük le a versenyt?

Hosszú formátumú tartalomként a blogoknak is komoly versenytársai vannak. A régi világ nyomtatott és kiadói vállalatai, valamint az audiovizuális (AV) médiumok, mint a televízió és a YouTube, a bloggerek legfőbb (és félelmetes) versenytársai. Ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből, a következő pontokat kell szem előtt tartania:

 • Egy jó blognak jó címnek kell lennie. Meg kell ragadnia az olvasók szemeit.
 • A blog szerkezetének és stílusának következetesnek kell lennie.
 • A szóban forgó témát tömören kell megvitatni.
 • Egy idő alatt el kell érni a részletességet és a különlegességet.
 • A blogtereket okosan kell megválasztani, különösen a hosting szolgáltatások tekintetében.
 • Az embernek érzéke kell legyen a pontos íráshoz.
 • Ha valaki olyan speciális témákkal foglalkozik, mint például az üzleti élet és a pénzügyek, a jog, az orvostudomány és a mérnöki munka, akkor következetesnek kell lennie az iparági frissítésekkel.
 • Végezze el jól a kulcsszókutatást.

Ne feledje továbbá, hogy az organikus tartalom a legjobb tartalom – más szóval olyan tartalom, amely magának az írónak/bloggernek a tapasztalatán és megfigyelésén alapul.

Sok információ egy gombnyomással könnyen elérhető. A releváns oldalak olvasása segít abban, hogy elegendő anyagot szerezzen a blogjához. Ennek során azonban nem szabad figyelmen kívül hagynia olvasói elvárásait és a megcélzandó kulcsszavakat.

Milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés

A Tumblr-en 488 millió, a WordPress-en 77 millió, a Jumla-n, Wix-en stb. pedig 2 millió blog található. Műszaki zsűri. Egyes webhelyek a blogok átlagos szóhosszát 1200 szóra teszik a maximális forgalom vonzására. Más szavakkal, a blog ideális hossza 1200 és 1500 szó között van (magyarázat lent).

Nézzük meg, miért jönnek ilyen számokkal ezek az oldalak.

1. Felmérés adatai

Orbit Media Studio 1000+ bloggert kérdeztek meg. Az elsődleges adatok azt mutatják, hogy minden évben 500 szóval nő a blogbejegyzések hossza.

Megfigyelhető volt, hogy azok a bloggerek, akik hosszabb bejegyzéseket írtak, jobb eredményeket értek el. Azt is megjegyezték, hogy szoros összefüggés van a hosszabb blogbejegyzések és a jobb helyezés, valamint a több megosztás és kedvelés között, amint azt a következő kördiagram mutatja.

Olvasni:  Útmutató a részletes felmérés elkészítéséhez

Forrás

2. A mennyiség számít vagy a minőség?

Ez egy millió dolláros kérdés. Bár jól bevált és elfogadott, hogy a hosszabb bejegyzések jobban szerepelnek a keresőmotorok találatai között, a blogbejegyzések minősége nem csorbulhat. A blogoknak tömörnek, világosnak és átfogónak kell lenniük, és értéket kell adniuk az olvasóknak. Ha az olvasók megtalálják, amit keresnek a blogodban (legyen az bármilyen hosszúságú), akkor továbbra is elkötelezettek maradnak. Néha azonban az olvasóknak gyors tippekre van szükségük, ebben az esetben az 500 szónál rövidebb blogok hasznosabbak. Ha a blogod összetett témáról szól, akkor egyes szakértők szerint 3000 szónál is meghaladhatja.

3. A célközönség

Ismernie kell a közönségét. Szerkezheti blogját, és ennek megfelelően dönthet a hangnemről. Kerülje a zsargont és a nehéz szaknyelvet; a blogjaidnak mindenki számára olvashatónak kell lenniük. A legtöbb képi ábrázolást tartalmazó blognak nagyobb a felidézési potenciálja. Kínáljon fel statisztikát, de ne legyen túl sok bejegyzése.

4. Jobb keresési eredmények

A hosszú bejegyzések megkövetelik, hogy az olvasók hosszabb ideig maradjanak az oldalon. Minél tovább tartózkodnak az Ön weboldalán, annál valószínűbb, hogy több tartalmat, terméket vagy szolgáltatást néznek meg webhelyén. Ahogy az ügyfelek elköteleződése a blogon növekszik, annak a valószínűsége is nő, hogy vásárlókká és hűséges vásárlókká válnak. Ezek az ügyfelek nagyobb valószínűséggel fizetnek elő az Ön webhelyére. Megoszthatják a tartalmat is. A hosszabb bejegyzések több megosztást és kedvelést kapnak a közösségi oldalakon, például a Twitteren és a Facebookon ez a jelentés.

Forrás

A releváns kulcsszavak használata kulcsfontosságú a hosszabb bejegyzések sikerében is, amelyek jobb helyezést mutatnak az első oldalon.

Forrás

Ezek azonban csak számok, és ha blogokról van szó, semmi sincs kőbe vésve. A különböző iparágak és témák eltérő hosszúságú blogbejegyzéseket igényelnek. Attól függően, hogy Ön vagy a tartalom írója mennyire artikulált, blogja hossza eltérő lehet. A témának meg kell határoznia az ideális blogbejegyzés hosszát. Hagyd, hogy magától értetődő legyen, majd vedd onnan.

Kulcs elvitelek

 • A blogbejegyzések ma a legolvasottabb típusú hosszú formátumú tartalmak az interneten. Nap mint nap több millió blog élesedik, így blogod kiemelése a minőség és a mennyiség finom táncáról szól.
 • Míg a blogod minősége teljes mértékben az írótól függ, a blogodban szereplő szavak száma ma egyenesen arányos a rangsorolással, ami az adatokat illeti.
 • Számos statisztika áttekintése után megállapítható, hogy a több mint 2000 szót tartalmazó blogok manapság nagyobb olvasóközönséget és elkötelezettséget találnak.
 • A fő ok, amiért ilyen hosszú blogok jól teljesítenek, a témával kapcsolatos részletes információk. Egyablakos ügyintézésként szolgál egy bizonyos témában, és megakadályozza, hogy az olvasók több blogot keressenek ugyanarról a témáról, de az altémákra vonatkozó információkat.
 • Ezeken a blogokon több lehetőség van a kulcsszavak nagyobb mennyiségben történő említésére is, ami viszont elősegíti a magasabb helyezéseket és ezáltal az olvasóközönséget.
Olvasni:  5 módszer, amellyel vásárlói történeteket építhet be tartalommarketing-stratégiájába

GYIK

1. Milyen hosszú legyen egy blogbejegyzés?

A szakértők javaslata szerint az ideális blogbejegyzés hossza nem haladhatja meg a 2000 szót, és lehetőleg nem kevesebb, mint 1500 szó. A hangsúly azonban nem a mennyiségen, hanem a minőségen van. De minden 1000 vagy több szót tartalmazó blog előnyösebb, mivel jobb rangsorolást kap, feltéve, hogy a megfelelő kulcsszavakat tartalmazza.

2. Hány perces olvasottságúnak kell lennie egy blogbejegyzésnek?

Egy blogbejegyzés ideális olvasási ideje hat-hét perc, ami azt jelenti, hogy egy átlagos blogbejegyzés hossza 1800 és 2100 szó között van. Az emberek nem akarnak túl sok időt tölteni szövegolvasással, és legtöbbjük kihagyhatja a 7 percnél hosszabb blogbejegyzéseket, hacsak nem egy „hogyan kell” blogbejegyzésről vagy egy „csináld magad” (DIF) blogról van szó, konkrét lépésekkel. részletesen.

3. Milyen hosszú legyen az első blogbejegyzésem?

Először is gratulálok a leánykori vállalkozásodhoz! Az első blogbejegyzésed kiváló alkalom arra, hogy röviden bemutatkozz, majd elidőzhetsz azon, hogy miről is szól a blog, és mi késztetett arra, hogy bloggerré válj. A trükk abban rejlik, hogy írj egy rövid és érdekes bevezető bekezdést és rövid bekezdéseket, amelyek ideális hosszt adnak ki a blognak.

4. Meddig tekinthető túl hosszúnak egy blogbejegyzés?

Attól függ, mennyire érdekes a blogbejegyzése; azonban a minimum ideális cikkhossz 300 szó, ha azt szeretné, hogy kényelmesen elhelyezkedjen a keresőkben. A hosszabb blogbejegyzések azonban jobbak, ezért próbáld meg növelni a hosszt anélkül, hogy elveszítenéd a lényeget és az olvasók érdeklődését.

5. Mennyi az ideális hosszúságú SEO blogbejegyzés 2021-ben?

SEO szempontból a ideális szószám egy blogbejegyzéshez 2200 és 2500 között van. 2019 és 2020 között a legolvasottabb blogbejegyzések átlagosan 2300 szót tartalmaztak. Célszerű meghatározni a célt és egy jól körülhatárolt célközönséget, hogy 2021-es SEO blogbejegyzése hatékony legyen. Ezenkívül jól felépítettnek kell lennie, és rendelkeznie kell a szabványos belső és külső hivatkozásokkal.

Új publikációk:

Ajánlott