Rövid útmutató kisvállalkozási tartalommarketing-stratégia elindításához

Tartalomjegyzék

 • Tartalommarketing-stratégia relevanciája egy kisvállalkozás számára
 • 7 lépéses útmutató tartalommarketing-stratégia létrehozásához kisvállalkozások számára
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

A tartalommarketing 60%-kal olcsóbb, mint bármely hagyományos marketingforma, így ideális választás kisvállalkozások számára. A tartalommarketing a legjobb a kisvállalkozások számára, mivel megtérülése hosszú távú. A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiájának alapja az a meggyőződés, hogy az értelmes és értékes tartalom bizalmi köteléket képez az ügyfél és a márka között. A kisvállalati tartalommarketing stratégiáknak értelmes tartalmat kell létrehozniuk a célközönség számára. Egy másik kulcsfontosságú tartalommarketing tipp a kisvállalkozások számára a megfelelő terjesztési csatornák használata. Ha valaki türelmes és következetes erőfeszítéseket tesz, a kisvállalkozások tartalommarketingje kiváló eredményeket hoz.

Forrás

A tartalommarketing már több mint egy évszázada létezik. Az egész 1895-ben kezdődött, amikor a John Deere kiadta negyedévente megjelenő „The Furrow” magazinját. Ez nem a termékeinek katalógusa volt, hanem mezőgazdasági tippekről és trükkökről beszélt, amelyek visszhangra találtak az olvasókban. Vágva napjainkig, amikor az internet lehetővé tette számunkra, hogy számtalan potenciális ügyfelünk számára reklámozzuk vállalkozásunkat a különféle eszközökön keresztül tartalommarketing típusai és egy releváns tartalommarketing stratégia.

Forrás

A technológia fejlődésével a tartalom új formái jelennek meg a piacon. A Statista adatai szerint becslések szerint 3,8 milliárd felhasználó éri el az internetet mobiltelefonjáról, és ez megkönnyíti a vállalkozások számára, hogy minden eddiginél több embert érjenek el. Ezenkívül a kisvállalkozások robusztus tartalommarketing-stratégiája a növekedés alapja lett. Valójában a HubSpot felmérése szerint a marketingesek 70%-a aktívan fektet be a tartalommarketingbe.

Tartalommarketing-stratégia relevanciája egy kisvállalkozás számára

A tartalommarketing lényege, hogy kiváló minőségű tartalmat készítsen és terjesztsen az emberek számára, hogy segítsen nekik véleményt alkotni a márkáról. Ha Ön egy kisvállalkozás, szeretné népszerűsíteni a márkáját, az egyedi tartalom létrehozása a legfontosabb.

Forrás

A DemandMetric szerint a tartalommarketing körülbelül 62%-kal kevesebbe kerül, mint a hagyományos marketing bármely formája, miközben ötször annyi leadet generál. Egy konkrét tartalommarketing-stratégia kidolgozása új lehetőségeket nyithat meg a piacon, hogy lendületet vegyen. A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiája a nagyobb versenytársakkal való versenyzés hatékony módja lett anélkül, hogy túl sokat költenének marketing fedezetre. A személyre szabott tartalom egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ahol a márkák bemutathatják egyedi értékeikat, és felkeltik a potenciális ügyfelek figyelmét az interneten. A modern marketing gyors, a tartalommarketing-stratégia pedig olyan iránytű, amely segíthet vállalkozásának eligazodni az információk tengerében.

Olvasni:  10 módszer a tartalmi ötletekre az ötletéhség elkerülése érdekében

7 lépéses útmutató tartalommarketing-stratégia létrehozásához kisvállalkozások számára

Összeállítottunk egy átfogó, hét lépésből álló útmutatót a tartalommarketing-stratégia elindításához kisvállalkozása számára. Ha a legtöbbet szeretné kihozni online tartalompromóciójából, a következőket kell figyelembe vennie:

1. Határozza meg küldetését és céljait

A tartalommarketing az olvasókkal és nézőkkel való kapcsolat kialakításáról szól. A tartalommarketing-stratégia kidolgozásakor elengedhetetlen, hogy egyértelműen határozd meg a céljaidat. A kiterjedt kutatás segíthet megérteni az internetezők elvárásait. Az internetes trendek elemzésével olyan tartalmakat tervezhet és fejleszthet, amelyek vonzóak a célközönség számára.

Forrás

A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiájának elkészítésekor alapvető fontosságú, hogy világos célokat tűzzünk ki, és a legjobb eredményeket érjük el meghatározott időkereten belül. A tartalomterv célja annak biztosítása, hogy ragaszkodjon a következetes és zökkenőmentes tartalomszolgáltatáshoz, hogy kapcsolatba lépjen az internetezőkkel.

Néhány példa a célok kitűzésére:

 • Márkahang és identitás kiválasztása;
 • Az ideális promóciós csatornák kiválasztása a célok eléréséhez;
 • Hirdetési költségkeret ráfordítása online promóciókra;
 • Annak eldöntése, hogy milyen gyakran kell közzétennie a közösségi médiában;
 • A megfelelő tartalom kiválasztása minden promóciós csatornához;
 • Terv készítése leadek generálására és fejlődésük nyomon követésére; és
 • A piaci adatok elemzése meggyőző tartalmi terv elkészítéséhez.

Felállíthat egy tartalommarketing-stratégiát, amely jól működik vállalkozása számára, ha világosan meghatározott céljai vannak.

2. Határozza meg a tartalom teljesítménymutatóit

A tartalomkészítés lényeges szempontja a tartalom teljesítményének felmérése. Különösen a kisvállalkozások tartalom online marketingje esetén sokkal könnyebbé válik a tartalom teljesítményének nyomon követése és annak eldöntése, hogy mi válik be a nézők számára. A piaccal való kapcsolat kialakításához elengedhetetlen, hogy figyelemmel kísérje a tartalmaira adott reakciókat. A különböző vállalkozásoknak különféle igényei vannak, és az internet statisztikákkal leegyszerűsítheti tartalmai teljesítményét.

Néhány tényező, amely a tartalom teljesítményét jelzi:

 • Egyedi oldalmegtekintések
 • Hirdetései átkattintási aránya
 • Megosztások a közösségi médiában
 • Megjegyzések a bejegyzésedhez
 • Megtermelt nettó bevétel
 • Az online kampányok konverziós aránya
 • A felhasználók által a webhelyen töltött átlagos idő

Ha tisztában van azzal, hogyan értékelheti tartalmai teljesítményét, a megfelelő anyagot terjesztheti nézőinek ideális személyéhez.

Forrás

3. Válassza ki a megfelelő csatornákat a tartalom promóciójához

A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiájának egyik legalapvetőbb szempontja a megfelelő csatornák kiválasztása a hirdetés megkezdéséhez. Míg a Facebooknak több mint négymilliárd felhasználója van, ez a piac szinte minden vállalkozás számára elérhető. Másrészt az Instagram egy olyan platform, amely a fényképek megosztására és a termékmegjelenítésekre vágyó vállalkozások számára ismert. A Pinterest egy másik fotómegosztó platform, amely infografikákra, mémekre és vizuálisan lenyűgöző grafikákra összpontosít.

Olvasni:  Beágyazási útmutató a WPBakery oldalkészítőhöz (Wordpress)

Minden platform egyedi identitással rendelkezik, amely befolyásolja a felhasználók számára jól működő tartalmat. Más platformok, például a LinkedIn, a YouTube és a Google+ szintén széles felhasználói bázist kínálnak. Annak érdekében, hogy vállalkozása a legjobb élményt nyújtsa a nézőknek, fontos a megfelelő promóciós csatornák kiválasztása. Ezzel időt és költséget takaríthat meg azáltal, hogy minőségi tartalmat biztosít az ideális ügyfelek számára.

A célközönség megértése elengedhetetlen a megfelelő csatorna kiválasztásához kisvállalkozási tartalommarketing-stratégiája megfogalmazásához.

Forrás

4. Készíts egy működő ütemtervet

A következetesség a kulcs a kisvállalkozások tartalommarketingjében. Amikor kisvállalkozások számára tartalommarketing-stratégiát dolgoz ki, annak összhangba kell hoznia céljait a közönség körében tapasztalható fogyasztási mintával. Tudnia kell a közönség legforgalmasabb időszakát. Tudnod kell, hogy mely napokon valószínûsíthetõ a pályázati ötletelés, és milyen típusú videók biztosítják a kiváló elkötelezõdést.

A közösségi médiában végzett elemzések, a hirdetések teljesítménye és a blogmegtekintések mind nagyszerű betekintést nyújtanak az Ön és közönsége számára megfelelő ütemezés kialakításába. Ezenkívül az ütemterv elkészítésével minden szervezettebbé válik. Ha egységes, minőségi tartalmat juttat el a nézőkhöz, vállalkozása hitelessége az egekbe szökik. Az összes online tartalompromóció ütemezése időt és költséget takaríthat meg, és növelheti a tartalommarketing-stratégia előnyeit.

A kisvállalkozások tartalommarketingjének egyik legnagyobb küzdelme a tartalom folyamatos ötletelése. Viszonylag kevesebb termék és személyzet esetén nagyobb valószínűséggel lesz száraz tartalom tölcsére. Peppertype.ai egy mesterséges intelligencia által működtetett tartalomgenerátor. A Pepper Content hozza el neked. Megfizethető és elérhető a kisvállalkozások számára.

Forrás

5. Fókuszáljon a minőségi tartalom terjesztésére

Ha már világos elképzelése van arról, hogyan közelíti meg céljait a tartalompromóció terén, ideje kidolgozni a legjobb tartalmat. Miután meghatározta, hogy milyen típusú tartalommal fog dolgozni csapata, időt és energiát fordíthat a legjobb minőség elérésére. Az internet tele van információval. A tartalomnak elég jónak kell lennie ahhoz, hogy cselekvésre ösztönözze a nézőket, hogy kitűnjön a versenytársak közül. Használjon videomarketinget, interaktív szavazásokat és kreatív látványelemeket, és lépjen kapcsolatba közönségével a közösségi médiában, hogy tovább erősítse kapcsolatát a piaccal. Ha a tartalom minőséget ígér, több felhasználó függ majd az Ön vállalkozásától, mint információforrástól.

A kisvállalkozások számára a tartalommarketing legkritikusabb szempontja, hogy reakciókat generáljon, és olyan módon lépjen kapcsolatba az emberekkel, hogy a legjobb fényben mutassa be márkáját. Vállalkozásként az a célod, hogy reklámozd termékeidet és szolgáltatásaidat, miközben értéket nyújtasz a tartalmaddal kapcsolatba kerülő embereknek.

Olvasni:  Feloldott játékok világa – A teljes útmutató

6. Kövesse nyomon a tartalomterv eredményeit

Ha elkezdi a tartalmak terjesztését a közösségi médiában, webhelyeken vagy e-mailekben, megérti, mi működik jól. Sikerének alapja, hogy megértse, hogyan reagálnak az emberek online kampányaira. Használjon ki minden lehetőséget, hogy adatokat gyűjtsön nézőiről, ügyfeleiről és élményeiről. A Facebook analytics, a Google Analytics, a YouTube analytics, a webhelyelemzés és a blogfeliratkozók nagyszerű módjai a tartalomteljesítmény eredményeinek nyomon követésének. A vállalkozások számos ingyenes eszközt használhatnak az átkattintási arány meghatározására, a webináriumok regisztrációja és a nézők megtartása számos egyéb mérőszám között szerepel. Vállalkozásának minden internetre kerülő tartalom esetében nyomon kell követnie az eredményeket. Így fejlesztheti tovább a fogyasztói tartalmat.

Forrás

7. Finomítsa a tervet, és ismételje meg a nyerő taktikát

A kisvállalkozások tartalommarketingje a jobb felhasználói élmény megteremtésére összpontosít. Tartalmának vonzónak, informatívnak és az emberek számára könnyen érthetőnek kell lennie. Annak érdekében, hogy vállalkozása a megfelelő üzenetet közvetítse, fontos elemezni a kiadványaira adott válaszokat. A vállalatok a legjobban működő tartalommarketing-stratégiát úgy tudják kialakítani, ha arra törekszenek, hogy minden interakciót vonzóvá tegyenek a piaccal. Végtére is, Ön a jó szándékot, a hitelességet, az elkötelezettséget, a nyilvánosságot és a konverziókat hirdeti. A konverziók garantálása érdekében a tartalomnak cselekvésre kell ösztönöznie az embereket. Finomítsa megközelítését minden olyan hiteles meglátással, amelyet a tartalom különböző online platformokon történő reklámozásából nyer. Az idő előrehaladtával a nagy teljesítményű stratégiák arzenálja lesz, amelyek megnyerik ügyfelei szívét. A mai világban a tartalom minőségi, és a minőséget elegendő kutatás és elemzés javítja.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A kisvállalkozások tartalommarketingje elengedhetetlen a sikerükhöz. Ha értékes tartalmat biztosít, elnyeri ügyfelei bizalmát, és nagyobb valószínűséggel vásárolnak Öntől.
 • Végezzen tartalommarketinget kisvállalkozások számára a megfelelő módon, tartalomütemezéssel. Tartson be pontos kiküldési ütemtervet. Próbáljon meg a célközönség tudatában lenni, de ne spamezzen őket promóciókkal.
 • A kisvállalati tartalommarketing sikere a reális célok kitűzésében múlik. A tartalommarketing nem hoz egyik napról a másikra eredményt (hacsak nem válik vírusossá a bejegyzése!); azonban látni fogja az eredményeket, ha következetes erőfeszítéseket tesz.
 • A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiájának a tartalom hatékony terjesztésére kell összpontosítania. Győződjön meg arról, hogy tartalma megfelel a választott platform igényeinek.
 • A kisvállalkozások számára a legnagyobb tartalommarketing tipp az, hogy értelmes és célzott tartalmat készítsenek egy meghatározott közönség számára.
 • A Facebook analytics, a Google Analytics, a YouTube Analytics, a webhelyelemzés és a blog-előfizetők segítségével nyomon követheti a kisvállalkozások tartalommarketinges erőfeszítéseit.
 • A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégái számára kulcsfontosságú, hogy figyelemmel kísérjék és megismételjék a nyerő lépéseket.
 • Peppertype.aiegy mesterséges intelligencia által hajtott azonnali, kiváló minőségű tartalomgenerátor, amely segít a kisvállalkozások számára tartalom ötletelésben.
Olvasni:  A 11 legjobb értékesítési blog, amelyet azonnal követhetsz!

Következtetés

A járvány számos kisvállalkozás felemelkedésének volt tanúja. Ahogy a vállalkozások az internetre költöztek, hogy leküzdjék az új távmunka-kultúrát, a kisvállalkozások a digitális marketinget felhasználhatják vállalkozásuk bővítésére. A kisvállalati tartalommarketing-stratégiák alapvető akadálya, hogy az irodákra már nem volt szükség. A kis cégek a közösségi oldalakon reklámozhatták termékeiket, és nem volt szükség óriásplakát-hirdetésekre. Most, hogy a vállalkozások felismerték a tartalommarketingben rejlő lehetőségeket a kisvállalkozások számára, valószínűleg az elkövetkező években is folytatni fogja a hullámzást.

GYIK

1. Milyen lépései vannak a tartalommarketing-stratégia kialakításának?

A legfontosabb dolog, amit szem előtt kell tartani a kisvállalkozások tartalomstratégiája során, a célközönség. Csak értelmes és értékes tartalom eredményez konverziót és értékesítést. A tartalommarketing-stratégia létrehozásának öt lépése a következő:
– Tűzd ki a céljaidat
– Határozza meg felhasználói személyiségeit
– Végezzen tartalmi auditot
– Szerkesztői naptár létrehozása
– Tartalominfrastruktúra létrehozása

2. Hogyan készítsek tartalommarketing stratégiát?

Tartalommarketing stratégiát az alábbi lépések végrehajtásával hozhat létre:
– Jól meghatározott célok kitűzése
– Kulcsteljesítménymutatók (KPI) beállítása
– A megfelelő tartalom kiválasztása minden csatornához
– Költségvetés meghatározása
– Tartalom terjesztése és a válasz vizsgálata

Forrás

3. Mit tartalmaz a tartalomstratégia?

A tartalomstratégia magában foglalja a tartalommarketing különféle típusainak, például blogok, infografikák, videók, látványelemek stb. létrehozását, valamint annak tervezését, szállítását és irányítását. Ez a stratégia segít egy vállalkozás termékeinek és szolgáltatásainak marketingjében olyan digitális csatornákon, mint a közösségi média, weboldalak stb. A kisvállalkozási tartalomstratégia a márka ismertségének kialakítására összpontosít a kezdeti szakaszban, lassan haladva a későbbi konverziók felé. A kisvállalkozások tartalommarketingjének legnagyobb USP-je a közösségi érzés. Aranyos üdvözlőlapok egy meghitt beszélgetéshez; A kisvállalkozások tartalommarketing stratégiája optimalizálhatja ezeket a célközönség számára.

4. Hogyan segíthet a tartalommarketing a kisvállalkozásoknak?

A tartalommarketing a következőkkel segítheti a kisvállalkozásokat:
– A márkaismertség növelése és a márkaidentitás megőrzése.
– Előny megszerzése a tartalommarketinget nem alkalmazó versenytársakkal szemben.
– Bizalom megteremtése az ügyfelek és a potenciális ügyfelek között.

5. Szükségük van a kisvállalkozásoknak tartalommarketingre?

A tartalommarketing sokkal kritikusabb a kisvállalkozások számára, mivel nincs olyan marketing költségvetésük, mint a nagyobb cégeknek. Ezenkívül, mivel a tartalommarketing magas ROI-val rendelkezik, és alacsony költségekkel jár, ideális a kezdő cégek számára. A kisvállalkozások meghitt, összetartó, közösségi érzését ki kell használni tartalommarketing tevékenységeik során. A kisvállalkozások tartalommarketing-stratégiája a termékeik minőségére és fenntarthatóságára is összpontosíthat, hogy megszólítsa a célpiacot.

Új publikációk:

Ajánlott