Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Z Fold 3; Megéri az újabb hajtás?

Ez egy nagy hét volt a Samsung rajongói számára az új kiadások tekintetében. A cég nemrég jelentette be az eszközök teljesen új generációját, beleértve a két összecsukható zászlóshajóját, az új Galaxy Z Fold 4-et, a Galaxy Z Flip 4-et, a Galaxy Watch következő iterációját – Galaxy Watch 5 és Watch 5 Pro, valamint néhány új fülhallgatót. a Galaxy Buds 2 Pro formája.

Az új összecsukható telefonok kifejezetten erős tokot jelentenek az összecsukható telefonok újoncainak. Zászlós processzoraik vannak, jobb kameráik vannak, tartósabbak, mint elődeik, és összességében sok apró fejlesztéssel rendelkeznek, amelyek a Samsung állítása szerint jobbá teszik őket.

Ennek ellenére a Galaxy Z Fold 3 annak ellenére, hogy egy éves, még mindig erős versenyző. Ha azon van, hogy melyiket válassza, itt összehasonlítjuk mindkét összehajtható terméket, hogy jobb döntést hozhasson.

Bár mindkét telefonnak nagyjából ugyanaz a formája, vannak apró különbségek, amelyek nagy hatást gyakorolnak. Kezdetnek a fedőképernyő szélesebb, ami sokkal jobb élményt és a gépelést is sokkal könnyebbé teszi.

A Fold 4 is valamivel nagyobb és könnyebb, mint a Fold 3, de a különbség nem észrevehető, hacsak nem méri ezeket a mutatókat. A belső képernyő, annak ellenére, hogy továbbra is 7,6 hüvelykes, négyzet alakú, ami azt jelenti, hogy a weben való böngészés és a napi feladatok elvégzése valamivel jobb. Ez azt is jelenti, hogy videók megtekintésekor valamivel nagyobb fekete sávok jelennek meg.

A belső kamera viszont sokat fejlődött. Sokkal kevésbé észrevehető, mint a Fold 3 kijelzőbe épített kamerája, és jobb a képminősége.

Ami nem változott, az az IPX8 vízállósági besorolás. A Fold 4-en továbbra sincs porállóság, az ujjlenyomat-érzékelő továbbra is a bekapcsológomb oldalán található, és továbbra is szinte lehetetlen egy kézzel kinyitni a képernyőt.

Olvasni:  Hogyan javítható a Check Cable Signal a monitoron?

A Fold 4 vitathatatlanul legnagyobb fejlesztése az előző generációhoz képest a kamera. Kívülről nehéz megmondani, mivel mindkét telefonnak még mindig ugyanaz a kameraelrendezése, amely szinte teljesen azonosnak tűnik, de a Flip 4 kamerái előzékenyebbek.

A Fold 4 fő kamerája 50 MP-es érzékelővel rendelkezik, ami jelentős frissítés a Fold 3 12 MP-es kamerájához képest. Van egy 3x teleobjektív is, szemben a 2x teleobjektívvel a Fold 4-ben, és a kamera algoritmusa is jelentős frissítésen esett át.

A fényképek most lágyabb részleteket tartalmaznak, és összességében kellemesebbek. A dinamikus tartomány is javult, és a kiemelések nem annyira kiéleződtek, mint az előző telefonon. A továbbfejlesztett teleobjektívnek köszönhetően a zoomfelvételek is sokkal tisztábbak.

Végül, de nem utolsósorban a képernyő alatti kamera frissítése megtörtént. Kevésbé észrevehető, csak 4 MP, és jobb, mint a Fold 3 kamerája, de még mindig messze elmarad a Fold 4 másik négy kamerájától.

Annak ellenére, hogy a fedőképernyő kissé szélesebb, a belső képernyő pedig szögletesebbnek tűnik, a két mérete megegyezik a Flip 3-éval. A fedőlap ugyanaz a 6,2 hüvelykes Dynamic AMOLED 2x LTPO-val, ami azt jelenti, hogy a frissítési gyakoriság 1 és 120 Hz között ugorhat. és ugyanez a történet a 7,6 hüvelykes belső képernyővel.

Remek képernyők, így nincs panaszunk. A gyűrődés továbbra is ugyanúgy látható, mint a Fold 3-on, így a kijelző minősége nem lesz a megkülönböztető tényező senki számára.

A második legnyilvánvalóbb frissítés a Fold 4-nél a Fold 3-nál a teljesítménybeli fejlesztés. A Samsung új összecsukható Snapdragon Plus 8 Gen 1-et, míg a Fold 3 a Snapdragon 888-at használja. Mindketten nagyszerű processzorok 2022-ben, de a Fold 4 újabb processzora jobb teljesítményt és valamivel hosszabb élettartamot jelent.

Mindkét telefon továbbra is ugyanazt a 12 GB RAM-ot és 256 és 512 GB-os tárhelyet tartalmazza. A Fold 4 azonban új, 1 TB-os tárhelyet kap, amit jó látni.

Olvasni:  A Samsung bemutatta a Galaxy A22 5G-t: Ár és specifikációk

Ami a szoftvert illeti, a Samsung az Android 12L felé ugrott, ami a Fold 4-et illeti. Ez azt jelenti, hogy a Fold 4 jobb multitasking funkciókat és egy dedikált alkalmazásfiókot kap az alján, hasonlóan a Windows tálcához. Ennek ellenére a Samsung azt is megígérte, hogy a Fold 3-at is frissítik Android 12L-re, de még nem határozott meg dátumot.

Az akkumulátor és a töltés szinte azonos mindkét eszközön. Mindkét Fold 4400 mAh-s akkumulátort kap, amely 25 W-on töltődik, ami egy kis csalódás. A Samsung állítása szerint a Fold 4 50%-ig körülbelül 30 perc alatt tölthető fel, ugyanúgy, mint a Fold 3 esetében. A vezeték nélküli töltés is ugyanaz a két telefon között, 10 W-on érkezik.

Itt vannak mindkét telefon hardverspecifikációi.

Műszaki adatok Galaxy Z Fold 4 Galaxy Z Fold 3
Processzor Snapdragon 8 Plus Gen 1 Snapdragon 888
memória 12 GB LPDDR5 RAM 12 GB LPDDR5 RAM
Tárolás 256 GB, 512 GB, 1 TB UFS3.1 256 GB, 512 GB UFS3.1
Kijelző (borító) 6,2 hüvelykes dinamikus AMOLED
LTPO (1-120 Hz)
2316 x 904
Gorilla Glass Victus
6,2 hüvelykes dinamikus AMOLED
LTPO (10-120 Hz)
2268 x 823
Gorilla Glass Victus
Kijelző
(Fő)
7,6 hüvelykes dinamikus AMOLED
LTPO (1-120 Hz)
2176 x 1812
S Pen támogatás
Gorilla Glass Victus
7,6 hüvelykes dinamikus AMOLED
LTPO (10-120 Hz)
2208 x 1768
S Pen támogatás
Gorilla Glass Victus
Hátsó kamerák 50 MP széles, F/1.8
12 MP Ultra-széles, F/2.2
10 MP 3x zoom, F/2.4
12 MP széles, F/1.8
12 MP Ultra-széles, F/2.2
12MP 2X zoom, F/2.4
Elülső kamerák 10MP lyukasztó, F/2.2
4 MP kijelző alatt
10MP lyukasztó, F/2.2
4 MP kijelző alatt
Akkumulátor és töltés 4400 mAh
25W vezetékes
10W vezeték nélküli
4400 mAh
25W vezetékes
10W vezeték nélküli
Szoftver Android 12L, One UI 4.1.1
Négy év operációs rendszer frissítés
Android 12 One UI 4,1-el (Android 11-el elindítva)
Négy év operációs rendszer frissítés.

A válasz attól függ, hogy valójában mit akarsz. Mindkét telefon remek tok egy új összecsukható számára. Íme, amit ajánlunk.

Olvasni:  A legjobb 7 Powerbeats Pro tok

Meg kell szereznie a Fold 4-et, ha

  • A legújabbat és a legjobbat szeretné a teljesítmény tekintetében
  • A fényképezőgép minősége fontos Önnek.
  • A Fold 3 fedőlapja túl keskeny az Ön számára.

Másrészt a Fold 3 is remek eset, ha

  • Szeretnél egy kis pénzt megtakarítani, de nagyjából ugyanazt az összecsukható élményt szeretnéd elérni. A Fold 4 megjelenésével a Fold 3 árai csökkentek, a használt telefonok pedig még lejjebb kerültek.
  • Nem éppen csúcsminőségű processzort vagy memória specifikációkat szeretne.
  • Rendben van, várja, hogy a Samsung megküldje az Android 12L frissítését. Továbbra is kap havi biztonsági frissítéseket a Fold 3-on.

A Fold 4 összességében nagyszerű telefon, de a kamera és a processzorfrissítés önmagában nem tesz akkora különbséget. Igen, jó, hogy van egy kicsit gyorsabb telefonunk jobb kamerákkal, de 1799 dollárért (ha az S-Pen-t akarod még többet is) ez nem tesz túl nagy tokot a már amúgy is nagyszerű Fold 3 előtt, amely most 300 dollárt ad el. olcsóbb 1499 dollár.

Ha a pénz nem számít számodra, mindenképpen javasoljuk a frissítést. Van azonban rá esély, hogy most olcsóbban élje át ugyanazt az összehajtható telefon életstílust anélkül, hogy sokat áldozna.

Olvassa el is; Galaxy Z Fold 3 vs Fold 2: Főbb különbségek

Új publikációk:

Ajánlott