Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Nagyjából minden más évhez hasonlóan, a Samsung 2022. február 17-én, a Galaxy kicsomagolt eseményen mutatta be zászlóshajó készülékeit. A Samsung három új okostelefont adott ki, nevezetesen az S22-t, az S22+-t és az S22 Ultra-t, sok embert sodorva dilemma elé a kiválasztás során. minden igényüknek megfelelő készüléket.

Ebben a cikkben összehasonlítjuk a Samsung által piacra dobott mindhárom készüléket, és segítünk megalapozott döntést hozni arról, hogy melyik készüléket érdemes megvásárolni.

Az okostelefon már nem egy technológia; ez egy státuszszimbólum. Ha zászlóshajó-eszköz vásárlását tervezi, a tervezés kritikus paraméter.

Ami a dizájnt illeti, a Samsung számos változtatást hajtott végre zászlóshajójain. Az új Corning Gorilla üveg Victus plus és egy páncélozott alumínium ház segítségével a Samsung ezúttal erősebbé tette zászlóshajóját. Nem csak ez, a Galaxy S22 és S22+ mindkét oldalán üveg található, így a telefonok prémium megjelenést kölcsönöznek.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

A színeket tekintve a Samsung S22 és S22+ négy változatban érhető el, nevezetesen fantomfehérben, zöldben, rózsaszín aranyban és fantomfeketében. Ezenkívül a Samsung négy exkluzív színt kínál: grafit, krém, égszínkék és lila.

A Samsung S22 ultra viszont minden alapszínt kínál, de a rózsaszín aranyat egy gazdagabb bordó variánssal helyettesíti. Ami az exkluzív színeket illeti, az S22 Ultra három színt kínál: grafitot, pirosat és égszínkéket.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Az S22 Ultra másik dizájnváltozása a kamera dudorában van. Ez idáig a legtöbb több kameramodullal rendelkező eszköz kameraütközéssel járt. Az S22 Ultra esetében eltávolították a kamera dudorát, a kamerák külön-külön kerülnek ki az üvegtestből, így jellegzetes megjelenést kölcsönöznek neki.

Ez a konstrukciós változtatás a kamerát hajlamossá teheti a törésre, mivel nincs kamera ütés, amely megvédené őket.

Az exkluzív színek elérhetősége attól függ, hogy melyik országban tartózkodik, és ezek szállítása akár 4 hetet is igénybe vehet.

S toll

Az S22 Ultra beépített S tollal érkezik, ami a dizájn változtatásait illeti. Ez az első alkalom, hogy egy S sorozatú készülékbe beépítik az S tollat, és ez kiváló szolgáltatás minden kreatív felhasználó számára.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Bár a régebbi eszközök támogatták az S tollat, soha nem volt nyílásuk ehhez, ami megnehezítette a felhasználók számára, hogy hordozzák az okostelefonjukkal. A Samsung emellett akár 3 százalékkal csökkentette az S toll késleltetési idejét, így még kifizetődőbb az érintőceruza.

Egy kép többet ér ezer szónál, és a technológia fejlődésével az okostelefonunkkal kattintott képek nem kevesebbek, mint műalkotások.

A közösségi média fellendülésével ezek a számítógépes művészeti alkotások az emberek életébe nyíló ablakként kerülnek fel az internetre.

Ezért ha egy zászlóshajó okostelefont vásárol, elengedhetetlen, hogy olyan eszközzel rendelkezzen, amely nagyszerű kamerarendszerrel és fenomenális képfeldolgozó rendszerrel rendelkezik. Tehát további időveszteség nélkül hasonlítsuk össze a Samsung S22 sorozat fényképezőgép hardverét.

Mind a Samsung S22, mind az S22+ ugyanazzal a hármas kamerabeállítással rendelkezik a kamera hardverében. Az elsődleges kamerának egy 50 megapixeles, f/1,8-as rekesznyílású és 23 mm-es gyújtótávolságú elsődleges nagylátószögű kamerát használnak a készülékek.

Az elsődleges kamera 1/1,56 hüvelykes képérzékelővel rendelkezik, amely 1 mikrométeres pixelszélességgel rendelkezik. Bár az elsődleges kamera megapixeleinek száma javult az előző generációhoz képest, a megapixelszám növekedése csökkenti az egyes pixelek méretét. Ennek a csökkenésnek köszönhetően a képérzékelőn lévő fotohelyek (fényérzékeny pixelek) nem tudnak kiváló képeket készíteni gyenge fényviszonyok mellett.

Olvasni:  A Samsung önjavító programot mutat be a Galaxy S20, S21 és Tab S7+ készülékekhez az Egyesült Államokban

Ezért ezeknek a problémáknak a megoldására a Samsung tetra binninget használ, amely 4 képpontot egyesít egybe, és 2 mikronra növeli a pixelméretet, javítva a gyenge fényviszonyok melletti fotózást és csökkentve a képméretet.

Nem csak ez, az elsődleges kamera OIS-sel érkezik, és 58 százalékkal szélesebb korrekciós szöggel rendelkezik az előző generációkhoz képest. A kamera két pixeles autofókusszal is rendelkezik, amely segít a felhasználóknak másodpercek alatt fókuszált képet készíteni.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

A készülékek másodlagos kamerája egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamera, 120 fokos látómezővel, f/2.2 rekesznyílással. Ez a fényképezőgép 13 mm-es gyújtótávolsággal és 1/2,55 hüvelykes képérzékelővel rendelkezik, amely 1,4 mikronos pixelméretet biztosít.

A harmadik kamerához a készülékek 10 megapixeles teleobjektívet használnak, f/2,4-es rekesznyílással. Ez a harmadlagos kamera 3x optikai és 30x digitális zoomot biztosít a felhasználóknak. A teleobjektív kamera 1/3,94 hüvelykes képérzékelővel rendelkezik, és akkor is kiváló képeket tud készíteni, ha a rögzíteni kívánt pillanat távol van Öntől.

A készülékek előlapi kamerája 10 megapixeles, f/2.2-es rekesznyílású modult tartalmaz. 1/3,24 hüvelykes képérzékelővel a kamera 1,22 mikronos pixelméretet kínál. A kétpixeles autofókusznak köszönhetően ezeknek az eszközöknek az elülső kamerája remek képeket tud készíteni.

Semmi sem közelíti meg az Ultra-t, ha nagy teljesítményű kamerarendszerekről van szó. Az elsődleges kamera 108 megapixeles, 1/1,33 hüvelykes képérzékelővel rendelkezik, az elsődleges kamera pixelmérete 0,8 mikron. Ezen felül az elsődleges kamera f/1,8-as rekesznyílással és 85 fokos látómezővel rendelkezik.

Az S22-hez és az S22+-hoz képest az Ultra elsődleges kamerája egy régebbi fázisérzékelő autofókusz technológiával rendelkezik. Ennek ellenére a lézeres autofókusszal az Ultra néhány ezredmásodperc alatt képes a tárgyakra fókuszálni.

Az S22-höz és az S22+-hoz hasonlóan az Ultra is pixel binninget használ, de a 4 pixel kombinálása helyett az Ultra nem binninget használ, és 9 pixelt kombinál, javítva a gyenge fényviszonyok melletti fényképezést, így 2,4 mikronos effektív pixelméretet biztosít.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Az S22 Ultra ultraszéles kamerája hasonló specifikációkkal rendelkezik, mint az S22 és az S22+, de az Ultra esetében kétpixeles autofókuszt kínál. Az Ultra harmadik kamerája egy 10 megapixeles telefotó, f/4,9 rekesznyílással és 1/3,52 hüvelykes képérzékelővel.

Ez a teleobjektív kamera 10-szeres optikai zoomot és elképesztő, 100-szoros digitális zoomot kínál. A teleobjektív mellett az S22 Ultra egy másik teleobjektívvel is rendelkezik, amely 3x optikai zoomot kínál. Ennek a negyedosztályú 10 megapixeles fényképezőgépnek f/2,4 rekesznyílása van, és dupla pixeles autofókuszos.

Az S22 Ultra 40 megapixeles kamerával érkezik, f/2.2 rekesznyílással az előlapi kamerához. A fényképezőgép PDAF technológiával is rendelkezik, 1/2,28 hüvelykes képérzékelővel és tetra-binning technológiával.

A kamera egyéb jellemzői

A fent említett hardveres funkciókon túl a Samsung több olyan szoftverfunkciót is kiadott, amelyek még kifizetődőbbé teszik a Galaxy készülékek fényképezési élményét.

Olvasni:  Samsung Galaxy Z Fold 3 vs Galaxy Z Flip 3

Az alábbiakban felsoroljuk ezeket a funkciókat:

  • Szuper átlátszó üveg: A Galaxy készülékek összes hátsó kamerája speciális üveget használ, amelyet a tükröződés csökkentésére terveztek. Az alacsony fényvisszaverő kialakítás mellett a kamerák üvege nanobevonatot kapott, amely tovább csökkenti a visszaverődést. Ez a visszaverődés csökkenése segít a felhasználóknak jobb felvételeket készíteni gyenge fényviszonyok mellett.
  • Szuper HDR: A Samsung bemutatta a szuper HDR-t, amely 64-szer több színt rögzít. Ez javítja a képek minőségét, ha sok árnyék van a képen, vagy ha sok a megvilágítás a téma hátterében.
  • Automatikus keretezés: Ahogy a neve is sugallja, az automatikus keretezés a téma helye alapján állítja be a zoomot az eszközön. Így ha távol van a témától, az automatikus keretezés automatikusan nagyít, hogy a téma a keret közepén maradjon.
  • Adaptív pixel: Ha egy képre kattint, az adaptív pixel két képet készít a háttérben. Az egyik a nagy felbontású, 108 megapixeles kamerát (S22 ultra)/50 megapixeles (S22/S22+), a másik pedig a nona/terta binning technológiát alkalmazó alacsony felbontású képet, majd a két képet kombinálja. Ez a funkció segít remek részletek rögzítésében gyenge fényviszonyok mellett.
  • AI sztereó mélységtérkép: Ha portré módban sok képre kattint, akkor tudja, hogy a témán lévő olyan elemek, mint a haj, elmosódhatnak a háttérrel. Az AI sztereó mélységtérképével a Samsung megpróbálja megoldani ezt a problémát, és portré módban jobb képeket készíteni a felhasználóknak azáltal, hogy mesterséges intelligencia algoritmusok segítségével meghatározza a téma helyét.
  • Automatikus képkockasebesség: Ha gyenge megvilágítású környezetben készít videót, a nagy képkockasebesség miatt a videó halványnak tűnik. Az automatikus képkockasebességnek köszönhetően a Galaxy eszközök úgy állíthatják be az FPS-t a videón, hogy jól megvilágítsák.
  • Szakértői RAW: A szakértő RAW teljesítmény segítségével a felhasználók kiaknázhatják Galaxy eszközeik kameráinak valódi erejét, lehetővé téve számukra, hogy eszközükön keresztül RAW-felvételeket vigyenek át, szerkesszenek és menthessenek.

A szakértő RAW alkalmazás nincs előre telepítve az eszközökre, és a Galaxy áruházból kell telepíteni.

Ami a kijelzőket illeti, semmi sem közelíti meg a Samsungot. Legyen szó a pontos színvisszaadásról vagy a nagy kontrasztarányról, a Galaxy készülékek kijelzői soha nem okoztak csalódást a felhasználóknak.

A Samsung S22 ultra új LTPO kijelzőtechnológiájának alkalmazása mellett a Samsung egy új látásjavító technológiát is bevezetett, amely közvetlen napfényben is jobban láthatóvá teszi a kijelzőket.

A látásjavító mögött álló algoritmus elemzi a kijelzőn megjelenő összes tartalom hisztogramadatait, megvizsgálva az egyes pixelek értékét. Ezután tónusos leképezéssel állítja be a kijelzőt, így a sötét területeket világosabbá, gazdagabbá teszi a színeket és maximalizálja a színkontrasztot.

Samsung

Tehát most, hogy tudjuk, hogy az új kijelzőtechnológiák eljutnak a Samsung készülékekhez, nézzük meg, mit kínálnak ezeken az eszközökön lévő kijelzők.

Az S22 6,1 hüvelykes FHD és dinamikus AMOLED 2x kijelzővel érkezik. Felbontása (2340×1080), pixel/inch sűrűsége pedig 425. A kijelző maximális fényereje 1300 nit, így a kijelző közvetlen napfényben való használata nem okoz nagy gondot.

Nem csak ez, a kijelző HDR 10 plus tanúsítvánnyal rendelkezik, és 48 Hz és 120 Hz között változtatható frissítési gyakoriságot kínál. Ezenkívül a Samsung szerint a kijelző szabadalmaztatott technológiát használ, amely akár 10 Hz-re csökkenti az adatátviteli sebességet az alkalmazási rétegtől a kijelzőig, így a készülék energiatakarékos és élénk.

Olvasni:  A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 8 Plus Gen 1 és Snapdragon 7 Gen 1 modelleket

Mind az S22, mind az S22+ ugyanazt a kijelzőt használja; az egyetlen különbség a méret és a csúcsfényerő. Az S22+ 6,6 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet, és a méretnövekedés miatt az S22+ PPI-je 393. Ezen felül az S22+ csúcsfényereje 1750 nitre emelkedik, így a képernyő fényesebb a maximális fényerő mellett. az S22-re.

Az S22 Ultra 6,8 hüvelykes QHD-vel és dinamikus AMOLED 2x kijelzővel érkezik. A (3088 × 1440) felbontású és 500 pixel/hüvelyk sűrűségű S22 Ultra kijelzője az egyik legjobb a piacon.

A nagy felbontás mellett az S22 Ultra LTPO-kijelzővel is rendelkezik, amely 1-120 Hz-es frissítési gyakoriságot kínál. Így nem csak az S22 Ultra crisper kijelzője, hanem energiahatékonyabb is az S22-höz és az S22+-hoz képest. A csúcsfényerő viszont megegyezik az S22+-éval.

A Samsung által idén piacra dobott Galaxy sorozat remek kijelzővel érkezik, de vajon elég erős-e a készülék számítási hardvere ahhoz, hogy 60 FPS-sel rendereljen játékokat, vagy akadozás nélkül rögzítsen 8K-s videót?

Nézzük meg azt a számítási hardvert, amely ezeket az eszközöket működteti, hogy megválaszolja ezt a kérdést.

Először is, a Galaxy termékcsalád összes eszközét ugyanaz a hardver hajtja. Így ha az S22, S22+ vagy S22 Ultra modellt vásárolja meg, nem fog kompromisszumot kötni a teljesítmény terén. Ennek ellenére a kapott processzor a vásárlás régióján alapul.

Samsung S22 vs S22+ vs S22 Ultra: Melyiket érdemes megvenni?

Az Észak-Amerikában, Indiában, Dél-Afrikában, az Egyesült Arab Emírségekben és Dél-Koreában értékesített eszközöket a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1, míg az Egyesült Királyságban és Európában a Samsung Exynos 2200-as tápellátását biztosítják.

Mivel az eszközöket különböző SOC-k táplálják, nézzük meg az általuk kínált feldolgozási teljesítményt

Leírás Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Samsung Exynos 2200
CPU Cortex-X2 (3 GHz) -1x
Cortex-A710 (2,5 GHz) -3x
Cortex-A510 (1,8 GHz) -4x
Cortex-X2 (2,8 GHz) -1x
Cortex-A710 (2,5 GHz) -3x
Cortex-A510 (1,8 GHz) -4x
GPU Adreno 730 Xclipse 920
AI Hatszög Kétmagos NPU + DSP
Litográfia 4 nanométer 4 nanométer

A fenti táblázatot tekintve egyértelmű, hogy a Snapdragon 8 Gen 1 X2 magja magasabb órajellel rendelkezik, ami jobb egyes teljesítményt nyújthat az Exynos 2200-hoz képest.

A 8 Gen 1-et az Adreno 780 processzor hajtja a GPU oldalán. A Qualcomm szerint a processzor 50-szer gyorsabban képes renderelni a grafikát a régebbi generációkhoz képest.

Az Exynos 2200-at viszont az Xclipse 920 hajtja, amely az AMD-k RDNA-2 architektúráján alapul.

A Snapdragon 8 Gen 1 által hajtott S22 ultra 3D-s GPU-értéke 9841 pont, míg az Exynos 2200 7548 pontot ér.

Az energiahatékonyság szempontjából mindkét SoC-ot a Samsung 4 nanométeres eljárásával gyártják, tehát hasonló tranzisztorszámmal és hőteljesítményükkel kell rendelkezniük. Ennek ellenére az S22 Ultra teljesítménye egy kicsit jobb lehet az S22-hez és az S22+-hoz képest, mivel az Ultra egy új gőzkamrás hűtési technológiát használ, amely jobban hűti a chipeket, és jobb teljesítményt nyújt.

Olvasni:  Mi az a termikus fojtás? Befolyásolja a PC teljesítményét?

Egy másik létfontosságú szempont, amelyet okostelefon vásárlásakor figyelembe kell venni, az általa kínált tárhely és RAM. Több RAM az eszközön jobb élményt kínál többfeladatos munkavégzés és játék közben.

Másrészt a tárolás is kritikus fontosságú, mivel a Galaxy készülékek nem kínálnak bővíthető tárhelyet, az S sorozat nagyfelbontású kamerái pedig hónapok alatt átrágják a tárhelyet.

Ami a tárhelyet illeti, az S22 és S22+ két változatban érkezik, 128 GB/256 GB 8 GB RAM-mal. Ezzel szemben az S22 Ultra többféle ízben kapható. Ugyanennek a listája az alábbiakban található:

Tárolás RAM
128 GB 8 GB
256 GB 12 GB
512 GB 12 GB
1 TB 12 GB

Az akkumulátor specifikációit tekintve az S22 3700 mAh-s akkumulátorral működik, és támogatja a 25 wattos gyorstöltést. A Samsung szerint az S22 akár 54 órás hanglejátszási időt is kínál.

Az S22+ viszont 4500 mAh-s akkumulátorral érkezik, és támogatja a 45 wattos gyorstöltést, míg az S22 Ultra 5000 mAh-s akkumulátorral érkezik, amely 45 wattos gyorstöltést is támogat. A 69, illetve 81 órás hanglejátszási időt kínáló S22 Ultra egy egész napos intenzív használatot biztosít gond nélkül.

A Samsung semmilyen töltőt nem szállít a készülékeihez, ezért a telefon gyorsabb feltöltéséhez 45 wattos gyorstöltőt kell vásárolnia.

Ami a gyorstöltést illeti, a Samsung azt is állítja, hogy a 45 wattos gyorstöltés 20 perc alatt 50 százalékra képes feltölteni a készülékeket. Tehát ha állandóan rohansz, jó ötlet lehet a 45 wattos töltés.

Ezen kívül mindhárom eszköz támogatja a vezeték nélküli energiamegosztást és a 15 wattos gyors vezeték nélküli töltést.

Az összes Galaxy S22 készülék a Samsung One UI 4.1-et fogja tartalmazni, amely a Samsung egyedi, Android 12-re épülő operációs rendszere. Az eszközök felhasználói felületének élménye kifizetődő lesz, mivel a Samsung az elmúlt néhány évben sokat javított az egy felhasználói felületen.

Ezen felül a Samsung akár 4 generációra is kínál szoftverfrissítéseket, ami egy évvel több a Google-hoz képest.

Ami a többi funkciót illeti, az S22 sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a közösségi média platformokon, például a Snapchaten, az Instagramon és a Tiktokon keresztül hozzáférjenek a kamera funkcióihoz az alapértelmezett kameraalkalmazásban, jobb fotózási élményt kínálva a felhasználóknak ezekben az alkalmazásokban.

Az S22 sorozatú Google duó is másként érzi magát, mivel a felhasználók együtt tekinthetnek meg tartalmakat az alkalmazásban, és oszthatnak meg tartalmakat ugyanazon a táblán, ami kiváló funkció, ha videohíváson szeretne ötletelni.

A Samsung rengeteg funkciót kínál az új S22 termékcsaládjában, de mindeznek ára van. Például az S22 Ultra elképesztő 1200 dolláros áron indul. Az S22+ viszont 1000 dollártól kezdődik, az S22 pedig 800 dollártól kapható.

Ezen eszközök árai Indiában az alábbiak:

Modell Változat Ár
S22 128 GB | 8 GB 72 999 ₹
S22 256 GB | 8 GB 84 999 ₹
S22+ 128 GB | 8 GB 84 999 ₹
S22+ 256 GB | 8 GB 88 999 ₹
S22 Ultra 256 GB | 12 GB 1 09 999 INR
S22 Ultra 512 GB | 12 GB 1 18 999 INR

Ha Ön az idők kezdete óta Samsung notesz-rajongó, és szereti az S tollal nyújtott kreativitást, az Ultra beszerzése a legjobb megoldás az Ön számára. Másrészt, ha prémium Android-eszközt keres, és olyan akkumulátort szeretne, amely akár egy napig is kibírja, az S22+ a megfelelő választás az Ön számára.

Az S22 nagyszerű választás lesz, ha nagy teljesítményű készüléket keres, de nem igényli az általa kínált akkumulátort.

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a dolgát, összeállítottunk egy listát a Galaxy S22 sorozat összes specifikációjáról, és ezeken keresztül kiválaszthatja az Önnek megfelelő eszközt.

Leírás Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22+ Samsung Galaxy S22 ultra
Kijelző 6,1 hüvelykes FHD+ dinamikus AMOLED 2x
Frissítési ráta : 48-120 Hz
Csúcsfényerő: 1300 nit
6,6 hüvelykes FHD+ dinamikus AMOLED 2x
Frissítési ráta : 48-120 Hz
Csúcsfényerő: 1750 nit
6,8 hüvelykes QHD+ dinamikus AMOLED 2x
Frissítési ráta : 1-120 Hz
Csúcsfényerő: 1750 nit
Tárhely/memória 128 256 GB/8 GB 128 256 GB/8 GB 128 256 GB, 512 GB, 1 TB/8 G, 12 GB
Lapkakészlet Snapdragon 8 Gen 1/Exynos 2200 Snapdragon 8 Gen 1/Exynos 2200 Snapdragon 8 Gen 1/Exynos 2200
Akkumulátor 3700 mAh, 25 W gyorstöltés, 15 W vezeték nélküli töltés 4500 mAh, 45 W-os gyorstöltés, 15 W-os vezeték nélküli töltés 5000 mAh, 45 W-os gyorstöltés, 15 W-os vezeték nélküli töltés
Hátsó kamera 50 MP f/1.8 elsődleges, Dual Pixel AF, OIS; 12 MP f/2.2 ultra-széles felbontás (120° FoV); 10 MP f/2.4 3x optikai zoom érzékelő; 30x digitális zoom 50 MP f/1.8 elsődleges, Dual Pixel AF, OIS; 12 MP f/2.2 ultra-széles felbontás (120° FoV); 10 MP f/2.4 3x optikai zoom érzékelő; 30x digitális zoom 108MP f/1.8 elsődleges, OIS és PDAF; 12 MP f/2.2 ultra-széles felbontás (120° FoV); 10 MP f/2.4 3x optikai zoom érzékelő OIS-sel; 10 MP f/4.9 10x optikai zoom OIS funkcióval; 100x digitális zoom
Első kamera 10 MP f2.2 10 MP f2.2 40 MP f/2.2
Videó felvétel 8K @24FPS/4K @60FPS/1080P @60FPS és 720p @30FPS 8K @24FPS/4K @60FPS/1080P @60FPS és 720p @30FPS 8K @24FPS/4K @60FPS/1080P @60FPS és 720p @30FPS
Kapcsolódás 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, NFC 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC
Ár 800 dollár 1000 dollár 1200 dollár

Új publikációk:

Ajánlott