SEO automatizálás: 4 kulcsfontosságú eszköz, amelyet nem szabad kihagyni

Ez a négy SEO automatizálási eszköz segít automatizálni a SEO kampány legalapvetőbb feladatait. Ezzel szemben jobb SERP helyezést érhet el weboldala számára.

Emlékszel, amikor hosszú sorokban kellett várnod, hogy vonatjegyet kapj? Mennyiben tűnik másnak a maihoz képest, amikor néhány gombnyomással online is lehet jegyet szerezni?

Az automatizálás számos problémát megoldott a különböző iparágakban. Ma a mesterséges intelligencia az adatelemzéstől a tartalomalkotásig bármire képes. Tehát miért ne lehetne keresőoptimalizálásra (SEO) használni? Ez a cikk az automatizált SEO-figyelést tárgyalja, valamint azt, hogy hogyan integrálhatja a SEO automatizálási eszközöket marketingstratégiájába.

SEO automatizálás

Forrás

Mi az a SEO automatizálás?

Az automatizálás az a folyamat, amikor szoftvert használnak ismétlődő feladatok végrehajtására. A SEO automatizálása magában foglalja az ismétlődő feladatok optimalizálását, amelyeket általában egy személy vagy egy csapat végez. A SEO eszközök ezeket a feladatokat a hozzárendelt módon hajtják végre, lehetővé téve, hogy figyelmét egy másik feladatra irányítsa. A SEO automatizálási eszközökkel pénzt és időt takaríthat meg – mindkettő értékes egy marketingszakember számára. Egyszerűen fogalmazva, az automatizálás növeli a termelékenységet.

A SEO rangsorolása számos kisebb szemponttól függ, és ezeket a szempontokat mind figyelemmel kell kísérnie, hogy biztosítsa webhelye helyezéseinek növekedését. A sok apró és ismétlődő feladat miatt azonban nehéz fenntartani a termelékenységet. Tehát melyek azok a dolgok, amelyeket automatizálhat?

Mit lehet automatizálni a SEO-ban?

Az automatizált SEO szoftver a következő folyamatok némelyikének automatizálására használható.

Olvasni:  A 7 legjobb Magento tárhelyszolgáltató, amelyet most érdemes megfontolni

Valószínűleg keményen dolgozott, miután elolvasta cikkünket arról, hogyan szerezhet vissza linkeket, hogy ugyanezt integrálja vállalkozásába. De nem minden backlink egyenlő; minél hitelesebb a weboldal, annál értékesebb a backlink. A visszamutató hivatkozások elemzése lehetővé teszi, hogy megnézze, mely webhelyek biztosítanak visszamutató hivatkozásokat. Így eltávolíthatja a spam jellegű webhelyeket, ami büntetést von maga után.

Forrás

Az automatizált rangkövetők segítségével nyomon követheti webhelye rangsorolását a SERP-ben. Ez biztosítja, hogy ne kelljen manuálisan keresnie vállalkozását. Az automatizált rangkövető szoftver segíthet abban is, hogy meghatározza, melyik stratégia működik, és ennek megfelelően módosíthatja a taktikáját.

Webhelyének számos szempontja, például a betöltési sebesség, megváltoztatja az Ön SERP-rangsorát. Az automatizált SEO szoftver ezen szempontok nyomon követésére biztosítja, hogy tudja, mikor hiányzik webhelye. Ezután megtanulhatja, hogyan optimalizálhatja webhelyét, és hogyan növelheti rangsorát.

A SEO automatizálási eszközök a versenyfigyelés automatizálásában is segíthetnek. Nyomon követheti a versenytársak SEO-jában, rangsorában és forgalmában bekövetkezett változásokat. Ezután az információkat felhasználhatja egy alapos versenytárs-elemzés elvégzésére.

Forrás

Miközben felsoroltunk négy automatizálandó dolgot, ne feledje, hogy sok más kisebb és nagyobb feladatot is automatizálhat, mint például az oldalon belüli SEO, metacímek, metaleírások, címsorok, visszamutató hivatkozások, említések és még sok más létrehozása. Ezért, függetlenül attól, hogy melyik folyamatot választja az automatizáláshoz, a legjobban automatizált SEO szoftvernek kell lennie a zsebében.

4 SEO automatizálási eszköz a jobb helyezésért

1. SEMrush

A SEMrush az első SEO eszköz, amely bárkinek eszébe jut, és ennek jó oka van: ezzel az eszközzel automatizálhatja SEO kampányának számos aspektusát. A legtöbben tudják, hogy ez az eszköz lehetővé teszi a kulcsszavak keresését, de van még sok más is.

Olvasni:  Hogyan maximalizálja a kulcsszókutatást a SEO versenytársak elemzésével

Forrás

Íme néhány olyan elem, amelyet ez a SEO automatizálási platform lehetővé tesz:

  • Pozíciókövetés: A pozíció rangsoroló eszköz közvetlenül az Ön e-mailjére küld jelentéseket, így többé nem kell manuálisan ellenőriznie a rangsorolást. A részletes jelentések segíthetnek elemezni, hogyan változik SERP-rangsora.
  • Backlink monitoring: A Semrush márkafigyelő eszköze nyomon követi az összes márkaemlítést és a webhelyére mutató backlinket, és egy pillantást ad a döntések meghozatalához. Ezzel eltávolíthatja a nem kívánt vagy spam visszamutató hivatkozásokat.
  • SEO jelentések: A Semrush segítségével automatikusan létrehozhatja havi SEO jelentéseit. A jelentések teljes webhely-auditot tartalmaznak az organikus forgalom részleteivel, a visszamutató linkekkel, a webhely problémáival stb. Az információk ezután felhasználhatók a műszaki SEO auditálására.

2. Google Search Console

A Google a leggyakrabban használt keresőmotor egy mérföldnyire, miért ne használja a Google eszközét SEO automatizálására? Ez az automatizált SEO szoftver teljes részletet biztosít az Ön webhelyéről. A Google Console segítségével megértheti webhelye keresési forgalmát, optimalizálhatja tartalmát, és megértheti, hogyan tekint a Google webhelyére.

Forrás

Ennek az eszköznek két fő funkciója van:

  • Ez a SEO eszköz megmutatja, hogy weboldalai hogyan rangsorolnak a különböző kulcsszavakra, és információt ad arról, hogy mely kulcsszavak hoznak nagyobb organikus forgalmat.
  • A SEO eszköz figyelmeztetéseket tartalmaz, amelyek tájékoztatják Önt, ha hibás hivatkozások, ellentmondásos információk, hiányzó elemek stb.

Ezekkel a jelentésekkel optimalizálhatja weboldalát.

3. Ahrefs

Az Ahrefs ismét egy népszerű SEO eszköz, amelyet sokan használtak. Ennek az eszköznek azonban a kulcsszavas keresésen kívül számos más funkciója is van.

Forrás

Íme néhány egyéb dolog, amit automatizálhat a SEO automatizálási platform használatával:

  • Ellenőrzések: Ha webhelye már egy ideje működik, valószínűleg sok száz oldala van. Az Ahrefs lehetővé teszi, hogy teljes webhely-ellenőrzést végezzen a hibás hivatkozások, hibás URL-ek, hiányzó címkék és egyebek keresésére.
  • Webhelyböngésző: Ez egy 3 az 1-ben eszköz, amely organikus forgalomkeresésből, backlink-ellenőrzőből és fizetett forgalom-ellenőrzőből áll. Ezzel az eszközzel megkeresheti a webhely minden aspektusát, és meghatározhatja, hogy az oldal hogyan helyezkedjen el, és hogyan változik.
  • Rangkövető: Szeretné tudni, hogy webhelye kulcsszónként milyen rangsorolással rendelkezik? Az Ahrefs rangkövetője pontosan ezt teszi lehetővé. Betekintést nyújt a láthatóságba, az átlagos pozícióba, a forgalomba és a SERP pozíciókba.
Olvasni:  25 tipp egy lebilincselő webinárium lebonyolításához

4. Backlink Audit

A Backlink Audit egy népszerű eszköz, amely segíthet a visszamutató linkek ellenőrzésében. A SEO automatizálási platform olyan információkat szolgáltat, amelyek biztosítják, hogy webhelye mindig jó visszamutató hivatkozásokkal rendelkezzen. A SEO automatizálási platform segíthet teljes backlink profilok megjelenítésében és létrehozásában. Ezen a platformon megtekintheti webhelye linkjeinek és említésének teljes profilját.

Forrás

Ez felhasználható a hibás hivatkozások összekapcsolására, hitelesebb hivatkozások megszerzésére, vagy a nem megbízható linkek eltávolítására, amelyek spameket tartalmaznak. A backlink audit eszközöket különféle platformok (például a SEMRush és az Ahrefs) biztosítják. Ennek ellenére előfizethet egyéni backlink auditorra is, ha nincs szüksége ilyen átfogó csomagra.

Következtetésképpen

A SEO automatizálási platformok lehetővé teszik vállalkozása termelékenységének növelését. Igényei szerint tetszőleges számú feladatot automatizálhat. A SEO-eszközök széles választéka miatt fontos a megfelelő eszköz kiválasztása. Javasoljuk, hogy válasszon olyan eszközt, amely jól illeszkedik vállalkozása projektmunkafolyamatához.

Ha szívesen olvasta ezt a cikket az automatizált keresőoptimalizálás megfigyeléséről, érdemes azt is megértenie, hogyan integrálható az automatizálás az e-mail marketingbe. Keresse fel a Pepper Content oldalt, ha többet szeretne megtudni az e-mail marketing automatizálásáról.

GYIK

1. Hogyan dönthetem el, hogy melyik feladatot automatizáljam?

Valójában nem minden SEO feladat automatizálható. Ezért először a leginkább ismétlődő és időigényes feladatok automatizálására kell törekednie. Automatizálhatja azokat a feladatokat is, amelyeknél a legnagyobb a hibalehetőség, vagy amelyeket nem lehet manuálisan végrehajtani.

2. Hány SEO eszközre van szüksége?

A SEO-eszközök számát illetően nincs „édes pont”. Minden vállalkozásnak más-más SEO marketing terve van, és ennek eredményeként eltérő marketingstratégiák. Céljaitól függően tetszőleges számú eszközt választhat. Javasoljuk azonban, hogy egyszerre csak egy eszközt integráljon, hogy csapata felzárkózzon, mielőtt valami új képzésre lenne szükség.

Olvasni:  15 legjobban teljesítő e-kereskedelmi e-mail sablon

3. Mi a SEO automatizálás alternatívája?

Bérelhet SEO ügynökségeket, ha vállalkozása nem áll készen az automatizált SEO felügyelet integrálására. Ezek az ügynökségek a keresőoptimalizálás minden aspektusát felügyelik, a webhelyek rangsorolásától, a megjelenítésektől, a forgalomtól, az organikus forgalomtól és az elköteleződéstől a backlinkekig, említésekig stb. Ezek a szolgáltatások azonban nem mindig olcsóbbak, mint a SEO automatizálási eszközök.

4. Adott nekem egy listát a SEO automatizálási eszközökről; hogy válasszak egyet?

Ezen eszközök mindegyikének vannak előnyei és hátrányai. Az eszköz kiválasztásához meg kell határoznia az automatizálás céljait. A weboldalfigyelés automatizálásához először el kell döntenie, hogy melyik szempont a legfontosabb: a backlinkeket, a kulcsszavakat vagy valami mást szeretnél figyelni? Csak a cél kiválasztásakor választhatja ki a legjobb eszközt.

Új publikációk:

Ajánlott