SEO bankoknak: 8 taktika a magasabb Google-rangsorokhoz

Az emberek gyakran kezdik pénzügyi útjukat egy online kereséssel, és az erős online jelenléttel rendelkező bankok könnyen vonzanak új ügyfeleket.

A bankok keresőoptimalizálása segít a pénzügyi szervezeteknek, hogy versenyképesek maradjanak a digitális környezetben. A keresési eredményekben elért előkelő helyezés hitelességet és megbízhatóságot sugall a fogyasztók számára, ami viszont javítja a bank márkáját és jóindulatát.

Vannak bizonyos hatékony SEO tippek a bankok számára, amelyek alkalmazása javítja az organikus keresőmotorok jelenlétét.

Ebben a cikkben megvitatom a bankszektor legjobb SEO-taktikáját a magas helyezés elérése érdekében.

Mi a SEO bankok számára?

A bankok keresőoptimalizálása a bankok online jelenlétének optimalizálásának gyakorlatára utal, hogy javítsa láthatóságát a keresőmotorok eredményei között, amikor a felhasználók releváns pénzügyi szolgáltatásokat, termékeket vagy információkat keresnek.

A Baking SEO egy sor stratégiát és technikát foglal magában, amelyek célja a bankok webhelyének keresőbarátabbá és felhasználóbarátabbá tétele, ami végső soron megnövekedett organikus forgalomhoz és jobb online teljesítményhez vezet.

Szükségük van a bankoknak SEO szolgáltatásokra?

Igen, a bankoknak szükségük van keresőoptimalizálási szolgáltatásokra, mint minden más, a digitális korszakban működő vállalkozásnak vagy szervezetnek.

Keresés a következőre: “bank a közelemben” van több mint 60%-kal nőtt az elmúlt néhány évben. Ez azt jelzi, hogy az emberek az interneten keresnek bankokat, mielőtt fizikailag meglátogatnák a helyet. Ezért a bankok helyi keresőoptimalizálása kulcsfontosságú.

Sőt, a SEO által megszerzett leadeknek van a 15%-os konverziós arányvagyis a banki SEO-n keresztül generált SEO leadek kiváló minőségűek, kiváló konverziós valószínűséggel.

Íme néhány fő ok, amiért a bankoknak fontolóra kell venniük a SEO-szolgáltatásokba való befektetést:

Megnövelt online láthatóság

A SEO szolgáltatások segítségével a bankok javíthatják a keresőmotorok helyezéseit, ezáltal láthatóbbá téve webhelyüket a potenciális ügyfelek számára. A nagyobb láthatóság nagyobb organikus forgalmat jelent, ami az ügyfelek fokozott elköteleződését és konverzióit eredményezheti.

Helyi jelenlét

A fizikai fiókkal rendelkező bankok számára elengedhetetlen a helyi keresőoptimalizálás. A helyi SEO-cégek és a SEO szakértőkből álló házon belüli csapatok segíthetnek a bankoknak optimalizálni webhelyüket a helyi keresésekhez, így biztosítva, hogy az ügyfelek könnyen megtalálják a területükön található fiókokat és szolgáltatásokat.

Olvasni:  Grafikai tervezés & SEO: Hogyan működnek együtt

Versenyelőny

A bankszektor rendkívül versenyképes, számos bank verseng ugyanazon ügyfelekért. A hatékony keresőoptimalizálási stratégiák segítenek a banknak kitűnni azáltal, hogy kiemelik egyedi értékajánlatait és ajánlatait.

Célzott forgalom

A SEO szolgáltatások segítségével a bankok célzott forgalmat vonzanak. A szolgáltatásaikhoz kapcsolódó konkrét kulcsszavakra és kifejezésekre optimalizálva a bankok olyan felhasználókat vonzanak magukhoz, akik aktívan keresik az általuk kínált pénzügyi megoldásokat.

Tartalom marketing

A SEO szolgáltatások gyakran magukban foglalják a tartalomkészítést és -optimalizálást. Ez lehetővé teszi a bankok számára, hogy értékes és informatív tartalmat nyújtsanak ügyfeleiknek, így a pénzügyi információk és tanácsok megbízható forrásaiként pozícionálják magukat.

A felhasználói élmény javítása

A SEO ügynökségek és a házon belüli SEO csapatok azon dolgoznak, hogy javítsák a webhelyek technikai és felhasználói élményét. A felhasználóbarát webhely gyors betöltési időkkel és könnyű navigációval nagyobb elköteleződést és jobb keresési helyezést eredményezhet.

Hosszú távú előnyök

Ellentétben néhány rövid távú eredményt biztosító hirdetési formával, a SEO egy hosszú távú stratégia. Valójában szerint a különböző szakértők által minta Databoxlegalább 3-6 hónapra van szükség ahhoz, hogy mérhető eredményeket lássunk.

Ha azonban egy bank webhelye jó helyezést ér el a releváns kulcsszavak tekintetében, továbbra is magához vonzza az organikus forgalmat folyamatos magas költségek nélkül.

Reputation Management

A SEO szolgáltatások biztosítják a bankok számára a hatékony hatékony működéshez szükséges eszközöket és stratégiákat kezelni online hírnevüket a tartalom stratégiai kiemelésével (vállalati blogok, vendégbejegyzések, médiakiadványok és közösségi médiatartalmak, amelyek kiemelik vállalkozása eredményeit), miközben minimalizálja a negatív információk (negatív vélemények vagy bejegyzések) hatását a keresési eredményekben.

A meglévő pozitív tartalmak optimalizálásával, új lebilincselő és informatív anyagok létrehozásával, valamint ezen eszközök stratégiai elhelyezésével a bankok ellenőrizhetik a márkájukat körülvevő narratívát.

Ez biztosítja, hogy a potenciális ügyfelek pontosabb és pozitívabb képet kapjanak a bank kínálatáról, értékeiről és ügyfél-elégedettségéről, amikor online keresnek.

Alkalmazkodás a digitális trendekhez

Mivel egyre többen támaszkodnak okostelefonjaikra és hangvezérelt asszisztenseire a válaszok megtalálása és a szolgáltatások elérése érdekében, a bankoknak proaktívan módosítaniuk kell digitális stratégiáikat, hogy továbbra is relevánsak és elérhetőek maradjanak célközönségük számára.

Kép forrása: Oberlo

A SEO-szolgáltatások kihasználása lehetővé teszi a bankok számára, hogy webhelyeiket és tartalmaikat a mobil- és hangorientált élményekhez igazítsák, biztosítva, hogy versenyképesek maradjanak, és a fogyasztók széles köre számára elérhetőek maradjanak.

A befektetés megtérülése (ROI)

A bank céljaihoz igazodó, átfogó és stratégiai SEO-megközelítés megvalósítása segít növelni a magas ROI elérésének esélyét a célzott organikus forgalom vonzásával, a leadek konvertálásával, valamint az online láthatóság és hírnév javításával.

Kép forrása: Első oldal Sage

SEO tippek bankoknak

Íme a legjobb SEO tippek a bankszektor számára:

Végezze el az oldalon belüli kulcsszóoptimalizálást

Kezdje átfogó kulcsszókutatással, hogy azonosítsa azokat a kulcsszavakat, amelyeket a potenciális ügyfelek használhatnak, amikor banki szolgáltatásokat keresnek.

Olvasni:  Befolyásolja-e a névszervereinek megváltoztatása a rangsorolását vagy a SEO teljesítményét?

Vegye figyelembe mind az elsődleges kulcsszavakat (általános kifejezések), mind a hosszú farkú kulcsszavakat (specifikusabb, részletesebb kifejezések). És összpontosítson azokra a kulcsszavakra, amelyek jó egyensúlyban vannak a keresési mennyiség és a verseny között.

A kulcsszólista elkészítése után rendeljen konkrét célkulcsszavakat webhelye releváns oldalaihoz. Minden oldalnak egy elsődleges kulcsszóra kell összpontosítania, és potenciálisan tartalmaznia kell kapcsolódó másodlagos kulcsszavakat.

Most építse be az elsődleges kulcsszót az oldal címcímkéjébe és URL-jébe. A title címke fontos oldalelem, amelyet a keresőmotorok megjelenítenek a keresési eredmények között. Győződjön meg arról, hogy a cím leíró, tömör és vonzó.

Hasonlóképpen, egy világos és tömör URL, amely tükrözi az oldal témáját, segíthet a keresőmotoroknak a tartalom megértésében.

Ezenkívül írjon egy lenyűgöző metaleírást, amely az elején tartalmazza az elsődleges kulcsszót.

Helyezze be az elsődleges és másodlagos kulcsszavakat a fejléccímkékbe, hogy növelje az oldal relevanciáját ezekhez a kulcsszavakhoz.

Végül a célkulcsszavakat természetesen építse be az oldal tartalmába. Fókuszáljon az értékes és informatív tartalom biztosítására, amely megfelel a felhasználók igényeinek, miközben a kulcsszavakat olvasóbarát módon integrálja.

Releváns infografikák és vizuális tartalmak létrehozása

A releváns infografikák és vizuális tartalmak létrehozása egy bank számára fokozhatja online jelenlétét, leköti az ügyfeleket, és könnyen emészthető formában közölheti az összetett pénzügyi információkat.

Kép forrása: IDFC First Bank

Határozza meg azokat a témákat vagy fogalmakat, amelyeket az infografikákon keresztül szeretne közvetíteni. Ezek magukban foglalhatják a banki szolgáltatások magyarázatát, a pénzügyi tippeket, a befektetési stratégiákat, a jelzáloghitel-folyamatokat stb.

Vázolja fel az infografika szerkezetét és folyamatát. Döntse el a felvenni kívánt fő szakaszokat, adatpontokat és vizuális elemeket.

Ne felejtse el feltüntetni bankja logóját és márkaelemeit, hogy megerősítse identitását, ez segít a hitelesség és az ismertség megteremtésében.

Ha elkészült az infografika, reklámozza azt bankja webhelyén, a közösségi média platformjain és a releváns online közösségekben.

Linképítés bankok számára magában foglalja a minőségi linkek megszerzésének stratégiai folyamatát hiteles és releváns webhelyekről. Ezek a visszamutató linkek nemcsak javítják a bankok keresőmotorjaiban elfoglalt helyét, hanem hozzájárulnak a bank hitelességéhez és hírnevéhez a pénzügyi szektorban.

Ajánljon fel vendégbejegyzéseket jó hírű pénzügyi és banki blogokhoz. Gondoskodjon arról, hogy vendégbejegyzései értékes betekintést és információkat nyújtsanak az olvasóknak.

A vendégblogokban szerepeltessen egy releváns és kontextuális linket a bank webhelyére.

Partneri kapcsolatokat kell kialakítania a pénzügyi szektor más vállalkozásaival, szervezeteivel vagy befolyásolóival is. Ezek az együttműködések vendégposztokhoz, közös webináriumokhoz vagy közösen létrehozott tartalomhoz vezethetnek, amely tartalmazhat visszamutató hivatkozásokat is.

Olvasni:  Szemantikus SEO 101: 7 oldaloptimalizálási tipp

Ezenkívül küldje el bankja webhelyét a pénzügyi ágazat megfelelő címtárainak és szövetségeinek. Ezek a mérvadó platformok értékes linkeket biztosíthatnak, és növelhetik bankja hitelességét.

Végül terjesszen sajtóközleményeket a bankjával kapcsolatos jelentős eseményekről, eredményekről vagy hírértékű frissítésekről. A jó minőségű sajtóközlemények felkelthetik a híroldalak figyelmét, és hiteles linkeket eredményezhetnek.

Írjon részletes útmutatót bankja blogjára

Hozzon létre mélyreható útmutatókat, amelyek részletes, pontos és használható információkat tartalmaznak, amelyek rezonálnak a célközönség számára. Vizuális elemeket, példákat és valós forgatókönyveket építsen be, hogy a tartalom vonzó és rokonítható legyen.

Például a Bank of America sok hasznos cikket közöl az olvasók számára a Better Money Habits blogján:

A blog rengeteg kategóriát tartalmaz, amelyek több száz pénzről és befektetésről szóló cikkeket tartalmaznak.

Ha átfogó pénzügyi útmutatókat tesz közzé bankja blogján, intézményét a pénzügyi oktatás és tanácsadás megbízható forrásaként pozicionálhatja, erősítve ezzel az ügyfelek bizalmát és lojalitását.

Íme néhány részletes útmutató, amelyre a bank blogjában olvashat:

  • A hitelpontszámok és jelentések megértése
  • Útmutató a lakásvásárláshoz
  • Személyes adósság kezelése
  • Különböző hiteltípusok megértése

Hozzon létre egy helyi keresőoptimalizálási stratégiát

A helyi keresőoptimalizálási stratégia létrehozása bankja számára elengedhetetlen ahhoz, hogy ügyfeleket vonzzon az adott földrajzi területen. A helyi keresőoptimalizálás segítségével a bankfiókok jól láthatóan megjelennek a helyi keresési eredmények között, amikor a felhasználók banki szolgáltatásokat keresnek a közelükben.

Kezdje bankja igénylésével és ellenőrzésével Google üzleti adatlap (ha még nem tetted meg). Győződjön meg arról, hogy minden adat – például név, cím, telefonszám, webhely URL-címe és nyitvatartási ideje – pontos és összhangban van a bank adataival.

Ha bankjának több fiókja van, hozzon létre külön Google-cégadatokat minden egyes helyhez. Ez növelheti a láthatóságot a helyi keresésekben, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyen megtalálják a legközelebbi fiókot.

Bár minden egyes üzlethez vagy helyhez létre kell hoznia egy adatlapot, továbbra is kezelheti ezeket az adatokat egy fiókban. Tekintse meg blogbejegyzésünket a hogyan adhat hozzá több Google Vállalkozási adatlapot azonos névvel hogy részletes útmutatást kapjon ennek módjáról.

Ösztönözze az elégedett ügyfeleket, hogy írjanak pozitív véleményeket a Google Vállalkozás adatlapjáról. De ne felejtsen el válaszolni a pozitív és negatív véleményekre is, szakszerűen és azonnal.

Győződjön meg arról, hogy a NAP-adatok konzisztensek az interneten

Biztosítva következetes NAP (név, cím, telefonszám) adatait az egész weben kulcsfontosságú a helyi keresőoptimalizálás és a megbízható online jelenlét fenntartása szempontjából.

Kezdje azzal, hogy auditálja az összes létező online listát, címtárat és platformot, ahol a bank NAP-adatai szerepelnek. Ez magában foglalja a Google Business auditYelp, Yellow Pages, iparág-specifikus címtárak, közösségi média profilok stb.

Olvasni:  Mik azok az implicit linkek & Van valami SEO értékük?

Válasszon szabványos formátumot bankja NAP-adataihoz, és kövesse azt következetesen.

Például:

Név: Saját bank

Cím: 123 Street, City, State ZIP

Telefonszám: (123) 456-7890

Győződjön meg arról, hogy a bank webhelyén található NAP-adatok pontosak, és megfelelnek a szabványos formátumnak. Ez magában foglalja a láblécet, a kapcsolatfelvételi oldalt és minden más releváns oldalt.

A legjobb megoldás az, ha létrehoz egy dokumentumot, amely tartalmazza a bank szabványos NAP-adatait, és megosztja azt az online listák és profilok frissítéséért felelős csapattagokkal.

Készítsen helyszíni eszközöket az ügyfelek számára

Ha bankja webhelyén helyszíni eszközöket épít fel ügyfelei számára, ez javíthatja tapasztalataikat, értékes forrásokat biztosíthat, és segítőkész és innovatív pénzintézetté teheti bankját.

Ezen túlmenően az eszközök a legjobb források arra, hogy természetes visszamutató linkeket vonzanak webhelyére, ami magasabb domain jogosultságot eredményez.

Íme néhány helyszíni eszközötlet bankja webhelyéhez:

  • Jelzálogkalkulátor amely lehetővé teszi a felhasználók számára a havi törlesztőrészletek becslését a kölcsön összege, kamata és futamideje alapján. Ez az eszköz felbecsülhetetlen értékű lehet az otthonfinanszírozási lehetőségeket kutató felhasználók számára.
  • Hiteljogosultság-ellenőrző amely pénzügyi adataik megadásával segít a felhasználóknak ellenőrizni, hogy jogosultak-e különböző típusú kölcsönökre, például személyi kölcsönökre, autókölcsönökre és lakáshitelekre.
  • Költségvetés tervező amely segíti a felhasználókat a havi költségkeret létrehozásában és kezelésében. Nyomon követheti a bevételeket, a kiadásokat és a megtakarítási célokat, hogy megvalósítható betekintést nyújtson.
  • Valutaváltó amely segít a felhasználóknak gyorsan átváltani a különböző pénznemek között.
  • Credit Score Becslő amely segít a felhasználóknak megbecsülni hitelképességüket olyan tényezők alapján, mint a fizetési előzmények, a hitelfelhasználás és a hiteltörténet hossza.

Amikor ezeket a helyszíni eszközöket építi, előnyben részesítse a felhasználóbarát felületeket, az egyértelmű utasításokat és a pontos számításokat.

Mobil-First Website Design

Valósítson meg reszponzív webdesignt, amely automatikusan beállítja az elrendezést és a tartalmat a felhasználó eszközének képernyőmérete alapján. Ez biztosítja az egységes élményt az összes eszközön.

Válasszon letisztult és letisztult elrendezéseket, amelyek előnyben részesítik az alapvető tartalmat, és intuitívvá teszik a navigációt. Egyszerűsítse a menüket és távolítsa el a felesleges elemeket.

Kérje meg webfejlesztőjét, hogy az érintést szem előtt tartva tervezze meg a gombokat, linkeket és interaktív elemeket. Győződjön meg arról, hogy ezek az elemek könnyen koppinthatók, és elegendő hely legyen az elemek között, hogy elkerülje a véletlen kattintásokat.

Végül használd A Google mobilbarát teszteszköze hogy felmérje webhelye mobilbarát jellegét, és azonosítsa a megoldást igénylő problémákat.

Következtetés

Ahogy a pénzügyi környezet fejlődik, és a fogyasztók egyre gyakrabban fordulnak az internethez banki igényeik kielégítése érdekében, a bankok számára e nyolc legfontosabb SEO-taktika alkalmazása jelentős előnyökkel járhat.

E taktikák bevetésével a bankok jó hírű, tekintélyes és ügyfélközpontú intézményként pozícionálhatják magukat, magasabb Google-rangsort biztosítva, és tartós kapcsolatokat ápolhatnak közönségükkel.

Új publikációk:

Ajánlott