SEO építőipari cégeknek: 8 tipp a forgalom növeléséhez

Mint minden más iparág, az építőipar is hatalmas online versennyel néz szembe. Az ingatlancégektől a házfelújító cégekig az építőiparban sok olyan szereplő van a piacon, akik készen állnak arra, hogy ellopják ügyfeleit.

Ennek eredményeként az építőipari vállalatoknak nyerő SEO stratégiát kell kidolgozniuk a webhely forgalmának növelése és a minőségi potenciális ügyfelek vonzása érdekében.

Ez a cikk felsorolja a 8 legjobb SEO tippet, amelyek segítségével építőipari vállalata több organikus forgalmat, leadeket és magasabb helyezést érhet el a keresőkben.

Hatékony a SEO az építőipari cégek számára?

Igen, a keresőoptimalizálás hatékony marketing taktika az építőipari cégek számára, mert segít több potenciális ügyfelet elérni, akik online keresnek építőipari szolgáltatásokat.

Ahogy vállalkozása magasabb helyezést ér el a versenyképes, nagy keresési mennyiséget elérő kulcsszavakért a Google-ban és más keresőmotorokban, valószínűleg meg fog ugrani az organikus leadek száma.

Ez az organikus leadek számának ugrása több üzleti megkeresést és végső soron több bevételt eredményez az építőipari vállalat számára.

A SEO előnyei az építőipari vállalatok számára

Íme a keresőoptimalizálás legfontosabb előnyei az építőipari cégek számára:

 • Javítja a márkaismertséget a célközönség körében.
 • Segít releváns és célzott forgalmat irányítani építkezési webhelyére.
 • Jobb felhasználói élményt kínál webhelye látogatóinak, mivel a SEO segít értékes tartalommal rendelkező, felhasználóbarát webhely létrehozásában.
 • Segít javítani építőipari vállalkozásának helyi online láthatóságát.
 • Növeli a márka tekintélyét a rést, és lehetővé teszi, hogy megelőzze a versenytársakat.
 • A SEO az egyik legköltséghatékonyabb marketingcsatorna, és jóval a jövőbe is vezethet (feltéve, hogy megőrizheti rangsorát).

8 SEO tipp építőipari cégeknek

Íme a 8 legjobb SEO taktika, amelyek segítségével építőipari cége magasabb helyezést érhet el a keresőkben:

Kulcsszóstratégia kidolgozása

Ez azt jelenti, hogy megtalálja a vállalkozásával kapcsolatos legjobb szavakat és kifejezéseket, amelyeket a közönsége valószínűleg használni fog, amikor építőipari termékeket és szolgáltatásokat keres.

Az építőipari vállalkozásoknak meg kell érteniük ügyfeleiket a megfelelő kulcsszavak kiválasztásához. Be kell helyeznie magát az ügyfelek helyébe, hogy megértse, mely kulcsszavak illeszkednek a márkája termékeihez és szolgáltatásaihoz.

Olvasni:  19 csodálatos blogírási tipp és trükk kezdő bloggereknek

A körülötte lévő kulcsszavak megtalálásához létre kell hoznia egy vásárlói személyiséget, amely meghatározza leendő vásárlói demográfiai adatait, szükségleteit, fájdalompontjait, céljait, vásárlóerejét és aggályait.


Kép forrása: AWeber

Ezenkívül részletes versenytári elemzést kell végeznie, hogy megértse, hogyan teljesítenek versenytársai webhelyei a keresőmotorok eredményoldalain. A versenytársak megértése elengedhetetlen ahhoz, hogy magas szintű áttekintést kapjon arról, hogy kikkel versenyez, és mi irányítja a forgalmukat.

Ez a folyamat azt jelenti, hogy meg kell keresni azokat a kulcsszavakat, amelyek alapján versenytársai már rangsorolnak, és ki kell értékelni, hogy képes lesz-e megelőzni versenytársainkat.

A Ahrefs kulcsszókutató eszköze használható versenyelemzés elvégzésére, hogy megtudja, mely kulcsszavak alapján rangsorolják versenytársait.

Miután megvan a saját réséhez kapcsolódó legfontosabb kulcsszavak listája, rendeznie kell azokat, amelyeket felhasználhat a tartalomban és a webhelyen. Szűkítse a kulcsszavak listáját a kulcsszavak keresési szándéka, nehézségi szintje és relevanciája alapján.

Miután kiválasztotta a megcélozni kívánt kulcsszavakat, hozzon létre hasonló kulcsszavak csoportjait, hogy könnyebben használható legyen a tartalomban, valamint a hely vagy a szolgáltatás oldalain.

Hozzon létre tartalmat az Ön ideális kulcsszavaival

A tartalom elengedhetetlen ahhoz, hogy webhelyét előrébb helyezze az organikus keresési eredmények között.

A szolgáltatások különféle kategóriái lehetnek, például lakóépületek, ipari építkezések, lakásbővítések, konyhafelújítások stb. Minden kínált szolgáltatáshoz hasznos tartalmat és forrásokat kell létrehoznia.

Például egy konyhafelújítási szolgáltatásokat kínáló építőipari cég létrehozhatja a következő blogcikkeket, hogy megválaszolja az ügyfelek esetleges kérdéseit:

 • Mennyibe kerül a konyha átalakítása?
 • Hogyan válasszuk ki a megfelelő konyhabútort otthonunkba?
 • Hogyan tervezzünk konyhafelújítást?
 • Mennyi ideig tart a konyha átalakítása?

A cím, a címsor és a metaleírás létfontosságú elemek, amelyek összefoglalják a fő tartalmat a közönség és a keresőmotorok számára. Győződjön meg róla, hogy mindhárom elemben természetesen használja fő kulcsszavait.

Az első néhány mondatnak tartalmaznia kell az elsődleges kulcsszót. Ez azért van így, hogy a Google azonnal tudja, melyik kulcsszó a legfontosabb.

Ezenkívül a másodlagos kulcsszavakat és szinonimákat egyenletesen kell elhelyeznie az oldalon, hogy növelje a tartalom relevanciáját.

A tartalomgyártás során az első számú szabály a betartása A Google EEAT-elvei (Tapasztalat, szakértelem, tekintély és megbízhatóság). Ez egy olyan keretrendszer, amely a weboldalon található tartalom minőségének felmérésére szolgál.

Helyi keresőoptimalizálási stratégia megvalósítása

A helyi SEO magában foglalja a webhely optimalizálását, hogy javítsa a webes jelenlétét azon a helyi területen, ahol vállalkozása működik.

Olvasni:  A SEO 3 típusa és az Excel készítés módja

A helyi keresőoptimalizálás optimalizálásához először igényelje építőipari cégét, és adja meg a Google Cégem szolgáltatásban.

Nagyon fontos, hogy ne felejtse el pontos üzleti információkat megadni a Google Cégem-adatlapján. Ezenkívül adjon hozzá valós fotókat a korábbi projektekről, hogy a potenciális ügyfelek láthassák projektportfólióját.

Használjon lokalizált kulcsszavakat és kifejezéseket webhelye helyoldalain, blogbejegyzéseiben és közösségi média frissítéseiben. Ez elősegíti, hogy vállalkozása megjelenjen a helyi keresési eredmények között, és ügyfeleket vonzzon a környéken.

Példa a lokalizált kulcsszóra: “konyha átalakítása Baltimore” – az elsődleges kulcsszóból (konyha átalakítása) és a megcélzott helyből (Baltimore) áll.

Ezenkívül használja a sémajelölést, hogy segítsen a keresőmotoroknak megérteni az Ön üzleti adatait. Számos sématípus releváns az építőipari vállalatok számára, például a LocalBusiness, a Organization és a ContactPoint.

Miután hozzáadta a sémajelölést webhelyéhez, használja A Google strukturált adatok tesztelő eszköze annak ellenőrzésére, hogy a sémajelölés megfelelően van-e implementálva.

Győződjön meg róla, hogy webhelye a SEO legjobb gyakorlatai szerint van optimalizálva

A fehér kalapos SEO technikák alkalmazása az építkezés rangsorolására nemcsak megóvja Önt a büntetéstől, hanem segít egy hiteles márkaimázs kialakításában is.

Kerülje a fekete vagy szürke kalapos SEO-taktika alkalmazását, mivel rövid távon jó eredményeket érhet el webhelye számára, de hosszú távon rontja a márka imázsát. Alapvető fontosságú annak biztosítása, hogy webhelye optimalizálva legyen, és kövesse az összes követelményt keresőmotor irányelvei.

Ez azt jelenti, hogy webhelye könnyen elérhető legyen a keresőrobotok számára. Alapvető fontosságú, hogy URL-jei indexelhetők legyenek, hogy a Google rangsorolhassa oldalait a megfelelő keresési lekérdezések szerint.

A SEO bevált gyakorlatainak követésének másik szempontja annak biztosítása, hogy az oldalelemek, például az oldalcímek, a metaleírások, a fejléccímkék és az image alt címkék tartalmazzák a célkulcsszavakat, és pontosan leírják az egyes oldalak tartalmát.

SEO sikerének nagy része a webhely felhasználóbarátságán és használhatóságán múlik.

Itt jönnek be a Google PageSpeed ​​és Core Web Vitals mutatói. Mivel mindkét mérőszám a Google rangsorolási algoritmusának részét képezi, biztosítania kell, hogy webhelye gyorsan betöltődjön, és jó pontszámot érjen el az összes Core Web Vitals ellenőrzés során.

A Ahrefs keresőoptimalizálási jelentési funkciója segítségével ellenőrizheti ezeket a mutatókat, és javaslatokat kaphat a PageSpeed ​​és a Core Web Vitals pontszámainak javítására.

Online idézetek készítése

Az online hivatkozások egy vállalkozás nevének, címének és telefonszámának (NAP) megemlítését jelentik más webhelyeken, címjegyzékekben és közösségi média platformokon.

Olvasni:  Útmutató a SEO drótvázakhoz

Íme egy példa az Urban Nyc Builders Inc. által biztosított teljes online hivatkozásra, amely tartalmazza a cég nevét, telefonszámát, címét, a szolgáltatások listáját és a webhelyet:

Az online hivatkozások létrehozásának egyik legfontosabb eleme, hogy minden online adatlapján pontos és naprakész NAP-információkat adjon meg. Ez magában foglalja a Google üzleti profilját, a Bing-helyeket, a sárga oldalakat stb.

Kép forrása: SEO szakértő Brad

Online hivatkozásokat is készíthet úgy, hogy megtalálja a releváns építkezésekre vonatkozó címtárakat, mint például a ConstructConnect, a HomeAdvisor, a Houzz és az Essential Construction.

Ezenkívül ösztönöznie kell az ügyfeleket, hogy írjanak véleményt a vállalkozás adatairól és a közösségi média profiljairól. A pozitív vélemények segíthetnek vállalkozása online hírnevének építésében, és növelhetik a jövőbeni idézetek valószínűségét.

Készítsen szolgáltatási oldalakat építőipari vállalata számára

Helyszín és szolgáltatás oldalai létfontosságúak webhelye SEO fellendítéséhez.

Ha vállalkozása több helyet is kiszolgál, akkor minden helyhez egyedi céloldalt kell létrehoznia. Hasonlóképpen, ha egynél több szolgáltatást kínál az építőiparban, akkor mindegyikhez létre kell hoznia egy szolgáltatási oldalt.

Ha releváns helyi oldalakat hoz létre a célkulcsszó és annak helye alapján, akkor releváns webhelyforgalmat érhet el azokról a helyekről, ahol vállalkozása szolgáltatásait kínálja.

Jó hely- és szolgáltatási oldalak létrehozásához készítsen listát a vállalkozása által kínált szolgáltatásokról, valamint azokról a helyekről, ahol vállalkozása működik. Végezze el a kulcsszó-leképezést, hogy minden célhelyhez és szolgáltatáshoz hozzárendeljen egy kezdőkulcsszót, így ennek megfelelően hozhat létre releváns oldalakat.

A hely- és szolgáltatási oldalakon az elsődleges kulcsszavakon kívül szinonimákat és kapcsolódó szavakat is kell használnia az általános relevanciapontszám növelése érdekében.

Az is jó ötlet, ha felvesz néhány gyakran feltett kérdést, amelyek potenciális ügyfelei számára felmerülhetnek (erről a következő részben olvashat bővebben).

Ha több látogatót szeretne ügyfelekké alakítani, akkor érdemes vonzó címeket, címsorokat, szövegeket és képeket hozzáadni, amelyek megtartják a látogatókat a webhelyén, és eljuttatják őket az értékesítési csatornába. Ezt úgy érheti el, hogy minden oldalához lenyűgöző CTA-t ad hozzá.

Miután az összes helyet létrehozta, kapcsolja össze őket, hogy növelje a SEO linkek arányát az oldalak között. Például létrehozhat egy oldalt az összes felsorolt ​​hellyel, ahol vállalkozása ügyfeleit szolgálja ki. Ezen az oldalon hivatkozhat egyéni szolgáltatási és helyoldalaira.

Olvasni:  Miért kapok rendszergazdai e-mail-ellenőrzést a WordPresstől?

Íme egy példa a Detailz Construction Corporation webhelyének láblécében felsorolt ​​összes helyoldalra:

Hozzon létre egy GYIK részt a webhelyén

Webhelyének GYIK részében válaszolhat az ügyfelek építőipari vállalkozásával és az Ön által kínált szolgáltatásokkal kapcsolatos gyakran feltett kérdéseire.

A GYIK szekció a webhelyén két jelentős előnnyel jár.

 • Növeli annak esélyét, hogy webhelye rangsoroljon a kérdéses kulcsszavak és más hosszú távú keresések esetén.
 • Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy anélkül szerezzék be az esetleg szükséges információkat, hogy telefonálnia kellene, vagy körül kellene nézniük a webhelyen.

Íme egy példa az ASL Remodeling, egy Bay Area-i székhelyű konyhafelújító cég GYIK oldalára:

Készíthet egy hasonló GYIK részt, amely választ ad a felhasználók gyakori kérdéseire.

A linképítés minden SEO stratégia elengedhetetlen eleme.

Az intelligens linképítési terv segít az organikus keresőmotorok rangsorolásának javításában, erős márka tekintélyt hoz létre, hivatkozási forgalmat generál, és erős kapcsolati hálózatot épít ki.

Hatékony linképítési stratégia létrehozásához kezdje el a versenytársak elemzésével és kulcsszókutatással, hogy olyan tartalmat, oldalakat és eszközöket hozzon létre, amelyeket közönsége szeretni fog és hasznosnak talál.

Például hozzáadhat egy “építési projekt becslési kalkulátort” a webhelyéhez, amely hozzávetőleges képet ad az érdeklődő ügyfeleknek arról, hogy mennyibe fog kerülni az építőipari cég bérbeadása.

Növeli az esélyét a webhelyére mutató hivatkozások megszerzésére, ha kiváló minőségű tartalmat és hasznos útmutatókat vagy eszközöket hoz létre, mivel az emberek gyakran hivatkoznak hasznos forrásokra az interneten.

A hivatkozások létrehozásának megkezdéséhez végezze el a versenytársak hivatkozásainak visszamutató auditálását. Ez azt jelenti, hogy elemezni kell a legjobb versenytársaid backlinkjeit. A backlink audit a következőket ellenőrzi:

 • Melyik versenytárs oldalain van a legtöbb rájuk mutató link?
 • Hány backlinkje van a versenytársainak?
 • Mely horgonycímkéket használnak a versenytársakra mutató hivatkozásokhoz
 • A versenytársakra mutató webhelyek minősége

Ha megvan a három legjobb versenytársára mutató hivatkozások listája, akkor el kell készítenie egy tervet, hogy linket kapjon tőlük. Ez lehet hideg tájékoztatás vagy vendégküldés formájában.

Következtetés

A SEO marketing egy rendkívül hatékony online promóciós stratégia az építőipari cégek számára. A fenti legjobb építési SEO stratégiák megvalósításával nagyobb webhelyforgalmat érhet el, javíthatja a felhasználói élményt és növelheti az üzleti megkeresések számát.

A SEO azonban nem könnyű, és türelemre van szükség az eredmények megtekintéséhez. Minél hamarabb kezdi el, annál gyorsabban fog organikus leadeket generálni.

Új publikációk:

Ajánlott