SEO és közösségi média: Mi segíti jobban marketingstratégiáját?

A szakértők már régóta vitatkoznak erről. De hogyan lehet kitalálni, hogy melyik működik a legjobban az Ön vállalkozása számára? Ebben a blogban megvizsgáljuk a keresőoptimalizálás (SEO) és a Social Media Marketing (SMM).

SEO vs SMM

Mielőtt elkezdenénk összehasonlítani a két marketing csatornát, ismerjük meg fogalmukat és működésüket.

Mi az a SEO?

Keresőoptimalizáció vagy a SEO célja, hogy webhelye jól láthatóan megjelenjen a keresőmotorokban. Ha helyesen csinálja, a felhasználók megtalálhatják webhelyét olyan keresőmotorokon, mint a Google, a Bing vagy a DuckDuckGo a kívánt keresési kifejezésre.

Miért érdemes SEO-t használni?

„Mindig átfogó portfólióval kell rendelkeznie a potenciális ügyfelek megszerzésére” – Matt Cutts

A felhasználók megbíznak a keresőmotorokban, hogy a legjobb és legrelevánsabb találatokat jelenítsék meg. Ezen túlmenően ezeket az eredményeket “organikus”, “természetes” vagy “megszerzett” eredményeknek nevezik, mivel nem kell fizetnie a keresőmotoroknak a webhely rangsorolásához. Sőt, a megfelelő SEO stratégiákkal és blogolási eszközök könnyen rangsorolhatja blogját olyan keresőmotorokon, mint a Google.

Mi az az SMM?

A közösségi média marketing vagy az SMM a szórakoztató, kreatív és hozzáadott érték megosztásának gyakorlata mikrotartalom szöveg, kép felhasználásával és videó formátumot a felhasználóival olyan közösségi oldalakon, mint a Facebook, Twitter vagy Instagram, hogy csak néhányat említsünk. Ezzel elősegítheti a márkaszemélyiség kialakítását, és baráti interakciókat folytathat rajongóival, ami növelheti az eladásokat és új ügyfeleket szerezhet.

Miért érdemes SMM-et használni?

Marketing idézetek

A fogyasztók nem szeretik azokat a márkákat, amelyek egyenes promóciós tartalommal próbálnak eladni nekik. A tartalom, amely történetet mesél el, és amelyhez az ügyfél csatlakozhat, jobban működik. Ez az oka annak a közösségi médiát történetmesélésnek nevezik.

Olvasni:  Melyek a márkakampány létrehozásának lépései?

SEO vs SMM

SEO és SMM buildek

Tehát most, hogy van egy alapötlete arról, hogy mi a SEO és az SMM, kezdjük el kitalálni, melyik működik jobban az Ön számára.

1. Sürgősségi termékek és szolgáltatások

Kínál sürgősségi termékeket és szolgáltatásokat – olyanokat, ahol azonnali igény van a termékre/szolgáltatásra?

Vannak esetek, amikor a felhasználó gyorsan bejelentkezik a Google-ba, hogy megtaláljon egy terméket vagy szolgáltatást, mivel azonnali igénye van rá. Vegyük például azt, hogy a légkondicionáló nem működik megfelelően, és helyi klímaszervizre van szüksége, amely meg tudja javítani. Mit csinálsz? Ugrás a Google-ra, és keres egy javítási szolgáltatást, igaz?

Egy ilyen vállalkozás a felhasználók azonnali és alapvető szükségleteit elégíti ki.

Az egyik ilyen cég az otthoni depó, amely lakásfelújítási szolgáltatásokat nyújt. Könnyedén megtalálhatja őket a vállalkozásukhoz kapcsolódó keresőkifejezések segítségével. Az alábbiakban egy képernyőkép látható a Google-ról, amikor a „légkondicionálás és kemencejavítás” kulcsszavakra keres. Figyelje meg, hogy a home depot az első keresési eredmény.

A vállalkozásuk szempontjából releváns keresési kifejezések

Most,

Ha vállalkozása ebbe a kategóriába tartozik, figyelembe kell vennie a vállalkozásához kapcsolódó keresési kifejezések eredményei között elfoglalt helyét.

“A legjobb hely egy holttest elrejtésére a Google keresési eredményeinek 2. oldala”

Megfelelő oldali SEO-val és minőségi linkek építésefogsz jó SEO eredményeket érhet el. Ideális esetben webhelyének a Google első három találatában kell szerepelnie. Amikor a felhasználók az első három találat között látják a webhely linkjét, nagyobb valószínűséggel kattintanak rá. Ez a maximális keresési forgalmat irányítja webhelyére, ami jobb értékesítést és üzletet eredményez.

Ennélfogva,

Nem kell rá pénzt költeni Facebook hirdetés hogy milliónyi kedvelést szerezzen, amikor ügyfelei az Ön termékeit keresik a keresőmotorokban. Fektesse be a pénzét on-page SEO és élvezze a hosszú távú előnyöket.

Olvasni:  A fintech felemelkedése: Hogyan alakítják át a digitális fizetések Nigéria gazdaságát

2. Impulzus termékek és szolgáltatások

Van olyan vállalkozása, amely megfelel a felhasználók impulzív vásárlási szokásainak? Előfordulhat, hogy a felhasználók nem az Ön termékét/szolgáltatását keresik, de véletlenül az Ön termékére/szolgáltatására bukkannak vállalkozás weboldala.

Üzleti árajánlat

Tegyük fel, hogy a felhasználó éppen az interneten szörföl, és egy furcsa termékre vagy szolgáltatásra bukkan, amely érdekli, de nem elengedhetetlen. Megvásárolhatja a terméket, vagy impulzív módon feliratkozhat a szolgáltatásra.

Ha az Ön vállalkozása nyomtatott pólókat árul online, akkor nagy eséllyel olyan közösségi médiaplatformokon találhatja meg ügyfeleit, mint a Facebook, Instagram stb. A pólót a felhasználó impulzív módon vásárolhatja meg.

Egyedi tinta egy egyedi nyomtatott pólókat forgalmazó cég. Jó Facebook-rajongójuk van, és aktívak a közösségi média marketingjében.

Keresse meg ügyfeleit a közösségi médiában

Ahogy látod,

Ha Ön is értékesít ilyen termékeket vagy szolgáltatásokat, nagyobb valószínűséggel talál vásárlókat a közösségi média platformokon. Összpontosíthat arra, hogy jó közösségi médiakövetést építsen ki, és elmesélje vállalkozása történetét a közösségi médián keresztül.

Hozzon létre szórakoztató és lebilincselő történeteket. Ügyfeleidnek képesnek kell lenniük kapcsolatba lépni az Ön történetével. Promóciós ajánlatokat és szezonális kedvezményeket kínál, hogy megragadja a fogyasztók figyelmét. Célja, hogy a közönséget eléggé lekösse ahhoz, hogy interakcióba lépjen a tartalmaival.

3. Vírusmarketing

„A vírus az egyik legsúlyosabban visszaélt kifejezés ma a marketingben” – Karen Nelson

Minden márka arról álmodik, hogy elterjedjen a közösségi médiában. A vírushatás segít tartalmainak terjesztésében és a közösségi követők számának gyors növelésében, rövid időn belül.

Vírusos marketing idézetek

Mivel a közösségi média webhelyek nagyszerű platformok a vírusmarketing számára, ez a közösségi média marketing alá tartozik. A vírusos tartalom nagyszámú felhasználót vonzhat webhelyére, ezáltal segítve a leadeket.

Olvasni:  A Facebook Instant cikkek és a Google AMP implementálása a WordPress rendszeren

Mi van, ha mindkettőre szüksége van?

„A vállalkozásomnak szüksége van SEO-ra és SMM-re is, de melyiket részesítsem előnyben?” Nos, bontsuk le neked.

Bár nem kell pénzt fizetnie a keresőmotoroknak a webhely rangsorolásához, előfordulhat, hogy fel kell bérelnie egy SEO szakértőt, mint pl. Weboldal Promoter hogy minden keresőmotoron jó helyen szerepeljen. A jó SEO-eredmények nem egy éjszakai jelenség. Időbe telik, amíg meglátod, hogy erőfeszítéseid meghozzák a gyümölcsöt, ezért légy türelmes. Attól függően, hogy mennyire versenyképesek a megcélzott kulcsszavak, három és hat hónap között számíthat szilárd eredményekre.

Sőt, a SEO-nak következetes folyamatnak kell lennie – nem lehet ma optimalizálni a tartalmat, és holnap elfelejteni. Folyamatosan optimalizálnia kell webhelyét, és linkeket kell építenie annak érdekében, hogy előrébb kerüljön a keresési eredmények között.

„A Google csak akkor szeret téged, ha mindenki más először”

Folytassa a megosztható tartalom előállítását, amely hozzáadott értéket ad a felhasználók életéhez. A több megosztás növeli annak esélyét, hogy rövid időn belül elterjed és jó követőkre tesz szert.

Tehát melyik marketingcsatornát érdemes előnyben részesíteni?

Először is ellenőrizze, hogy a fogyasztók keresik-e az Ön vállalkozását a keresőmotorokon. Ezt megtudhatja néhány kulcsszókutatással a kulcsszótervező a Google Adwords. Ha nagy a keresési mennyisége, az azt jelenti, hogy az emberek az Ön vállalkozását keresik.

Például Tennessee-ben kerestem egy kulcsszót nyomtatott pólókra. Az „egyedi pólók” kulcsszó átlagos havi keresése 1-10 ezer között van, ami elég tisztességes számú vásárlót jelent, akiket szívesen meglátogatnék a webhelyemen, ha pólóüzletágban dolgozom.

Google Adwords

Másodszor, tegyük fel, hogy van egy tisztességes vállalkozása, de szeretné bővíteni azt. Ezután van egy kis ideje, hogy kihasználja az organikus SEO előnyeit, és felmásszon a Google eredményoldalára. A SEO-t prioritásként kezelheti. Győződjön meg arról, hogy webhelye és blogja gazdag egyedi tartalommal a termékeiről vagy szolgáltatásairól.

Olvasni:  Adatelemzés használata a jobb marketingbetekintés érdekében

A Facebook-felhasználók között a 25 és 34 év közötti felhasználók vannak többségben. Ha termékei vagy szolgáltatásai vonzóak ennek a korosztálynak, bölcs döntés lesz a közösségi média marketingje. Valószínű, hogy a legtöbb ügyfele már a közösségi médiában van. A grafikon a Facebook-felhasználók számát mutatja életkor szerint az Egyesült Államokban 2017 januárjában (milliókban) www.statista.com.

A grafikon a Facebook-felhasználók számát mutatja életkor szerint az Egyesült Államokban

De itt a kicker:

Ha jó marketing költségvetésed van, akkor befektetheted a Facebook-hirdetésekbe, és nagyon rövid időn belül elérheted a kívánt közönséget. Marketingesítse vállalkozását gyorsan eljuttathatja ügyfeleit a közösségi média kiválasztásával. Ossza meg szórakoztató és értékes tartalmakat, amelyek lekötik a felhasználókat.

Te jössz:

Most, hogy már tudja, mi a különbség a SEO és az SMM között, hogyan működik az egyes platformok, és hogyan kell rangsorolni a marketingcsatornát. Ki kell tudnia választani a megfelelő csatornát, és időt és pénzt fektetni vállalkozása fejlesztésébe.

Írjon megjegyzést, ha tud más módot a SEO és az SMM közötti prioritás meghatározására vállalkozása számára. Szívesen olvasnám őket.

Köszönjük, hogy elolvasta, és ne felejtse el megosztani a blogot valakivel, amely segíthet.

Új publikációk:

Ajánlott