SEO felsőoktatáshoz: tippek főiskoláknak és egyetemeknek

A hallgatók általában főiskolákon, kurzusokon és egyetemeken kezdenek kutatni több mint egy éve a középiskola befejezése előtt.

Webhelyét látnia kell a potenciális hallgatóknak, amikor a legjobb egyetemeket vagy képzéseket keresik felsőfokú tanulmányaik folytatásához.

A SEO vagy keresőoptimalizálás megkönnyíti főiskolai vagy egyetemi webhelye számára, hogy releváns organikus forgalmat szerezzen, amely leadekké alakul.

Ez a felsőoktatási keresőoptimalizálási útmutató megosztja a legjobb tippeket az egyetemi webhely organikus rangsorolásának javításával kapcsolatban.

Mi az a SEO a felsőoktatásban?

A felsőoktatási keresőoptimalizálás magában foglalja a főiskola webhelyének organikus rangsorának javítását a releváns kulcsszavak alapján, ami viszont több leadet és felvételt generál.

Ha főiskolai vagy egyetemi webhelye a legjobb SEO-gyakorlatok szerint van optimalizálva, akkor a keresőmotorok első oldalán helyezkedhet el a releváns keresési lekérdezések esetén, ahol a leendő érdeklődők az Ön főiskolája által kínált képzéseket kutatják.

A magasabb helyezés relevánsabb organikus forgalmat eredményez, amely könnyen konvertál. Ez segít a felvételi folyamat felgyorsításában és a kurzusok helyek feltöltésében.

Miért fontos a SEO a felsőoktatási intézmények számára?

A Google organikus keresési eredményei között az első helyen egy átlagos CTR 27,6%a második pozíció 15,8%, a harmadik pozíció 11,0%, a tizedik pozíció CTR-je 2,4%.

Az első oldalon kívül minden temető.

Ezért a SEO kulcsfontosságú a felsőoktatási webhelyek számára, mert segíthet webhelyének elérni az első három helyet az organikus keresési eredmények között.

Íme a SEO legfőbb előnyei a felsőoktatási intézmények számára:

 • Segít több felvételt elérni az organikus keresésen keresztül.
 • Javítja a márkaépítést, mivel több diák találja meg az Ön főiskoláját online, miközben kurzusokat és egyetemeket keres.
 • Elkezdheti a SEO-t egy költségkeret mellett, és továbbra is hosszú távú megtérülést kínál.
 • Mivel a SEO javítja webhelye általános felhasználói élményét, Ön csökkenti a kattintásonkénti költséget a kattintásonkénti fizetésű hirdetések futtatásakor. Ez további költségmegtakarításhoz vezet az úton.
 • Könnyen nyomon követheti a keresőoptimalizálásból származó befektetések megtérülését olyan ingyenes eszközökkel, mint a Google Search Console, a Google Analytics és a Ahrefs.
 • Bizalmat épít, mivel az organikus keresési eredményeket a felhasználók megbízhatóbbnak tartják a fizetett hirdetésekhez képest.
Olvasni:  10 legnépszerűbb munka a SEO területén

Ezért a keresőoptimalizálásnak elengedhetetlen részét kell képeznie marketingstratégiájának, hogy egyeteme erős online jelenléte legyen.

SEO tippek felsőoktatási webhelyekhez

Íme a legfontosabb SEO-tippek főiskolák és egyetemek számára, amelyek segítenek a gyorsabb főiskolai felvételiben:

Kezdje webhelye SEO auditjával

Nagyon fontos, hogy folyamatosan figyelje webhelye organikus teljesítményét, és naprakész legyen az iparág legjobb gyakorlataival, hogy magasabb helyet foglaljon el a keresőmotorban.

Bármilyen technikai hiba megakadályozhatja webhelyének rangsorolását, és akár meg is büntetheti webhelyét a Google.

A SEO audit segítségével felmérheti webhelye erősségeit és gyengeségeit.

Egy teljes SEO audit során olyan technikai hibákat találhat, amelyek negatívan befolyásolják webhelye azon képességét, hogy a releváns keresőkifejezések alapján a keresőkben rangsoroljon. A jelentés segítségével hatékonyan optimalizálhatja felsőoktatási webhelyét, és ösztönözheti a hallgatókat a felvételire.

SEO audit és jelentéskészítő eszközünk segítségével ingyenes SEO auditot végezhet webhelyén.

Az eszköz átfogó webhely-auditálást végez, és olyan ajánlások rangsorolását tartalmazza, amelyeket követve javíthat webhelye keresőmotorjaiban.

Keresse meg a célzott legjobb organikus kulcsszavakat

Miután befejezte az ellenőrzési fázist, kezdje el a kulcsszókutatással. Amikor kulcsszókutatást végez, a cél az, hogy megértse minden kulcsszó keresési szándékát, mielőtt kiválasztaná azokat.

Például, ha a tanulók a következő kulcsszóra keresneklegjobb big data főiskolai kurzusok‘, valószínűleg egy listát keresnek a legjobb tanfolyamokról és az őket kínáló egyetemekről.

Az ehhez hasonló kulcsszavak kiválóan alkalmasak a csatorna felső végére történő célzásra, amikor a diákok még mindig a legjobb kurzusok után kutatnak.

A Ahrefs kulcsszókutató eszközével elkészítheti a legjobb kulcsszavak listáját az egyes oldalakon. Kulcsszókutató eszközünk segítségével különféle kulcsfontosságú adatpontokat tekinthet meg, például:

 • Havi keresési mennyiség
 • Rangsorolási nehézség
 • SERP eredmények
 • Minden kulcsszó becsült kattintásonkénti költsége
Olvasni:  Mi az a Meta Charset és hogyan kell használni?

Oldalak célzási kurzus kulcsszavai létrehozása

Építsen kurzusspecifikus céloldalakat, hogy javítsa a rangsorolás esélyeit a rendkívül versenyképes kurzus kulcsszavainál.

Például az adattudományi kurzus kulcsszóhoz a következő két céloldalt hozhatja létre:

/best-data-analytics-courses
/data-analytics-course

Az első céloldal azoknak a hallgatóknak szóljon, akik a legjobb tanfolyamokat keresik, míg a második céloldal azoknak a hallgatóknak szól, akik közvetlenül szeretnének beiratkozni egy adattudományi kurzusra.

Mostantól a kulcsszóstratégiától és a keresőoptimalizálási költségkerettől függően annyi kurzuscéloldalt hozhat létre, amennyi a céljai eléréséhez szükséges.

Frissítse Wikipédia-oldalát

A Google megjeleníti a Wikipédia információkat a Google College Search szolgáltatás. A College Searches Knowledge Panel áttekintést nyújt a főiskoláról, a felvételi folyamatról, a beiratkozási költségekről és számos egyéb olyan tényről, amelyet a leendő hallgatók tudni szeretnének.

Íme egy példa a Google által a Harvard Egyetemen alapuló tudáspanelre:

E funkció miatt frissítenie kell Wikipédia-oldalát, hogy a Google által lekért információk pontosak és naprakészek maradjanak.

Adjon hozzá egy GYIK részt a webhelyéhez

A GYIK rovat megléte a webhelyén elengedhetetlen, hogy megválaszolhassa a leendő hallgatók által feltett kérdéseket.

Nagyon sok olyan kérdésalapú keresés létezik, ahol a Google előszeretettel rangsorolja azt a webhelyet, amely közvetlen választ kínál a kérdésre.

Készíthet egy listát azokról a kérdésekről, amelyeket leendő hallgatói feltehetnek, miközben kurzusokat vagy egyetemeket keresnek.

Ha elkészült, készítsen egy GYIK részt a megfelelő céloldalhoz, és adja hozzá az új hallgatóknak a kurzussal vagy a főiskolával kapcsolatban felmerülő kérdéseit.

Ezzel elősegíti, hogy webhelye rangsoroljon számos kérdésalapú keresés esetén, és relevánsabb organikus forgalmat érjen el.

Adjon hozzá releváns Alt címkéket a webhelyén lévő képekhez

Az Alt címkék, más néven alt szöveg, a képek helyén jelennek meg. Ha egy kép nem töltődik be a felhasználó képernyőjén, megjelenik az alternatív szöveg.

Ha látássérült olvasók keresik fel a webhely tartalmát, az alternatív szöveg segít a képernyőolvasó eszközöknek leírni számukra a képeket. Sőt, a keresőrobotok az alt szöveg segítségével is megérthetik a kép tartalmát.

Használjon releváns alt címkéket a céloldalak minden képén, hogy növelje az oldal relevancia pontszámát a cél kulcsszavaihoz.

Olvasni:  SEO elemző fizetési útmutató

Biztosítsa webhelye gyors betöltését

A Google egyik legfontosabb rangsoroló tényezője az oldalbetöltési sebesség.

Ha webhelyének betöltése több mint 3 másodpercet vesz igénybe, a tanulók visszatérhetnek a Google keresési eredményeihez, és felkereshetik a versenytárs webhelyét. Ez magas visszafordulási arányt eredményez, ami csökkenti a felhasználói élményt és a konverziókat.

Emiatt és a Google webhelysebességgel kapcsolatos véleménye miatt gondoskodnia kell arról, hogy webhelye elég gyorsan töltsön be.

Néhány gyakori ok, amely megzavarja a betöltési sebességet:

 • Beépülő modulok
 • Méret fájl
 • Hotlinking
 • Kódsűrűség
 • Túl sok hirdetés
 • CDN hiánya
 • Nagy képméret
 • Átirányítások száma
 • Gyenge szerver teljesítmény
 • HTTP kérések száma

Ha ezeket a dolgokat optimalizálni tudja, felgyorsíthatja webhelye betöltési idejét.

Te tudod használni A Google PageSpeed ​​Insights hogy ellenőrizze webhelye aktuális betöltési idejét. Az eszköz javaslatokat is kínál a weboldalak gyorsabb betöltésére minden eszközön.

A Ahrefs webhely-ellenőrzési jelentése hasznos információkat is tartalmaz webhelye betöltési sebességéről, a weboldal teljes méretéről és egyéb kulcsfontosságú tényezőkről, amelyek hozzájárulnak webhelye betöltési sebességéhez.

Optimalizálja webhelyét mobileszközökre

A Google a weboldal mobil verzióját használja a rangsoroláshoz és az indexeléshez. Ezért nagyon fontos ellenőrizni, hogy webhelyének összes oldala mobilbarát-e.

A Google-nek is van ingyenes mobil-teszt eszköz annak tesztelésére, hogy egy látogató milyen könnyen tudja használni az oldalát mobileszközön. Csak írja be az oldal URL-jét, hogy megtekinthesse oldala pontszámait.

A webmestereknek biztosítaniuk kell, hogy minden oldal mobilbarát legyen, hogy az a legjobb böngészési élményt nyújtsa a felhasználóknak, függetlenül attól, hogy milyen eszközt használnak.

Optimalizálja Google Cégem-profilját

Az emberek helyalapú keresést végeznek, amikor főiskolát vagy egyetemet keresnek. Ennek eredményeként a GMB-profil optimalizálása elengedhetetlen a helyi rangsoroláshoz.

Főiskolájának teljes és ellenőrzött Google Cégem-profillal kell rendelkeznie, mert ez segít új látogatók számának növelésében.

A GMB-profil határozza meg, hogy az Ön iskolája jelenik-e meg először, amikor a diákok az Ön városát vagy egyetemét keresik. Google Cégem-profiljának optimalizálásához sok mindent be kell szereznie online idézetek amelyek egységes NAP-adatokkal (szám, cím és telefonszám) rendelkeznek.

Ezenkívül sok pozitív véleményt és értékelést kell kapnia, mivel a Google az értékeléseket a helyi keresési eredmények rangsorolási tényezőjeként használja.

Olvasni:  Mi az a Shopify és mit kínál?

Ha több helyen vannak egyetemei vagy főiskolái, hozzon létre külön GMB-profilokat minden egyes helyhez, és optimalizálja azokat helyi kulcsszavakkal és a vonatkozó NAP-adatokkal.

SEO a felsőoktatáshoz ellenőrzőlista

Itt található egy teljes SEO ellenőrző lista a felsőoktatási intézmények számára, hogy optimalizálják webhelyeiket a jobb teljesítmény érdekében:

 • Határozzon meg célokat és állítsa be a legfontosabb teljesítménymutatókat a SEO befektetés mérésére.
 • Végezzen SEO auditot, hogy kiderítse a webhelye organikus teljesítményét befolyásoló problémákat.
 • Végezzen kulcsszókutatást, és gyűjtse össze azokat a releváns és résspecifikus kulcsszavakat, amelyekre leendő hallgatói rákeresnek, hogy megtalálják az Ön egyetemét az interneten.
 • Hozzon létre céloldalakat, amelyek kurzusspecifikus kulcsszavakat céloznak meg.
 • Adjon hozzá releváns GYIK részeket minden céloldalhoz, mert ezek segítenek webhelyének, hogy helyet kapjon a Google kiemelt kivonatok rovatában.
 • Adjon hozzá releváns alt címkéket a céloldalakon használt összes képhez. Az Alt címkék segítenek a keresőmotoroknak megérteni a képek tartalmát.
 • Győződjön meg arról, hogy webhelye betöltési sebessége három másodperc alatt van.
 • Tegye mobilbaráttá webhelyét, mivel manapság a legtöbb ember mobiltelefonon keres.
 • Optimalizálja a Google Cégem és a helyi hivatkozásokat.
 • Adja hozzá webhelyét a Google Search Console-hoz és a Google Analytics szolgáltatáshoz, hogy megtalálja és kijavítsa a webhelyét érintő SEO-problémákat.
 • Szerezzen releváns és nagy tekintélyű backlinkeket az összes céloldalára, mert a linkek az egyik legfontosabb organikus rangsorolási tényező.
 • Tartsa naprakészen a kollégium Wikipédia oldalát, mert a leendő érdeklődők felkereshetik az Ön Wikipédia-oldalát, hogy további információkat találjanak a főiskoláról és az általa kínált képzésekről.
 • Mérje meg ROI-ját, és folytassa webhelye optimalizálását, hogy több konverziót generáljon.

Következtetés

Alapvető fontosságú, hogy felsőoktatási webhelye magas helyezést érjen el a keresőkben a célzott keresési lekérdezések során.

A hallgató különféle tényezőket mérlegel, mint például a pénzügyi költségek, a karrierlehetőségek és a kar erőssége, mielőtt kurzusát vagy egyetemét választja. Ezért optimalizálnia kell webhelyét, és olyan tartalmat kell létrehoznia, amely a vásárlási csatorna minden szakaszában elérheti a potenciális ügyfeleket.

A fenti felsőoktatási SEO stratégiákkal könnyedén optimalizálhatja webhelyét a jobb teljesítmény és a keresőmotorokban való jobb helyezés érdekében.

Új publikációk:

Ajánlott