SEO kiskereskedőknek: 10 tipp a boltok nagyobb forgalmához

A fogyasztók folyamatosan keresik és kutatják azokat a termékeket, amelyeket az üzletben vagy online szeretnének megvásárolni.

A globális kiskereskedelmi e-kereskedelmi eladások várhatóan elérik több mint 8 billió dollár 2026-ra és 32,8 billió dollár általában a globális kiskereskedelmi értékesítéshez.

Kiskereskedőként a megfelelő megközelítést kell alkalmaznia, hogy nagyobb forgalmat és értékesítést generáljon üzletében.

A keresőoptimalizálás a legjobb stratégia a fogyasztók eléréséhez a vásárlói út különböző szakaszaiban. Ha még mindig nem kezdte el a kiskereskedelmi SEO-t, itt az ideje, hogy elkezdje!

Ez a cikk felsorolja a 10 legjobb keresőoptimalizálási tippet a kiskereskedőknek, hogy nagyobb forgalmat bonyolítsanak üzleteikbe, növeljék üzletük hitelességét, és a lehető legtöbb értékesítést érjék el.

Mi az a SEO a kiskereskedőknek?

A SEO vagy keresőoptimalizálás egy olyan online marketing taktika, amelynek célja a webhely organikus helyezésének növelése, ami több megjelenítést, kattintást és végső soron több konverziót eredményez.

A kiskereskedelmi SEO számos stratégiából áll a webhely felhasználói élményének javítására, hogy több vásárlót vonzzon. Ezenkívül a kiskereskedők számára a SEO költséghatékony, mivel az ügyfélszerzési költségek sokkal alacsonyabbak a PPC-kampányokhoz képest.

Miért fontos a SEO a kiskereskedők számára?

Íme a legfontosabb okok, amelyek miatt a SEO kulcsfontosságú a kiskereskedők számára:

 • A vásárlók keresőmotorokat használnak a termékek kutatására, mielőtt a vásárlás mellett döntenek. A kiskereskedelmi SEO segít a kiskereskedelmi vállalkozásoknak növelni az átkattintási arányt és a forgalmat webhelyeiken azáltal, hogy előkelő helyen szerepelnek a releváns keresési lekérdezésekben.
 • A SEO segít a hitelesség növelésében, mert a terméklekérdezéseknél nagyobb számú megjelenítés javítja a márkaépítést.
 • A SEO alkalmazása a marketingstratégiában csökkenti a marketingköltségeket. A releváns keresési lekérdezések keresőmotorokon történő rangsorolásával automatikusan a potenciális ügyfelek elé kerül, anélkül, hogy pénzt kellene költenie PPC-hirdetésekre.
 • A SEO javítja a konverziók számát a webhelyén. Az oldalon belüli SEO végrehajtásakor az általános felhasználói élmény javításán dolgozik. A webhely technikai problémáinak kijavításával és a webhely sebességének javításával megkönnyíti a közönség számára a termékoldalakkal való interakciót, ami több értékesítést eredményez.
 • A SEO továbbra is több eladást eredményez, még akkor is, ha leállítja a SEO kampányt. A fizetett marketingkampánnyal ellentétben webhelye továbbra is a keresőmotorok eredményoldalain fog szerepelni, és nem veszít egyik napról a másikra.
Olvasni:  9 tipp közösségi médiás grafikák készítéséhez

A 10 legjobb SEO tipp kiskereskedelmi üzletek számára

Íme a legnépszerűbb SEO taktikák, amelyeket bevethet a kiskereskedelmi üzletébe, hogy növelje online láthatóságát és növelje az eladásokat:

Nézze meg, mit csinálnak versenytársai

Webhelyének optimalizálása előtt meg kell értenie a versenytársak üzleti stratégiáit. Versenytárs elemzést kell végeznie az Ön résében található legjobb kiskereskedelmi üzletekről.

Értékelje versenytársai SEO-ját olyan eszközökkel, mint a Ahrefs. Elemezze vissza linkjeik profilját, és értékelje a legfontosabb forgalmi forrásaikat, hogy jobban megértse online teljesítményüket.

Ez azt is jelenti, hogy a versenytársak által megcélzott kulcsszavak alapján mélyreható kulcsszóelemzést kell végezni.

A kiskereskedőknek meg kell nézniük versenytársaik tartalmát és a rájuk hivatkozó webhelyeket, hogy megértsék, miért kapnak linket a versenytársak. Ezekkel az adatokkal indíthat vendégküldési kampányt, hogy ugyanazokat a webhelyeket közelítse meg, hogy visszamutató linket szerezzen.

Versenytársai tartalom- és domainhivatkozásainak visszafejtése nagyszerű módja a kiskereskedelmi SEO-stratégia fejlesztésének.

Felkerül a Google Cégem listára

Kiskereskedelmi üzletének listája a webhelyen Google Cégem az egyik legjobb módja annak, hogy forgalmat tereljen a fizikai üzletébe. Felsorolja üzletének földrajzi elhelyezkedését a Google Térképen és a helyi keresési eredmények között, így segít az ügyfeleknek megtalálni a vállalkozását.

Arra kell összpontosítania, hogy a lehető legtöbb információt adjon hozzá a vállalkozásáról a Google Cégem-adatlaphoz.

A Google Vállalkozás adatlapjának tartalmaznia kell a telefonszámot, a pontos címet, a frissített fotókat, véleményeket, valamint minden olyan szükséges adatot, amelyet az ügyfél megtudhat a vállalkozásáról.

Íme néhány alapvető lépés a kiskereskedelmi vállalkozás adatainak hozzáadásához és optimalizálásához a Google Cégem szolgáltatásban:

 • Jelentkezzen be a Google Térképbe Gmail-fiókjával.
 • Írja be címét a keresősávba, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat az üzleti profil beállításának befejezéséhez.
 • A beállítás befejezése után igényelnie kell vállalkozását a Google Térképen.
 • Írja be vállalkozása nevét a keresősávba, és válassza ki a megfelelő eredményt.
 • A vállalkozás kiválasztása után kattintson a “Vállalkozás igénylése” gombra, majd kattintson a Kezelés most gombra.
 • Válasszon egy ellenőrzési lehetőséget, és kövesse az utolsó oldalon található lépéseket.
 • Adja hozzá a vállalkozásával kapcsolatos szükséges információkat Google Cégem-profiljához. Fontos, hogy naprakészen tartsa cége adatait, és aktív legyen a Google Cégem szolgáltatásban azáltal, hogy válaszol az online véleményekre, és időről időre fotókat ad hozzá üzletéről és termékeiről.
Olvasni:  10 tipp a tartalom hatékony lokalizálásához

Célozza meg a megfelelő kulcsszavakat

A kulcsszavak azok, amelyek forgalmat irányítanak webhelyére. Amikor kulcsszavakat választ ki kiskereskedelmi vállalkozásának webhelyéhez, ügyfelei szemszögéből kell gondolkodnia. Az Ön által értékesített termékek megtalálásához meg kell határoznia azokat a szavakat, amelyeket beírnak a keresőmotorokba.

A Ahrefs kulcsszókutató eszközével megtalálhatja a legjobb, nagy forgalmú kulcsszavakat webhelyéhez.

Az eszköz segítségével megtekintheti a havi keresési mennyiséget, a versenyt, a SERP-eredményeket, a becsült forgalmi mennyiséget és a becsült CPC-t az összes kulcsszóra vonatkozóan, amelyeket esetleg tovább szeretne vizsgálni.

Általános szabály, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében stratégiájában mindig vegyesen kell használnia a long tail és a short tail kulcsszavakat.

A long tail kulcsszavak 2 szónál hosszabb kifejezésekből állnak, míg a short tail kulcsszavak egy vagy két szóból állnak.

Termékkulcsszavak keresésekor adja meg a termék méretét a kulcsszóban. Néhány példa a legnagyobb konverziós esélyekkel rendelkező releváns kulcsszavakra:

 • Piros női kabátok kis méretben
 • Férfi teniszzokni
 • Férfi kék környakú pólók
 • A legjobb teljes ujjú férfi póló

Az ilyen kulcsszavak relevánsak, és a kereső az értékesítési csatorna utolsó szakaszában van. Az ilyen kulcsszavak célzása biztosítja, hogy a lehető legrövidebb időn belül nagy számú értékesítést generáljon.

Hozzon létre a termékeihez kapcsolódó tartalmat

A kiskereskedelmi vállalkozások tulajdonosai számára kulcsfontosságú, hogy jó minőségű és releváns tartalmat készítsenek az ügyfelek számára.

A legtöbb vásárló a vásárlás előtt utánanéz egy adott terméknek a keresőmotorokon. Kutatásuk során rengeteg weboldalon mennek keresztül.

Győződjön meg arról, hogy az Ön által létrehozott tartalom megfelel a termékeinek, és kielégíti ügyfelei igényeit. A tartalomnak tartalmaznia kell a megcélzott kulcsszavakat, valamint optimalizált képeket és videókat, hogy több ügyfelet vonzzon és vonzzon be.

Webhelyén blogokat írhat, amelyek megválaszolják a kérdéseket, megoldják a problémákat, vagy tanácsokat és tippeket kínálnak potenciális ügyfeleknek SEO tartalomstratégiája kiegészítéséhez.

Például a Penn Tool Co blog értékes információkat tartalmaz a fémmegmunkálásról és az ipari eszközökről, amelyek relevánsak lennének a célközönségük számára.

Kutassa fel a célkulcsszavaihoz tartozó három rangsor szerinti tartalmat, és próbálja meg javítani a tartalmukat. Ezt úgy teheti meg, hogy képeket és videókat használ, hogy közönsége jobban megértse a tartalmat. Ez magában foglalja az olvashatósági pontszám javítását és annak biztosítását, hogy a tartalomban ne legyenek nyelvtani hibák.

Optimalizálja webhelyét a mobileszközökhöz

A Core Web Vitals azok a mérőszámok, amelyek valós adatok alapján értékelik és pontozzák a weboldal teljesítményét. Ez magában foglalja az oldal betöltésének idejét, a látogatók cselekvéséhez szükséges időt, a weboldal vizuális stabilitását és sok hasonló mérőszámot.

Olvasni:  7 tipp az elköteleződés fokozásához és mélyebb kapcsolatok létrehozásához az Instagramon

A Google és más keresőmotorok a weboldalak rangsorolásakor a webhely mobilbarát jellegét is figyelembe veszik. Az alacsony mobilpontszám azt jelenti, hogy sok potenciális ügyfelet veszít.

A Core Web Vital pontszámainak javításához optimalizálnia kell weboldala sebességét és javítania kell webhelye teljesítményét.

Ezenkívül összpontosítson kiskereskedelmi webhelye biztonságának szigorítására, valamint az online lopás, hackelés és rosszindulatú programok elleni védelmére, mivel ez segít magasabb Core Web Vitals pontszám elérésében.

Kérjen vásárlói véleményeket

Az online vélemények kulcsfontosságúak a kiskereskedők számára, mivel segítik a vásárlói bizalmat, és társadalmi bizonyítékként szolgálnak a márka számára.

Az egészséges felülvizsgálati profil megnövekedett konverziókat, több lehetőséget az ügyfelekkel való interakcióra, jobb vásárlói hűséget és maximális elkötelezettséget jelent.

Íme a lépések annak érdekében, hogy pozitív visszajelzéseket szerezzen az üzletéről, hogy fellendítse a keresőoptimalizálást a kiskereskedők számára:

 • Ügyeljen arra, hogy minden (pozitív vagy negatív) véleményre és kérdésre időben válaszoljon.
 • A kapott vélemények alapján ismerje meg az ügyfelek igényeit, hogy javítsa az ügyfélmegtartási arányt.
 • Biztosítson egyszerű utat az ügyfelek számára, hogy véleményt adhassanak. Hozzon létre egy könnyen követhető részt, hogy megértse a felülvizsgálati folyamatot.
 • Ösztönözze ügyfeleit, hogy maradjanak őszinték, mert ez segít megismerni erősségeit és gyengeségeit az ügyfél szemszögéből.
 • Amikor vásárlói véleményeket kér, adjon vidám hangulatot az e-mailhez vagy üzenethez, hogy úgy érezze, értékelik.

Adja hozzá a terméksémát a releváns oldalakhoz

Ha hozzáadja a terméksémát kiskereskedelmi webhelyéhez, az segít a keresőmotoroknak, mint például a Google, jobban megérteni az Ön tartalmát.

Ezenkívül érdemes strukturált adatokat hozzáadni a termékoldalakhoz, mert a Google keresési eredményei (beleértve a Google Képeket és a Google Lenset) gazdagabb módon jeleníthetik meg a termékinformációkat.

Például a sémaadatok hozzáadásával a felhasználók közvetlenül a keresési eredmények között láthatják az árat, a rendelkezésre állást, az értékeléseket, a szállítási információkat és még sok mást a jobb vásárlási élmény érdekében.

Forrás: Google

Kiskereskedelmi webhelyének hitelessége és a márka tekintélye nő, ha jó hírű webhelyekről szerez minőségi visszamutató linkeket.

Íme egy teljes körű linképítési stratégia, amelyet követnie kell, ha magasabb rangot szeretne elérni a keresőmotorokban:

 • Írjon vendégbejegyzéseket más webhelyekhez, bloggerekhez és jó hírű kiadványokhoz. Csak arra kell koncentrálni, hogy releváns és pontos tartalmat hozzon létre mind a közönség, mind a házigazda közönsége számára. Ha a tartalomban egy vagy két linket ad hozzá a webhelyére, az növeli a forgalmat, és létrehozza a domain linkprofilját.
 • Szerezzen vissza közösségi média linkeket a közösségi média befolyásolóival együttműködve. A befolyásolók bejegyzéseikkel és interaktív videóikkal segítenek a márkád népszerűsítésében. Mivel a tiéd egy kiskereskedelmi márka, mindenféle influencerrel való kapcsolatfelvétel segít visszamutató linkekre és népszerűségre szert tenni.
 • Küldje el tartalmát hírként és sajtóközleményként. Ez segít abban, hogy minőségi linkeket szerezzen a webhelyére a népszerű kiadványokból.
 • Készítsen interjúkat, podcastokat és webináriumokat iparági szakértőkkel. Ezek a szakértők valószínűleg megosztják ezt követőikkel, és ennek eredményeként bizalmat és hosszú távú kapcsolatokat építenek ki nagy közönséggel.
 • Értékelje a versenytársak visszamutató linkjeit, és építse be linképítési stratégiájukat a sajátjával, hogy a marketingjáték csúcsán maradjon. Az értékelést különböző szempontok alapján elkülönítheti, például a legtöbb visszamutató linket elérő oldalak vagy a legtöbb havi látogatószámú oldalak alapján.
Olvasni:  A Shopify Colabs elindítása: Mit jelent az üzleti élet és a tartalom számára...

Hozzon létre több online idézetet

Az idézetek a vállalkozás megemlítése egy másik webhelyen. Helyi idézetek nagyszerű módja annak, hogy növelje vállalkozása népszerűségét.

A Google és más keresőmotorok az idézeteket és linkeket a két legfontosabb tényezőnek tekintik a vállalkozás hírnevének kiszámításakor.

A a BrightLocal tanulmánya Felfedte, hogy a helyi keresési eredmények között az első három helyen álló vállalkozás átlagosan több mint 80 hivatkozást tartalmaz.

Forrás: BrightLocal

Emiatt cégadatait több nagy tekintélyű webhelyen is el kell küldenie, mint például a Yelp, a Yellow Pages, a Better Business Bureau (BBB), a Foursquare és más szűkös könyvtárakon.

Tekintse meg, mérje fel SEO eredményeit

Miután bevezette a fent felsorolt ​​taktikákat SEO stratégiájában, át kell tekintenie és mérnie kell, hogy erőfeszítései jelentős eredményeket hoznak-e, és mely területeken van szükség fejlesztésre.

Az erőfeszítések méréséhez és áttekintéséhez olyan online eszközöket vehet igénybe, mint a Ahrefs kulcsszókövető eszköze, amely időről időre megmutatja a legjobban teljesítő kulcsszavakat és azok előrehaladását.

Következtetés

A kiskereskedők keresőoptimalizálása nem bonyolult, ha ismeri azokat a lépéseket, amelyekkel több organikus forgalmat irányíthat üzletébe.

Kövesse az alábbi tíz legjobb keresőoptimalizálási tippet, hogy célzottabb helyi ügyfeleket szerezzen, akik az Ön termékeit és szolgáltatásait keresik.

Ne feledje, hogy egy professzionális helyi SEO ügynökség segítségét is igénybe veheti, és helyi SEO eszközökkel előnyt szerezhet versenytársaival szemben.

Új publikációk:

Ajánlott