SEO piacterekhez: 7 tipp a helyezések javításához

Ha saját e-kereskedelmi piacterét, például az Amazon, az eBay vagy az Etsy elindítását tervezi, ez a cikk az Ön számára készült.

Ez a SEO piacterekhez útmutató megosztja azokat a legjobb tippeket, amelyekkel javíthatja piaci webhelyeinek rangsorolását a keresőmotorok eredményoldalain.

Mielőtt megosztanám a legjobb keresőoptimalizálási taktikákat az e-kereskedelmi többszállítós webhelyekhez, először is ismerjük meg, hogyan működik egy piac, és miért kell egy e-kereskedelmi webhelynek kihasználni a SEO-t hogy növelje online jelenlétét.

Kezdjük!

Mi az a piactér?

A piactér egy olyan e-kereskedelmi webhely, amely felsorolja és értékesíti a harmadik felek által feltöltött termékeket.

Ez egy olyan platform, amely összehozza a vevőket és az eladókat. A vásárlók a termékek széles skáláját találhatják meg és hasonlíthatják össze, míg az eladók a vevők nagy csoportjának adhatják el termékeiket.

Kép forrása: Webkul

A hatalmas készletekkel rendelkező piacterek legjobb példái az Amazon, az eBay, az Etsy, az AliExpress, a Shopee és a Rakuten.

Mi a különbség a piactér és az e-kereskedelmi webhely között?

A piactér különbözik az e-kereskedelmi webhelytől, mivel az előbbi harmadik féltől származó termékeket, míg az utóbbi a saját termékeit árulja.

Íme néhány jelentős különbség a piactér és az e-kereskedelmi webhely között:

 • Az “e-kereskedelem” kifejezés egy olyan platformra utal, amelyet egyetlen eladó számára terveztek, míg a piactér platformján több eladó is lehet.
 • Egy e-kereskedelmi webhely korlátozott számú termékkel foglalkozik, míg a piactereken rengeteg árucikk található, amelyeket nagyszámú szállító töltött fel.
 • Egy e-kereskedelmi webhely tervezése és működése egyszerű, mint egy piactér.
 • Az árrések minden eladásnál alacsonyabbak a piactereken, míg az e-kereskedelmi üzletek minden eladásból jó százalékban profitálnak. Ezért a piactereknek több terméket kell eladniuk, hogy nagyobb nyereséget érjenek el.

Miért fontos a piacterek keresőoptimalizálása?

A SEO kulcsfontosságú az online piactereken, mert segít a releváns organikus forgalom növelésében, ami magasabb konverziókat és nyereséget eredményez.

Olvasni:  Teljes útmutató szakértői és tartalmi bejegyzések létrehozásához

Íme a legfontosabb okok, amelyek miatt a SEO elengedhetetlen a több gyártót tartalmazó e-kereskedelmi webhelyek számára:

 • Javítja az organikus keresési forgalmat: Tanulmányok azt mutatják, hogy kb A keresők 96%-a ne bízz a hirdetésekben. A SEO-n keresztüli bejövő marketing a legjobb módja az online forgalom megszerzésének, valamint látogatók, szállítók és ügyfelek vonzásának az online piacterekre.
 • Hatóságot és bizalmat hoz létre: A SEO segít a domain tekintélyének növelésében. A magasabb autoritás jobb organikus rangsoroláshoz vezet, ami nagyobb forgalmat eredményez. A keresők pozitívan értékelik a magasabb organikus helyezést, és szívesebben vásárolnak olyan piacterekről, amelyek a releváns termékkeresések szempontjából magasabb helyezést értek el.
 • Növeli a felhasználói élményt: A SEO segít a piactereknek a webhely optimalizálásával javítani a felhasználói élményt. Ha partnerségre lép bármely SEO ügynökséggel, vagy saját maga kezd el SEO-val foglalkozni, számos tevékenységet hajt végre webhelye sebességének, elkötelezettségének és olvashatóságának javítása érdekében. A jobb felhasználói élmény több értékesítést eredményez.
 • Hosszú távú eredményeket produkál: A rövid távú marketingstratégiával ellentétben, amely jellemzően azonnali vagy egyszeri eredményt kínál, a SEO hosszú távú eredményeket produkál. Néhány héten belül láthatóak az eredmények, és a rendszeres SEO-munka továbbra is növeli online áruháza organikus forgalmát, konverzióit és nyereségét.

A SEO kihívásai a piactereken és az e-kereskedelmi webhelyeken

Az e-kereskedelmi webmesterekhez képest a piactulajdonosok számos SEO kihívással néznek szembe.

Egy e-kereskedelmi webhely esetében könnyebb a SEO kezelése, mivel kevesebb a termék. Termékeit és készletét teljes mértékben Ön irányítja, így a termékoldalak optimalizálása egyszerű.

Mivel azonban a piactereken több száz szállító és több ezer termék található, a SEO végrehajtása minden termékoldalon időigényes és kihívást jelent.

Ezenkívül a piactér tulajdonosainak sok szállítót kell kezelniük, hogy biztosítsák a készletük és a szállításuk tetején. A bevezetési folyamatnak zökkenőmentesnek kell lennie, a szállítói regisztrációnak és a termékkezelésnek pedig egyszerűnek kell lennie.

Ezenkívül a szállítók gyakran többször töltik fel ugyanazt a termékleírást, vagy ugyanazt az URL-struktúrát hozzák létre több termékhez, megzavarva a felhasználókat. Folyamatosan ellenőrizni kell a feltöltött termékeket, hogy azok SEO-barátok legyenek.

A legjobb SEO tippek piacterekhez

Most ennek a SEO-piaci oktatóanyagnak a legizgalmasabb részében vagyunk, ahol megvitatjuk azokat a legjobb SEO-trükköket, amelyekkel növelheti e-kereskedelmi piactéri áruháza online láthatóságát.

Íme néhány a legjobb SEO tippek az online piacterekhez:

A kenyérmorzsa minden webhely elengedhetetlen eleme, amely segíti a navigációt.

Ezen túlmenően a kenyérmorzsa javítja az online áruház felhasználói élményét és a feltérképezését is azáltal, hogy a teljes termékútvonalat megjeleníti a felhasználók számára.

Olvasni:  Hogyan szerezz be Google backlinkeket

A látogatók pontosan tudják, hogy az általuk megtekintett termék melyik kategóriában és alkategóriában található.

Íme egy példa a Newegg zsemlemorzsájára:

A teljes termékútvonal megjelenik, és a látogatók egyértelműen láthatják, hogy a Gaming Desktops a Számítógépes rendszerek kategóriában található.

A kenyérmorzsa abban is segít a keresőmotoroknak, hogy megtalálják a megfelelő kategóriát vagy alkategóriát a különböző termékekhez, javítva a különböző termékoldalak relevanciapontszámát.

Ráadásul, A Google kenyérmorzsát is megjelenít a SERP-ben, hogy megmutassa a felhasználóknak, hol található az oldal a webhelyén.

Íme egy példa a navigációs útvonalra a keresési eredményekben:

Ezenkívül a Google Search Console egy navigációs jelentést is kínál, amelyet a Javítások részben talál, ahogy az alábbi képen látható.

Ebben a jelentésben ellenőrizheti a navigációs útvonal esetleges hibáit, és megkeresheti az összes érvényes navigációs útvonal URL-címét.

Ezért mindig használjon zsemlemorzsát a webhelyén, mert ezek a piactéri SEO létfontosságú elemei.

Használja a sémajelölést

A sémajelölő egy nyelv, amelyet a keresőmotorok használnak a weboldalon található információk megértésére.

Emellett a sémaadatok is segítenek javítja a webhelyek indexelését a keresési eredmények között, és lehetővé teszi a piacterek számára, hogy bővített kivonatokon keresztül további termékinformációkat jelenítsenek meg.

A sémajelöléseken keresztül olyan információkat jeleníthet meg a SERP-ben, mint a vélemények, értékelések, termékadatok és navigációs útvonalak.

Egy piac számára a megfelelő sémajelölés elengedhetetlen a termék láthatóságának javításához a keresési eredmények között.

Egy piactéri webhely többféle sémát használhat, de ezek közül a legfontosabb az termék strukturált adatok.

A termékjelöléssel különböző terméktulajdonságok jeleníthetők meg, mint pl

 • Kép
 • termék név
 • Vélemények (aggregateRating)
 • Márkanév
 • termékleírás
 • SKU stb

Így néz ki a termékséma jelölése a keresési eredmények között:

Ha további segítségre van szüksége a termékséma kódok webhelyéhez való hozzáadásával kapcsolatban, megteheti látogassa meg ezt a Google forrást.

A terméksémák segíthetnek legyőzni versenytársait azáltal, hogy javítják a termék CTR-jét (átkattintási arány).

Győződjön meg róla, hogy a webhely gyorsan betöltődik és reagál

A sebesség kulcsfontosságú a felhasználói élmény szempontjából, mert az emberek utálják a lassú webhelyeket.

Körül a vásárlók 79%-a elismerik, hogy a lassú betöltés befolyásolhatja a termék vásárlási hajlandóságát.

Ráadásul a lassú webhelyek a konverziós arány 4,42%-os csökkenéséhez vezetnek.

A Google az oldalsebességet is használja a rangsorolás egyik tényezőjeként. Az oldalélmény keresési frissítése a felhasználói élmény mutatói, például a webhely betöltési sebessége és a visszafordulási arány.

Egy gyorsabb piactér kétségtelenül több felhasználót és értékesítést hozhat.

Olvasni:  Mi az a multisite és mikor érdemes használni?

Webhelye sebességét a Google PageSpeed ​​Insights, a GTmetrix és a Pingdom segítségével ellenőrizheti.

Ha az oldal sebessége lassú, akkor az alábbi oldaloptimalizálási taktikákat használhatja a sebesség növelésére:

 • Válasszon egy jó webtárhely-szolgáltatót, mivel a tárhely létfontosságú szerepet játszik a webhely gyorsabb betöltésében. Érdemes dedikált webtárhelyet választani a piacterek számára, amelyek maximális rendelkezésre állást és teljesítményt kínálnak.
 • Tömörítse az összes képet az üzletében olyan eszközökkel, mint a Tiny PNG, a Compressor.io és az Ezgif. A képtömörítés átfogóan növeli a webhely sebességét.
 • Használjon CDN-t (Content Delivery Network), mivel ez segít a tartalom több helyen történő gyorsítótárában, és a tartalmat a látogató legközelebbi helyéről szolgálja ki.
 • Használjon reszponzív webhelyet, mert a mobilbarát webhelyek gyorsabban töltődnek be mobileszközökön, és javítják a felhasználói élményt.
 • Csökkentse a külső HTTP-kérelmeket, mivel több kérésnek nagyobb az oldalbetöltési sebessége, mivel egy piactér több összetevőt tartalmaz, például CSS-t, JavaScriptet, képeket és videóbeágyazást. Ezért a HTTP kérések számának csökkentése jelentősen javíthatja a webhely sebességét.

Tegye a webhely biztonságát prioritássá az SSL segítségével

Az SSL a Secure Sockets Layer rövidítése. Ez egy biztonsági protokoll, amely titkosított kapcsolatot hoz létre a webszerver és a webböngésző között.

Amikor webhelyét SSL-lel védi, a HTTPS megjelenik az URL-ben, az alábbi képen látható módon:

Google HTTPS-t használ rangsorolási jelkéntezért a piactéri SSL-t biztonságosan kell tartani.

Az SSL minden felhasználói adatot biztonságban tart, és megakadályozza a biztonság megsértését.

Ezért a felhasználói adatok biztonságának megőrzése és a keresőoptimalizálás javítása érdekében fel kell vennie az SSL-t webhelyére.

A GeoTrust, a Comodo és a GoDaddy a legnépszerűbb SSL-szolgáltatók, amelyek SSL-tanúsítványt hozhatnak létre és telepíthetnek a piactéren.

Használjon megfelelő webhelytérképeket

A piactér webhelye több ezer oldalt tartalmaz, amelyeket gyakran kell frissíteni, hogy a felhasználók a legfrissebb termékinformációkat jelenítsék meg.

A webhelytérkép hasznos a céloldalak megfelelő indexeléséhez. Az oldaltérkép megmondja a keresőmotoroknak, hogy mely oldalakat kell indexelni, és milyen gyakorisággal kell indexelni.

Létrehozhat egy webhelytérképet manuálisan, vagy használhat például szolgáltatást XML webhelytérképek.

A webhelytérkép létrehozása után töltse fel a Google Search Console-ba.

Ha feltölti a webhelytérképet a Search Console-ba, akkor az összes céloldalt megfelelően indexeli, és frissített információkat jelenít meg a keresési eredmények között.

Nyissa meg a Search Console-t, és válassza ki tulajdonát/domainjét a webhelytérkép elküldéséhez.

Most már láthatja webhelytérképének állapotát és a felfedezett URL-ek teljes számát.

Olvasni:  SEO fogszabályzóknak: Növelje a betegek számát a fogszabályozó SEO segítségével

Frissítse webhelytérképét, ha új URL-eket ad hozzá webhelyéhez, vagy felülvizsgálja a meglévő URL-ek tartalmát.

Használja az értékeléseket és a véleményeket az ügyfelek elkötelezettségének növelésére

Az értékelések és vélemények segítenek növelni az ügyfelek elkötelezettségét, és termékvásárlásra ösztönzik a felhasználókat.

Kiváló példa arra, hogy egy piactéri webhely értékelésekkel és értékelésekkel rendelkezik, az Amazon.

Íme egy példa az Amazon termékoldalára, amely vásárlók ezreitől kapott értékeléseket és véleményeket.

A vélemények megkönnyítik a vásárlók számára a vásárlási döntés meghozatalát. Az ügyfelek elkötelezettségét is fokozza.

Rendszeresen küldjön e-maileket azoknak az ügyfeleknek, akik megvásároltak egy terméket, de nem írtak véleményt.

Könnyítse meg a felhasználók számára, hogy véleményeket írjanak webhelyéről és különböző taktikákat alkalmazni hogy ügyfeleit termékeinek értékelésére ösztönözze.

A vélemények szilárd jelzés a Google számára, hogy webhelye megbízható. Ezért mindig meg kell tennie a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy minden termékéről elnyerje a felhasználói véleményeket.

Tegye a tartalommarketinget prioritássá

A tartalommarketing kulcsfontosságú része a keresőoptimalizálásnak.

A kiváló minőségű, releváns és egyedi tartalom elkészítése segít elérni a vásárlókat az ügyfélút különböző szakaszaiban.

Íme néhány a tartalommarketing felhasználásának legjobb módjai a piaci SEO javítására:

 • Hozzon létre egy tartalmi központot, és ossza meg cikkeket bizonyos témákkal kapcsolatban, hogy segítse a vásárlókat az ügyfélút kulcsfontosságú szakaszaiban.
 • Használja ki az influencerek erejét termékeinek megosztásához különböző közösségi csatornákon. Ez arra ösztönzi az embereket, hogy csatlakozzanak webhelyéhez, és mind az eladók, mind a vevők vonzódni fognak a márkához.
 • Adjon egyedi és SEO-barát tartalmat minden termékoldalához. Használjon LSI kulcsszavakat a cél kulcskifejezések relevancia pontszámának növelésére.
 • Készítsen termékvásárlási útmutatókat és szolgáltatási útmutatókat ügyfelei számára, mert hasznosak mind az új, mind a visszatérő vásárlók számára.
 • Készítsen infografikákat és videókat, mert az emberek szeretik őket. körülbelül 65% A márkák többsége infografikát használ tartalommarketing-erőfeszítéseik javítására. Emellett a termékvideók hozzáadása nagyszerű módja a visszafordulási arány csökkentésének és az oldalon töltött idő növelésének.
 • Oszd meg az ügyfelek történeteit közösségi csatornáidon és blogodon. A sikertörténetek nagyszerű módja annak, hogy több ügyfelet vonzzon a piacra. Ossza meg a szállítók és a vásárlók sikertörténeteit, mert piactulajdonosként mindkettőt meg kell céloznia.

Következtetés

A SEO kulcsfontosságú a piactéri webhelyek számára, mert elősegíti, hogy a termék- és kategóriaoldalak előrébb helyezkedjenek el a keresési eredmények között, ami megnövekedett organikus forgalmat és bevételt eredményez.

Kövesse az ebben a cikkben tárgyalt piacterekre vonatkozó SEO-tippeket, hogy javítsa piaci jelenlétét a SERP-ben.

Új publikációk:

Ajánlott