SEO technológiai vállalatoknak: 5 példa a gyilkos stratégiákra

A SEO létfontosságú a vállalkozások számára minden iparágban, beleértve a technológiai vállalatokat is. A technológiai cégek SEO-ját azonban különösen nehéz tökéletesíteni, mivel a technológiai iparban nagyon kiélezett a verseny.

Ennek az az oka, hogy a legtöbb technológiai vállalat rendelkezik a műszaki szakértelemmel és keresőmarketing-szakemberekből álló csapatokkal, akik folyamatosan tartalom létrehozásán, linkek létrehozásán, valamint webhelyük technikai és helyszíni SEO optimalizálásán dolgoznak.

Ez a cikk megtanítja Önnek a SEO alapjait a technológiai cégek számára. Valós példákat is megosztunk arra vonatkozóan, hogy más technológiai cégek milyen SEO stratégiákat és taktikákat alkalmaznak idén.

Miért van szükségük a műszaki cégeknek SEO-ra?

A nap mint nap végrehajtott Google-keresések száma továbbra is növekszik. Alapján statisztikaa Google körülbelül 3,5 milliárd keresési lekérdezést dolgoz fel naponta.

Ez egy elképesztő statisztika, és elhiteti velünk, hogy a keresőmotorokat még mindig széles körben használják az emberek információk, termékek vagy szolgáltatások keresésére.

A technológiai vállalatoknak SEO-ra van szükségük ahhoz, hogy rangsorolják azokat a keresési lekérdezéseket, amelyek relevánsak az általuk kínált termékek és szolgáltatások szempontjából.

Egy másik ok, amiért a technológiai cégeknek SEO-ra van szükségük, az az, hogy a legtöbb szoftvervásárló „internethez ért”, vagyis valószínűleg az organikus keresési eredményekre kattint a Google fizetett hirdetései helyett.

Technikai cégek által használt SEO-taktika

Mielőtt belevetnénk magunkat a technológiai cégek által használt különféle SEO-taktikákba, megosztunk 5 példát arra vonatkozóan, hogy más technológiai vállalatok hogyan tervezik a SEO használatát termékeik és szolgáltatásaik piacra dobására 2024-ban.

Anders Bryde Thornild – CyberPilot

„2024-ra a stratégiánk az, hogy a kulcsszavak konvertálására összpontosítsunk. Kezdetben az általános kulcsszavakra összpontosítottunk, mert szükségünk volt a forgalomra, és a tartalom alapját kellett építeni.

Forgalom nélkül nem lenne elegendő adatunk a konverzióoptimalizálás elindításához. Mostantól minden hónapban sok látogató érkezik hozzánk, ami azt jelenti, hogy a konverzióra összpontosítunk.

Ez alapvetően 2 dolgot jelent:

  1. Átalakítsa a most érkező forgalmat – nézze meg a céloldalakat, és javítsa ezeket
  2. Keressen konvertáló kulcsszavakat, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a szolgáltatásainkhoz közelebbi kulcsszavakat fogjuk megvizsgálni, mint a forgalom megcélzásánál

Ha ez sikerül, akkor a teljes vásárlói utunk nagyobb részét lefedjük. Mind a felső, mind az alsó tölcsér, ami azért fontos, mert SEO marketingesként gyorsan eltévedhet a forgalom keresésében.”

Julian Scott – SocialBu

„Technikai vállalatként a SEO az egyik legfontosabb marketingcsatornánk. Arra összpontosítunk, hogy webhelyünk és tartalmaink mobileszközökre legyenek optimalizálva, és releváns kulcsszavakat használjunk mind a metaadatokban, mind a tartalomban, hogy organikusan magasabb helyezést érjünk el.

Olvasni:  4 módszer a SEO stratégiája gyors újjáélesztésére és az online sikerre

Visszalinkelési stratégiánk magában foglalja iparágunk tekintélyes blogjainak és webhelyeinek megszólítását, vendégposztolást és partnerkapcsolatok létrehozását a releváns befolyásolókkal.

Ügyelünk arra, hogy nyomon kövessük előrehaladásunkat olyan mutatók segítségével, mint az organikus keresési forgalom, a SERP-k rangsorolása, az egyes oldalak CTR-je és a visszamutató linkek.

Ez segít nekünk folyamatosan finomítani és javítani SEO tervünket a lehető legjobb eredmények elérése érdekében.

Nagy sikereket értünk el eddigi SEO erőfeszítéseinkkel.

Például csak az elmúlt évben több mint 80%-os növekedést tapasztaltunk a Google és a Bing organikus keresési forgalmában, átlagosan 20 pozíciós emelkedést tapasztaltunk a SERP-k rangsorában, és folyamatosan nőtt a visszamutató linkek száma.

Ezek a mutatók azt bizonyítják, hogy SEO stratégiánk hatékony, és továbbra is a jövőbeni növekedésünk hasznára válik.

Azáltal, hogy naprakész marad az új trendekkel és technikákkal, optimalizálja a tartalmat a keresőmotorok számára, és kihasználja az influencereket, a technológiai vállalatok sikert érhetnek el SEO erőfeszítéseikben. Úgy találtuk, hogy ez kulcsfontosságú egy erős és sikeres SEO-terv kidolgozásához.”

Irene Graham – Spylix

Weboldalunk Google Discover-baráttá tétele: A mobiltelefon-használók számára a Google Discover egy hírcsatorna, amely a keresőmotor kezdőlapján jelenik meg. A lehető legjobb keresési eredményeket mutatja a felhasználóknak preferenciáik és érdeklődési körük alapján. Ez az egyik alapvető SEO technika, amelyre 2024-ban összpontosítunk.

Weboldalunk Google Discover-baráttá tételével több millió új leendő ügyfelet érhetünk el, és jelentősen megnövelhetjük a webhely forgalmát.

Magas minőségű tartalom: A tartalmat a felhasználók keresési feltételei alapján hozzuk létre. A keresőmotor végső célja a fogyasztók keresési szomjúságának csillapítása. Ahhoz, hogy weboldalunk automatikusan előrébb kerüljön a keresésekben, a kulcsszavakat, cikkeket, fotókat és linkeket a felhasználói szándéknak megfelelően optimalizáljuk. Weboldalunk informatív, látványos, kommersz és könnyen használható lesz.

Releváns metaleírások és címek: A metacímek és metaleírások azok a címkék, amelyeket weboldalunk céljának megfelelő kommunikálására használunk. Ez egy olyan eszköz, amellyel egy weboldal tartalmát ismertetjük látogatóinkkal és keresőrobotjainkkal. Ezek elősegítik az egyének közvetlen és közvetett oktatását a cégünk által végzett munkáról.

Jacob Udodov – Bordio

Idén megduplázzuk az oldalon kívüli SEO-t, szemben a linképítéssel. Ezt elsősorban a felhőkarcoló módszerrel tesszük.

Íme a felhőkarcoló technika alapvető lépései:

   1. Keressen népszerű tartalmat a résén: Használjon olyan eszközöket, mint az Ahrefs vagy a Buzzsumo, hogy népszerű tartalmakat keressen a résén. Keressen olyan tartalmat, amelyhez sok visszamutató hivatkozás és közösségi megosztás tartozik.
   2. Tegye még jobbá: Használja ki a megtalált népszerű tartalmat, és tegye még jobbá. Adjon hozzá további adatokat, példákat, kutatásokat és esettanulmányokat. Győződjön meg arról, hogy a tartalom átfogóbb és alaposabban megvizsgált, mint az eredeti.
   3. Reklámozza a tartalmat: A tartalom közzététele után forduljon azokhoz, akik hivatkoztak az eredeti tartalomra, és tájékoztassa őket az új, továbbfejlesztett verziójáról.
   4. Kövesse nyomon az eredményeket: Tartsa szemmel a visszamutató linkeket és a forgalmat, és nézze meg, hogy új tartalma hogyan viszonyul az eredetihez.

Tavaly ezt a módszert alkalmaztuk, és 24%-os éves növekedést tapasztaltunk a backlinkek számában. Ráadásul az átlagos DR, ahonnan visszalinkeket kaptunk, 9-cel nőtt.

Olvasni:  Wordpress beágyazási útmutató

Eleanor Bennett – Logit.io

„Nagyon hatékonyan lehet visszamutató linkeket építeni, ha tetszetős csalólapokat készítünk. Annak érdekében, hogy ez a stratégia megfelelő legyen, előfordulhat, hogy technikai kutatást kell végeznie a másolat elkészítéséhez. A vizuális tervezési eszközökkel, például az Adobe XD-vel, gyorsan létrehozhat letölthető anyagokat, hogy kihasználhassa ezt a stratégiát anélkül, hogy külön tervezőt kellene felvennie.

Miért ne használja a GitHubot az első lekérési kérés megnyitásához, ha új visszamutató hivatkozásokat szeretne az erőforrásokhoz? A GitHub a technológiai témák széles skálájához kínál niche-tárolókat, amelyeket rendszeresen frissítenek. Sok esetben a GitHub-tárház lekérési kérelmei azonnal összekapcsolódnak a webhelyekkel követett linkeket kínál. Az Ahrefs használatával meghatározhatja, hogy a réstében lévő fő SaaS-platformok közül melyik kapcsolódik a GitHubhoz. Használja ezeket kiindulási pontként, hogy kipróbálhassa magát a csatlakoztatott adattárukhoz való hozzájárulásban.

Ennek ellenére sok cikkem volt az első helyen, egyetlen visszamutató hivatkozás nélkül is. Eredeti tartalom írása és a saját műszaki rések vezetőitől származó betekintések kutatása valóban kiemelheti a tartalmat egy olyan korban, ahol egyre több cikk jelenik meg. mesterséges intelligencia által generált.

A mesterséges intelligencia használata gyakran a már elmondottak újrafogalmazását eredményezi, és nem tud olyan új szempontokat generálni, amelyeket a felhasználók hasznosnak találhatnak.”

SEO stratégiák és taktikák műszaki vállalatok számára

Számtalan SEO-stratégia és taktika létezik, amellyel növelheti a keresőkben elfoglalt helyezéseket és a forgalmat, azonban sokszor a jól bevált módszerek a leghatékonyabbak az eredmények generálásában.

A következő bekezdésekben megosztjuk és megvitatjuk ezeket a kipróbált és bevált módszereket, hogyan végezhet SEO-t technológiai vállalata számára.

Cselekvési terv kidolgozása webhelye SEO auditja alapján

Minden SEO stratégia első lépése egy SEO cselekvési terv kidolgozása. Ez a cselekvési terv tartalmazza azokat a tevékenységeket és taktikákat, amelyeket a kívánt eredmények elérése érdekében fog végrehajtani, legyen szó magasabb helyezésről, több leadről vagy megnövekedett organikus forgalomról.

Ha SEO cselekvési tervet szeretne kidolgozni technológiai vállalata számára, először meg kell értenie, hol tart jelenleg, és mely szempontok hátráltatnak abban, hogy elérje a kívánt eredményeket.

Itt jön képbe a SEO audit. A SEO audit célja, hogy megtalálja webhelyének mindazon területeit, amelyek késleltetik a fejlődést.

Néhány dolog, amit a SEO audit feltár, a következők:

 • Technikai hibák a webhelyen
 • Hiányoznak a metacímkék, például a cím, a metaleírás és az alt címkék
 • Fejléc címke használata
 • Kulcsszókonzisztencia

Az alapos SEO audit magában foglalja a webhely backlink elemzését is. A visszamutató linkek létfontosságú szerepet játszanak a keresőmotorok rangsorolásában. Visszamutató hivatkozások nélkül nem érhet el magas helyezéseket a versenyképes technológiai iparágban.

Végül a SEO audit magában foglalja a versenytársak és az iparágában a keresési eredményeket uraló személyek tanulmányozását.

Egy jó versenyelemzés feltárja azokat az oldalakat, amelyek a legtöbb keresési forgalmat hozzák. A versenyelemzés végeredménye annak megértése, hogy versenytársai miért rangsorolnak bizonyos kulcsszavakat, és mit tehet Ön is ugyanazon eredmények elérése érdekében.

Olvasni:  WooCommerce vs. Shopify: melyik a jobb technikai és SEO szempontból?

Ez jellemzően több visszamutató hivatkozás létrehozását, jobb tartalom létrehozását és webhelye általános használhatóságának javítását foglalja magában.

Optimalizálja az összes helyszíni oldalelemet

Miután elkészítette a SEO cselekvési tervet, és elvégezte a webhely auditálását, meg kell győződnie arról, hogy az oldalon lévő összes elem a keresőoptimalizálás bevált gyakorlatainak megfelelően optimalizálva van.

Az oldalon lévő elemek, amelyekről beszélünk, a következők:

 • Címcímkék
 • Meta leírás
 • Image alt attribútumok
 • Fejléc címkék
 • URL-ek
 • Oldalsebesség

Mindezeket az elemeket optimalizálni kell, hogy növelje a webhely használhatóságát, és segítse a keresőmotorokat, hogy megértsék, miről szól a webhely. Amint tudják, miről szól a webhely, a keresőmotorok rangsorolhatják azt a megfelelő keresési lekérdezések szerint.

Címke optimalizálása

Az oldalcímek az elsők között vannak, amelyeket az emberek látnak, amikor eldöntik, hogy melyik találatra kattintsanak a keresőmotor eredményoldalain.

A megfelelő címcímkék optimalizálása magában foglalja a célkulcsszót tartalmazó címcímkék írását, amelyek legfeljebb 70 karakter hosszúak és könnyen érthetők.

Meta leírás optimalizálás

A metaleírások rövid bevezetőként működnek, leírva, hogy miről szólnak oldalai. A metaleírások két okból is fontosak:

 • A jól megírt metaleírások növelhetik webhelye organikus CTR-jét.
 • A metaleírások elmondják a keresőmotor felhasználóinak, hogy mire számíthatnak, miután rákattintottak egy keresési eredményre.

SEO-optimalizált metaleírások írásához biztosítania kell, hogy a metaleírások legfeljebb 160 karakter hosszúak legyenek, elég egyediek ahhoz, hogy kitűnjenek a SERP versenytársak közül, és meg kell említeni az oldal célkulcsszavait.

Képoptimalizálás

A képek hozzáadása az oldalakhoz több okból is elengedhetetlen, többek között az oldal felhasználói élményének javítása, az adatok továbbítása, és ami még fontosabb, a tartalom könnyebben fogyaszthatóvá tétele.

Mindazonáltal, ha pusztán képeket ad hozzá oldalaihoz és tartalmaihoz, akkor több kárt okozhat, mint használ, ha nincs megfelelően optimalizálva a SEO-hoz.

A képek SEO számára történő optimalizálásának két fő módja a következő:

 • A képek tömörítése a méretük csökkentése érdekében, ami viszont pozitív hatással van az oldal betöltési sebességére.
 • Képes alternatív szövegek írása, amelyek leírják, miről szólnak a képek, és ideális esetben tartalmazzák a célkulcsszavakat.

URL optimalizálás

Tudta, hogy a rosszul megírt URL-ek negatív hatással lehetnek oldala felhasználói élményére?

Képzelje el, hogy a következő két URL közül kell választania:

 • www.domain.com/product/sunglasses/oakley-frogskin
 • www.domain.com/product/sunglasses_oakley01rmb

Melyikben bízol jobban? Az első URL tiszta, és logikus URL-struktúrát követ, így a felhasználók egyértelműen felismerhetik, miről fog szólni az oldal. Ezenkívül biztonságosabbnak tűnik, mint a második URL.

Tehát hogyan optimalizálhatja az URL-eket a SEO számára?

Először is, az URL-eknek a lehető legrövidebbeknek kell lenniük, és csak alfanumerikus karaktereket kell tartalmazniuk. Kerülje a speciális karaktereket tartalmazó URL-ek létrehozását.

Másodszor, mindig adja hozzá a célkulcsszót az oldal URL-jéhez.

Ennél a cikknél a célkulcsszó a “SEO technológiai cégeknek”, ezért az oldal URL-jét a www.seoptimer.com/blog/seo-for-tech-companies címre állítottuk.

Oldalsebesség optimalizálása

Az utolsó, és valószínűleg az egyik legfontosabb oldal-optimalizálás, amelyet elvégezhet, a PageSpeed ​​funkcióval foglalkozik.

Mivel az oldal betöltési sebessége a Google rangsorolási algoritmusának egyik közvetlen tényezője, létfontosságú szerepet játszik az oldal rangsorolásának képességében.

Olvasni:  SEO alapjai: Útmutató a hallgatóknak az online jelenlét kialakításához

Kövesse az alábbi javaslatokat webhelye betöltési sebességének optimalizálásához és javításához:

 • Mindig tömörítse a képeket és a médiafájlokat tömörítő eszközzel, például TinyPng. A tömörítetlen képek túl nehéz oldalakat eredményeznek, ami negatív hatással van a webhely betöltési sebességére.
 • Csökkentse a CSS, HTML és Javascript fájlok méretét.
 • Használjon CDN-t (Content Delivery Network) webhelye fájljainak szervereken való terjesztéséhez szerte a világon.

Hozzon létre témacsoportokat adatalapú kulcsszókutatás alapján

A tartalom nagyszerű módja annak, hogy új ügyfeleket vonzzon, és felvilágosítsa közönségét márkájával vagy iparágával kapcsolatban.

Például a Ahrefs tartalmat használ fel arra, hogy forgalmat irányítson webhelyünkre, és megosszon betekintést, útmutatókat és blogcikkeket a SEO iparágról és a releváns témákról.

Azonban nem hozhat létre egyszerűen olyan tartalmakat, amelyekről úgy gondolja, hogy vonzzák a webhely látogatóit.

A műszaki cégek keresőoptimalizálóinak kulcsszókutatást kell végezniük, hogy megtalálják a legjobb tartalomlehetőségeket a megfelelő közönség vonzásához.

De valószínűleg már tudja, mi az a kulcsszókutatás, ezért ezekre a részletekre nem térünk ki. Ehelyett arra szeretnénk koncentrálni témacsoportok.

A kép forrása: Codehouse

A témacsoportok több, ugyanazon a témán alapuló tartalomból állnak. Ha tartalmat hoz létre témacsoportokban, akkor átfogó lefedettséget kap a témában.

Témacsoportra példa lehet az, amikor hosszú, részletes útmutatót hoz létre az alapvető webes vitalokról. Ezután írjon rövidebb tartalmat a Core Web Vitals három különböző fókuszterületéről, elsősorban az LCP-ről, az FCP-ről és a CLS-ről.

A témafürtök kulcsfontosságú szempontja a kapcsolódó tartalomban megvalósított belső linkelés. A Core Web Vitals témafürtre vonatkozó példánkban minden egyes tartalomhoz belső hivatkozásokat adunk.

Úgy is felfoghatod, mint egymáshoz kapcsolódó blogcikkek pókhálóját.

A tartalomról nem beszélhetünk a backlinkek említése nélkül. Az igazság az, hogy nem szabad tartalmat létrehoznia anélkül, hogy ne gondolná át a linképítési stratégiáját.

A linkek elengedhetetlenek a keresőmotorok rangsorolásához. A tartalomra és a termékoldalakra mutató hivatkozások létrehozása nélkül valószínűleg nem fog elég magas helyezést elérni. Ez különösen igaz egy erősen versenyképes iparágra.

Számos linképítési stratégia létezik, amelyek segítségével visszamutató hivatkozásokat hozhat létre alapvető termékoldalaihoz és tartalmához.

A legnépszerűbb kapcsolatépítési stratégiák közé tartozik

 • Vendég bejegyzés
 • Törött linképítés
 • Linkcserék
 • Nem összekapcsolt említések
 • Hivatkozások lekérése a forrásoldalakról

Kövesse rendszeresen a SEO előrehaladását

A technológiai cégek SEO-val kapcsolatos utolsó vitapontja a fejlődésed rendszeres nyomon követése.

A keresőoptimalizálási rangsorok és az organikus forgalom figyelése nélkül fogalma sem lesz arról, hogy a jelenlegi SEO-stratégiája működik-e, vagy alkalmazkodnia kell.

A SEO előrehaladásának nyomon követéséhez használhat egy kulcsszókövető eszközt, amellyel nyomon követheti rangsorolását az idő múlásával.

Következtetés

Most már ismeri a technológiai cégek SEO-jának alapjait. Ami a SEO-t illeti, ne akarjon röpke taktikákat és stratégiákat követni, amelyek végső soron rontják márkája online hírnevét és helyezéseit.

Az ebben a cikkben tárgyalt taktika magában foglalja az összes kipróbált és bevált módszert a webhelyek rangsorolására a célzott keresési lekérdezésekhez.

Új publikációk:

Ajánlott