SEO trendek 2024-ben: A SEO jövője, Mi a legfontosabb és miért

A SEO vagy keresőoptimalizálás a webhelyek tervezői és tulajdonosai által bevett gyakorlat, amelynek célja a webhely rangsorolása a Google keresőmotor-eredményoldalain (SERP-k).

A gyakori SEO trendek közé tartozik a kulcsszóoptimalizálás, a lenyűgöző címek írása és a visszamutató linkek építése. A Google algoritmusa azonban folyamatosan változik és fejlődik – így a keresőoptimalizálási gyakorlatának is változnia kell.

2022-ben az intelligens webhelyoptimalizálás valószínűleg néhány új technikát fog tartalmazni. Ma a SEO jövőjéről fogunk beszélni, hogy okos módon optimalizálhassa webhelyét.

Amit megbeszélünk:

  • Áttekintés a SEO trendekről 2024-ben.
  • Négy figyelendő SEO-trend.

A SEO jövője 2024-ben: áttekintés

A SEO bevált gyakorlatai folyamatosan változnak, hogy lépést tartsanak a Google változó algoritmusaival. Amikor a Google megváltoztatja a webhelyek SERP-elemzésének módját, az Ön webhelyének rangsorolása is megváltozhat.

Éppen ezért fontos, hogy naprakész maradjon a legújabb SEO trendekkel, hogy ne maradjon le a webhely-optimalizálás terén.

SEO szakértők szerint a Moza SEO jövője a régi iskola SEO bevált gyakorlatainak finomhangolásából fog állni – például kiemelt kivonatok, metaleírások és címcímkék –, további hangsúlyt helyezve a technikai SEO-ra.

Különösen a Core Web Vitals, a hangalapú keresés és a mobil-első indexelés fog nagy szerepet játszani 2024-ben a keresőoptimalizálásban – de erről később térünk ki.

Általánosságban elmondható, hogy a SEO bevált gyakorlatai ugyanazok maradnak, mint valaha, de a jóból soha nem lehet túl sokat tenni. A marketingszakembereknek a jó minőségű digitális marketingtartalom előállítására kell összpontosítaniuk, intelligens, SEO-barát címekkel és leírásokkal alátámasztva, hogy növeljék a Google-keresésenkénti kattintások számát.

Olvasni:  A 7 legjobb WordPress tárhely ingyenes SSL-tanúsítvánnyal 2024-ben (olcsó és prémium)

Menjünk egy kicsit részletesebben.

Az idei év legnépszerűbb SEO-trendjei

Szeretné javítani SEO stratégiáján azáltal, hogy egy kicsit pontosabbá válik? Íme 2024 négy legnagyobb SEO-trendje.

Mobil SEO

A mobil SEO a webhely mobileszközökre optimalizálásának gyakorlata. Manapság egyre többen használják mobileszközeiket az internet böngészésére. Valójában 2021-től a mobilinternet-forgalom a Az összes internetes forgalom 54,18%-a a világ körül.

Szánjon egy kis időt webhelye mobilbarát jellegének tökéletesítésére azáltal, hogy webhelye kivételes felhasználói élményt kínál mobileszközön.

Ahogy Shelly Fagin, a Highly Searched SEO igazgatója elmondta Keresőnapló, 2022-ben változás következik be abban, ahogyan a Google elemzi az Ön webhelyét. „A Google lényegében figyelmen kívül hagyja az Ön asztali webhelyét” – mondta. „A mobilwebhely határozza meg a rangsorolását.”

Ez a váltás az úgynevezett mobil-első indexelés. Ha webhelyének optimalizálása elsősorban az asztali számítógépekre összpontosított, akkor ez az év, amikor a mobil verziót kell előnyben részesíteni.

Felhasználói élmény és alapvető webes vitals

A Core Web Vitals rangsorolási jelekké válik, amelyek A Google bejelentette 2021 júniusában fog megjelenni. A keresőoptimalizálás jövőjeként ezek a jelek célja az internetböngészés felhasználói élményének javítása. A Core Web Vitals javítani fogja azt, ahogyan a Google feltérképező robotjai elemzik a webhely oldalélményét.

A Google irányelvei elmagyarázzák, hogyan rangsorolja a webhelyeket sebességük, válaszkészségük és vizuális stabilitásuk alapján. A Google mérni fogja:

  • A legnagyobb tartalmat tartalmazó festék. Ez a rangsorolási tényező a betöltési időt méri. A 2,5 másodperces vagy gyorsabb oldalsebesség élvez prioritást.
  • Első bemeneti késleltetés. Ez azt méri, hogy egy weboldal milyen gyorsan kezd interakcióba lépni a felhasználóval. Ez kevesebb, mint 100 ezredmásodpercig tart.
  • Összesített elrendezési eltolás. Ez méri a weboldal vizuális stabilitását. Más szóval azt méri, hogy a weboldal elemei nem változnak-e váratlanul.
Olvasni:  Mi az a közösségi kereskedelem?

Szánjon egy kis időt a tesztelésére Core Web Vitals hogy megtudja, hogyan javíthatja felhasználói élményét, hogy jobban megfeleljen a Google új algoritmusmódosításának.

Hangalapú keresés optimalizálása

A hangalapú keresés gyorsan a SEO jövőjévé válik. 2019-től a az amerikaiak harmada hangos keresést használt. Egy másik tanulmány becslések szerint 2025-re az Egyesült Államokban az otthonok 75%-a fog okoshangszórókat használni, amelyek hangalapú keresési funkciót is kínálnak.

Mivel a hangalapú keresés egyre elterjedtebb, a digitális marketingszakembereknek a webhely hangalapú keresési lekérdezésekhez való optimalizálására kell összpontosítaniuk. A hangalapú keresés egyik fő változása a hosszabb kulcsszókifejezések növekvő népszerűsége.

A legtöbben rövid kulcsszavakat írnak be a Google keresősávjába, de inkább hosszú formájú kérdéseket tesznek fel a Google-nak.

Alapján SEMrush, a GYIK oldalakat gyakrabban rangsorolják a hangalapú kereséseknél. Ennek az az oka, hogy az emberek gyakran használnak hangalapú keresési technológiát kérdések feltevésére.

Kezdje el beépíteni a GYIK részeket weboldalaiba és blogbejegyzéseibe, hogy növelje esélyét a hangalapú keresés eredményoldalain való megjelenésre.

Mesterséges intelligencia és RankBrain

A Google 2015-ben jelentette be a RankBrain algoritmust. A gépi tanulási AI algoritmus segít relevánsabbá tenni a SERP-ket. Kiszűri az alacsony minőségű tartalmat, és csökkenti a rossz felhasználói élményt.

Ahhoz, hogy 2024-ben versenyképes legyen a keresőoptimalizálással, ehhez az AI-algoritmushoz kell optimalizálnia, hogy továbbra is vonzza az organikus forgalmat. Mint Knowmad kifejti, a RankBrain algoritmus 2015-ben csak a keresések 15%-át érintette.

2021-től azonban ez minden egyes keresést érint.

A RankBrain képes önállóan beállítani azt, hogy a felhasználók hogyan lépnek kapcsolatba az eredményoldalakkal. Például a RankBrain tesztelhet egy olyan algoritmusmódosítást, amely egy bizonyos típusú kulcsszót részesít előnyben. Ha a felhasználók pozitívan válaszolnak, a változás megmarad.

Olvasni:  Miért nem tölt be vagy nem működik megfelelően a Canva?

Más szóval, az AI folyamatosan módosítja a RankBrain algoritmust a lehető legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

A RankBrain fő feladata, hogy megértse a felhasználó keresési szándékát. Ahelyett, hogy egyszerűen megnézne egy weboldalt, hogy megtudja, tartalmaz-e a felhasználó keresési kifejezésének megfelelő kulcsszavakat, megértheti, hogy a felhasználó mit próbál megtalálni az egyes organikus keresésekkel.

A marketingesek számára ez azt jelenti, hogy a tartalommarketing a kulcsszavak kitöltésével már nem elegendő.

Ahhoz, hogy 2024-ben sikeres legyen a RankBrain webhely-optimalizálása, kiváló minőségű tartalomra lesz szüksége – beleértve a rövid és hosszú formátumú tartalmat is, intelligens kulcsszókutatással. Ily módon a Google megérti, hogy miről szól az Ön tartalma, és pontosan össze tudja állítani azt, mire gondolt a felhasználó, amikor keresett.

Utolsó gondolatok: A SEO és a webhelyoptimalizálás jövője 2024-ben

A nagyszerű SEO egy nagyszerű weboldallal kezdődik. A Hostinger segíthet egy optimalizált WordPress, WooCommerce vagy Magento webhely elkészítésében.

Előre telepített bővítményeket, szakértői támogatást és korlátlan számú e-mail fiókot kínálunk, így webhelye támogatni tudja növekvő vállalkozását.

A kezdéshez tájékozódjon tárhelycsomagjainkról és különféle szolgáltatásainkról.

Új publikációk:

Ajánlott