Shopping-hirdetések: mik ezek, és hogyan kell megjeleníteni őket

A vásárlásra szánt vizuális hirdetéseket úgy alakítottuk ki, hogy még kényelmesebbé tegyék a fogyasztók számára a közösségi médiában történő vásárlást. De milyen előnyökkel jár ez a márkák számára?

Ebben a blogban a vásárolható hirdetésekről beszélünk, és arról, hogy a közösségi média e-kereskedelemben való használata milyen előnyökkel jár a márkák számára. Tehát először is mik azok a vásárlási hirdetések, és milyen platformokon használhatja őket?

Ebben a cikkben:

Mik azok a vásárlási hirdetések?
Az e-kereskedelmi márkák közösségi médiában történő vásárlásának esete
Tippek a vásárlási hirdetések megjelenítéséhez
Hatékony közösségi média marketing e-kereskedelmi márkák számára

Mik azok a vásárlási hirdetések?

A Shopping-hirdetések az online hirdetés viszonylag új formáját kínálják a márkáknak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy közvetlenül a különböző platformokon látott hirdetésekből vásároljanak termékeket. Általában képek vagy videók termékcímkékkel, amelyek olyan információkat jelenítenek meg, mint például az árak, információk, és lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy az általuk használt alkalmazás vagy webhely elhagyása nélkül helyezzenek el termékeket a kosarukba vagy a pénztárba.

A vásárolható vizuális hirdetéseket általában az e-kereskedelmi közösségimédia-platformokon, például az Instagramon, a Facebookon és a TikTokon használják, de megtalálhatóak a Google-on is.

Google vásárolható hirdetések

A Google Shopping-hirdetések lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy közvetlenül a Google Képkeresőről, a YouTube-ról, a Gmailről és más Google-platformokról vásároljanak termékeket. A Google Shopping-hirdetések a Google Merchant Center és a Google Ads termékadatait használják fel, hogy pontosan azt mutassák meg az ügyfeleknek, amit Ön kínál.

A Google megvásárolható hirdetések szolgáltatásai a következők:

Google Shopping-hirdetések (képek) megjelenjen a Google képkeresőjében, és több terméket jelenítsen meg egy életstílus-képen. A felhasználók bármely szponzorált Google Shopping-hirdetés fölé helyezhetik az egérmutatót, és további információkat tekinthetnek meg, beleértve az eladó termékeket, az árakat és a márkanevet.

Olvasni:  A Geofencing Marketing használata új ügyfelek megtalálására

Google Shopping alkalmazás és webhely Vásárolható hirdetésekkel hozza össze egy helyen az e-kereskedőket és a márkákat. A felhasználók zökkenőmentesen böngészhetnek és vásárolhatnak különböző kategóriákból, márkákból és üzletekből származó termékeket. Szűrőket, véleményeket és értékeléseket is használhatnak.

YouTube vásárlási hirdetések olyan videohirdetések, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy azonnal a képernyőre kattintva megvásárolják a videóban szereplő termékeket. A YouTube TrueView for Shopping funkcióját használják, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy termékinformációkat mutassanak be képes és videohirdetéseken keresztül.

Gmail vásárlási hirdetések olyan e-mailes hirdetések, amelyek online tevékenységeik és érdeklődésük alapján releváns termékeket jelenítenek meg a felhasználók számára. A Gmail Ajánlatok és Közösségi lapjain jelennek meg, a felhasználók pedig kibonthatják őket, hogy további információkat és képeket láthassanak a termékekről. Menthetik is a termékeket, vagy közvetlenül a kereskedő webhelyére lépve megvásárolhatják azokat.

Facebook vásárlási hirdetések

Az ügyfelek közvetlenül a Facebookról, az Instagramról és a Messengerről vásárolhatnak termékeket a Facebook vásárlási hirdetései segítségével. Egyesítik a Facebook Commerce Manager és a Facebook Ads termékinformációit.

A Facebook vásárlási hirdetések jellemzői a következők:

Facebook Gyűjtemény Hirdetések megjelennek a Facebook News Feedben, a Facebook Marketplace-en és a Facebook Audience Networkben. Ezek képes vagy videohirdetések, amelyek több terméket jelenítenek meg egyetlen, magával ragadó formátumban. A felhasználók a hirdetésre koppintva további információkat és képeket láthatnak a termékekről a Meta Instant Experience segítségével.

Facebook áruházak lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy szélesebb közönséget érjenek el, és növeljék eladásait a platformon. Kezdje el egy Facebook-oldal vagy Instagram-profil létrehozásával, és adja hozzá termékeit a katalógusához. Ezt követően szerkesztheti üzletét, és elkezdheti az értékesítést.

A Messenger vásárolható közösségi média hirdetései chatbot-hirdetések, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy kapcsolatba lépjenek márkákkal és termékeket vásároljanak a Messengeren keresztül. A Messenger Szponzorált üzenetek funkcióját használják, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy üzeneteket küldjenek a velük csevegő embereknek. Használhatják a Messenger Click-to-Messenger funkcióját is, amely lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy más platformokról beszéljenek velük a Messengeren.

Olvasni:  Hogyan lehet letiltani az Android Auto-t?

Instagram vásárlási hirdetések

Így az ügyfelek közvetlenül az Instagramról vásárolhatnak termékeket az Instagram vásárlási hirdetéseken keresztül. És mivel az Instagram a Meta-ipar része, az ilyen hirdetések a Facebook Commerce Manager és az Instagram Ads termékinformációit kérik le.

Az Instagram vásárolható hirdetések és Instagram vásárlási bejegyzések jellemzői a következők:

Instagram vásárlási bejegyzések olyan organikus bejegyzések, amelyek a katalógus termékeit jelenítik meg hírcsatornájában, történetében vagy tekercsében. Termékcímkéket használnak, amelyek segítségével a felhasználók egy bejegyzésre koppintva további információkat és képeket láthatnak a termékekről. Az Instagram vásárlási bejegyzései arra is ösztönzik a felhasználókat, hogy mentsék el a termékeket, vagy menjenek közvetlenül az üzletbe, hogy megvásárolják azokat.

Instagram Shopping-hirdetések olyan fizetett bejegyzések, amelyek a katalógusából származó termékeket jelenítik meg hírfolyamában, történetében, felfedezésében vagy tekercseiben. Termékcímkéket használnak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a hirdetésre koppintva további információkat és képeket láthassanak a termékekről. Ez a fajta vásárolható közösségi média jobb böngészést tesz lehetővé. Létrehozhat vásárlási hirdetéseket meglévő vásárlási bejegyzésekből vagy a semmiből.

Instagram üzletek online piactérként működik, ahol a felhasználók vásárolhatnak termékeket az Instagramon lévő vállalkozásoktól. A felhasználók kategória, márka vagy üzlet szerint böngészhetnek a termékek között, és szűrhetik az értékeléseket és értékeléseket, hogy segítsenek megtalálni, amit keresnek.

TikTok vásárlási hirdetések

A TikTok vásárlási hirdetései egy másik közösségi médiás vásárlási élményt nyújtanak, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy böngésszenek és vásároljanak termékeket az Ön TikTok áruházából, vagy bemutassák a termékeket közvetlenül a For You oldalon. A Shopping-videók célja, hogy növeljék az eladásokat, és zökkenőmentesen vigyék el a felhasználókat a hirdetéstől a fizetésig.

Olvasni:  Hogyan találjunk és béreljünk fel szakértő Python-fejlesztőket

A TikTok Shoppable képes:

Hozzon létre egy termékértékesítési célt a TikTok Ads Managerben.
Integrálja termékkatalógusát és adatkapcsolatát, hogy leegyszerűsítse a vásárlási élményt és optimalizálja a hirdetési élményt.
Használjon intelligens automatizálási funkciókat a megfelelő hirdetések feltöltéséhez a vásárlási út minden szakaszában.
Számos hirdetésformátum részeként jelenik meg, beleértve a Shopping-videohirdetéseket, a katalógushirdetéseket és az ÉLŐ Shopping-hirdetéseket.

Tudja meg, miért jelent szilárd közösségi médiastratégiát a vásárolható hirdetések használata az e-kereskedelmi vállalkozások számára:

Rövidebb értékesítési tölcsér. A vizuális Shopping-hirdetések csökkentik a felfedezés és a vásárlás közötti lépéseket és súrlódást, mivel lehetőséget biztosítanak az ügyfeleknek, hogy közvetlenül a hirdetésből vásároljanak termékeket vagy szolgáltatásokat anélkül, hogy elhagynák a platformot, amelyen tartózkodnak.

Jobb ügyfélélmény. A közösségi médiában történő vásárlás kényelmet, személyre szabást és inspirációt kínál azoknak a vásárlóknak, akik már a közösségi médiát használják termékek keresésére. A Facebook Checkout például lehetővé teszi, hogy az ügyfelek közvetlenül a Facebookról, az Instagramról vagy a WhatsAppról vásároljanak termékeket vagy szolgáltatásokat.

Fokozott márkahűség. A Shopping-hirdetések hiteles és érdekes tartalmat hoznak létre, amely összeköti a közönséget, és bemutatja a márka értékeit és emberségét. Segítenek a hűséges vásárlók közösségének kialakításában is, akik megosztják tapasztalataikat és visszajelzéseiket a márkával és más vásárlókkal.

Továbbfejlesztett mérés és hozzárendelés. A Shopping-hirdetések lehetővé teszik a felhasználói viselkedés, a konverziók és a ROAS nyomon követését digitális jelek és adatok segítségével. Pontosabb és részletesebb értékesítési meghatározást tesznek lehetővé bizonyos csatornák, platformok, formátumok és kampányok esetében.

Érjen el új és fiatalabb ügyfeleket. A vásárolható vizuális hirdetések segítségével új és fiatalabb ügyfeleket vonzhat, akiket a hagyományos csatornákon nehezebb elérni, és a fizikai üzletek helyett a közösségi vásárlást részesítik előnyben. Emellett a kényelem, a gyorsaság, a személyre szabottság és a társadalmi bizonyítvány szempontjait is figyelembe veszik.

Olvasni:  4 módszer a versenytársak backlinkjei ellopására: Gyors, gyakorlati útmutató

Tippek az e-kereskedelmi márkák vásárolható hirdetések megjelenítéséhez a közösségi médiában

Íme néhány tipp az e-kereskedelem közösségi média marketingjéhez, különösen olyan vásárolható hirdetések létrehozásához, amelyek kiemelkednek, és arra ösztönzik az ügyfeleket, hogy a közösségi médiában vásároljanak:

1. Használjon kiváló minőségű képeket vagy videókat amelyek vonzóan és valósághűen jelenítik meg termékeiket. Kerülje a stock képek vagy általános képek használatát, amelyek nem tükrözik a márkaidentitást vagy az értékajánlatot.

2. Írj világos és fülbemászó feliratokat kiemeli termékei vagy szolgáltatásai előnyeit és jellemzőit. Olyan kulcsszavakat használjon, amelyek megfelelnek a célközönség keresési szándékának és nyelvének. Tartalmazzon cselekvésre ösztönzést (CTA), amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy vásároljanak most, tanuljanak többet, vagy fedezzék fel katalógusát.

3. Jelölje meg termékét vagy szolgáltatását a hirdetési platformja által biztosított eszközök használatával. Használhatja például az Instagram-termékcímkéket, hogy a vásárolható bejegyzéseit a listához kapcsolja. A Facebookon dinamikus termékhirdetések segítségével automatikusan releváns termékeket jeleníthet meg a felhasználóknak a böngészési viselkedésük alapján.

4. Kísérletezzen különböző formátumokkal és kreatív lehetőségekkel hogy megtudd, mi a legjobb a közönséged és a céljaid számára. Használhat például körhintahirdetéseket, gyűjteményhirdetéseket, videohirdetéseket vagy történethirdetéseket, hogy több terméket vagy szolgáltatást mutasson be egy hirdetésben. Interaktív funkciókat, például szavazásokat, matricákat vagy szűrőket is használhat a felhasználók bevonására és a konverziók növelésére.

5. Mérje és optimalizálja teljesítményét használja a hirdetési platformján elérhető elemző eszközöket. Kövesse nyomon az olyan adatokat, mint a megjelenítések, az elérés, a kattintások, a konverziók, a kattintásonkénti költség, a hirdetési bevételek stb. Használja ezt az információt annak meghatározására, hogy mi működik és mi nem, és ennek megfelelően módosítsa.

Ha szeretné kipróbálni a megvásárolható hirdetéseket, a Attentive készen áll a segítségére. Mi a közösségi média és az e-kereskedelmi szakértők csoportja vagyunk, akik készek segíteni céljai elérésében és az eladások növelésében.

Forduljon csapatunkhoz egy ingyenes közösségimédia-stratégiáért az e-kereskedelmi vállalkozások számára.

Új publikációk:

Ajánlott