Steam Deck hiba a repóból való lehíváskor: Gyors javítás

A kézi játékszámítógépek mára valósággá váltak, hiszen az olyan eszközökkel, mint a Steam Deck, egész számítógépek vannak az emberek hátsó zsebében. Ezek a miniszámítógépek azonban nem mentesek a kompromisszumoktól, és bár a Steam Deck képes lehet a Windows és a Linux teljes PC-s verzióinak futtatására, számos dolog, például az emuláció, még mindig kihívást jelent.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a „hiba a repóból való lehíváskor” üzenetet, amelyet akkor kap, amikor megpróbálja klónozni a Flatpak repót a Steam Deckre.

A hibának önmagában nincs konkrét oka, azonban a gyakori okok a következők:

  • Rossz internet kapcsolat.
  • A Steam Deck szerverei nem válaszolnak.
  • Problémák a Flatpak-kal.

Íme négy megoldás, amelyet kipróbálhat.

Újraindítás, újraindítás, újraindítás

Az újraindítás egy ősrégi trükk, amely gyakran megoldja az ehhez hasonló helyzeteket. Indítsa újra a Steam Decket, a Discover alkalmazást és az Asztali módot úgy, hogy kilép, majd újra belép.

Ellenőrizze az internetkapcsolatot

Itt az ideje annak ellenőrzésére is, hogy van-e aktív internetkapcsolata. Ha WiFi-t használ, ellenőrizze, hogy van-e aktív linkje, és nincs-e jelprobléma. Mobiladat-kapcsolat esetén győződjön meg arról, hogy engedélyezve van, és jó hálózati lefedettséget kap.

Az útválasztó újraindítása segíthet megszabadulni egy csomó véletlenszerűnek tűnő internetes és csatlakozási problémától, amelyek akadályozhatják a Steam szerverekhez való csatlakozását.

Frissítse Steam Deckjét

Ha Steam Decked frissen kikerült a dobozból, akkor jó eséllyel még nem állnak rendelkezésre a Valve legújabb frissítései, amelyek nem meglepő módon a Steam Deck számos programjára is hatással lehetnek. Próbálja meg keresni a frissítéseket, és ha elérhetők, azonnal telepítse őket, és indítsa újra az eszközt, mielőtt folytatná.

Olvasni:  Hogyan lehet kijavítani a Canon 20-as hibát?

Használja a terminált

Ha a Discover alkalmazás grafikus felhasználói felülete nem ad elegendő információt, próbálja meg a Flatpak telepítését a terminál használatával. Ennek nemcsak nagyobb esélye van a sikerre, de a terminál további információkat is ad arra az esetre, ha a telepítés sikertelen lenne.

A Flatpak telepítéséhez használhatja a következő parancsot. Ne feledje, hogy ez a parancs az Arch Linuxra vonatkozik, mivel a Steam Deck ezt használja alapként.

sudo pacman -S flatpak

Alternatív megoldásként a távoli Flatpak tárolót is lehívhatja az alábbi paranccsal.

flatpak távoli hozzáadása név [location]

Új publikációk:

Ajánlott