Szabadúszó írás: 7 tipp, hogyan vonzhat ügyfeleket a LinkedIn-en

Tartalomjegyzék

 • Miért érdemes a szabadúszó íróknak használniuk a LinkedIn-t?
 • 7 LinkedIn marketing tipp az ügyfelek megnyeréséhez szabadúszó íróként
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Az alábbi grafikon azt mutatja, hogy a LinkedIn rendelkezik a legmagasabb látogató-vezető konverziós aránnyal (2,74%), ami majdnem háromszorosa a Twitternek (0,69%) és a Facebooknak (0,77%).

Nos, ez azért van, mert az emberek és a vállalkozások aktívak ezen a platformon, hogy bemutassák szakértelmüket saját területükön. Ez megkönnyíti más vállalkozások számára, hogy megtalálják célközönségüket, ami magasabb látogató-vezető konverziós arányt eredményez. Szabadúszóként azonban biztosan azon töpreng, hogyan vonzhat ügyfeleket a LinkedIn-en. Olvasson tovább, hogy megtudja a választ erre a kérdésre.

Miért érdemes a szabadúszó íróknak használniuk a LinkedIn-t?

Több mint 300 millió havi aktív felhasználójával a LinkedIn a potenciális ügyfelek generálásának fő platformjává vált. Ez rendkívül előnyös a szabadúszó írók számára is.

A statisztika szerint egy Upwork tanulmánybóla szabadúszók 50%-a nem volt hajlandó visszatérni 9-től 5-ig terjedő munkahelyére, ami egyértelműen mutatja, hogy a szabadúszó napról napra népszerűvé válik.

De ahhoz, hogy sikeres szabadúszóvá váljon, meg kell töltenie a csővezetéket ügyfelekkel, ami azt jelenti, hogy rendszeresen kell ügyfeleket vonzania. A LinkedIn konverziós és napi felhasználói arányának elemzése után nyilvánvaló, hogy nincs más platform, amely jobban megfelelne a szabadúszóknak.

A LinkedIn-en tanulhat más emberek vagy vállalati tartalmaktól, és szintre emelheti tudását. Ez segíthet abban, hogy tartalmait közösségimédia-bejegyzések, blogbejegyzések, vagy akár videók formájában is közzétegye, hogy az iparágon belül vezető szerepet töltsön be. Kapcsolatba léphet szabadúszó kollégákkal és más hasonló gondolkodású személyekkel, és bárkinek bemutathatja szolgáltatását, akiről úgy gondolja, hogy segíthet.

Nyilvánvaló, hogy sok oka van annak, hogy egy szabadúszó kihasználja a LinkedIn-t. Most pedig adjunk néhány tippet a LinkedIn marketinghez, hogy jó pénzt kereshessen. Mutatunk néhány bevált LinkedIn marketing gyakorlatot, példákkal kiegészítve.

7 LinkedIn marketing tipp az ügyfelek megnyeréséhez szabadúszó íróként

Íme néhány alapvető LinkedIn marketing tipp, amellyel szabadúszó tartalomíróként vonzhatja az ügyfeleket.

1. Hozzon létre egy professzionális LinkedIn-profilt

Az Ön LinkedIn-profilja nem csak egy újabb közösségi média profil: ez az Ön portfóliója/CV-je, vizuális identitása, amely alapján a potenciális ügyfél kiválaszthat vagy elutasíthat.

Olvasni:  Niche Marketing: mi ez és hogyan kell helyesen csinálni

Csakúgy, mint a webhely optimalizálása a Google-on való rangsorolás érdekében, Önnek is optimalizálnia kell LinkedIn-profilját, hogy kitűnjön a tömegből. Íme, hogyan kell csinálni.

 • Tölts fel egy professzionális profilképet

Ez magától értetődik, de az emberek gyakran elfelejtik ezt annak ellenére, hogy tudják, hogy a LinkedIn egy professzionális platform. Próbáljon megközelíthetőnek tűnni a képen mosollyal az arcán, de ne feledje, hogy ez legyen formális. Tekintse meg az alábbi példát.

Forrás

Ennek címsor formájában kell megjelennie a profiljában. Az Ön egyedi eladási ajánlata (USP) bármi lehet, ami megkülönbözteti Önt versenytársaitól. Próbáljon meg különböző kulcsszavakat hozzáadni, hogy javítsa a rangsort a keresősávban.

Forrás

 • Írj erős leírást

A „Névjegy” részbe 2600 karaktert írhat. Használja ki! Az emberek szeretnek történeteket olvasni, ezért adja hozzá egyedi történetét ehhez a részhez. Miért csinálod, amit csinálsz? Mi visz rá a LinkedInre? Mik voltak a küzdelmei, és mik a győzelmei?

Próbáljon meg mindent hozzáadni, de próbáljon meg jó úton haladni a szolgáltatások tekintetében. Cselekvésre ösztönzést (CTA) is hozzáadhat, például „Tartalomíróra van szüksége? Már csak egy DM-re vagyok!” Íme néhány további tipp, amit érdemes megjegyezni.

 • Adjon hozzá egy professzionális e-mail címet.
 • Próbálja meg LinkedIn-profilját 100%-ban teljessé tenni.
 • Kérje meg kapcsolatait és követőit, hogy támogassák és ajánlják Önt.
 • Ne felejtse el személyre szabni profil URL-jét ebben a formátumban: “www.linkedin.com/in/yourname“.

2. Lépjen kapcsolatba szabadúszó kollégákkal és potenciális ügyfelekkel

A mindkét típusú közönséggel való kapcsolattartás különböző előnyökkel jár. Például a szabadúszó kollégákkal való kapcsolat segít tanulni a tapasztalataikból. Képet kap arról, hogy milyen tartalmat tesznek közzé, és milyen stratégiákat alkalmaznak az ügyfelek megszerzésére. A potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartás viszont számos lehetőséget nyit meg.

A potenciális ügyfél olyan személy, akinek szüksége lehet az Ön szolgáltatásaira, és a jövőben felveheti Önt. Most nyilvánvalóan nem fognak automatikusan tudni rólad és szolgáltatásaidról. Az Ön felelőssége, hogy lehetőségeihez mérten értékesítse magát.

Most pedig itt van az egyik legjobb LinkedIn marketing tipp az Ön számára: akár szabadúszókkal, akár potenciális ügyfelekkel lép kapcsolatba, mindig küldjön személyre szabott feljegyzést a csatlakozási kérelmével, mert így felgyorsul a kérés elfogadásának esélye.

Forrás

Olvasni:  Generatív mesterséges intelligencia a vállalatokban: a lehetséges kockázatok csökkentése

3. Tegyen közzé értékes tartalmat

A tartalom közzététele és az értékes és elgondolkodtató tartalom közzététele két különböző dolog. Az emberek nem akarnak képeket látni az ágyteádról a LinkedIn-en.

Mivel az ügyfelek következetes, tehetséges és szorgalmas írókat szeretnének felvenni, az értékes bejegyzések folyamatos létrehozása és megosztása a LinkedIn-en segít abban, hogy szakértőként mutassa be magát, és megmutatja, hogy ügyfelei számára is képes ilyen magas színvonalú tartalmat eljuttatni. Ezenkívül, ha tartalmai folyamatosan jó elköteleződést kapnak, nagy esély van arra, hogy bejegyzése megjelenjen a LinkedIn Publishing Platformján, ami további lökést ad hitelességének.

4. Ossza meg legjobb munkáját

Ha megosztja legjobb munkáját a LinkedIn-en, megnő az esélye annak, hogy potenciális ügyfelei felvegyék őket, mivel ez megmutatja, mennyire jó a munkájában. Íme néhány tipp, hogyan vonzhat ügyfeleket a LinkedIn-en a tartalmaival.

 • Oszd meg a közzétett cikkeket a LinkedIn-en.
 • Tegyen közzé videókat, amelyekhez forgatókönyvet írt.
 • Ossza meg azokra a webhelyekre mutató hivatkozásokat, amelyekhez tartalmat írt.
 • Oszd meg az ügyfelektől kapott ajánlásokat.

Ezeket a munkákat elhelyezheti a „Tapasztalat” részben, vagy portfóliót készíthet, és megoszthatja a linket a „Webhely” részben. A munkáira mutató hivatkozásokat közvetlenül a „Kiemelt” részben is hozzáadhat.

Forrás

5. Vegyen részt mások tartalmaival

Ez egy kulcsfontosságú LinkedIn marketing tipp. Az elköteleződés kulcsfontosságú a LinkedIn-en való növekedéséhez. Minél többet foglalkozol másokkal, annál valószínűbb, hogy kapcsolatba fognak lépni veled, legyen szó a tartalmaidról vagy a DM-eidről.

És minél aktívabban foglalkozik mások tartalmaival, annál gyakrabban jelenik meg a neve az emberek hírfolyamában, ami azt eredményezi, hogy profilja több szemet ragad meg. Szakértővé is válik, ha átgondolt megjegyzéseket tesz és következetesen részt vesz. Más szavakkal, a platform egyéb tartalmaival való következetes kapcsolattartás segíthet kapcsolatokat építeni szabadúszó kollégákkal és potenciális ügyfelekkel, és bővítheti hálózatát.

Ezen kívül csatlakozhat az iparágához kapcsolódó LinkedIn-csoportokhoz, és kapcsolatba léphet más tagokkal.

6. Használja ki a hashtageket

A hashtagek használata az egyik legfontosabb LinkedIn marketingtipp a platformon lévő ügyfelek számára. Valójában kereshet a szolgáltatásához kapcsolódó hashtaget, és megragadhat egy koncertet.

Néhány példa hashtagekre, amelyek segítségével szabadúszó írókoncerteket szerezhet, a következő lehet:

 • #szabadúszó tartalomíró
 • #szabadúszó író
 • #szabadúszó írás
 • #szabadúszó írómunkák
 • #szabadúszóblogíró

7. Kérjen ajánlásokat

Keresel véleményeket, mielőtt bármilyen terméket vásárolsz? Mindenki megteszi, mert ez bevett gyakorlat. Hasonlóképpen, amikor potenciális ügyfelei fel akarnak venni téged, ellenőrizni akarják, hogy ki dicsérte Önt korábbi munkájáért, hogy megtudják, megfelel-e az elvárásaiknak.

Olvasni:  A Fisker 121 millió dolláros beruházás után leállította a termelést

Szakértelme megmutatásának legjobb módja, ha korábbi és meglévő ügyfeleitől ajánlásokat kap a LinkedIn-ről. Nem kell mást tennie, mint felkeresni az érintett LinkedIn profilját és ajánlást kérni az alábbi képen látható módon.

Forrás

Próbáljon meg ajánlást kérni, amint sikeresen befejezte a projektet. Ez biztosítja, hogy ügyfele munkája frissen járjon, és örömmel adjon Önnek erre vonatkozó ajánlást (feltéve, hogy az elég jó). A profilodban található körülbelül öt ajánlás ideális. Azonban minél többet kapsz, annál jobb lesz a profilod számára.

Kulcs elvitelek

 • A több mint 303 millió havi aktív felhasználóval és a legmagasabb látogató-vezető konverziós aránnyal a LinkedIn manapság minden vállalkozás számára a legfontosabb.
 • A szabadúszó íróknak megéri megtanulni a LinkedIn marketing bevált gyakorlatait.
 • Egyre népszerűbb a szabadúszó, elsősorban azért, mert nagy szabadságot ad: az idő szabadságát, hiszen kiválaszthatod, hogy mikor szeretnél dolgozni; az elhelyezkedés szabadsága, hiszen Ön eldöntheti, hogy honnan szeretne dolgozni; és természetesen a szabadság, amikor az Ön által felszámított árakról van szó. Teljes ellenőrzése alatt áll, hogy mennyi pénzt szeretne keresni, és hány ügyféllel kell üzletet kötnie, hogy teljesítse kereseti vágyait.
 • Az Ön LinkedIn-profilja az a vizuális identitás, amely segíthet elérni álmai ügyfelét. Ezért külön kell létrehoznia egyet.
 • Az értékes tartalom közzététele és mások tartalmaival való kapcsolat megváltoztatása megváltoztathatja szabadúszó karrierjét, mivel a tartalom folyamatos közzététele növeli a hitelességét, és bejövő potenciális ügyfeleket hoz.
 • A következetes elkötelezettség segíti hálózata bővítését. És amint azt korábban is hallotta: „A hálózat az Ön nettó értéke.”
 • A hashtagek működnek! Nem számít, hogy az Instagramon, a Twitteren vagy a LinkedIn-en vagy. A keresősávban rákereshet a releváns hashtagekre, hogy kapcsolatba léphessen potenciális ügyfelekkel és szabadúszó írókkal.
 • A potenciális ügyfeleivel való kapcsolattartás, valamint korábbi és meglévő ügyfelei ajánlásainak megszerzése kéz a kézben jár. Ahogy bővíti hálózatát, hogy több ügyfelet szerezzen, szüksége van néhány ajánlásra és ajánlásra, hogy megállapítsa, mennyire értékes a potenciális ügyfelek számára.

Következtetés

Most már tudja, hogyan vonzhat ügyfeleket a LinkedIn-en szabadúszó tartalomíróként. De ezek a stratégiák semmit sem jelentenek, amíg gyakorlatilag nem hajtja végre őket. Ezenkívül soha ne várja el, hogy a stratégia néhány napon belül működjön; időbe telik az eredmény eléréséhez. Türelmesnek és következetesnek kell lennie a megközelítésével, és várnia kell legalább néhány hónapot.

Próbáljon következetesen elemezni olyan tényezőket, mint például a következők: milyen tartalom működik a legjobban az Ön számára? Milyen válaszokat kap a hálózatától, különösen a potenciális ügyfelektől? Változtatnod kell valamit a stratégiádban, hogy a legjobbat hozd ki erőfeszítéseidből? Alkalmazza következetesen az összes fent említett LinkedIn marketingötletet, és emelje szabadúszó tartalomírói karrierjét a következő szintre.

Olvasni:  Mikor, hol és hogyan kell használni az elsődleges kulcsszavakat és a másodlagos kulcsszavakat

GYIK

1. Hogyan hirdethetem magam íróként a LinkedIn-en?

Íme néhány tipp, amellyel íróként hirdetheti magát a LinkedIn-en.
1. Hozzon létre egy vonzó profilt.
2. Említse meg szolgáltatásait a „Névjegy” részben.
3. Említse meg, hogyan segíthet szolgáltatásaival potenciális ügyfeleinek.
4. Adja hozzá portfólióját.
5. Adjon hozzá linkeket a blogjához vagy a közzétett cikkekhez.
6. Használja ki a „Kiemelt” részt, hogy bemutassa legjobb munkáját.
7. Tegyen közzé értékes tartalmat és vegyen részt következetesen.
8. Küldjön személyre szabott kapcsolódási kérelmeket a potenciális ügyfeleknek.

2. Milyen különböző típusú tartalmakat hozhatok létre a LinkedIn-en tartalomíróként?

Íme néhány LinkedIn tartalomötlet az Ön számára.
1. Hosszú formátumú tartalom, amely egy olyan fontos témát magyaráz meg, mint a SEO
2. Iparági hírek és friss statisztikák
3. Ipar-központú jelentések vagy cikkek
4. Könnyen érthető tippek és trükkök
5. Útmutató a tartalomhoz. Például: „Hogyan használhatjuk ki a LinkedIn-t tartalomíróként”
6. Írjon bejegyzést az élet bármely tanulságáról (személyes vagy szakmai), amit megtanult.
7. Beszéljen a küzdelmeiről és a győzelmeiről.

3. Mik azok a bejövő leadek?

A bejövő potenciális ügyfelek nem más, mint a potenciális ügyfelei, akik megkeresik Önt, akár a célzott tartalomstratégiája, akár egy ajánlás miatt. Ezt a folyamatot bejövő lead generálásnak is nevezik.

4. Hogyan találhatok jól fizető ügyfeleket a LinkedIn-en szabadúszó tartalomíróként?

Nincs biztos stratégia, hogy bármit is elérjünk, és ugyanez vonatkozik a jól fizető ügyfelek megszerzésére is. De ha ragaszkodik a következetes gyakorlatokhoz, akkor biztos lesz eredmény. Íme néhány tipp, amelyet követni kell a jól fizető ügyfelek megszerzéséhez.
Hálózat a potenciális ügyfelekkel.
Próbáljon értéket teremteni ügyfele számára vonzó, értelmes tartalmakkal.
Próbáljon hideg üzenetet küldeni.

5. Hogyan adhatom hozzá a közzétett cikkem hivatkozását LinkedIn-profilomhoz?

A közzétett munkák megjelenítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
1. Nyissa meg a profilját.
2. Görgessen le a „Kiemelt” rész megtekintéséhez.
3. Kattintson a (+) ikonra.
4. Válassza a „Link” lehetőséget.
5. Illessze be a hivatkozást a megadott helyre
6. Kattintson a „Hozzáadás” gombra.

6. Hogyan kereshetek hashtageket a LinkedIn-en?

Csak lépjen a keresősávba, és írja be azt a hashtaget, amelyre találatokat szeretne. Kattintson a keresőgombra/ikonra

Új publikációk:

Ajánlott