Szakértővé válás: A gondolatvezetés alapjai a tartalommarketingben

Fedezze fel a gondolatvezetés erejét, amellyel felemelheti márkáját a versenyképes tartalommarketing környezetben.

Készen állsz arra, hogy ne legyél a legjobban őrzött titok az iparágban? A tartalommarketing folyamatosan változó környezetében – ahol a közepes tartalom gyakran elnyomja a minőséget – kulcsfontosságú, hogy fokozza a játékot.

Kapd el: Egy friss tanulmány azt mutatja, hogy a legsikeresebb B2B marketingesek 64%-a rendelkezik jól dokumentált tartalommarketing stratégiával. De itt van a kitörés: kevesebb mint felüknek van külön csapata a különféle tartalomtípusokhoz, beleértve a gondolatvezetést is. Az mit jelent?

Itt az ideje, hogy beszéljünk a tartalommarketing gondolatvezetéséről. Ez nem csak arról szól, hogy okosan hangzik; arról van szó, hogy az emberek megbízható forrássá váljanak.

Ebből a blogból megtudhatja, mi az a gondolatvezetés, miért kötelező a tartalomstratégiádban, és hogyan kell helyesen csinálni. Ha belefáradt abba, hogy észrevétlen marad a tartalma, akkor itt az ideje, hogy vezessen, ne kövessen.

A gondolatvezetés valódi lényege

Szóval, mi a helyzet a gondolatvezetéssel a tartalommarketingben? Ez azt jelenti, hogy nem csak egy hang vagy a tömegben. Ön az a személy, akihez az emberek betekintést és válaszokat keresnek az Ön iparágában. Ez is nagy dolog; a vállalkozások 65%-a már a gondolatvezetést helyezték tartalommarketing-stratégiájuk középpontjába.

Ebben a szerepkörben olyan kérdésekre válaszolsz, amelyekről az emberek nem is tudtak, és te vagy az első név, amely felmerül, ha valakinek meg kell oldania egy iparág-specifikus problémát.

A gondolatvezetés öt kulcsfontosságú összetevője

Szóval, valóban kitűnni szeretne a tartalommarketing gondolatvezetésében? Ez nem csak a cikkek kihordásáról szól. Vegye figyelembe ezeket a kulcsfontosságú elemeket:

 • Szakvélemény: Ismernie kell a dolgait kívül-belül. Ez az alapja a tekintélyt megszólító tartalomnak.
 • Látnivaló gondolkodás: Ne csak kövesse a trendeket; állítsa be őket. Így leszel közreműködőből influencer.
 • Befolyás: Olyan embernek kell lenned, akire az emberek hallgatnak. A befolyásolás nem csak az elérést jelenti; hatásról van szó.
 • Bizalom: A tartalom hitelességének növelése nem alku tárgya. Bizalom nélkül még a legjobb tartalom is eldől.
 • Következetesség: Továbbra is kiváló minőségű tartalmat biztosítson. Konzisztencia révén a tartalmi naptár segít a márka felépítésében, és megszilárdítja gondolatvezetői pozícióját.
Olvasni:  Gyakori hibák, amelyeket el kell kerülni a tartalommarketingben az érdeklődők generálásához

Hasznos olvasmány: Hogyan írjunk gondolatvezetési tartalmat: 10 egyszerű tipp

A kód feltörése: Gondolatvezetés vs. Tartalom marketing

Szeretnél gondolatvezetővé válni, és szeretnél ász lenni? tartalom marketing játszma, meccs? Íme egy tény: nem ugyanaz, de lehet ugyanannak az éremnek a két oldala. Tisztázzuk ezt:

A HubSpot a gondolatvezetés és a tartalommarketing mesteri fúziója:

Társalapítója, Dharmesh Shah, régóta vezető szerepet tölt be az inbound marketingben. Mélyreható cikkei és vitaindító előadásai a HubSpot termékein túlmutató iparági betekintést nyújtanak. Tudása különleges helyet kapott a különböző neves platformokon is, többek között a The Wire, a Livemint, Inc. stb.

Másrészt a HubSpot tartalommarketing stratégiája, beleértve a blogokat és a használati útmutatókat is, inkább az azonnali vásárlói igények kielégítésére összpontosít. A vállalat sikeresen ötvözi mindkettőt azáltal, hogy Shah gondolatvezetői tartalmát használja szélesebb körű tartalommarketing erőfeszítéseinek fokozására.

Reflektorfényben a gondolatvezérek:

Szánjunk rá egy pillanatot, hogy megvilágítsunk néhány gondolatvezetőt, akik értelmes módon alakítják iparágukat:

 • Mark Kilens (A TACK vezérigazgatója és társalapítója, egy média- és on-demand piacra lépő cég, amely segíti a vállalkozásokat a piacra lépésük összehangolásában és felgyorsításában)
 • Témák: Elsősorban a bejövő marketingre és a vezetésre összpontosít.
 • Hangszín: Mérvadó, mégis megközelíthető.
 • Tartalom: Az éleslátó webináriumairól ismert tartalma gyakran új kihívásokat és megoldásokat tár fel a gyorsan fejlődő bejövő marketing környezetben.
 • Hatás: Mélyreható webináriumai és cikkei gyakran megadják az alaphangot a bejövő marketingtrendekhez.
 • Témák: Szakterülete a SEO és a tartalommarketing.
 • Hangszín: Tanulságos és egyértelmű.
 • Tartalom: Blogjai erősen adatközpontúak, és gyakran hasznos tippeket adnak, így a keresőoptimalizálásban kezdők és veteránok számára egyaránt elengedhetetlen olvasmány.
 • Hatás: Részletes útmutatói és eszközei, például az Ubersuggest, a keresőoptimalizálással foglalkozó bárki számára elérhető forrásokká váltak.

Ezek a gondolatvezetők nem csupán tartalomkészítők; ők irányadók, akik jelentős hatást gyakorolnak saját területükre. Különálló stílusaik, mélyreható tartalmuk és témáik tekintélye megkülönbözteti őket egymástól.

Értelmes olvasmány: A Marcom szakértője, Taleena Alim segít a márkáknak nyerő gondolatok vezetői tartalommal

Olvasni:  Átfogó e-mail tervezési útmutató

Útvonal tervezése a gondolatvezetéshez a tartalom révén

Elgondolkozott már azon, hogy egyes szakemberek hogyan válnak szakterületük szakértőjévé? A titok gyakran egy hatékony stratégiában rejlik gondolatvezető tartalommarketing. Íme néhány fontos dolog, amit érdemes ellenőrizni:

1. Célközönség és szakterület

Ahhoz, hogy jelentős hatást érj el, nem lehetsz mindenki számára minden. Kezdje azzal, hogy nullázza ideális közönségét, és fejlessze szakértelmét. Elemezze a piaci réseket, tanulmányozza a versenyt, és értse meg az ügyfelek fájdalmait. Gondolatvezetői tartalomstratégiáját ennek a konkrét csoportnak az igényeihez kell igazítania.

Gyors tipp a kitűnéshez: Végezzen rendszeres felméréseket vagy közösségi média közvélemény-kutatásokat, hogy felmérje célközönsége változó érdeklődését és aggályait. Ezáltal a megközelítése friss és releváns marad.

2. Kulcsszókutatás és témacsoportosítás

Ez nem csak a Google létráján való megmászásról szól. A hatékony SEO gyakorlatok valójában rávilágíthatnak szakértelmére. Használat kulcsszókutatás hogy azonosítsa, mit keres a célközönsége, és tartalmat készítsen ezekhez a témákhoz. Ez több, mint intelligens SEO; ez kulcsfontosságú része a gondolatvezetői tartalommarketingnek.

Gyors tipp a kitűnéshez: Használjon olyan eszközöket, mint a Google Trends vagy a SEMrush, hogy azonosítsa az iparágában felmerülő témákat. Ha az elsők között vitatja meg ezeket, megerősítheti gondolatvezetői státuszát.

3. A gondolatvezetéshez legalkalmasabb tartalomtípusok

A tartalom formátum megteheti vagy megszakíthatja erőfeszítéseit. Bár a blogok jó kiindulási alapot jelentenek, gondolj nagyobbra. A hosszú formátumú cikkek, tanulmányok és webináriumok lehetővé teszik a témák mélyebb megismerését, valódi értéket biztosítva és megszilárdítva a vezetői gondolkodásmódot.

Gyors tipp a kitűnéshez: Változtassa meg a tartalomtípusait, hogy a közönséget leköthesse. Egy mélyreható tanulmányt az egyik hónapban egy rendkívül lebilincselő webinárium követhet a következő hónapban, ami dinamikusan tartja a gondolatvezetést.

Értelmes olvasmány: A gondolatvezetés előmozdítása Tartalom: 9 sikeres példa

Ötletek hatása: 3 gyakorlati lépés a gondolatvezetés megvalósításához

Térjünk rá a sárgaréz csapokra. Ön mindenben benne van, hogy gondolatvezetőként maradandó benyomást keltsen. De hogyan jut el a szándéktól a végrehajtásig? Íme néhány végrehajtható lépés, amelyet kihasználhat.

1. lépés: A hitelesség és a hitelesség fejlesztése

Ahhoz, hogy gondolatvezetővé váljon, a tartalomnak többet kell tennie, mint a tényszerűség négyzeteinek kipipálása. Olyan hitelességgel és hitelességgel kell sugároznia, ami csak a szakterületének mély, árnyalt ismeretéből fakad. Meglátásaidnak nem csak helyesnek kell lenniük – valódinak, megéltnek kell lenniük, és gazdag tapasztalatokból kell származniuk.

Olvasni:  5 csillagos tartalomírási példa kedvenc márkáidból

Így biztosíthatja, hogy tartalma mélyen rezonáljon, és a téma mélyreható megértését tükrözze:

 • Pontos nyelvhasználat: Alkalmazzon természetesen ipari szakzsargont és hivatkozásokat. Például, ha a közönség fejlesztők, használja a „JavaScript” helyett a „JS”-hez hasonló rövidítésüket.
 • A megfelelő súlyozási ötletek: A jól ismert fogalmakat közismertként mutassa be anélkül, hogy túlhangsúlyozná őket. Ismerje fel, mi az igazán éleslátás, szemben azzal, ami a szakterületén alapvetőnek számít.
 • Ossz meg hiteles anekdotákat: Tartalmazzon olyan történeteket és példákat, amelyek a közönség valós forgatókönyveit tükrözik. Ez azt mutatja, hogy mélyen megértik napi kihívásaikat és tapasztalataikat.
 • Vegyen részt közösségi terekben: Merüljön el azokban a platformokban és fórumokban, ahol közönsége aktív. Ez jelentheti az iparág-specifikus online közösségekben való részvételt vagy a szakmai összejöveteleken való részvételt.
 • Egyensúlyozza a fényezést a hitelességgel: Győződjön meg róla, hogy a tartalom jól kidolgozott, de kerülje a túlzott csiszolást addig a pontig, amikor elveszti azokat az árnyalatokat, amelyek a közönség valós tapasztalatait tükrözik.

2. lépés: Legyen naprakész a tartalmi hiányosságokkal, és frissítsen

Az elavult tartalom a gondolatvezetés gyilkosa. A darabok rendszeres frissítésével feljebb kerülhetnek a keresőmotorok rangsorában, és új életet lehelhet portfóliójába.

Például egy hat hónapos, tartalommarketingről szóló cikket új életre kelthetünk friss statisztikákkal vagy egy friss esettanulmány segítségével. Tedd szokásoddá, hogy visszatérsz és frissítsd az ilyen cikkeket új statisztikákkal, szakértői idézetekkel vagy a közelmúlt trendjein alapuló betekintésekkel.

3. lépés: Maximalizálja az elosztási csatornákat

Ha a tartalom naprakész és SEO-barát, akkor olyan csatornákon keresztül kell továbbítania azt, ahol a közönség lóg. Ha szakembereket céloz meg, a LinkedIn a szövetségese.

Ha szereti az életmóddal kapcsolatos témákat, az Instagram és a Pinterest megfelelőbb lehet. Mindig használja az A/B tesztelést, hogy megállapítsa, melyik tartalom teljesít jobban a különböző platformokon, és ennek megfelelően módosítsa stratégiáját.


Forrás

Hasznos olvasmány: Tartalomterjesztési útmutató: A legjobb stratégiák marketingesek számára

Mérőszámok, amelyek kézzelfoghatóvá teszik a vezetést

Tegyük tisztába a dolgot – kemény munkát fektetett bele, akkor honnan tudja, hogy kifizetődik? Itt lépnek életbe a mérőszámok, amelyek számszerűsítik a gondolatvezetés hatását.

Elköteleződési mutatók

Ezek a mutatók pillanatképet nyújtanak arról, hogy a tartalom milyen hatékonyan vonzza le a közönséget. Azonnali visszacsatolási mechanizmusként szolgálnak, felfedve, hogy a tartalom elég vonzó-e ahhoz, hogy interakciót váltson ki. Íme néhány kulcsfontosságú elköteleződési mutató, amelyekre összpontosítani kell:

 • Közösségi megosztások: Ez a szám azt mutatja, hogy milyen gyakran osztják meg tartalmait a közösségi média platformokon. Barométerként működik az eléréséhez és a rezonanciájához.
 • Hozzászólások: Ezek mérik a tartalom által kiváltott beszélgetések szintjét, jelezve a hatás hatókörét és mélységét.
Olvasni:  A WordPress alapjai: Hogyan teszi gyorsabbá webhelyét a tartalomelosztó hálózat?

SEO mutatók

Keresőoptimalizálási (SEO) mérőszámok átfogó képet ad a tartalom teljesítményéről a keresőmotorok rangsorában, ami kulcsfontosságú a láthatóság szempontjából. Íme a legfontosabb SEO-mutatók, amelyeket figyelembe kell venni:

 • A keresőmotor eredményoldalának (SERP) helyezése: Ez megmutatja, hogy a tartalom hol jelenik meg a keresőmotorok eredményoldalain, jelezve annak SEO hatékonyságát.
 • Organikus forgalom: Ez nyomon követi a webhelyére keresőmotorokon keresztül érkező látogatók számát, jelezve SEO stratégiáinak minőségét.
 • Visszamutató linkek: Ezek más jó hírű webhelyekről származó hivatkozások, amelyek visszamutatnak az Ön tartalmára, és alátámasztják annak hitelességét.

Forrás

Befolyásmérők

Ezek a mérőszámok felmérik az Ön szakmai körén és az iparágon belüli nagyobb hatást, túlmutatva a puszta online interakción, és felmérhetik a valós világ befolyását. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a befolyásolási mutatókat, amelyekre érdemes figyelni:

 • Beszédbeli meghívók: A gyakori felkérés, hogy felszólaljon az iparági rendezvényeken, azt sugallja, hogy gondolati vezető szerepét elismerik és keresik.
 • Más gondolatvezetők említései: Az, hogy más iparági szakértők idézik vagy idézik, az Ön növekvő befolyásának minőségi, de erőteljes mutatója.

El kell olvasni: 5 egyszerű módszer a tartalommarketing sikerének mérésére

Záró gondolatok

Amikor a gondolatvezetésről van szó, nem elég a tartalom létrehozása. A varázslat a minőség, a stratégia és az elemzés ötvözetében rejlik. Ahhoz, hogy gondolati vezetővé válhasson, koncentrált megközelítésre van szüksége – pontosan meg kell határoznia a rését, meg kell alkotnia az értékvezérelt tartalmat, és figyelemmel kell kísérnie az elköteleződést, a SEO-t és a befolyási mutatókat.

Íme néhány fontos tudnivaló:

 • Célozza meg főközönségét speciális tartalommal.
 • A minőséget részesítse előnyben a mennyiséggel szemben, de ne hagyja figyelmen kívül a SEO bevált gyakorlatait.
 • Használjon különféle formátumokat, például webináriumokat és tanulmányokat.
 • Mindig figyelje a mutatókat, hogy finomítsa megközelítését.

Emelje fel stratégiáját ezen elvek elfogadásával, és figyelje, ahogy befolyása szárnyal.

Szakértő által vezetett tartalmat szeretne márkájához? Próbálja ki a Pepper Content gondolatvezetői írási szolgáltatásait még ma!

Új publikációk:

Ajánlott