Szalaghirdetések tervezése eseményekhez: Rövid útmutató

Tartalomjegyzék

 • 5 dolog, amit szem előtt kell tartania rendezvény szalaghirdetés tervezésekor
 • Az események bannereinek tervezésének 5 fő előnye
 • Banner tervezés kötelező
 • 6 legjobb tipp szalaghirdetések tervezéséhez eseményekhez és kampányokhoz
 • Kulcs elvitelek
 • Következtetés
 • GYIK

Bármely esemény hírének terjesztésének egyik csodálatos módja a transzparensek. Ezek fontos kommunikációs médiumok a vállalkozás és a jelenlévő és potenciális ügyfelei között. Emiatt a bannernek vonzónak és vonzónak kell lennie. Számos tanáccsal hogyan tervezzünk bannereket online, könnyedén végigvitorlázhatja a tervezési szakaszt. Ha előre megyünk, megtudjuk hogyan tervezzünk szalaghirdetéseket és a folyamat lépései.

Egy megfelelően megtervezett stratégiával tökéletes szalaghirdetést hozhat létre. A bannerek megtervezése egyszerűnek tűnhet, hiszen rengeteg online eszköz áll rendelkezésre, de ügyelnie kell arra, hogy egyetlen részlet se legyen eltévedve.

Forrás

5 dolog, amit szem előtt kell tartania rendezvény szalaghirdetés tervezésekor

Csakúgy, mint ahogy az óriásplakátok tulajdonosai bérelnek helyet bannereknek, a webhelyek is ezt teszik. A vállalkozás feladata, hogy ezt a helyet egy lenyűgöző szalaghirdetéshez használja fel. Ahhoz, hogy megtanuljon meggyőző szalaghirdetéseket tervezni, tartsa szem előtt a következőket.

1. Legyen egy jól összehangolt célja

Meg kell határoznia a banner létrehozásának fő szándékát. Ha világosan megérti a célt, a tervezési folyamat egyszerűvé válik. Ebben az esetben az a cél, hogy az emberek tudomást szerezzenek bármilyen eseményről vagy kampányról. Az esemény célközönségét Ön határozta volna meg.

Azonnali fellebbezés létrehozásához az eseményre vonatkozó információkat félkövéren kell feltüntetni. A szalaghirdetésnek egyszerűnek kell lennie, és a legfontosabb üzleti célok elérésére kell törekednie. A szalaghirdetésnek meg kell jelennie személyes e-mailben, vagy közzé kell tennie a webhelyén. Annak megértéséhez, hogy milyen embereket célozzon meg hirdetésével, elemeznie kell a vásárlói magatartást. Győződjön meg arról, hogy az esemény céljai összhangban vannak a márka általános identitásával.

Olvasni:  Útmutató az ügyfélszolgálathoz és annak fontosságához a digitális marketingben

2. Tartson egységes színsémát

A tökéletes színséma segítségével egyedivé kell tennie bannerét. A szín az első dolog, ami a transzparens felé vonzza az embereket, még távolról is. A használt színnek a márkáját kell reprezentálnia.

Tartson fenn olyan színsémát, amely azonnali cselekvésre ösztönözheti. A világos és vonzó dizájn nem jelenti azt, hogy úgy játszhatsz a színekkel, ahogy szeretnél. Használja bölcsen a színeket, hogy ábrázolja vállalkozása érdekeit. A használt színnek energiát kell átadnia cselekvés formájában.

Ez lehet az Ön logójának színe vagy az a szín, amelyhez a cége társítja magát. Ennek során ügyelni kell a pontos árnyalat megtartására, hogy a legkisebb eltérés se legyen. Ellenkező esetben hamisított reklámként fogható fel. A banner színe kihozhatja a kívánt eredményt, hiszen minden egyes árnyalat valamilyen érzelmet kelt a vásárlóban. Megfordítja a fejeket, és a várt eredményeket hozza.

3. Tegye olvashatóvá a szöveget

A szalaghirdetésen használt szövegnek azonnal olvashatónak kell lennie. Először meg kell értenie a hirdetés pozícióját. Ezzel meg kell tudni ítélni a szükséges betűtípus típusát és méretét. Fontos, hogy ne használjunk túlságosan stílusos betűtípusokat, mivel ezeket egy pillantásra nehéz megérteni.

Nem kell sokat törődnie azzal, hogyan tervezzen bannereket a megfelelő betűstílussal, mivel számos online sablont kipróbálhat. Ne feledje, hogy a szöveg nem túl hosszú vagy túl rövid. Lenyűgözőnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie. Legyen erőteljes vonzereje, hiszen csak néhány perce van, mire a vevő kihagyja a hirdetést.

Feltétlenül ügyeljen a szöveg hosszára is. Mindig törekedjen arra, hogy a szöveg tömör legyen, ne pedig unalmas, hosszú esszéként olvassa el. A szavaidnak azonnal cselekvésre kell ösztönözniük. Az emberek nem szeretnek hosszadalmas szöveget olvasni, és ha vergődsz, kihagyják a hirdetésedet. Különösen akkor, ha úgy tűnik, hogy a bannervakság uralja az internetet, kulcsfontosságú, hogy olvasható, éles szöveget készítsen kampányához. A főmondat és egy vagy két további mondat (kulcsszavakkal) konstruktívan irányíthatja az üzenetet.

4. Használjon jól megtervezett infografikát

Az infografikák az információk vizuális megjelenítése, amelyek segíthetnek a bemutatott adatok azonnali megértésében. Használhatja őket a szalaghirdetésben, hogy növelje vonzerejét. Számos módja van az információk megjelenítésének vizuális eszközökön keresztül.

Győződjön meg arról, hogy az infografika összhangban van az elsődleges céljaival. Amikor a bannert digitálisan terjesztik, a képek mérete és tisztasága eltérő lesz. De ha ugyanazt fizikai bannerként helyezik el, ügyelni kell arra, hogy a nagyítás ne rontsa el a képet. A felhasznált képek minőségének kiválónak kell lennie. Az infografikák létrehozásának ismerete a tanulás fontos része hogyan kell bannertervezni.

Olvasni:  Az ajánlások használata: Rövid útmutató

5. Válasszon stratégiailag elhelyezett logókat

A szalaghirdetés legelengedhetetlenebb része a megfelelően elhelyezett logó. Ez segít kihasználni a már meglévő mecenatúrát. Amikor az ügyfelek ránéznek a logóra, azonnal leköti őket.

Az alábbi példában vegye figyelembe a stratégiailag elhelyezett és kiemelt logó különbségét.

Forrás

Az események bannereinek tervezésének 5 fő előnye

A bannertervezés előnyeinek ismerete elengedhetetlen a tanuláshoz hogyan tervezzünk bannereket online.

1. Nagyszerű vizuális hatást keltenek

Bármi, amit a vizuális médiumon keresztül közvetítenek, könnyen érthető a befogadó számára. A vállalkozás feladata egyszerűvé válik, amikor ez megtörténik. A jó grafika megragadja a néző figyelmét, és a szándékot a leghatékonyabban közvetíti. A látványról is ismert, hogy tovább marad a néző elméjében. Ha bármilyen kampányt szeretne hirdetni, használhatja a bannereket. Ha a szándékot hatékonyan közvetítik, az eredmény a várt lesz.

2. Segítenek több embert megcélozni

Ez a bannerek egyik legnagyobb előnye. Egy vállalkozás az ügyfélkörén gyarapszik. Erős ügyfélkör nélkül egy vállalkozás pozíciója csak nulla lehet. A vásárlói magatartás azonosítása és a szalaghirdetések ennek megfelelő tervezésének ismerete számos módon segítheti vállalkozását.

3. Segítenek a láthatóság kialakításában

Vállalkozásának logója és neve jól láthatóan megjelenik a szalaghirdetésen. Ezen elemek hordozásával a bannerek segíthetnek a márka láthatóságának növelésében. Ha a láthatóság javul, az ügyfelek megtartása könnyebbé válik.

4. Költséghatékonyak

A szalaghirdetések költséghatékony módot jelentenek bármilyen eseményinformáció elhelyezésére. Megtervezheti őket online. Különféle észbontó minták állnak rendelkezésre, amelyek kivételes megjelenést kölcsönözhetnek a bannernek. Célközönsége könnyen eljuttathatja a szükséges információkat egy banneren keresztül.

5. Segítenek a konverziókban

A szalaghirdetések segítenek mérni a hirdetés elérhetőségét. Ez látható a rendezvényen való részvételből. Felfedheti a szalaghirdetés által keltett hatást. Hirdetésének hatékony konverziót kell eredményeznie. Amikor ez megtörténik, banner hirdetése sikeresnek tekinthető.

Banner tervezés kötelező

Bár sok összetevő kerül egy szalaghirdetésbe, vannak bizonyos kötelező elemek. Ezek nélkülözhetetlenek minden bannerhez, és számtalan potenciális ügyfél megszerzésében segíthetnek.

1. Fókuszált üzenet

A fókuszált üzenetnek a szalaghirdetés részének kell lennie. A rendezvény fő célját közvetíti. Az üzenetnek egyszerűnek kell lennie, és ragadós kifejezéseket kell tartalmaznia hosszabb mondatok helyett. Ez az egyik kulcsfontosságú eleme annak, hogy megtanuljuk, hogyan kell hatékonyan megtervezni a bannereket.

2. Találó képalkotás

A releváns képeket bannerben is fel kell használni. A képek találóbban közvetítik a jelentést, mint egy írott üzenet. Ha egy írott üzenetet a megfelelő képekkel kombinálunk, a hatás sokszorosára nő.

Olvasni:  Kereskedői útmutató a Magento 2 letölthető termékéhez: Mi ez és hogyan kell használni

3. Tiszta háttér

A háttér kiválasztása szintén fontos eleme a szalaghirdetésnek. Ha a megfelelő színt választja háttérként, az üzenet jobban felismerhető lesz. Ne tegye zsúfolttá a szalaghirdetést azzal, hogy sok képet ad a háttérhez.

A jól megtervezett elrendezés szintén elengedhetetlen része a bannernek. A megfelelő mennyiségű negatív tér nagyszerű benyomást kelt. A prioritás az legyen, hogy az elrendezést úgy tervezze meg, hogy ne tűnjön ügyetlennek. Minden a kijelölt helyen legyen a mottója.

4. Elegendő szóköz

Csak néhány fő mondatot írjon be a szalaghirdetésbe. Ideális esetben legyen címsor és alcím. Ezek hasznosak abban, hogy a szalaghirdetés azonnali sikert érjen el. A rövid mondatok vagy szlogenek lenyűgözőbbek. Ezenkívül ügyeljen arra, hogy a megfelelő méretet válassza ki a szalaghirdetéshez.

Forrás

6 legjobb tipp szalaghirdetések tervezéséhez eseményekhez és kampányokhoz

Íme néhány egyszerű szakértői tipp a kiemelkedő szalaghirdetések létrehozásához.

 • A banner elhelyezésének részletei az Ön számára kiemelkedő adatok

szükség. Ez dönti el a banner kialakítását. Például, hogy egy sarokban lesz-e, fekete háttérrel, emelvényen stb., ezek mind olyan kérdések, amelyekre választ kell találnia, hogy a design lenyűgöző legyen. A digitális bannerek esetében az oldalon elfoglalt pozíció lényeges információ.

 • Mi a rendezvény célja? Ügyeljen arra, hogy igazítsa a szalaghirdetés kialakításához. Ez

a lépést kell előnyben részesíteni, mert egyetlen pillantás a transzparensre hazavezetheti az üzenetet.

 • A banner elrendezése a tervezés következő lépése. Számos elrendezési sablon létezik

online választható. Néhány példa az F-mintás elhelyezésekre és a hajtás feletti elhelyezésekre.

 • A következő lépés a logó és a fő esemény elhelyezésének eldöntése

információ. Ez elfoglalja a szalaghirdetések helyének nagy részét. A szalaghirdetések tervezésével kapcsolatos részletes ismeretekkel a fején találhatja a szöget, amikor erről a lépésről van szó.

 • Szöveg hozzáadása a szalaghirdetéshez lenne a következő lépés. Mindig válassza a rövid és ropogósat

tartalmat, mivel segít az üzenetek jobb közvetítésében. Használhat infografikát is, mert elég fülbemászó.

 • A következő és egyben utolsó lépés a közösségi oldalakra, webhelyekre stb. mutató hivatkozások hozzáadása. Ez az űrlap

a szalaghirdetések tervezésének kiemelkedő része. Győződjön meg róla, hogy egy világos CTA gomb követi.

2 fantasztikus esemény szalaghirdetés példa

Görgessen tovább, és nézzen meg két nagyszerű példát az események szalaghirdetéseire.

1. Banner hirdetés egy műhelyhez

A feltűnő színek, a vállalkozás logója, az enyhe háttér és az egyszerű szöveg megkülönböztetővé teszik ezt a szalaghirdetést. A workshop célja megtanítani, hogyan lehet hatékony munkahelyi kapcsolatokat kialakítani. Egy kis lényeget kell adni a műhelyben tárgyalt dolgokról.

Olvasni:  A legjobb 7 CRM-eszköz amerikai szabadúszóknak: Részletes útmutató

Forrás

2. Banner hirdetés egy online áruház indulásához

Ha új termék bevezetését tervezi, akkor erről banner is készíthető. Használja logóját, hogy az emberek azonnal tudják, hogy Ön az. A szalaghirdetésnek ösztönöznie kell az eladásokat, ezért próbálja meg hatásossá tenni.

Forrás

Kulcs elvitelek

 • A szalaghirdetés egy hatékony eszköz, amely felhívja a közönség figyelmét a márka jelenlétére. Ha okosan használja, elvárhatja a kívánt eredményt. A digitális bannerek nagy jelenlétet jelentenek a jelenlegi korszakban. Tanulja meg a szalaghirdetés tervezését és a feladat végrehajtását.
 • A bannertervezés sok tervezést és visszatekintést igényel. Segít elemezni azt is, hogy mi ment rosszul az előző kampányában. Ha találkozik az okokkal, a jövőben vonzóbb dizájn mellett dönthet.
 • A bannert egy vállalkozás különféle okokból használhatja. Ez lehet egy új termék bevezetése, egy vásár, egy szezon végi akció, egy kisvállalkozások konferenciája és még sok más. Nem számít, mi a cél, a cél elérése érdekében megbízható tervezési stratégiákat kell használni. További információért olvassa el a fent felsorolt ​​pontokat a szalaghirdetések tervezésével kapcsolatban.
 • Minden banner dizájnja egyedi, és körültekintően kell megalkotni, hogy kiváltsa a kívánt választ a felhasználókból. A tervezés céljának megértése kulcsfontosságú.

Következtetés

A bannereket a vállalkozások reklámozási eszközként használják. A hirdetők számára a közelmúltban kihívást jelent a bannervakság, és feltétlenül le kell küzdeni ellene. A fenti blogban említett pontok segítenek leküzdeni az akadályokat egy figyelemfelkeltő banner létrehozásával. Amikor megtanulja, hogyan kell bannereket tervezni, használja ezeket a tippeket felelősségteljesen.

GYIK

1. Mi legyen a legfontosabb prioritás egy rendezvény banner tervezésekor?

A fő prioritás az, hogy információt adjunk egy eseményről, ezért a legfontosabb pontoknak könnyen olvashatónak kell lenniük. A kontextusnak szembetűnőnek és meggyőzőnek kell lennie.

2. Készíthetsz fülbemászó bannert az interneten?

Igen, sok olyan alkalmazás áll rendelkezésre, amelyek megtanítják Önnek, hogyan kell online bannereket tervezni. Nagyon egyszerű létrehozni egyet magától értetődő lépésekkel.

3. Hogyan lehet vonzóbbá tenni egy bannert?

Számos elem teszi vonzóvá a bannert. Ne felejtse el követni a színválasztással, betűtípusokkal, méretezéssel stb. kapcsolatos tippeket.

4. Miért fontos a banner egy esemény reklámozásában?

A banner azonnali vonzerőt ad, és segít az üzlet népszerűsítésében. Kialakításával vonzza az emberek figyelmét, és a marketingstratégia jelentős részét képezi.

5. Miért használnak szalaghirdetést a vállalkozások?

A szalaghirdetések segítenek az összetett adatok egyszerű formában történő megjelenítésében, képekkel együtt. Hasznosak a vállalkozások számára ügyfélkörük bővítésében.

Új publikációk:

Ajánlott